Főoldal » Fórumok » Szépség & Egészség fórumok » Rettentően fáj a fülem. Fülcsepp van, fájdalomcsillapítót is vettem be, meleg só is megvolt. Mit csináljak? fórum

Rettentően fáj a fülem. Fülcsepp van, fájdalomcsillapítót is vettem be, meleg só is megvolt. Mit csináljak? (tudásbázis)

1 2 3 4 5
64. a9e1c02a7b (válaszként erre: 63. - Orsóka23)
2009. márc. 11. 10:05
Próbáld meg a 4-es számú Schüssler sót, naponta 2-3x4 tablettát nyelv alatt elszopogatni. Nem homeopátiás, de ugyanúgy kell szedni. Az én kisfiamnak javasolták ezt a kúrát totál ugyanilyen bajra. Csak neki napi 1x4 tablettát kellett szedni, de ő még csak 4 éves. Most kezdtük a kúrát. Gyógyszertárban lehet kapni, nem drága.
2009. márc. 11. 10:02

Sziasztok. Még mindig járok a kórházba a fülemmel, bár már csak hetente egyszer kell mennem. Már heveny savós középfülgyulladásom van, a dobhártya még mindig lyukas. A doki azt mondta, vár 2 hetet, és ha nem javul, további vizsgálatok szükségesek.

Akinek volt már, mire számíthatok? Milyen vizsgálatok, és fájdalmasak?

62. vaczila (válaszként erre: 58. - 546185aeac)
2009. márc. 7. 14:42
Az egy általános fájdalom csillapító, nyugodtan vehetsz be belőle.
61. Orsóka23 (válaszként erre: 59. - 546185aeac)
2009. márc. 6. 14:13
Én is otipax fülcseppet használtam. De mint kiderült, semmit nem használt az esetemben. Szerintem menj el a fülészetre, és ott megmondják melyik csepp lenne jó. Mert annyiféle és fajta van. Nekem legutóbb ciloxan fülcseppet írtak fel a fülészeten. De mondjuk nekem gennyes is, amit leszívatnak állandóan.
60. Orsóka23 (válaszként erre: 54. - Burkuska)
2009. márc. 6. 14:07
Akkor ez más mint az én esetemben. Hallottam olyat, hogy csak 1 hónapot várnak, azért kérdeztem. Bár ezt nem doki mondta, hanem olyan valaki, akinek hasonló problémája volt mint nekem, és 1 hónap után megműtötték.
2009. márc. 5. 22:02
amúgy Otipax fülcseppem van
2009. márc. 5. 21:56
Szia! van ám Cataflam! De azt boka-csontfájdalamra kaptam anno
2009. márc. 5. 20:20
Szia.Ha van otthon Cataflam csepp,vagy tabletta,az segít.Próbáld meg,mert tuti segít!! Gyógyulást.
56. Burkuska (válaszként erre: 55. - 546185aeac)
2009. márc. 5. 20:12

Szia!

Ne pánikolj:)Menj orvoshoz!Tény,hogy a fűl kényes szerv!

2009. márc. 5. 19:55
Húú,azt a mindenit:(((. Olyanokat írtok, hogy mindjárt leesem az ágyról :(((
54. Burkuska (válaszként erre: 53. - Orsóka23)
2009. márc. 5. 19:42

Szia!

Májusban lesz egy éve,hogy jóindulatú daganattal műtötték a fülemet,kb.3 hete voltam kontrollba(sokadszorra a műtét után),és azt mondta a doki,h talán most mintha kezdene összeforrni...ha májusig nem forr be,akkor plasztika.

Tehát az én esetemben 1 évet "kell"várni.Ha egy év alatt nem gyógyul meg,akkor műtét:(

2009. márc. 5. 14:29

Egyébként már nem fáj. De a csomó, amit lentebb írtam, már nincs, valószínű kifakadt a kezeléstől. De továbbterjedt. Lett egy középfülgyulladásom, és kilyukadt a dobhártyám.

Azt mondta a doki, hogy valószínű, hogy magától összeforr, de ha nem megműtik.

Volna egy kérdésem, ha tudtok rá válaszolni.

Mennyi idő amíg összeforr? Nyilván sok mindentől függ, de meddig szoktak várni a dokik? Mert erről konkrétan még nem beszéltünk, első a gyulladás megszüntetése.

52. Orsóka23 (válaszként erre: 51. - 546185aeac)
2009. márc. 5. 14:20
elvileg lehet betegségből is (nekem is a torkom fájt, folyt az orrom és lázas voltam. nem mentem dokihoz, csak recept nélkül kapható dolgokat ittam). és lehet attól is, hogy megsértettem a fültisztító pálcikával. Egyébként kezelésre járok vele, és mindegyik doki azt mondja, hogy nem jó a fültisztító pálcika. Ha nem sérti meg az ember a fülét vele, akkor is csak hátra tolja a zsírt, ami megint nem jó. Van valami oldat, amit bele kell spriccelni a fülbe, és feloldja a zsírt, és hagyni kell. Kifolyik magától.
2009. márc. 5. 14:06
Ok, rákerestem a neten. Lehet, hogy én is itt tartok...:( mert piszkálom mindig
50. 546185aeac (válaszként erre: 43. - Orsóka23)
2009. márc. 5. 14:04
Szia! És mitől lett ez a gennycsomó ?
49. Zsuzsa88 (válaszként erre: 48. - Burkuska)
2009. febr. 28. 15:18
Ja, bocsesz, nem láttam :)
48. Burkuska (válaszként erre: 47. - Zsuzsa88)
2009. febr. 26. 18:44
Ugyanezt tanácsoltam én is:)
47. Zsuzsa88 (válaszként erre: 43. - Orsóka23)
2009. febr. 26. 18:37

Attól még a zacskótól belemegy a füledbe a viz. Gyógyszertárban lehet kapni füldugót. Ez egy kis, lekerekitett végű kúp alakú szivacs, amit kivülről szilikon vagy vlmi hasonló fed. Mikor összenyomod, olyan pici marad, úgy dugod be a füledbe (igyekezz úgy, hogy benne is maradjon), és szépen lassan kiengedi magát. Ha jól eltalálod a helyet, elvileg nem mehet a füledbe viz.

De van mégegy megoldás: ha nem vagy derék-hátfájós, úgy moss hajat, hogy kivülről belehajolsz a kádba, a fejedet jó mélyen lehajtod. A zuhanyrózsából lehetőleg csak lágyan folyjon a viz, ne max viznyomással mosd a hajad, mert akkor csapkod a viz mindenfelé. Ahogy megvizezed a hajadat, a zuhanyrózsát vezeted a fejbőrödön, ahogy a hajvonalad megy, szépen elkerülve a füledet. Samponozáskor is lehajtva marad a fejed, igy a hajadról nem folyik a viz a füledbe. Mikor végeztél, ugyanigy, gyengébb viznyomással vezeted a hajvonaladon a zuhanyrózsát. Mivel kevesebb vizzel mosod, ezért eltart egy darabig, amig kimosod a hajadból a sampont, dehát az a lényeg, hogy a füledet megvédd. Sok szerencsét. :)

46. Zsuzsa88 (válaszként erre: 45. - Burkuska)
2009. febr. 26. 18:30
Én ha a bal fülemre fekszem, nem hallom rendesen a tévét. Vagy az ágy másik végébe fexem, vagy felhangositom a tévét, vagy fogom magam, és a kezemet a fejem alá teszem, hogy a fülemet ne takarja párna. Elég gáz... :(
45. Burkuska (válaszként erre: 42. - Zsuzsa88)
2009. febr. 26. 17:58
Elvileg beforr!Én simán tudok úgy aludni,h ráfekszem az "ép" fülemre,és mehet a tv,mert nem nagyon hallom.
44. Burkuska (válaszként erre: 43. - Orsóka23)
2009. febr. 26. 17:57

Szia!

Én vattát teszek bele, belehajolok a kádba és úgy mosom.Nem éri víz:)

De van uszodai füldugóm is.

Kicsit óvatosabban mint szoktad,de lehet hajat mosni:)

2009. febr. 26. 13:53

Sziasztok! Itt vagyok. Pihentem mostanában, azért nem jöttem.

Voltam dokinál, egyből küldött a fülészetre. Szóval kiderült, hogy furunkulus féle gennycsomó van a hallójáratban. Ezt leszívatták, és gyógyszeres csíkot csavartak bele. Holnap megyek vissza, kiszedik a csíkot, és ha kell újból leszívatják. De még így is rettentően fáj, és elég erős fájdalomcsillapítót szedek. Mert a rubophen...stb nem használnak.

Most volna egy olyan kérdésem, hogy hogyan mossam meg a hajam, hogy ne menjen bele a víz???

Lehet hogy nevetséges, de azon gondolkodtan, hogy gumival rakok egy zacskót a fülemre. Vagy ti hogy csináljátok?

42. Zsuzsa88 (válaszként erre: 41. - Burkuska)
2009. febr. 26. 13:21
Azon lehet segiteni?! Mert a jobb dobhártyám állitólag valami rettenetesen néz ki. Én nem tudom, nem elég hajlékony a fejem, hogy belelássak a saját fülembe :D De a dokik, akik belekukkantanak, mind el vannak képedve. Összeforr a dobhártya, csak az a gond, hogy ott, ahol összeforr, ott lesz egy heg, ami vastagabb, mint kellene. És mivel nekem az egész felülete tiszta heg, jól meg van vastagodva a dobhártyám. Ezért hallok gyengébben. A bal fülem tán nem ennyire vészes. El tudod képzelni, milyen lehet a hallásom, hogy ha pl. útfelújitók mellett megyek el, ahol rettenetesen nagy ricsak van: ha valami nagyon hangos, automatikusan csak a bal kezemed emelem a fülemhez, hogy enyhitsem a zajt, mert van, hogy vlmi annyira hangos, szabályosan fáj a bal fülem. A jobbnak meg meg se kottyan. Sztem azok az emberek, akik mind2 fülüket befogva mennek el az útfelújitók mellett, és látják, hogy én csak az egyiket fogom be, biztos hülyének néznek, vagy nemtom. Aki nem ilyen fülbajos, az nem tudja, mire jó egy fület bedugni... :(
41. Burkuska (válaszként erre: 36. - Zsuzsa88)
2009. febr. 25. 17:37
Akkor tudod miről beszélek:(Én 1-szer voltam műtve,lassan egy éve és ha nem forrt össze a dobhártya,akkor mehetek plasztikára tavasszal:(
40. Burkuska (válaszként erre: 34. - 546185aeac)
2009. febr. 25. 17:36

Pedig nagyon gyorsan el kéne felejtened a pálcikát!

Az a fülzsír aminek távoznia kell természetes úton,az távozik is!Azzal,hogy piszkálod,beljebb tolod a cuccost és még bajt is okozol vele:(

Az mp-as dolog szerintem hülyeség:-))

2009. febr. 25. 16:32
GYorsan menj orvoshoz!!!!!!!!!
38. 036bf4cfe4 (válaszként erre: 34. - 546185aeac)
2009. febr. 25. 15:38
Mindennap kotorászni a fület enyhén szólva őrültség.
37. v.kler
2009. febr. 25. 13:32

helló!

Én azt javaslom, hogy irány az orvos! Én is most szenvedek egy hallójáratgyuladással..napok óta járok kezelésre. Most már jobb, de pl. erre nem is szabad meleget tenni a doki szerint. Úgyhogy én nem javasolnám az otthoni kezelést...

36. Zsuzsa88 (válaszként erre: 28. - Burkuska)
2009. febr. 25. 13:19
Dettó. A jobb fülemre majdnem teljesen megsüketültem, de a bal felemen is károsodott a hallásom. Eddig "csak" 8x lettem mütve. És ha rendesen ki akarom fújni az orromat, be kell dugnom a jobb fülemet, mert annyira szelel. Nem jó móka.
35. agis
2009. febr. 25. 10:47
Mondjuk, menj el egy fül-orr-gégészhez? De komolyan....
1 2 3 4 5

További ajánlott fórumok:

Minden jog fenntartva © 2005-2025, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook