Főoldal » Fórumok » Babák & Mamák fórumok » Segítség a párom teljesen megváltozott amint 4. hónapos terhes lettem... fórum

Segítség a párom teljesen megváltozott amint 4. hónapos terhes lettem... (beszélgetős fórum)


1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 ... ❯❯
2013. jan. 8. 14:19

Sziasztok!


Én nemtudom miért bántjátok ennyien ezt a lányt..szegénynek szerencsétlenül alakult az élete,hibázott is,de belátta és ez a lényeg..én nem vagyok fo.bukon rajta pont amiatt mert undorítónak tartom,hogy mások az életemben kotorásszanak,ezért fényképet nem láttam róla,de nem is érdekel..Livi:Kívánom neked,hogy boldog legyél,hidd el az a pici baba akkora öröm,hogy pasi nélkül is meg lesz a boldogságot..Nekem van egy 3éves kislányom..terhességem alatt a párom nagyon megváltozott,hiába terveztük a babát(5éve voltunk akkor együtt)megijedt..éretlen volt és ez ment a gyerek 1,5éves koráig,amikor is hirtelen megjött az apai érzés és APA lett belőle..sajnos velem még akkor se bánt úgy ahogy kellett volna,ezért kapott tőlem egy nagy "pofont" ami annyira kijózanította,hogy 180fokos fordulat és egy gondoskodó,rendes férfi,apa lett belőle,akinek a családja az első..jelenleg 12hetes terhes vagyok..bemertem vállalni a 2.babát,mert igenis látom,hogy teljesen megváltozott..mondjuk tény hogy én 8,5éve vele vagyok,de ha valaki tényleg akar változni akkor tudd is..érezze úgy hogy elveszít és ettől észhez tér,ha igazán szeret téged..

484. michelle.r (válaszként erre: 479. - Livcsi987)
2013. jan. 6. 22:06

Livi, olvasd el néhányszor ;)


Portia Mary Nelson:

Önéletrajz öt rövid fejezetben


I. Sétálok az utcán

Egy mély lyuk van a járdán.

Beleesem. Elvesztem...

Nincs segítség.

Nem az én hibám.

Egy örökkévalóság kell, hogy kitaláljak.


II. Ugyanazon az utcán sétálok.

Egy mély lyuk van a járdán.

Úgy csinálok, mintha nem látnám.

Újra beleesem.

Nem tudom elhinni, hogy ugyanott vagyok.

De nem az én hibám.

Még nagyon hosszú idő telik el, míg ki tudok jönni.


III. Ugyanazon az utcán sétálok.

Egy mély lyuk van a járdán.

Látom, hogy ott van.

Mégis beleesem...

ez puszta megszokás.

A szemem nyitva van.

Tudom, hol vagyok.

Az én hibám.

Azonnal kijövök.


IV. Ugyanazon az utcán sétálok végig.

Egy mély lyuk van a járdán.

Megkerülöm.


V. Egy másik utcán sétálok végig.

483. e28c748947 (válaszként erre: 479. - Livcsi987)
2013. jan. 6. 21:31
Újra együtt? Biztos?
482. eruska83 (válaszként erre: 481. - Livcsi987)
2013. jan. 6. 21:30

Remélem (márcsak a baba miatt is), hogy meg tudjátok oldani a problémáitokat.

Sok sikert, és boldog életet kívánok nektek!

