Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze a belépési adatokat, egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ
Főoldal » Receptek » Egytálételek receptjei » Rakott burgonya darált hússal recept

Rakott burgonya darált hússal recept

Elkészítési idő 120 perc

A Rakott burgonya darált hússal hozzávalói:
1 kg burgonya
1 fej vöröshagyma
sertészsír (vagy étolaj)
50 dkg darált sertéshús
2 dl tejszín
2 dl tejföl
20 dkg sajt
6 szelet bacon
Ízlés szerint: só és őrölt fehér bors
A burgonyát megmossuk és héjában megfőzzük és ha lehűlt


A Rakott burgonya darált hússal elkészítési módja:
meghámozzuk ls karikára vágjuk. Az apróra vágott vöröshagymát a zsiradékon üvegesre pároljuk és hozzáadjuk a darált húst, amit fehéredésig sütünk. Ízlés szerint sózzuk, borsozzuk. A tejszínt és a tejfölt elkeverjük, ráöntjük a húsra és 10-15 percig főzzük. Egy tepsit kikenünk sertészsírral vagy olajjal és a burgonyát rétegezve a tepsibe rakjuk, majd a darált hússal, ésa reszelt sajttal megszórjuk. Újabb réteg következik, de lényeges, hogy a tetejére burgonya, majd lefedésnek bacon szalonna kerüljön amit megszórunk a maradék reszelt kemény sajttal is. Előmelegített 180 fokos sütőbe tolva készre sütöm majd melegen és szeletelve szeletelve tálalom.

Majonézes uborkasaláta illik hozzá


Kategória: Egytálételek receptjei


A rakott burgonya darált hússal elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2020, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Facebook