Rettentően fáj a fülem. Fülcsepp van, fájdalomcsillapítót is vettem be, meleg só is megvolt. Mit csináljak? (tudásbázis)
Sziasztok. Még mindig járok a kórházba a fülemmel, bár már csak hetente egyszer kell mennem. Már heveny savós középfülgyulladásom van, a dobhártya még mindig lyukas. A doki azt mondta, vár 2 hetet, és ha nem javul, további vizsgálatok szükségesek.
Akinek volt már, mire számíthatok? Milyen vizsgálatok, és fájdalmasak?
Szia!
Ne pánikolj:)Menj orvoshoz!Tény,hogy a fűl kényes szerv!
Szia!
Májusban lesz egy éve,hogy jóindulatú daganattal műtötték a fülemet,kb.3 hete voltam kontrollba(sokadszorra a műtét után),és azt mondta a doki,h talán most mintha kezdene összeforrni...ha májusig nem forr be,akkor plasztika.
Tehát az én esetemben 1 évet "kell"várni.Ha egy év alatt nem gyógyul meg,akkor műtét:(
Egyébként már nem fáj. De a csomó, amit lentebb írtam, már nincs, valószínű kifakadt a kezeléstől. De továbbterjedt. Lett egy középfülgyulladásom, és kilyukadt a dobhártyám.
Azt mondta a doki, hogy valószínű, hogy magától összeforr, de ha nem megműtik.
Volna egy kérdésem, ha tudtok rá válaszolni.
Mennyi idő amíg összeforr? Nyilván sok mindentől függ, de meddig szoktak várni a dokik? Mert erről konkrétan még nem beszéltünk, első a gyulladás megszüntetése.
Attól még a zacskótól belemegy a füledbe a viz. Gyógyszertárban lehet kapni füldugót. Ez egy kis, lekerekitett végű kúp alakú szivacs, amit kivülről szilikon vagy vlmi hasonló fed. Mikor összenyomod, olyan pici marad, úgy dugod be a füledbe (igyekezz úgy, hogy benne is maradjon), és szépen lassan kiengedi magát. Ha jól eltalálod a helyet, elvileg nem mehet a füledbe viz.
De van mégegy megoldás: ha nem vagy derék-hátfájós, úgy moss hajat, hogy kivülről belehajolsz a kádba, a fejedet jó mélyen lehajtod. A zuhanyrózsából lehetőleg csak lágyan folyjon a viz, ne max viznyomással mosd a hajad, mert akkor csapkod a viz mindenfelé. Ahogy megvizezed a hajadat, a zuhanyrózsát vezeted a fejbőrödön, ahogy a hajvonalad megy, szépen elkerülve a füledet. Samponozáskor is lehajtva marad a fejed, igy a hajadról nem folyik a viz a füledbe. Mikor végeztél, ugyanigy, gyengébb viznyomással vezeted a hajvonaladon a zuhanyrózsát. Mivel kevesebb vizzel mosod, ezért eltart egy darabig, amig kimosod a hajadból a sampont, dehát az a lényeg, hogy a füledet megvédd. Sok szerencsét. :)
Szia!
Én vattát teszek bele, belehajolok a kádba és úgy mosom.Nem éri víz:)
De van uszodai füldugóm is.
Kicsit óvatosabban mint szoktad,de lehet hajat mosni:)
Sziasztok! Itt vagyok. Pihentem mostanában, azért nem jöttem.
Voltam dokinál, egyből küldött a fülészetre. Szóval kiderült, hogy furunkulus féle gennycsomó van a hallójáratban. Ezt leszívatták, és gyógyszeres csíkot csavartak bele. Holnap megyek vissza, kiszedik a csíkot, és ha kell újból leszívatják. De még így is rettentően fáj, és elég erős fájdalomcsillapítót szedek. Mert a rubophen...stb nem használnak.
Most volna egy olyan kérdésem, hogy hogyan mossam meg a hajam, hogy ne menjen bele a víz???
Lehet hogy nevetséges, de azon gondolkodtan, hogy gumival rakok egy zacskót a fülemre. Vagy ti hogy csináljátok?
Pedig nagyon gyorsan el kéne felejtened a pálcikát!
Az a fülzsír aminek távoznia kell természetes úton,az távozik is!Azzal,hogy piszkálod,beljebb tolod a cuccost és még bajt is okozol vele:(
Az mp-as dolog szerintem hülyeség:-))
helló!
Én azt javaslom, hogy irány az orvos! Én is most szenvedek egy hallójáratgyuladással..napok óta járok kezelésre. Most már jobb, de pl. erre nem is szabad meleget tenni a doki szerint. Úgyhogy én nem javasolnám az otthoni kezelést...
További ajánlott fórumok:
- Mit csináljak? A szívemre hallgassak vagy az eszemre?
- Elváltam miatta. Várjak még? Mit csináljak?
- Mit csináljak, ha a párom szülei bejárkálnak a házba, amikor senki nincs otthon?
- Mit csináljak a kolléganőmmel, ha szórakozik velem?
- Mit csináljak, hogy ne érezzem magam rosszul?
- Megőrülök a férjemtől, pedig nagyon szeretem! Mi a fenét csináljak?