2013. jan. 6. 21:26
Köszönöm azoknak akik meghallgattak és tanácsokat adtak! Nagyon megijedtem jó volt egy két segítő kezet jó szót hallani a sok rossz között! Tudom ez a parancsolgatás ki fog még jönni meg zsarnokoskodás mert ilyen párom természete lehet szét megyünk de nem most! Én még hiszek a mesékben hogy mindenki képes változni ha van kiért!
480. andi6020 (válaszként erre: 479. - Livcsi987)
2013. jan. 6. 21:26
Sok sikert!
2013. jan. 6. 21:23
Közben beszéltem a gyerek apjával megkeresett és bocsánatot kért! Én elfogadtam szerintem így a helyes sok megbeszélni valóm van vele aszem sok nálunk a szőnyeg alá söpört probléma ő parancsolgatós néha zsarnok de ilyen a személyisége talán igazatok van én meg nagyon naíva vagyok és lusti de jó ember ismerő!Mi jó emberek vagyunk és aszem talán több felelősség tudat van bennünk mint 1-2 tudatos kivetnivalót nem tűrő hölgynek itt a fórumon akik csak kritizálni képek alapján itélkezni és kémkedni tudtaK! Mi próbálunk egymás hülyeségén túllépni és nem makacskodni csak a saját érdekünket nézni hanem a gyerekét! Megbeszéltük hogy ha szét is megyünk akkor is a gyerek lesz az első! Nem fújogunk egymásra ! De most egyenlőre más szabályokkal újra megpróbáljuk!
2013. jan. 6. 21:13
Most vetettem volna el megint a gyerekem úgy hogy több évnyi próbálkozás sem volt elég előtte és a 7 éves kapcsolatom vagy is a 7 éves és 3 hónapos kapcsolatom ment rá! akkor már inkább választom a kicsit kiszámíthatatlan jövőt így!
2013. jan. 6. 21:12
Sziasztok! Ma tisztább fejjel átgondoltam mindent, a barátnőmet is sikerült elkapnom egy almalevezés erejéig ő is egyedül neveli most a kislányát aki már lassan 6 éves őt 8 hónapos terhesen hagyta ott a párja véglegesen de iszonyatosan nagy szerencséje volt találkozott egy nagyon gazdag jól menő akkor 36 éves pasival aki mellesleg nem volt csúnya és a pasi halálosan szerelmes lett belé azóta is együtt vannak igaz most náluk is volt egy kis balhé de tudjátok ő például az az eset hogy igen ő fiatal volt kb 18 amikor terhes lett és egyből meg is tartotta a pasi miatt aztán mint írtam látjátok mégis lelépet az akkori pasasa hiába volt az a pasi is gazdag hirtelen sulit félbehagyva gyerek 0 munka 24 ezret kapott gyesre mégis gyönyörű okos lánya van én is nagyon imádom a kislányt ő is engem! De szóval egy a lényxeg nem lehet ma már bízni abban hogy xy van most most a tuti helyzet egyébként i8s szerintem a gyerek dolog sosem tervezett látjátok nálam volt hogy volt munka x éve pasi és hiába próbálkoztam 3 évig amikor meg nem akartam egyből becsúszott nálam, valahogy így működik ha szeretném és tervezem akkor ha megfeszülök sem ha meg nem akkor van
476. Babeck (válaszként erre: 5. - Livcsi987)
2013. jan. 6. 20:11
Szerintem menekülj.
475. CrystalPhoenix (válaszként erre: 473. - D71ef05a8e)
2013. jan. 6. 18:53

ha most azonnal keresne valami pénzforrást(valami könnyű melót) az már jó kezdet lenne..

jelenleg úgy tűnik apukára nem számíthat(bár remélem ez csak átmeneti, és mielőbb észbekap az "apuka")

segélyszervezetekre hagyatkozni valóban nem nyerő dolog,nem is élet biztosítás... de ha nem próbálja meg azt az utat,akkor eldob 1 lehetőséget,ami részben(!)/kezdetben(!) segítség lehetne...

2013. jan. 6. 18:50

Most már nem is a "leányzó" a lényeg elsősorban,hanem a baba,akit a szíve alatt hord..

azt kéne megfontolni, neki mi lenne a legjobb...

473. d71ef05a8e (válaszként erre: 465. - Timycat)
2013. jan. 6. 18:17

Azért hogy picit árnyaljam ezt a bárányka-legelő dolgot:


Nem értek egyet azzal, hogy valaki ELEVE, tudva és akarva segélyekre és segélyszervezetekre vagy a szülei támogatására szüljön. Éppannyira azzal sem, ha valaki meg még ennyit sem gondol át, csak belevág. DE.


Attól még tény, hogy minden felmerülő problémát meg lehet oldani, ha valaki igazán akarja, még ha nem is megy egyedül, és kénytelen segítséget kérni. Egy ismerősöm úgy esett teherbe, hogy a férjének tűrhetően menő vállalkozása volt, ő alkalmazottként volt állásban. Amikor nég yhónapos terhes volt, megszűnt az a cég, aminél ő dolgozott, amikor pedig 8 hónapos lett, csődbe ment a férje vállalkozása. Bár jó körülmények között vágtak bele, mire megszületett a baba elvileg nincstelenek voltak (más kérdés, hogy valamennyi félretett pénzük volt, plusz a nő végkielégítése), olyan körülméynek között, amiről ha előre tudtak volna, nem vágnak bele mégsem. A családjuk sokat segített, a férfinek pedig nem derogált a trágyahordás sem napszámban, nem volt 26 fok a lakásukban, és nagyon sokáig ha bármit vettek, azt a gyereknek vették - csak a legszükségesebbeket -, amikor odáig fajultak a dolgok, akkor segítő szervezetekhez fordultak, de igenis megoldották. Nem úgy jött a legelő, hogy nyertek a lottón, hanem kerestek és találtak.


Ezzel nem azt akarom mondnai, hogy ennyi erővel a mai világban nem is érdemes előre gondolkodni, hanem azt, hogy ha már megtörtént valami, például úton van egy gyerek, akire ráadásul legalább az anyja vágyott, akkor nem feltétlenül abortuszban kell gondolkodni, hanem keresni kell a megoldást, ami lehet, hogy sokkal nehezebb, mint ahogy előre elképzeltük.


szerintem nagyon sokan, akik azt mondják, hogy "majd lesz valahogy", bár a megfogalmazás nekem sem szimpatikus, valami ilyesmire gondolnak, hogy nem kétségbe esni kell, hanem cselekedni. ezzel nem mondom azt, hogy ne lenne extrém nehéz helyzetben, aki pénz nélkül egyedül marad a gyerekével:(

472. timycat (válaszként erre: 468. - Bobesbobek)
2013. jan. 6. 18:05
A sehogy nem a valahogy inverze... az én bűnöm, de én szeretek tervezni és legalább amennyire lehet kiiktatni a bizonytalansági tényezőket... én az "úgy lesz ahogy tervezzük/szeretnénk/döntünk" síkján szeretek mozogni és a felelősségteljes döntéseket nem a "valahogyra" alapozni, de tudom én vagyok a kretén
471. CrystalPhoenix (válaszként erre: 469. - Andi6020)
2013. jan. 6. 17:43
nem ez a téma az egyetlen :)
2013. jan. 6. 17:23

Nagyon visszatérő a: "Majd lesz valahogy."


Annyi szent, hogy nem biztos, hogy nincs különbség a két dolog között pl:

- behányt a kenyérpirítónk, majd megoldjuk valahogy

vagy

- édes gyerekem, ma sincs kaja, de majd lesz valahogy

2013. jan. 6. 17:20
Hihetetlen, hogy meddig tudjátok ezt a csontot rágni....
468. Bobesbobek (válaszként erre: 465. - Timycat)
2013. jan. 6. 17:19
Erdekes,hogy a majd lesz valahogy biztatast ,hohy lehet atűltetni rosszindulatù megjegyzéssé!Aki jot akar az ugy erti mindig van megoldas,oldjuk meg,aki rosszindulatu az meg na ez a hozza allas!pfff nàlatok soha nincs sehogy mi?
467. Bobesbobek (válaszként erre: 462. - Vigyorex6)
2013. jan. 6. 17:15
Hu de kemény fejüek vagytok !Igen de az minek olvassa aki szerint masnak nincs ertelmes gondolata csak neki,amugy is eliteli!En csak visszanéztem privátban javasoltam neki,hol és hogyan kérhet segitséget,ami csak az én véleményem,és nem gondolom hogy tökéletes,de én arra használom az idom hogy ha nem is tokeletesen,de emberi modon probaljak beszelgetni,tanacsot adni!nem ertem viszont aki fikazni akar az nem sajnalja az idot erre?Lezártam részemről!
466. timycat (válaszként erre: 465. - Timycat)
2013. jan. 6. 17:13
ja és ennek most annyi köze a babához, hogy innentől már érte is felelős
465. timycat (válaszként erre: 442. - Bogyeszkusz)
2013. jan. 6. 17:12

Persze, de pl lentebb egy páran azt a tanácsot adtuk neki, hogy miután kidobta az úriembert nézzen magába, ne mindig másokat hibáztasson és vállaljon végre felelősséget a tetteiért, hogy ha lehet a jövőben ne lőjjön már ennyire mellé, sorozatosan. Ez nem empátia hiány.


Az empátiahiány valahol ott kezdődne, hogy leállunk gyökerezni a pasit, megnyugtatnánk a fórumindítót hogy vele minden frankó és bíztatnák, hogy csak így tovább, mert úgy is lesz valahogy és még véletlen se hagyja abba az önsorsrontást.


Egyébként a "majd lesz valahogy" fej-fej mellett halad a "bárányka-legelő" bölcselettel a kedvenc "mire alapozzuk saját és gyerekeink életét" jótanáccsal

464. bd55e3f068 (válaszként erre: 461. - Bobesbobek)
2013. jan. 6. 17:06
Ötlet kell? Nem sikerült magadnak megmagyarázni, hogy minek lógsz itt?
2013. jan. 6. 17:05

Én úgy látom, hogy a fórumindító elment. Szerintem ne vitatkozzunk, nincs értelme, mikor őt nem érdekli, minket se érdekeljen.

Az egy dolog, hogy megvan a véleményem az abortuszairól, meg a hasonló módon élő nőkről, de ez legyen az én problémám, csak a bicska kinyílik a zsebemben ettől a témától, miközben vagyunk rengetegen ebben az országban, akik küzdünk évek óta (mi 11 éve) egy babáért, pénzt és energiát nem kímélve, ő meg csak úgy eldobja őket!

Bocsánat, tudom ez csak az én véleményem, de nem éri meg a hölgy az idegeskedést, főleg ha ő nem is jön ide.

462. Vigyorex6 (válaszként erre: 461. - Bobesbobek)
2013. jan. 6. 17:05
Ezeket a kérdőmondatokat maganak is feltehetnéd, hiszen te is itt vagy, mint bárki más ...
461. Bobesbobek (válaszként erre: 460. - Bd55e3f068)
2013. jan. 6. 17:03
Èn csak nem értem mit "picsogtok"még itt egyáltalán,nem fröcsögtétek még ki magatokat?Nincs saját életetek?Elmondtátok a véleményeteket,ami szerintetek megkérdojelezhetetlen,akkor minek véditek foggal,körömmel!
460. bd55e3f068 (válaszként erre: 459. - Bobesbobek)
2013. jan. 6. 16:58
Akik meg egyetértenek vele azokat meg számba sem veszed pusztán empátiából és emberbaráti szeretetből :o)
459. Bobesbobek (válaszként erre: 453. - Bogyeszkusz)
2013. jan. 6. 16:56
Ne aggodj Aogustina szerint itt senkinek nincs egy értelmes gondolata rajta kivül természetesen!Kar a szóért ,nem az a tipus akivel érdemben társalogni lehet!Sokkal felsobb rendu nalunk,nem is ertem miert all szoba magan kivul barkivel is!
458. michelle.r (válaszként erre: 435. - Bogyeszkusz)
2013. jan. 6. 16:54

Nem, nem halt ki. Csak sajnálatos módon kizárólag azokat a bejegyzéseket hallja meg, akik a buksiját simizik, és a pasiját gyalázzák.


Kapott tanácsot, nem keveset, pl. azt, hogy mostantól más szelek fújnak, tök mindegy, hogy ki mit csinált a múltban, már nem számít. Tabula rasat kell csinálni, húzni egy vonalat és mától másképpen élni, gondolkodni. Akár mellett van az anyja, akár nincs, akár visszamegy a pasi, akár nem, ott egy gyerek, akiért mostantól a saját életén túl, szintén felelős.

457. Vigyorex6 (válaszként erre: 448. - Bd55e3f068)
2013. jan. 6. 16:52

Majd ezt megfejelte azzal a résszel, hogy ha lenne lehetősége, akkor terhesen is rázna a pulton, és a gyereke kamaszként majd jót nevetne ezen (szerinte).

Ennél csak jobb a családsegítő.

456. Vigyorex6 (válaszként erre: 446. - Bogyeszkusz)
2013. jan. 6. 16:49
Ezen már túl vagyunk. Azokat a részeket nélkül túlugorja. :) Ha figyelmen kívül hagyja, akkor??!
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 ... ❯❯

További ajánlott fórumok:


Minden jog fenntartva © 2005-2023, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook