Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze a belépési adatokat, egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ
Főoldal » Receptek » Saláták, öntetek receptjei » Szibériai orosz saláta recept

Szibériai orosz saláta recept

Elkészítési idő 60 perc

A Szibériai orosz saláta hozzávalói:
1 kis fej káposzta 1 kiskanál őrölt fehér bors
1-2 db kígyóuborka
2-3 fej fehér,- lila
vagy salotta hagyma
1 db kaliforniai
vagy paradicsompaprika
1 db zöldpaprika
fél pohárnyi kapor apróra vágva
1 nagy csokor petrezselyemzöld apróra vágva
A tartár mártáshoz: 5 dl tejfel
5 dl liter majonéz
5 cl száraz fehér bor
Ízlés szerint: mustár
cukor

őrölt fehér bors.


A Szibériai orosz saláta elkészítési módja:
A káposzta torzsáját kivágjuk és apróra szeleteljük vagy legyaluljuk. A gyalult káposztát kissé megsózzuk, megszórjuk az őrölt fehér borssal és alaposan összekeverjük. Kb 30 percig állni hagyjuk. Közben az uborkákat legyaluljuk, a hagymákat megtisztítjuk és vékonyan félfőre szeleteljük. A paprikákat kicsumázva vékony karikákra vágjuk. Valamennyit egy nagy tálba tesszük és megsózzuk. A kaprot és a petrezselyemzöldet apróra vágjuk. A majonézből és tejfelből pikáns tartármártást készítünk. A káposztát levét kicsavarjuk, majd a többi felszeletelt zöldséget hozzáadjuk, felöntjük a tartármártással és alaposan elkeverjük és hűtőbe tesszük 1-2 órára, hogy az ízek összeérjenek.

A sót ne hagyjuk ki, mert sótlanul íze egyhangú lesz.


Kategória: Saláták, öntetek receptjei


A szibériai orosz saláta elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2020, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Facebook