Rózsák a kertben. Gondozásuk (beszélgetés)
a párom nem szeretne, így hát nekem is kicsike lesz!
te hogy csinálod? nálunk lehet venni nagyon vékony pvc elôre formált rugalmas, "dézsa- szerûséget". fogom és leásom a fôldbe, így a túlzott hômérséklet- ingadozást meg tudom elôzni.
De jó, hogy van tavatok!!!
Én is szeretnék, de eddig sikerült lebeszélni róla. Azért lehet, hogy egy dézsató mégis lesz belőle, mert nagy lelkesedésemben már vettem egy liliomot és egy tavirózsát :D
Talán még egy aranyhal is elférne benne egy-két vizicsigával :)
Tervezem a fotózgatást is, mert a sziklakert is szépen alakul, de mindig eltérít valami. :) Martinkám komoly elfoglaltságot jelent ha kint vagyunk. Árnyékként követem. Imádja a tavat, naná, hogy ott vagyok a sarkában állandóan.
Két rózsát ma is át kell ültetni mert ha nagyobbak lesznek beleeshet....
Hellóka!
Nálam is alakulóban van minden! :) A Futórózsák szépek már nagyon, de a bokorrózsák most éledeznek még csak. Több tövet átültettünk, mert volt egy kis tereprendezés. Ők is szépen hajtanak.
ideális az, amikor már a futórózsák első ágait is szépen kikötöd vízszintesre. hogy fogod az ágakat rögzíteni, ha kicsi a körméret? ezért írtam...
de igazából attól függ, hogy mit szeretnél elérni, nem pedig, hogy én hogyan csinálom, vagy mit gondolok.
Mi köze a körméretnek a kötözéshez?
Mekkora az ideális?
Bocsi:)
Mitől függ, hogy alkalmas-e?
Arra gondoltam, hogy futtatom és folyamatosan a bambuszokhoz erősítem. Nincs még képem róla. De 4 ujjnyi vastag bambuszt képzelj el egy futórózsa töve köré szúrkálva kb. egy-egy araszra a rózsától.
Miért gondolod, hogy nem egyszerű?
A klematiszokat egy kaspóba tettem három bambuszkaró társaságában. Még elég béna (kép a naplóban), de idővel egy sátor lesz belőle, reményeim szerint.
A két futórózsám köré 4 bambuszrudat tettem. Abból egy rózsaoszlopot szeretnék "növeszteni". Az egyik fehér, a másik rózsaszín.
Nekem is van ilyen titokzatosom, fényképeztem is. Ha valakinek van ötlete, ne fogja vissza magát!
A tulipánok még nálam se nyíltak ki, de csak napok kérdése.:)