Rosszindulatú emberek, ti hogy kezelitek? (beszélgetés)
Én sem bírom ki sokszor,hogy ne osszam ki azt aki jogtalanul bánt mást...van a családban is ilyen, sajnos őt tényleg nem oszthattam még ki mert a nagyanyja a páromnak de egy igazi rosszindulatú egoista nő....
Nem értek Veled egyet.Ha elkerülni sem tudod,akkor sem kell kiosztani őket.Akkor is
segíts, ha tudsz; tégy meg mindent, amíg lehet - de ha nem tehetsz többé semmit,FELEJTS!!
Elkerülni a legjobb őket, de van sajna amikor nem lehet..., akkor meg ki kell osztani őket.
Nehezen....sajnos van egy pár belőlük.
nem ismerek olyant... valószínű alapból kikerülöm őket. :D
Megpróbálok távol kerülni tölle,ha túlzásba viszi társulok olyannal aki szintén nem viseli könnyen,és esetleg teszünk ellene.
Nem adok nekik lehetőséget rá...
Van néhány rossz indulatú ember az ismeretségi körömben.
Igyekszem elkerülni a találkozást amint megérzem,hogy velem szemben is kezdik az ellenségeskedést .
Legjobban azt utálom tiszta szívemből mikor a szemembe mézes mázosan...néha néha elejtenek egy egy jó szándéknak tűnő ,enyhe éllel tanácsot.
És a hátam mögött meg megy a kavarás uszítás:(
ha egy mod van elkerulom oket ,ha nem akkor megmondom egyenesen a szemeben ami nem tetszik,nincs mas valasztas hisz szobol ert az ember.
Sziasztok!Nagyon jól sikerült a beszélgetés...NYERTEM.Szégyenében majdnem elsüllyedt a drága.Csendes voltam és visszafogott,de határozott,és jelen volt a képzés igazgatója is.Megpróbált hárítani tagadni,de végül is egy ép kéz láb mondatot nem tudott elmondani.
Köszönöm mégegyszer a tanácsokat.
Ha valakinek nehezen megy, konfliktuskezelő tréningen kell részt venni.
Szombatra sikerült lebeszélnem egy találkát a kommonikácios csoportokat tartó szakemberrel,és a nőt is meghívjuk rá-ott felvilágosítást kap majd a szakma alapelveiről,és tőlem,hogy ha nem áll le baj érheti.Remélem megrendül a bizalma az őt körülvevő barátokról is akik egyfolytában tájékoztatnak engem.
A távol tartás az a gyogy mód
Szerintem lehet elérni változást.
Egy munkahelyre amikor új munkatárs megy, gyakori, hogy a kollégák rosszindulatúan viszonyulnak hozzá az első napokban. Aztán ez később enyhül, mihelyst jobban megismerik.
Az a tapasztalatom, hogy az ilyen embert nem lehet megváltoztatni, mert ez az ő alapjelleme. Ha valakit kinézett magának akkor azt a végletekig és az útálatig kibeszéli. Ha megunta, vagy már nincs vevő közönsége, keres magának más áldozatot. Meg kell próbálni levegőnek nézni, és csak a legszükségesebb esetben beszélni vele.Nehéz ügy.
Rosszindulatú ember mindig volt van és lesz. És mindig tudja hogyan kell be furakodni a másikak közé. Sajna nem lehet mindig meg kerülni.
Leülnék vele egy őszinte feltáró beszélgetésre, sok türelemmel.
Ebben viszont teljes mértékben egyet értek veled,csak tudod,itt nagyon kevés idő van arra,hogy kiismerjük egymást,de remélem ami késik nem múlik :)
És köszi...
nekem az a tapasztalatom, hogy ha egy közösségben van egy áskálodó, hazudozós, meg egy igazmondó, tisztaszívű, őszinte ember, akkor az emberek kivétel nélkül tudják, kinek kell hinni, anélkül, hogy különösebben magyarázni kéne a bizonyítványt...
Igen ez most hazavágott,bocsi.Lehet,hogy érzékenyebb vagyok az átlagnál,de ugy érzem betelt a pohár.
Az életem abban befolyásolja,hogy belépek egy közösségben és ő büntetlenül rontja tovább a levegőt táplálkozik más életéből.Ja és elrontja a kedvem minden mentegetőzés melyet miatta kell tennem.Nem kérem,hogy mindenki szeressen hisz ez lehetetlen,de ne állitson rólam hazugságokat.Mindamelett a jövő:lehet egy munkahelyen fogunk dolgozni...lényeg nem lehet egy ember vérét szívni büntetlenül.
én azt nem értem, hogy ez miben befolyásolja az életed? az, hogy egy hónapban egyszer egy közös osztálytárs felhív, hogy te, az x eztmegezt mondta rólad, ez ennyire hazavág?
Elmondása alapján a volt feleségtől tud ennyit rólunk.
Édes vagy...de 1évig ezt tettem...és egyre durvább lett.Tovább is mosolyoghatok ,ha ezen múlik,hogy elfelejt.:)
így van..le se kell...khmm izélni,minek? úgy sem fognák fel a kis agyukkal,hisz pont ezért olyanok,amilyenek:)
Szépen mosolygunk rá és figyelmen kívül hagyjuk :)
Egy rossz indulatú embernek szerintem nem is lehet mással nagyobb érvágást tenni, csak úgy ha nem foglalkoznak vele :-)
Köszönöm!Lehet a vezetőt fogom megkérdezni,aki a képzésért felelős,hisz ő tartja a csoportot is.Azt azonban nem szeretném ha eltiltanák a szakmától.Mert felmerült ez a lehetőség is.
Közben tényleg elbizonytalanodtam mert a párom,rokonok barátok 50%-50% szólj-ne szólj!
További ajánlott fórumok: