Seherezádé - az új török sorozat (beszélgetés)
Az 559. hsz.-be bemásoltam egy linket, én is tegnap találtam rá, ott meg lehet nézni az összes eddigi részt...
De ahogy látom, senkit sem érdekel...
Írtam vagy 20 sort...Hmmm.hová lett?
Na szóval:
"Onur" itt egy nyelvész professzor szerepét játssza, aki épp hazafelé megy az egyetemről, hogy megkérje szerelme kezét. Kulccsal megy be, halkan, hogy meglepetés legyen.Amikor belép a nappaliba a csaj ott szeretkezik egy pasival. -Na ez a rész kísértetiesen ugyanaz, mint amit Onur elmesél Seh-nek az építkezésen, hogy miért szakított korábbi nagy szerelmével.
Vissza Aci Askhoz: a következő jelenet az, hogy egy bizottság előtt ül, akik kérdezgetik, de nem válaszol. De mivel török az egész, itt abbahagytam, megpróbálom angol felirattal megkeresni.
Tegnap este, -miután végig néztem a heti részeket újra:)- rákerestem a filmre.
Aci Ask a címe, a youtubeon fenn van teljes egészében, kb. 1.5 óra a hossza. "Onur" itt egy nyelvész professzor szerepét játss
Ez a film nem is olyan romantikus, inkább csak pillanatnyi romantikázások vannak benne. Sokkal inkább drámákat élünk meg benne.
A nőnek - Sehrezatnak - meg van elég rohanni valója azért, hiszen dolgozó nő, otthon pedig nem olyan, hogy mindent csak Mihribanra hagy, mint Füszun a sajátjaival.
A kapcsolatok ellaposodása természetes folyamat, a való életben is tenni kell ellene.
Én nem irigykedek Sehrezatra, csak élvezem a történetét :) sírva-nevetve, mikor mit hoznak a képkockák.
S már miért ne lenne ez a valós világ is? Ez a film pont a török mentalitást mutatja be, pl. a negatív oldala, ami ellen szerintem mi lázadozunk, hogy mindenben a férfiak döntsenek a nők helyett. Pl. ahogy a papa teszi. Félreértés ne essék, vannak nagyon jó tulajdonságai is, de azért érződik a férfiak felsőbbrendűsége rajta - ez náluk nevelés kérdése, hiszen azért ő sem hagyta szó nélkül, hogy pl. harmadjára is lány született a családjában, könnyű volt azt mondania, hogy majd legközelebb fiú lesz, magyarán ez egy célzás volt a menyének (aki akkor még terhes volt:) hogy gondolkodjanak a következőn, amíg fiút nem hoznak össze :(
A kapcsolatok elején pedig dehogynem! Minden szerelmes életét a másik tölti ki és nincs öt perc, hogy ne hiányoznának egymásnak. Ez is természetes. ÉN ebben vagyok biztos :)
Szerintem egyikünk sem felejti el, hogy ez csak egy film, és mivel romantikus dráma vagy valami ilyesmi az elnevezése természetes, hogy a szerelemből csak a legszebb jeleneteket mutatják mindig. Pontosan ezért tetszik mindenkinek, illetve sokunknak, mert a jelenetek egy kicsit elfeledtetik a mindennapi gondokat, problémákat, amire szerintem szükségünk vagy. Valamint feltölt egy kis energiával minket.
A "déli emberek" mentalitására jellemző egyébként ez a nyugodtság, persze a hirtelen kitörő indulat is, ami a török részekből szerintem nagyon lejön, és ezt építették be a sorozatba a készítők.
Fenn kell tartani az emberek érdeklődését a film iránt, és azért is mutatnak mindig illetve gyakran olyan jeleneteket amikor romantikázik hol a nő, hol a férfi. Mi is megtettük ezt annak idején jól tudjuk, szerintem mindannyian, és az is tiszta, hogy a kapcsolatok tartalma az évek során megváltozik, átalakul. Ez szerintem nem "irigykedés" Sehrezatra, hanem egy érzés, amiről álmodunk, ami jó lenne, ha megtörténhetne velünk is. Bár valóban a való életben kevés az ilyen pasi vagy nincs is.
(Na erről beszélek, a nyugalomról, illetve annak hiányáról, az állandó rohanásról, ugyanis ezt a levelet félbe kellett hagynom, mert a családom kitalált valamit, amit rögtön, de azonnal és máris meg kellett csinálnom. Ezért jó a filmet nézni, mert akkor valami lelki nyugalom és álomvilág tölt el. A gondolataimat, problémáimat egy kicsit elfelejtem.)
Egyébként a filmben sem egy egész álló este áradozik a férfi a szeretett nőről vagy fordítva, hiszen az estéből csak egy-egy pillanatot mutatnak, illetve a nap eseményeiből is. Jó példa erre, amikor Benu a minap megkérdezte Sehrezátot, hogy "egész nap nem is beszéltetek?" Viszont ezekre a pillanatokra kíváncsi a néző, és mi is szerintem.
Szerintem nem szabad elfelejteni, hogy ez a film azért olyan romantikus, és ez a szerelem azért olyan csodálatos, mert ez egy bimbózó szerelem! Semmi nem romantikus dolog nem rondítja a sztorit. Vagyis a nő nem rohan haza mosni, főzni, takarítani, nem jár a nem tudom hanyadik főiskolára, nem próbál hétvégenként az egyéb rokonokhoz rohanni és hasonló. Szép nyugodtan elmélkedhet a "fekete" éjszakáról, mert soha nem rohan az idővel.
Hogy évek múlva a kapcsolatok ellaposodnak, ez természetes dolog. De nyilván a kapcsolata elején mindenki maga is megélte a szép romantikus pillanatokat. De néha muszáj lenne egy kis belső romantikát szánnunk a magunk kapcsolatára, és akkor nem "irigykednénk" Sehrezát szerelmére.
Lányok, ez a csodálatos idill, ami a filmben van, ez csak éteri.:) Bele kell törődni, hogy ilyen nincs.
Szerintem nincs ilyen férfi, akinek az egész napját kitölti a szerelem érzése. Ha szeret is egy nőt, nem ábrándozik róla minden este és egész álló este. Ebben szinte biztos vagyok.
A film szuper egyébként! Remélem, a végére sem fog ellaposodni.
Ezt láttátok már?
Nagyon édes. A szeme olyan mint az apukájáé már most, akkor mi lesz később. A csajok rajongani fognak érte.
Hidd el lehet, de azért az hozzá tartozik mi van mikor napokig nem látjuk egymást de minden kis időnek amit együtt töltünk úgy tudunk örülni.
Még hozzá annyit örökbemanónkra várunk már 4 éve és minket még ez is jobban összekovácsolt mint egy átlagos házaspárt.
A csókokra visszatérve, amikor éppen nem féltékenyek egymásra, mármint Onur és Seh. mert lesz belőle bőven, akkor lesz csók többször is.
Ahogy haladok előre a sorozatban valamelyikük mindig féltékeny a másikra.
Valószínű többünk véleményét és érzéseit írhattam le, legalábbis ha már mindannyian ugyanúgy gondolunk Onurra. :))
Amúgy tényleg ezt érzem. Ez annyira borzasztó, h. egy sorozat meg egy pasi ennyire elvarázsol, h. más gondolatom sincs, csak ők. Felnőtt, értelmes ember vagyok, erre úgy rajongok, mint valami tini. Talán még tinikoromban sem voltam oda ennyire senkiért. Most meg teljesen megbolondultam.
Ma délután elvittem a gyerekeket fagyizni kicsit, kárpótlásul, h. egész héten alig foglalkoztam velük. Mert ha nem mozdulunk ki itthonról, akkor tuti, h. a sorozatot nézem, a zenéjét hallgatom vagy képeket nézek. Vagy csak simán bambulok magam elé és álmodozok...
Sziasztok!
Ezt találtam, nagyon szomorú, de nagyon szép is. Én könnyeztem rajta. És Onur a világos zakóban őrület, de a vőlegényi öltönyében is!!!
Sziasztok!
Ma egész nap úton voltunk, de az agyam egyfolytában a sorozat és Seh és Onur körül járt, egyszerűen nem tudom a gondolataimat elszakítani, és álmodozom egyfolytában...
Most gyorsan bele is nézek egy kicsit a neten.
kritti77!
Hihetetlen amiket leírtál, mintha az én érzéseimet, gondolataimat írtad volna le.
Hűha! Belehúztatok lányok! Képzeljétek!
Azt hittem a guta üt meg. Tegnap vidékre kellett utazni a családdal a sógornőmékhez mentünk és az apósomék is. Na mit tudok meg? Férjem nagymamáját egy rokonuk ingyen és bérmentve elvitték TÖRÖKORSZÁGBA!!! Isztambulban vannak. Pedig öreg és nem is nézi a sorozatot. Hát nincs igazság. Mi mikor megyünk? :D