Rendszeres gyermekvédelmi (beszélgetés)
Hú de ne tudd meg mit kapsz ha kiírsz egy topikot ,hogy bajban vagy,nincs segítséged de előrébb akarsz jutni a 4 gyerek miatt!!
Akkor jön,hogy minek kellett a 4 gyerek, miért nem voltál előrelátóbb stb....
igazad van.sajna tényleg így van:( kell gyerek...aha, tartsd el..:SS
nekünk jól ment mikor összekerültünk. megvolt minden ami kellett. egyk pillanatrl a másikra kerültünk padlóra a válság miatt. most épp hogy megvagyunk. nem túl örömteli segélyért sorba állni, de kövezzenek meg,mások is ezt teszik:(((
Hát ez az, a te ested is más, de sokan vannak így szerintem,mi akartuk a gyerekeket, de nem így akartuk felnevelni őket!
Ha az ember tudja ,hogy elesik,leül előtte!
Rossz ez a szemdolog,sőt borzalmas.
Nekem nincs ilyen bajom,de a terhességekkel és szülésekkel romlott a szeme,lassan szemüveg kell.
Nekem a fülem genyózik, éves szinten 5x-6x megyek fülészetre mert begyullad a dobhártyám és a gennyt ki kell szívni.Gyerekkoromban 7x szúrták a fülem:-(
Most meg az ekcémám nagyon csúnya, a bőrgyógyász szerint kijöhet a stressztől is,abból meg van elég:-(
Persze ezzel én is így vagyok,úgy is neveltek ,hogy a legkisebbet is becsüljem meg, a a srácaimat is erre nevel.Mikor kirúgtam a 2.k férjem ,nekem sem volt mindegy ,hogy ingyen étkeztek.Csak bosszant, hogy ekkora különbségek vannak az önkorik között.Angyalföldön,sokkal több és magasabb összegű segítségek vannak,ott nyáron is kap ingyen ebédet aki rászorult stb..
Angliát nem tudom,de Németországban lakik egy unokatesóm, a 2 lánya tőlem 1-1 évvel idősebbek,de az egyik évben az egyiknek vettek egy lakást a diplomájára a másik évben a másiknak és kp!
Ezt itthon hol csinálod meg!!
Szóval én a kormányra haragszom,de így sem lesz jobb!
Nem is lényeges..szerintem félreértések sorozata volt az minden oldalról. Nyilván sok a rosszindulatú, de mondjuk nekem is rosszul esik, ha nem értik, amit mondani akarok.:)
Nah puszi nektek..lépnem kell a kertbe.:))
Egyébként esetleg tudok némi segítséggel szolgálni, vagyis inkább tanáccsal annak, aki konkrét ügyekkel jön, hogy mit kaphatna, hogy kaphatna..stb..holnap leszek, addig írjon, akinek esetleg segítségre van szüksége.
Az, hogy mennyi összeget adnak maximum, az évről évre változik...nyilván sajna nem növelik, tavaly asszem 7300 vagy 7500 ft volt a maximum, de ebben már benne foglaltatott az is, amit a helyi önkormányzat tett hozzá az állami segítségen felül..
Nyilván nem tartjuk segítségnek, de azért, ha ennyi sem lenne, akkor az rosszabb lenne..én pl anno, mikor elváltam annyira örültem, hogy nem kell fizetni 8 ezer ft kajapénzt az oviba, hogy csak na.:)
Egyébként nem lenne itt rossz a szociális rendszer, mert máshol 6 hét szülési szabadság, aztán azt csinálsz, amit akarsz, de pénzt nem kapsz..máshol nincs családi pótlék sem...csak hát sajna az árak sem ott vannak ahol máshol..vagyis a fizetések.
Angliában pl a tescoban pontosan ugyanilyen árak vannak, mint itt...csak épp ott jóval több a kereset.
Úgyhogy én már ezt úgy fogom föl, hogy örülök annak, ami van, mert akkor sem tudna az ember mit csinálni, ha nem adnának semmit...nagyon fontos a legszarabb helyzetben is pozitívnak maradni.:)
Hát nem!
Én is laktam már téglába,panelba most kertesbe,de a rezsi kb ugyan annyi.
További ajánlott fórumok:
- A rendszeres gyermekvédelmi támogatást nyáron mikor kapjuk? Hallott már valaki róla mikor hordja a postás?
- A rendszeres gyermekvédelmi támogatást idén szeptemberben és decemberben fizetik ki?
- Milyen papírok kellenek a rendszeres gyermekvédelmi segély megigényléséhez?
- Mennyi az 1 főre jutó havi jövedelem összeghatára rendszeres gyermekvédelmi támogatás megállapításánál?
- A rendszeres gyermekvédelmi támogatást folytatólagosan megigényeltem, de még csak nem is válaszoltak rá. Mit lehet tenni?
- Tudja valaki, ha rendszeres gyermekvédelmi támogatást akarok igényelni, egy főre eső jövedelembe a közös ht-ban élő nagyszülő is számít?