Főoldal » Fórumok » Hobbi & Otthon fórumok » Rubik kocka kirakása fórum

Rubik kocka kirakása (beszélgetés)

12. Ruslan (válaszként erre: 1. - MézesRétes)
tegnap 23:06
Emlékszem gyerekkoromban erre. Nem sikerült kiraknom egy óra után, ezért szétszedtem és úgy raktam össze. Az első három után a többit már könnyű volt szétszedni.
tegnap 22:26
Itt egy megoldás ábrákkal: [link]
10. jajjj
tegnap 21:46

Nekem így van meg a fejemben

3 szakasz:

1.) Fehér+alatta lévő sor kirakása

- ez viszonylag könnyű, az a trükk, hogy tudd h. a középső kockák nem mozdulnak el, tehát a fehér oldal a fehér közepű kockánál lesz

- és a piros közepű oldal és a fehér éle stimmeljen

- előbb rakd ki a fehér keresztet a szomszédos oldalak színét figyelembe véve

- majd rakd a helyükre a fehér sarkokat

2.) Fehér oldal alatti 2 sor kirakása

3.) Sárga oldal és a sárga oldal alatti sor kirakása

2-3.) Szakaszokhoz lépés kombinációk vannak. Az oldalak közepe alapján tudod, hogy melyik kockának pontosan hol a helye, és vannak lépés kombinációk, hogy adott helyről hogyan tudsz átmozgatni egy kockát a saját helyére.

Ezeket én is mindig elfelejtem, tényleg érdemes netről leírást keresni hozzá.

9. Amaunet (válaszként erre: 1. - MézesRétes)
tegnap 20:31

Igen, meg lehet tanulni.

Kell hozzá térlátás és előre kell látni, hogy mi lesz a tekerések eredménye. Gyakorlás kell hozzá.Mi annak idején óraszünetekben is tekergettük, tanultunk egymástól.

Most is van valahol vagy három kockám (70-80-as évekből), még mini is. (Lehet, most meg is keresem, talán megy még. De ez olyan, mint a biciklizés)

Aztán mániámmá vált a Rubik játékok vásárlása. Erre a logikára sok logikai játék született. A Master magic, a Babilon, a kígyó. A kockából is többféle született.

8. l.luiselotte (válaszként erre: 5. - Michelle.r)
tegnap 19:32

Gyerek és fiatal koromban nekem is gyorsan ment. Mostmár.nem sikerül elég sokáig és nem tudom hogy tényleg lehulyultem-e.vagy csak sajnálom rá az időt.

Szerintem 3-4 óra alatt lehet hogy 50plusz is sikerülne

7. globus (válaszként erre: 1. - MézesRétes)
tegnap 18:15
Volt egy szabálysor, nyolcas, páros nyolcas, százhúszas, középső színhez igazodnak a sarkok stb. Sajnos elfelejtettem. De ez gondolkodás nélkül működött.
tegnap 18:11
Én sajnos szétszedem és összeraktam, nem tekergettem. 🤷‍♀️
5. michelle.r (válaszként erre: 1. - MézesRétes)
tegnap 11:20
Persze, gyerekkoromban simán egy perc alatt. De már elfelejtettem. De tényleg van egy mozdulatsor, amivel bárki. ki tudja rakni.
tegnap 09:52

A 80-as évek elején adták ki ezt a "játékot", Még csak a BNV-n volt kiállítva, de nekem már volt, mert a szüleim ott dolgoztak és hoztak haza.

Hetekig szenvedtünk a kirakással, de végül sikerült. Akkor nem volt internet, ahonnan segítséget lehetett volna kapni, most visazont van, így teljesen nem értem, hogy miért vagyszomorú.

Tehát, ha én/mi rá tudtunk jönni kb 10 névesen, akkor nem hiszem, hogy annyira bonyolult lenne.

Nézz meg néhány videót, sőt, leírás is vannak, amit csak olvasni kell és tekergetni közben a kockát.

Persze, egy jó memória nem árt hozzá, hogy megjegyezd az oösszes tekerést;)

Sok sikert!

tegnap 09:18
Térlátás nem árt. Azt olvastam, max. 20 fordítással ki lehet rakni. No nekem percekig tart, és nem 20 fordítással. Jútúb tutoriál.
2. Kacsahercegno (válaszként erre: 1. - MézesRétes)
tegnap 09:09
Youtube-on egy halom videó van, amiben elmagyarázzák, megmutatják.
tegnap 09:04
Lelki fájdalmat okoz nekem, hogy nem tudom kirakni. Meg lehet ezt valahogy tanulni? Aki ki tudja rakni, mi a trükkje? Vagy valami speciális látásmód kell hozzá, ami nekem nincs? Nagyon jó lenne, ha nekem is menne, boldoggá tenne, komolyan.

További ajánlott fórumok:

Minden jog fenntartva © 2005-2025, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook