Rubik kocka kirakása (beszélgetés)
Nekem így van meg a fejemben
3 szakasz:
1.) Fehér+alatta lévő sor kirakása
- ez viszonylag könnyű, az a trükk, hogy tudd h. a középső kockák nem mozdulnak el, tehát a fehér oldal a fehér közepű kockánál lesz
- és a piros közepű oldal és a fehér éle stimmeljen
- előbb rakd ki a fehér keresztet a szomszédos oldalak színét figyelembe véve
- majd rakd a helyükre a fehér sarkokat
2.) Fehér oldal alatti 2 sor kirakása
3.) Sárga oldal és a sárga oldal alatti sor kirakása
2-3.) Szakaszokhoz lépés kombinációk vannak. Az oldalak közepe alapján tudod, hogy melyik kockának pontosan hol a helye, és vannak lépés kombinációk, hogy adott helyről hogyan tudsz átmozgatni egy kockát a saját helyére.
Ezeket én is mindig elfelejtem, tényleg érdemes netről leírást keresni hozzá.
Igen, meg lehet tanulni.
Kell hozzá térlátás és előre kell látni, hogy mi lesz a tekerések eredménye. Gyakorlás kell hozzá.Mi annak idején óraszünetekben is tekergettük, tanultunk egymástól.
Most is van valahol vagy három kockám (70-80-as évekből), még mini is. (Lehet, most meg is keresem, talán megy még. De ez olyan, mint a biciklizés)
Aztán mániámmá vált a Rubik játékok vásárlása. Erre a logikára sok logikai játék született. A Master magic, a Babilon, a kígyó. A kockából is többféle született.
Gyerek és fiatal koromban nekem is gyorsan ment. Mostmár.nem sikerül elég sokáig és nem tudom hogy tényleg lehulyultem-e.vagy csak sajnálom rá az időt.
Szerintem 3-4 óra alatt lehet hogy 50plusz is sikerülne
A 80-as évek elején adták ki ezt a "játékot", Még csak a BNV-n volt kiállítva, de nekem már volt, mert a szüleim ott dolgoztak és hoztak haza.
Hetekig szenvedtünk a kirakással, de végül sikerült. Akkor nem volt internet, ahonnan segítséget lehetett volna kapni, most visazont van, így teljesen nem értem, hogy miért vagyszomorú.
Tehát, ha én/mi rá tudtunk jönni kb 10 névesen, akkor nem hiszem, hogy annyira bonyolult lenne.
Nézz meg néhány videót, sőt, leírás is vannak, amit csak olvasni kell és tekergetni közben a kockát.
Persze, egy jó memória nem árt hozzá, hogy megjegyezd az oösszes tekerést;)
Sok sikert!
További ajánlott fórumok:
- Anyáék válása, munkahelyük elvesztése, albérletből kirakása...
- Mennyire fontos egy lakásban a családi képek kirakása? Nektek ki van téve a család?
- Tudtátok, hogy ötven éves a Rubik kocka?
- 3x3-as Rubik kockát vett valaki mostanában?
- Szívességi lakáshasználó kirakása
- Hol lehet kapni a régi Rubik játékokat? (nem a kockát, mert az van mindenhol)