Főoldal » Fórumok » Lélek & Szerelem fórumok » Rák után dolgozni... fórum

Rák után dolgozni... (beszélgetés)

1 2 3
2008. ápr. 6. 17:10
Én nem szeretnék hormon gyógyszert szedni inkább próbálkozom a gyógynövény alapúakkal.Most olvastam egy homeopátiás termékről azt szeretném kipróbálni.
35. keju 72 (válaszként erre: 32. - Szilvia71)
2008. ápr. 6. 16:09
Ugyanigy voltam én is 3 napig nagyon gyenge voltam. És nekem is jó étvágyam volt híztam is jó sokat. Aztán egy keserves évembe került mire leadtam 26 kilót. Most új hormon gyógyszert szedek amitől megint híztam. És megint azon vagyok hogy leadjam igaz most csak 8 kilót, de elég ahhoz hogy ne legyen jó rám egy nacim sem.
34. keju 72 (válaszként erre: 33. - 9bbb5bd983)
2008. ápr. 6. 16:05

Ha ismét tartassz egy vitamin kurát azt jól teszed.

Én télen szoktam inkább, ilyenkor már van sok vitamin. Igaz elég drága még a paradicsom is meg minden.

33. 9bbb5bd983 (válaszként erre: 31. - Keju 72)
2008. ápr. 5. 10:33

Nagyon köszönjük a bókot!

Én sem onkológiai bajra gondoltam a problémáimat illetően, hanem inkább valami neurológiaira. Majd nyomozok.

Abban biztos vagyok, hogy OLYAN szempontból meggyógyultam. Szedtem mindenféle étrendkiegészítőt, meg vitamint, meg löttyöket ittam. Lehet, hogy újra megpróbálom.

Te is jól csináltad, nem győzhet le minket valami, ha mi nem akarjuk, igaz?

32. szilvia71 (válaszként erre: 28. - Keju 72)
2008. ápr. 4. 20:22
Szia! Elég jól viseltem a kemót én 6 nagy kezelést kaptam,olyan 3-4 napig gyenge voltam és nem nagyon éreztem az ízeket de az étvágyam nagyon jó lett. Sokan kaptak trombózist a kezeléstől de én úgy hallottam hogy ez azért van mert gyorsan lepengetik az anyagot.Örülök hogy neked is sikerült,én az elején meg is fogadtam hogy nem fogom hagyni magam és bebizonyítom hogy én vagyok az erősebb! Neked is jó egészséget kívánok!
31. keju 72 (válaszként erre: 29. - 9bbb5bd983)
2008. ápr. 4. 15:50
Megnéztem a kislányod tündéri csodaszép!!!
30. keju 72 (válaszként erre: 29. - 9bbb5bd983)
2008. ápr. 4. 15:46

Szia!

Hát mit is mondjak először is gratulálok a picihez és a továbbiakban is sok egészséget hogy nevelgesd. A másik dolog ne rögtön onkológiai bajra gondolj ha bármi bajod van, lehet az kimerültség is. Fordulj a házi orvosodhoz, egy labor és lehet csak a vércukrod alacsony vagy mit tudom én??

Nagyon- nagyon sok erőt és jó egészséget kívánok.

2008. ápr. 4. 10:13

Sziasztok

Most találtam erre az oldalra. Szilvivel már beszéltem. Nekem 2003. decemberében vettek ki a jobb mellemből egy daganatot, amiről a szövettanon derült ki, hogy rosszindulatú. Akkor 25 éves múltam. Sajnos ez a betegség nem nézi a kort. Persze ez nem azt jelenti, hogy jobb, ha idősebb korban jön. A második műtéttel kivettek egy jó nagy darabot a mellemből, meg a nyirokcsomókat. Ott nem volt semmi. De a koromra való tekintettel kaptam kemót, meg sok sugarat. Össz. 6 kemo volt, a 3. előtt kezdett hullani a hajam. Mivel rossz volt látni a hajszálakat, leborotválta a férjem. A kezelések után kontrollok, azóta negatív minden. Én fizikailag viseltem elég rosszul, főleg a kemo utáni pár napot. Visszamantam dolgozni, én is bölcsődei gondozónő, óvónő vagyok. Aztán 2006. dec.ben, 3 év után onkológiai javaslatra belevágtunk a "babakészítésbe". És most van egy gyönyörű kislányunk, aki 9-én lesz 3 hónapos.

Lelkileg tök jól vagyok. Fizikailag, az más. Alig vagyok 50 kg, hiába szedtem fel 8 kilót a terhesség alatt. Futni nem tudok, de írni sem nagyon. Remeg a kezem. Mind a 2. Egyensúlyzavaraim is vannak, lépcsőn lefele csa kapaszkodva megyek. Ez most lett ilyen rossz, szülés után. De az eredményeim negatívok. Hiszek mindig, mint eddig is. És a lényeg, hogy egészséges kislányom született!

28. keju 72 (válaszként erre: 27. - Szilvia71)
2008. ápr. 4. 09:47

Hogy viselted a kemót?

Én összesen 16-ot kaptam de a vége már nagyon kemény volt,de lényeg hogy jól vagyok kibirtam. Aztán volt egy tüdőembóliám és egy mélyvénás trombózisom. De hál Isten ezen is tul vagyok.

Jó egészséget kívánok.

27. szilvia71 (válaszként erre: 26. - Keju 72)
2008. ápr. 3. 21:03
Szia! Örülök hogy mindent rendben találtak! Én az első perctől kezdve pozitívan állok hozzá és ez biztos hogy sokat segített.Nekem 7 hónapja volt a műtétem.
26. keju 72 (válaszként erre: 24. - Szilvia71)
2008. ápr. 3. 17:15

Sza!

Köszi hogy gondoltál rám minden oké lett.

Kívánom hogy neked is rendbe legyenek a dolgaid csak pozitívan kell hozzá állni, mert másképp becsavarodik az ember. Én már több mint öt éve estem át a mütéten. 2002 szeptember 26-án.

2008. ápr. 3. 17:13
Köszi mindenkinek, minden oké. Hétfőn még mennem kell mammográfiára és pénteken csont izotópra. Aztán remélem egy darabíg nincs vizsgálat. Remélem minden oké lesz ott is!!
2008. ápr. 2. 15:37
Sziasztok! Nekem nőgyógyászati műtétem volt kettő is,több mint fél éve táppénzen vagyok de már hamarosan megyek dolgozni. 6 kemón estem át onkológiai eredményeim jók lettek,jól érzem magam és bízom benne hogy én győztem!!! Keju szorítunk neked!!!
23. b46d5f17a9 (válaszként erre: 22. - Keju 72)
2008. ápr. 2. 10:09
Kìvànok neked egy nagy kalappal!! Ami pedig a tèmàt illeti, szerintem ez is elkèpzelheto, ha valaki megfelelo formàban èrzi magàt, a lènyeg, hogy soha ne adja fel (gondolom èn, hiszen pontosan nem tudhatom).
22. keju 72 (válaszként erre: 21. - Keju 72)
2008. ápr. 2. 10:06

Sziasztok!

Nem ír ide senki már??

Holnap megyek ismét onk. kontrollra, aki ide kattint az szorítson értem.

2008. márc. 1. 21:39

Sziasztok!

Csak beköszönök, és eldicsekszem minden onkológiai eredményem negatív!!!

És dolgozom is ezerrel.

20. keju 72 (válaszként erre: 19. - 984ff08d0b)
2008. febr. 21. 22:06

Csak sok erőt és kitartást tudok kívánni.

Én 36-éves vagyok 5-éve rokkantnyugdíjas havi (most már 38-ezerből) két kiskoru gyerekkel. de senki nem mondja hogy-hogy lehet így megélni.

2008. febr. 13. 11:21

hm, nem hiszem, még mindig nem hiszem :DDD valszínülg keveseknek adatik meg, hogy visszatérhessenek dolgozni...vagy nem tudom...

Anyukám most már tudja, hogy nem mehet vissza a bölcsibe, fel kell dolgoznia ezt...komoly dolog, mintha kirántották volna a társadalomból, félrelöknék és "kösz de nincs rád szükségünk, kapsz iylen kis morzsákat, azokon élj el ezekután"

Egyszerűen most kezdem átlátni az ilyen okok miatt a perifériákra szorult emberek mindennapjait, harcait és fájdalmait...hányan vannak vajon? Sokan? Akik szeretnének dolgozni ,de fizikai korlátaik lettek? (anyu pl. nem emelhet 1kgnél többet soha!) Akik tanultak még 35 évesen is, hogy a szakmájukban a legjobbat nyújthassák, és most úgy érezhetik, hogy felesleges volt? Van olyan "szervezet", bármi, ami segít nekik? Esetleg munkával? Bedolgozni, vagy olyan munkahely, ahol a szakosodott, de kényszerből szakmájukból kiesett emberek tudnak bedolgozni, átképződni, tanulni? Kiegészíteni a kis rokkantnyugdíjukat, vagy valamit? Tud valaki ilyen helyet? Vagy van rá igény?

2008. jan. 21. 19:56

Ide már senki sem ír??

Akkor csak én üldöztem el mindenkit:(

2007. dec. 11. 17:06
Nagyon köszönöm, és bízom benne hogy így lessz.
16. anessa (válaszként erre: 12. - Keju 72)
2007. dec. 8. 15:33

Minden elismerésem a tiéd!!!Rendkívűl erős,és tudatos ember lehetsz!További hosszú,boldog életet!

Üdv anessa

15. keju 72 (válaszként erre: 14. - 984ff08d0b)
2007. nov. 2. 19:46
Nagyon szivesen.
14. 984ff08d0b (válaszként erre: 13. - Keju 72)
2007. okt. 30. 14:58

Nem hiszem :)

és köszönöm, hogy megosztottad velünk!

2007. okt. 30. 14:08
Mindenkit elüldöztem a történetemmel??
2007. okt. 17. 14:59

Sziasztok!

Most találtam ide, elmondom az én történetemet.

2002-9/26-án rosszindulatu mellrákkal operáltak,emlő eltávolítás volt mivel 12mm-es daganatot egy 5-cm meszes váz vette körül. Hónalji nyirokba is volt egy 6mm-es. Ezt követte 6-kemó 28+5 sugár, nekem is elment a hajam. Ösztrogén sejt80% hormonérzékeny daganat 30-évesen elmaradt a menszim mesterséges klimax, sokat éjjel is nagyon kemény volt. De mégis ezután jött a fekete leves. 2-év mulva visszaestem a két felső tüdőlebenyben voltak daganatok.Az orvos azt mondta mellből maradt vissza,4-kemó ct átterjedt az egész tüdőre, mindkét tüdőmbe megszámlálhatatlanul sok volt. Kemó váltás mást kaptam már a második után visszahúzódott, a 4-dik után már csak kettő volt a6-után teljesen negatív. Kontrol ct egy tüdő trombust írt le, ami a szív felől volt, azt hiszem 3-helyen is volt kontraxt anyag kiesés, alig kaptam levegőt. Közismertebb néven tüdőembólia, ami párosult egy mélyvénás trombózissal. A bal lábam 4cm vastagabb volt mint a jobb. A doikinő azt mondta ez csoda hogy túl éltem. Egy hónapig voltam a pulmonológián 10napig le sem szálhattam az ágyról szoba wc stb. Tvaj február óta jól vagyok, a sok kezelés steroid na meg ettem is 96 kiló lettem. Azóta 26-ot fogytam egy hónapja dolgozom, varrónő vagyok nem könnyü de kell a pénz. Rokkant nyugdíjból nem lehet megélni és gyereket nevelni 2 is van. Lehet egy kicsit hosszúra sikeredett, de szerintem soha senkinek nem szabad feladni, legyen az gyerek család de mindig legyen cél,és hit mert hit nélkül semmit sem ér az élet.

11. kesgetlek (válaszként erre: 8. - Tessay)
2007. okt. 17. 12:52

én szint úgy

kemó alatt sem volt semmi gondom

családanya vagyok , dolgozónő, szerető feleség

sok múlik a hozzááláson

2007. aug. 16. 23:49
Mindenképpen fontos, hogy új célt tudjon kitűzni maga elé az ember. Akár növényeket nevelni, kutyát tartani, nyelvet megtanulni, de valamit hosszú távon, amiben örömét leli az ember. Szerintem...
2007. aug. 14. 07:04

Nekem mellrák-műtétem volt. Utána kemo, sugárkezelés. Nekem a lelki problémát az okozta, hogy - mivel a daganatom hormonérzékeny volt, leállították a menszeszemet, és egyik napról a másikra át kellett esnem a változókoron is. Ezt a szervezetem még nem akarta tudomásul venni, harcolt ellene, ezért aztán a műtét után két évvel kivették a méhemet és a petefészkeket. Eleve depresszióra hajlamos vagyok, ezeket a dolgokat - ha teljesen őszinte vagyok - a mai napig nem tudtam lelkileg feldolgozni. Arról nem beszélve, hogy főleg a kemoterápia után, amely legalább annyit árt a szervezetnek, mint amennyit használ, már nem vagyok olyan, mint régen. Hiába igyekszem. Feledékeny lettem, félős, visszahúzódó. Holott azelőtt egy talpraesett, vitális nő voltam. Leszázalékoltak 100 %-ra. Idegileg nagyon kivagyok. Ezt támasztja alá, hogy idén januárban infarktusom volt, ami újabb pofon volt az élettől. Nem arról van szó, hogy nem találom fel magamat itthon, de a régi énem! Az hova lett? Mindig emberek között dolgoztam, titkárnő voltam, most meg menekülök az emberek közeléből. Viszont hosszú évek óta járok a pszichiáterhez, de igazából az sem segít. Járom a kötelező vizsgálatokat, úgy érzem, az orvosok vigyáznak rám, de az életkedvem jószerével csak percekre jön vissza. Nem látok semmi célt, amiért érdemes holnap is felkelnem. Egyszerűen nem találok önmagamra.

Kívánom sorstársaimnak, hogy ők mindezt ne éljék meg. Legyen mellettük olyan család, aki mindvégig átérzi a problémát és átsegíti őket a nehézségeket. Sajnos, az én családom későn vette komolyan, hogy problémáim vannak...

8. tessay (válaszként erre: 3. - 984ff08d0b)
2007. aug. 12. 15:19
De van! Nekem van egy nagyon közeli ismerősöm, aki végigment a kemo - sugár - kemo terápián, volt parókája is, dolgozni is visszament, és éli az életét. És nem állt meg az élete, nem zárkózott be, a párja szereti, a gyerekei úgyszintén. Teljesen normális életet él.
2007. aug. 11. 21:13

Köszönöm az eddigieket!

Csak közvetve vagyok érintett, anyukám bölcsödei gondozónő és nemrég műtötték ,várjuk a továbbiakat. Azt sejtjük, hogy nem emelhet, és ezért az eddigi munkakörét valószínűleg nem tudja majd betölteni...

Ezért indítottam ezt a fórumot...

Mert ő nem az a típus, aki háztartásbeliként otthon bírna lenni egész nap...

1 2 3

További ajánlott fórumok:

Minden jog fenntartva © 2005-2025, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook