Ricinusolaj és a haj. Tapasztalatok? (tudásbázis)
Erre konkrétat nem tudok mondani,de ha sűrűn kened szerintem akkor sem lesz gond :)
Köszi a tanácsokat:) az érdekelne még,h milyen gyakran lehet kenni vele?
Picit melegítsd fel az olajat de nehogy forró legyen! és kend a szemed alá,kicsit paskold bele,talán éjszakára a legjobb,de ne közvetlenül lefekvés előtt kend,hanem kb 1 órával előtte.
Jó, mondjuk nekem sem táskás, ez kicsit erős kifejezés volt:D Mondjuk úgy, hogy ébredés után kicsit duzzadt az a rész:)
Én is így kenem, igaz nekem nem táskás, hanem karikás, arra nem biztos hogy jó lesz, de hátha...apró pici ráncok viszont vannak, azokat eltűntethetné :D
Én is Gliss kurt használok, abból is a a Repair Hair rózsaszínjét, azt az áttetszőset. 2 mosásra nekem simán kihozza a ricit.
Amúgy ma megvolt a 2. pakolás is. Évek óta festem a hajam és emiatt mindig is kellett balzsam, mert összeragad mosás után a vizes hajam, az ujjaimat se bírtam végig húzni benne, úgy tapadt. Ma simán ki tudtam öblíteni, gondoltam akkor nem rakok rá balzsamot, csak Gliss Kurnak azt a fújósát. Hát, közbe jött egy progim, és nagyon gyorsan el kellett készülnöm, hajszárítás vége felé ugrott be, hogy a nagy sietségbe elfelejtettem befújni vele, tehát nem raktam a hajamra semmit! És olyan sima, selymes volt, szállni se szállt, tök meglepődtem! Úgyhogy már balzsam se feltétlenül kell a hajamra, és ez még csak a 2. alkalom volt! Elkezdtem képeket is csinálni, szempillákról meg hajrol is, kíváncsi leszek mennyire fog gyorsabban nőni. Szóval eddig nekem nagyon tetszik ez az egész rici-dolog :)
Sziasztok.
Írjátok már le ti milyen sampont használtok, mert én Gliss Kur 19 használom, annyi a bajom vele h. kicsit olajos és nehezen jön le a rici. Próbáltam már az Alverdas termékeket de zsírosodott tőle a hajam.
Én dirketbe nem kentem soha a szemem alá, mikor a pillákat növesztgettem, akkor jutott azért oda is. Reggelre mindig olyan feszes volt ott a bőröm, semmi táska:) Szerintem kend be vele nyugodtan, mintha krém lenne, de vékonyan!
Az jó arány. Minden hajmosás után lehet.
Úgy csináltam, hogy 1 liter vízhez 1 enőkanál almaecetet tettem. Amúgy milyen gyakran lehet ezt alkalmazni?
Nem tudom hogy jobb lesz e,de szerintem igen :) bár az is lehet hogy nem mindenkinek válik be az ecetes öblítés,de sokat ne rakj a vízbe mert lehet attól is kiszárad.
Köszönöm! Legközelebb tuti így csinálom. Kíváncsi vagyok milyen lesz az eredmény.
Hol akarod a ráncokra használni?
Balzsam után öblítsd ecetes vízzel mert igy kihozza a sampon és felesleges balzsam maradványokat is.
Aki a ráncokra is használja a ricit,hogyan csinálja?
Egy jó hír: a szempilláimon látom a növekedést és sok új szempillám van:)) biztosan nő a hajam is,de nem szoktam centizni.
Ma volt a 6. ricinus pakolásom. Aminek nagyon örülök, hogy egyre több babahajam van :)))) és a növés sem marad el!!! Kipróbáltam az almaecetes öblítést is, de nem volt valami jó. Mármint én csalán sampont használok, mert nagyon zsírosodik a hajam és ez tényleg nagyon szárít. Viszont utánna a garnier avokádó és karité balzsamot használom, így általában elég jó a hajam állaga. Viszont most kihagytam a balzsamot és csak az alaecetes öblítést csináltam. Így elég száraz maradt a hajam. Legközelebb kipróbálom balzsam után, hátha úgy jobb lesz.
Na, tegnap kipróbáltam a pakolást, 3,5-4 órát volt a hajamon. Hát öröm volt levenni a fóliát, jól befülledt alatta a hajam :) De legalább tuti jól beszívódott az olaj. Könnyen ki is tudtam mosni, és amit elsőre észrevettem, hogy mivel festem a hajam, sampon kiöblítés után balzsam nélkül katasztrófa, összetapad az egész, de így hogy olajoztam előtte, egyáltalán nem tapadt össze. Fényesebb nem hiszem hogy lett tőle, mert amúgy is fényes a hajam, szóval ahhoz képest nem vettem észre változást, de sokkal puhább és selymesebb az biztos. Olvastam itt többektől is, hogy jó a zsírosodás ellen is, aminek én nagyon örülnék, mert naponta hajat kell mosnom, olyan gáz, remélem nekem is segít ezen. Most elsőre még úgy látom hogy nem :( De kitartó leszek! Szempillát is kentem vele. Hosszúak alapból is, de lehetne kicsit dúsabb, nem beszélve a szemöldökömről, ami szinte nincs is :) ha tapasztalok e téren is változást, írom azt is. Egyenlőre ennyi :)
Köszi :) Azért remélem lesz ez még jobb is :)
szerintem sem rossz eredmény:P
Szerintem a másfél centi lenövés az jó:)
Sziasztok!
Most találtam rá erre a fórumra, elkezdtem olvasni egészen az elejétől és nagyon belelkesedtem a beszámolóktól az elért eredményektől. Úgyhogy ugrasztottam is a páromat, hogy mire hazaérek munkából szerezzen be nekem pár üveg ricinus olajat, és ha hazamentem, kezdem is rögtön a pakolást. Nyáron esküvőm lesz, és szeretnék addigra szép hosszú hajat. Régen gyorsan nőtt, mostanában nem tudom mi van vele, de nagyon belassult, kell neki egy kis rásegítés, hogy szép legyen a nagy napra :D Majd beszámolok én is az eredményekről
Nnna! Dobtam fel pár képet annak örömére, hogy egy hónapos a lenövésem :P Hát nem vagyok elájulva az eredménytől, olyan másfél centi lehet, de nem adom fel.
Amúgy nem gondoltam volna, hogy valaha ilyen megalázó képet fogok magamról közzétenni: "a lenövésem" :D :P
Ja, és alapból nem vagyok ilyen ápolatlan, de épp hajmosás na meg olajozás előtt állok, utána csinálok egy frissen mosottasat és lecserélem, csak már nem bírtam magammal :)
Hát én totál félretettem mindet!Nem tudom mi lesz velük,de nem is akarok rá gondolni.
Csak látszólag segítenek a száraz hajon, ráadásul bevonják és így pl. a ricinus jó hatása sem érvényesül annyira, ahogy más természetes ápolószeré sem. Sajnos még nekem is szilikonos hajápolóim vannak, de már nagyon várom, hogy elfogyjanak.
Én a naplómban írtam a szilikonról.
Én szeretnék véleményeket kérni tőletek a szilikonnal kapcsolatban.Régen nagyon szerettem ezeket amikben volt most meg nem merem használni!
Igen, a legtöbb Alverde samponban van Sodium Coco Sulfath, de az messze nem olyan ártalmas, mint a Laureth S., mivel növényből nyerik. Antal Vali szerint is használható és nem vált ki semmilyen allergiás reakciőt.
További ajánlott fórumok: