Rendszeres gyermekvédelmi (beszélgetés)
én is vén vagyok itt csak néha besokalok:)
a legjobb hogy pár hete a mosógép mondta fel az unalmast.kb egy hete:( dob probléma, úgyhogy most húz az ág is.
nálunk is,párom külföldön dolgozott így csak svájci frankos hitelt kaptunk egyetlen banktól-nem volt sok választásunk a házunkra akkor már elég sokat költöttünk és anyósomék nevén volt egy része,ő meghalt a lányai pedig nagyon szorgalmazták az anyai rész kifizetését....autó pedig a munkája miatt kellett,egyik sem luxus,és mindkettőnél az értékéhez képest keveset vettünk aránylag fel ,tehát nem fullhitelesek...ma pakoltam ki mindent a kocsiból mert bármikor jöhetnek érte:(a két hitel 32+38ezer ft volt akkor azt mondtuk hogy növekszik is ki tudjuk fizetni.....most 90+42ezer + a lombard mindig külkdi a kamatváltozást van hogy 30ezret a kocsira...iszonyatosan felment ő pedig munkanélküli lett...mivel eu tagállamban dolgozott nem kaptam meg itthon a gyest és visszavonták a cspt is,most áprilistól megigényeltem ujra de még hallgatnak róla.....
én is úgí vettem észre, hogy hiába volt csukva az ajtaja, dög meleg volt benne.kérdeztem a párom, hogy hátha mint férfi, tudja.á dehogy. azt hittük a meleg... nem simán nem hűtött. megromlott benne minden
DE nem panasznak írtam,mert mi akartuk őket és tudtuk,hogy sok kiadással járnak,csak most nagyon nehéz!
Hipp-hopp a nagylány is megy, már 6.os,aztán a többi,hiába is megyek majd el melózni,nem fogunk egyről a kettőre jutni.
no nekem volt egy batár régi fagyasztóm volt benne kicsi csontos hús még nem annyira rég vagyunk ekkora kakiban de most nagyon nagyba léptünk és tartottunk disznót abból maradt bmég kevéske az alján és kaptam egy csomó borsót imádják a gyerekek 19 hatalmas csomagom lett belőle...melléképületben van nem nézegetem állandóan hát elromlott pár nap mulva nézhettem rá gondolom:((((büdi volt és penészes
DE a középiskolán kivagyok akadva.Még jó, hogy a francba nem küldött az iskolatitkár,hogy örüljek ,hogy a kaja és a könyvek felét kell "csak" fizetnem!
A kaja havonta 8ezer lesz.
A tankönyv 30és ez a fele!!!!
Azt nekünk is meg kellett mert 8.ig használják az atlaszt az angolhoz meg cd jár.
Hát ez az!
Erre írtam,hogy sokan nem kérnek pedig nagyon is rászorultak.Olyanok meg kérik és kapnak is akinek semmi szükségük rá,de papíron kevés a jövedelmük,de lehet millióik vannak a bankba!
egy darabig. sajna nem minden esetben. nekünk meg kell venni a földrajz atlaszt, meg az angol könyvet. össz 4000 a kettő
anno mikor bejött a gázártámogatási,egy országos vadászbolthálózat könyvelésén dolgoztam....természetesen a tulajok mindegyike vadász is volt nem tudom tudjátok e egy fegyver vagy egyetlen töltény árát,elég horribilis összeg ők pedig azért totál márkásvadászculában mentek csak lődözni....és több vigyorogva mesélte hogy megkapta a gázártámogatást mert ő minimálbéres a neje meg munkanélkülin van:(...és röhögött azon hogy milyen kicsi összeg ez neki aprópénz,azért megigényelte és megkapta:(
Na passz!:-)
Én úgy tudom rendszeres van,a rendkívüli lehet a krízis vagy az óvodai vagy iskola segély?!
Nem akarok hülyeséget írni!!
Én úgy tudtam 3 gyerektől, ha van gyermekvédelmid, az általános iskolai könyvek ingyenesek!
ez a rendkivüli gyermekvédelmi segély vagy van más is?nekem mikor kérdeztem visszakérdeztek hogy a rendszereset vagy a rendkivülit igényelném e...azt mondták kb 2000ftot szoktak adni gyerekenként de van amikor csak egy ygerekre adják meg hiába van vkinek akárhány....
Meg azt bírom,igen egy felől a kormány,hogy szülj gyereket,de mire!!??
A másik ha itt kérdez egy topiknyitó ,hogy megtartsa e a babáját/bár én ezt biztos nem itt kérdezném meg/és esetleg nincs havi 1 milliós fizetése és nem villába laki,egyből vetesse el,adja örökbe,egyáltalán ,hogy lehet ilyet leírni???
Persze, ha valakinek van már egy pár gyereke és azokat sem tudja nevelni ,felelőtlenség,újat "csinálni",de hagy döntse már el ő!
Én nagyon abortusz ellenes vagyok,most nemég nem vigyáztunk és íratnom kellett esemény utánit,hát én napokig bőgtem úgy megviselt, pedig lehet,nem is lett volna baba belőle,de ha igen ez is gyíkosság!
nálunk van segély és van közmunka is csak az a réteg kevéske aki megkaphatja....
tavaly is majd 30ezer volt a nagyobbik könyvcsomagja szóval annyira nem mondanám jónak:((.....a sima önkormányzati támogatásnál kb 2000fttal járt ta,legalábbis 3 gyerekesek esetében igen.........
nálunk is volt hyázás, mikor gyerekek voltunk aztán jó tesók lettünk)
Hú nálunk is megy a harc 2 kamasz egy 7és fél éves és egy2 éves.Úgy tudak verekedni,utálkozni,csúnyán beszélni,a szívem ilyenkor nagyon fáj!
Remélem,legalább felnőttkorukra jó tesók lesznek!!
most megyek kicsit, majd jövök:)
nekem egy öcsém van aki két évvel fiatalabb. meg egy lányom, és egy fiam, szintén két év kkorkülönbséggel születtek, és nálunk is a lány az idősebb:)
mi 4-en vagyunk tesók,és mind lány :)nekem van 3+2 gyerek,a nővéreimnek 1-1 a hugomnak még nincs.
nekem van tesóm. de semmiért sem cserélem le a kort:) hajtépés meg egyéb testvérharc:D egyke nem lettem volna így utólag:)
Én is így vagyok mindennél többet érnek!Én egyke voltam és nagyon rossz volt!
További ajánlott fórumok: