Főoldal » Fórumok » Hobbi & Otthon fórumok » Puli tartása lakásban fórum

Puli tartása lakásban (beszélgetés)

1 2 3 4 5 6
99. M0ncsa (válaszként erre: 97. - 07da045965)
2016. júl. 11. 09:38

:)

Nem baj, focival is ertettuk :D

98. M0ncsa (válaszként erre: 92. - 2ab16d5612)
2016. júl. 11. 09:37

Hat azt elhiszem.

Csipet is gorombaskodott eleinte a gyerekekkel. Ezek voltak azok az esetek, amikor elkaptam a grabancat, es jol megraztam, mint a kutyamama, amikor fegyelmez. Nagyon hamar leszokott rola, mostmar beke es nyugalom van :)

Jelzem, ha a gyerekek gorombak a kutyaval, oket is befenyitem. Szoval nincs kivetelezes :)

97. 07da045965 (válaszként erre: 95. - M0ncsa)
2016. júl. 11. 09:35
Semmi gond, sajnos elég gyakran beolvasok én is dolgokat Moncsa, meg mellé is ütök. Így lesz a foxiból foci :-)
96. 07da045965 (válaszként erre: 94. - 07da045965)
2016. júl. 11. 09:34
Szóval nem a focit kellett leszedni a kutyámról, hanem a foxit :-( Már én sem vagyok százas ma.
95. M0ncsa (válaszként erre: 91. - 07da045965)
2016. júl. 11. 09:33

Oke, felreertettem, bocsi :)

Amugy egy jolnevelt kutyanal feltekenysegnek helye nincs. Fajtatol fuggetlenul. A feltekeny kutya azt hiszi, o a falkavezer a csaladban, es ez mar reg rossz. Nevelesi hiba. Kikuszobolendo :)

94. 07da045965 (válaszként erre: 92. - 2ab16d5612)
2016. júl. 11. 09:33
Elfogult vagyok ugyan a pulival kapcsolatosan, de igen, a puli is lehet vadállat és támadó. Lehet, hogy nekem is bele kellett volna rúgnom egyet ma reggel a támadó kutyába, de nem tettem. Többek között Csutak a maga módján lerendezte, illetve nem akartam a sebészeten kikötni. A gazdáját kértem a kutyusnak, hogy szedje már le a kutyámról a focit. Állítom, ha közéjük nyúlok, a kezem bánja. Valószínű, hogy ezt a kutyust menhelyről hozták ki, ki tudja, milyen hatások érték a fiatal kis életében. Valószínű, hogy nem vitték kutyaközösségbe, nem szocializálódott. Neki a kis világában csak az a három ember lehet, akikkel együtt él. És ezért nem biztos, hogy a kutya a hibás. Én fiatal korában rengeteget hordtam kutyaközösségbe Csutakot. A korosztályának megfelelő fiatal kutyák közé...
93. 07da045965 (válaszként erre: 92. - 2ab16d5612)
2016. júl. 11. 09:27
Na ezt jól megírtuk egyszerre Sylvanas. Igen, pontosan a csemetét féltem.
92. 2ab16d5612 (válaszként erre: 90. - M0ncsa)

Szerintem az az összefüggés, hogy veszélyeztetve érzi a gyereket a kutya miatt. Mert ugye az kicsi és érezheti "vetélytársának" főleg, hogy egy kisgyerek nem tudja, hogy nem szabad a kutya szemébe nézni közvetlenül, mert kihívásnak veheti.

A foxi pedig egy elég vérmes fajta.

Mondjuk anno mikor kicsi voltam (kb 1 éves) volt a lépcsőházban (akkor még tömbben laktunk) egy puli de az úgy jött le mint a tank. Egyszer állítólag engem is elsodort. Na akkor tört el pár bordája... Nem hibáztatom aput. Engem védett.

91. 07da045965 (válaszként erre: 90. - M0ncsa)
Kedves Moncsa! Annyi köze van a kisgyerekhez, hogy egy ilyen természetű kutya szerintem bármikor neki mehet féltékenységből akár a gyereknek is. Nagy odafigyelést igényel a szülők részéről, hogy ne legyen baj. Eszembe nem jutott, hogy azért viselkedik rosszul a kutya, mert gyerek van. A GYEREKET FÉLTETEM A KUTYÁTÓL!Így már érthető?
90. M0ncsa (válaszként erre: 89. - 07da045965)
2016. júl. 11. 08:51

Mi koze a tortenteknek a kisgyerekhez? Nekem is van egy majdne-ket-evesem meg egy 3,5, megsem idegbeteg a kutyam.

Ez baromira a felnottek, a gazdik sara. Nem tudom, mifele indittatasbol esett nektek, es sajnalom a tortenteket. Csutakkal minden rendben, nem tepte meg?

Gazdi meg forduljon kutyaoktatohoz segitsegert, mert ez a viselkedes nem normalis.

2016. júl. 11. 07:33
Jó reggelt Minden kedves fórumozós társamnak. Kellemes hetet. Na, ha már kutyákró beszélgetünk, leírom a mai esetemet. Ma hajnalban ért egy kis sokk minket séta közben. Lakik a lépcsőházban egy foxi keverék, most már bizton kijelentem, hogy idegbeteg kutya. Mi a szokott útvonalunkon baktattunk az utcán Csutakkal, a kis vakarcs meg előbukkant a semmiből és megtámadta a kutyámat. A dolgokat utólag összerakva, kitépte a pórázát a gazdája kezéből, és majdnem megevett minket. Csutak nem támadott, védekezett, de szemmel láthatóan megviselték az események. Mi pórázon voltunk. Nem tudom, hogy kutya és kutya között hogy lehet ekkora különbség. Malvin, mert így hívják a vérmes ebet, szintén emberekkel él együtt egy lakásban, sajnálatos módon egy egy éves kisgyerekkel. Hála az égeinek a kutyámnak nem lett semmi baja, csak megijedt ő is.
88. 07da045965 (válaszként erre: 81. - Csipkerózsika)
2016. júl. 11. 07:31
Tényleg nem neked, bocsánat Csipkerózsika. :-(
2016. júl. 11. 07:14

én " büntetésből ", elővigyázatosságból tartom bent a macskámat, mert ha az udvaron van, napokra elcsavarog, ebben a szép időben győz a természete, és nem tartja be a keritéshatárokat. Minden nap kint van vele valaki pár órát levegőn, aki figyeli, hogy mikor akar éppen meglépni,

Éppen tegnap néztem, hogy mennyire megszokta a bentlételt szinte ellustult, egész nap csak alszik az ágyban vagy az egyik asztalon.

Sajnos ő éjjel aktiv, éjfél körül ébred és élbreszti a családot.

Amikor tegnap kivittem, az udv arra, nem is mozdult el mellőlem, ott játszott, hempergett a fűben, különösebb erőfeszités nélkül sikerült bevinni.

Nagyon torkos, de szobatiszta.

2016. júl. 11. 05:55
cicával van tapasztalatom, néhány éve tartottam lakásban kiscicát. Komolyan, néhány óra alatt rájött, hogy miért teszem az alomra és mindig használta is. Csakhogy én vele nagyon kifogtam, mert olyan cicus volt, hogy ha egy másodpercre magára maradt akkor olyan nyávogásba kezdett, hogy (akkor negyedik emeleten laktam) az udvaron hallottam. Amikor hozzám került vakáció volt és a tesóm mindig otthon volt,tehát mindig volt vele valaki, akkor kezdődött a baj amikor az iskola elkezdődött. Na iskola kezdés után két-három nappal ment az unokatesómhoz, mert a szomszédok nem bírták volna napi néhány órán keresztül hallgatni azt a kellemes zenét. Ott úgy él mint egy kiskirály, nagy becsben van tartva (és fogyókúrán). Gyönyörű macska, csak önkiszolgáló életet él, minden lehetőséget megragad, hogy egy kis plusz falathoz jusson (össze-vissza lopkod mindenkitől). Tudom, hogy ez nem ide tartozik, csak azért írtam le, mert valaki már a fejemhez vágta, hogy kutya helyett inkább macskát tartsak lakásban, mert az csendesebb:)
85. M0ncsa (válaszként erre: 79. - Csipkerózsika)
2016. júl. 10. 21:59

Kotve hiszem, hogy a kutya intelligensebb a macskanal. Inkabb idomithatobb.

Macskat nem is kell szobatisztasagra oktatni, megmutatod neki, hol az alom, es onnantol oda pisil.

Felnott kutya is hamar tanithato, mert vissza tudja tartani. De egy kutyakolyoknek olyan pici a holyagja, hogy 1-2 oranal nem birja tovabb, ejszakakat is beleertve. Ejjel-nappal. Persze lekoltozhetsz vele az udvarra, akkor biztosan szobatiszta lesz :D

Meg ido, mire rajon, hogy mit akarsz tole.

Megjegyzem, egeszen pici macskat (4-5 heteset) is nehezebb tanitani, nekik is kell egy kis ido. De 8-9 hetesen mar siman szobatisztak.

84. 2ab16d5612 (válaszként erre: 83. - Csipkerózsika)
2016. júl. 10. 21:07

Én is ezt vallom. Állatban is van nagyon buta (emberben is) meg nagyon intelligens is

A macskát amúgy azért könnyebb mert ők alapvetően elrejtik a végterméket. Míg a kutya információ megosztásra használja. Ebben rejlik a két faj közti különbség. Plusz a nehézség a nevelésben

83. Csipkerózsika (válaszként erre: 82. - 2ab16d5612)
2016. júl. 10. 21:01

Kutyát is tanítottam és az is nagyon hamar ment. Pedig nem volt már apró kölyök, hanem kb. 1 éves és előtte udvaron élt.

Biztos sok különbség van egyedileg is közöttük.

82. 2ab16d5612 (válaszként erre: 79. - Csipkerózsika)
2016. júl. 10. 20:59

Szóval értsd jól: a macskát nem kell tanítani. A kutyát meg sokáig.

Azért sikerült a macskával mert könnyebb

81. Csipkerózsika (válaszként erre: 60. - 07da045965)
2016. júl. 10. 20:58

Szerintem ezt nem nekem szántad.

Van tapasztalatom, magyar vizslával.

De ha nem lenne, akkor is hozzászólhatok bármihez, amihez kedvem van...

80. 2ab16d5612 (válaszként erre: 79. - Csipkerózsika)
2016. júl. 10. 20:58

Elárulom hogy a macska kb instant szobatiszta..

A kutya ilyen szempontból sokkal butább

79. Csipkerózsika (válaszként erre: 62. - M0ncsa)
2016. júl. 10. 20:56
Macskával sikerült. A kutya szerintem intelligensebb...
78. M0ncsa (válaszként erre: 77. - 2ab16d5612)
2016. júl. 10. 19:57

Hat, aki henyekutyat akar, az vegyen golden retrievert, vagy annak a kevereket :D Az nem is kutya, az egy vicc. Van egy keverekunk, felole a fel hazat elhordhatjak, tojik ra.

Multkor egy vadaszkutya, amelyik mar megolte az egyik tyukunkat, megint atjott. A puli ektelen ugatasba kezdett, kimentem, elzavartam a dogot, szerintem megmentette a tyukokat. Az a nagy lustasag meg kozben bekesen szundikalt a hazaban. Multkor az orra elol vitte el a kanya a masik tyukot, le se szarta. Nem is tudom, mi a fenenek tartjuk.

Mondjuk lakasba nem vinnem, borzalmasan hullajtja a szoret. Igaz a legtobb kutyara ez igaz (azokat sem tartanam bent, utalom a szort a lakasban).

77. 2ab16d5612 (válaszként erre: 75. - M0ncsa)
2016. júl. 10. 19:27
Nem a pörgésről van szó. Hanem, hogy kint egész más. A macsek pl imád a földbe kapart mélyedésben feküdni vadászik (mikor mire, bent ez nem ugyanolyan a játékaival). Az egyik szomszéd kutyu is pl bent alszik, de nappal kint van és szagol, jelöl, figyel, amit a kutyák úgy ösztönösen tesznek. Vannak fajták amiknek mindegy, hogy kint vagy bent mert lusták. Egész nap henye :D
76. M0ncsa (válaszként erre: 75. - M0ncsa)
2016. júl. 10. 16:06
keri -> kerti
75. M0ncsa (válaszként erre: 74. - 2ab16d5612)
2016. júl. 10. 16:06

Egyebkent nehogy naivan azt higgyetek, hogy a keri kutyak folyton porognek, szabadon vannak... Jobb esetben nem, es ha igen, az nem jo. Nincs az allatnak alkalma pihenni, folyton keszultsegben van, nem pulinak valo az ilyen. A puli (es legtobb kutya) pihen, ha kell, ugrik.

A mienk is gyakran van bent a hazban, a boxaban, espedig sajat erdekeben. Ha nem vagyunk itthon, akkor azert, ha meg igen, vannak helyzetek, amikor nem tudok odafigyelni ra, hogy ne csinaljon hulyeseget, olyankor inkabb bezarom. Igy nem ugrik a funyiro ala (volt ra pelda, kapott egy horzsolast az orrara :D), nem zabal bele a komposztba (es hanyja vegig utana az egesz napot), nem verekszik ossze egy vendegsegben levo, idegbajos kutyaval, es hasonlok.

Ha kint van, folyamatos felugyelet alatt van, mint egy kisgyerek.

74. 2ab16d5612 (válaszként erre: 72. - 07da045965)
2016. júl. 10. 10:40

Szerencséd van. Mondjuk az is igaz hogy nekem meg a macskákkal. Nyugodt szívvel hagyom őket magukra (kijárás van a kertbe nekik, de most is bent hesszelnek. Nem törnek-zúznak, nem lopnak, nem karmolnak bútort, függönyt. Másoknál meg szétszedi 1 macsek a fél házat.

Szóval ja, van jó példa, van különös eset, de a globálba nem ez a jellemző.

A csatakos tanyasi pulik megkötve sem jó. de úgy gondolom hogy van arany közép út. amit írtál előbb a családi házról, na az az amit el tudok képzelni neki igazán :)

biztos vagyok hogy nem kínzod, szerencsédre nem olyan erős az ösztöne, nem tudott kijönni nekik. Emiatt hót nyugodtak.

73. M0ncsa (válaszként erre: 71. - 07da045965)
2016. júl. 10. 08:47

Szerintem pont nem Sylvanas gondolja, hogy allatkinzo vagy.

Ha nem vetted volna eszre, a vedelmedre kelt.

Na de mindegy is, csak jelzem, hogy mizu...

72. 07da045965 (válaszként erre: 70. - 2ab16d5612)
2016. júl. 10. 07:58
Az én izgő- mozgó felmosófejem a fajtájához viszonyítva nagyon nyugodt. Valószínű, mert rendesen mozgatva van. Mint egy korábbi bejegyzésemben írtam, csak a lépcsőháztakarítókat ugatja meg napközben, illetve, ha totál idegenek mozognak a házban. Ezen sok pulis ismerősöm csodálkozik. Én is, de nekem ő a harmadik pulim, és mindegyik ilyen nyugodt volt. Lehet, hogy azért mert én is, meg a férjem is azok vagyunk. Senki nem érti, komolyan. Megértem, hogy te sem. De a puli kutyák között professzor. Igazodik az elváráskhoz...
71. 07da045965 (válaszként erre: 68. - 2ab16d5612)
2016. júl. 10. 07:54
Egyébként beletrafáltál. Végzettségem tanítónő. :-) Nos, igaz amit "lexikonból" kimásoltál. Egyetértek. De sajna az élet nem mindig arról szól, amit a könyvek írnak. Hidd, el, ha módom s lehetőségem lenne rá, én is kertes házban laknék, de nekem mást osztott az élet. Így igyekszem a ehető legjobb körülményeket megteremteni a kutyámnak (is). Ja, van férjem, unokám, tengeri malacom. Gyerekem -saját nincs - mert nem lehetett. Unoka vér szerint a férjemé. Szóval lehet, hogy azért vagyok kissé megszállott kutyás, mert pótlék valamire, amit nekem nem adott meg az élet. (Betegség miatt.) Én nem szeretnék veled itt csatázni. Egyébként tervben van, hogy egy közeli faluban építkezni fogunk és akkor nem egy puli lesz, hanem legalább kettő, plusz egy kecske meg egy birka is. Hidd el nem vagyok én olyan állatkínzó, ahogy gondolod Sylvanas. Szeretnék magamnál férj, kutya, unoka és malacka lenni. Na léptem, mert nyit a Mama Bazár. Kel a család.
70. 2ab16d5612 (válaszként erre: 69. - 07da045965)
2016. júl. 10. 07:48

igazán nincs mit! máskor is szívesen :D

egyébként ezért vannak macskáim, mert elképzelésem sincs, hogy egy ilyen izgő mozgó felmosófejet hogyan lehet úgy tartani, hogy a szomszédok ne öljenek meg miatta...

én a szomszéd tacskóját is már ki tudnám nyírni... ordít, üvölt, vonyít..

1 2 3 4 5 6

További ajánlott fórumok:

Minden jog fenntartva © 2005-2025, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook