Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze a belépési adatokat, egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ
Főoldal » Receptek » Egytálételek receptjei » Rakott burgonya darált hússal recept

Rakott burgonya darált hússal recept

Elkészítési idő 120 perc

A Rakott burgonya darált hússal hozzávalói:
1 kg burgonya, 1 fej vöröshagyma, sertészsír (vagy étolaj), 50 dkg darált sertéshús, 2 dl tejszín, 2 dl tejföl, 20 dkg sajt, 6 szelet bacon. Ízlés szerint: só és őrölt fehér bors. A burgonyát megmossuk és héjában megfőzzük és ha lehűlt


A Rakott burgonya darált hússal elkészítési módja:
meghámozzuk ls karikára vágjuk. Az apróra vágott vöröshagymát a zsiradékon üvegesre pároljuk és hozzáadjuk a darált húst, amit fehéredésig sütünk. Ízlés szerint sózzuk, borsozzuk. A tejszínt és a tejfölt elkeverjük, ráöntjük a húsra és 10-15 percig főzzük. Egy tepsit kikenünk sertészsírral vagy olajjal és a burgonyát rétegezve a tepsibe rakjuk, majd a darált hússal, ésa reszelt sajttal megszórjuk. Újabb réteg következik, de lényeges, hogy a tetejére burgonya, majd lefedésnek bacon szalonna kerüljön amit megszórunk a maradék reszelt kemény sajttal is. Előmelegített 180 fokos sütőbe tolva készre sütöm majd melegen és szeletelve szeletelve tálalom.

Majonézes uborkasaláta illik hozzá


Kategória: Egytálételek receptjei

A receptet beküldte: , aug. 5. 03:55
A rakott burgonya darált hússal elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2019, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Facebook