Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze a belépési adatokat, egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ
Főoldal » Receptek » Levesek, levesbetétek receptjei » Varbóci húsos zöldségleves recept

Varbóci húsos zöldségleves recept

Elkészítési idő 120 perc

A Varbóci húsos zöldségleves hozzávalói:
80 dkg sertéstarja, 2 fakanál mangalicazsír (vagy étolaj), 2 közepes fej vöröshagyma, 3 szál közepes sárgarépa, 2 szál közepes petrezselyem, 30 dkg zöldborsó,20 dkg zöldbab, 60 dkg burgonya, 1 csokor friss petrezselyemzöldje, 2 púpozott evőkanál csemege fűszerpaprika. A felöntéshez: víz. Ízlés szerint só,őrölt fekete bors.1-2 lestyán szárral együtt


A Varbóci húsos zöldségleves elkészítési módja:
A megtisztított és apró kockára vágott vöröshagymát a forró zsiradékon megdinszteljük, megszórjuk fűszerpaprikával, és rátesszük a kockára vágott húst. Meghintjük sóval, őrölt borssal ízlés szerint. Átkeverjük és ha a hús félig megpuhult, akkor a karikára vágott sárgarépát és petrezselyemgyökeret is hozzáadjuk a zöldborsóval, a babbal és a lestyán levéllel a kockára vágott burgonyával együtt. Felöntjük vízzel, meghintjük az apróra vágott zölddel és készre főzve tálaljuk.

Gyorsan elkészíthető és nagy adag is főzhető belőle szüret idején, de ekkor nagy bográcsban vagy kondérban. Tehető bele 1-1 db paradicsom és zöldpaprika is.


Kategória: Levesek, levesbetétek receptjei

A receptet beküldte: , aug. 1. 05:14
A varbóci húsos zöldségleves elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2019, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Facebook