Főoldal » Fórumok » Babák & Mamák fórumok » PRI Tapolca..ide járó meddőpárok tapasztalatai, eredményei fórum

PRI Tapolca..ide járó meddőpárok tapasztalatai, eredményei (beszélgetés)

7611. ancsika10
2014. dec. 1. 15:31
Sziasztok lányok!Tanácsot szeretnék kérni!Ma vagyok ET+13nap fagyibabás transzfer után tehát nem volt stimulácó csak estrofemet meg crinon gélt hasznàltam de a tesztek negatívak ezért tegnap abbahagytam minden gyógyszert de a mensinek nyoma sincs a ciklus 33.napján vagyok ma.lehet a gél miatt késik???multkor nem volt ilyen problémám.
7610. évanéne (válaszként erre: 7608. - Adri0214)
2014. dec. 1. 14:34
Szia! Pedig ma nem is voltak olyan sokan... Elérted őket végül?
7609. évanéne
2014. dec. 1. 14:32
Sziasztok! Ma voltunk Tapolcán,mától bököm a Gonalt 3 egységgel,pénteken megnézik,jó-e az adag,vagy módosítani kell. Eddig mindig a Gőgös dokinál voltam,pénteken nem ő lesz,majd ahhoz megyek,akitöl elöbb szabadulok:-)) hazafele jutott eszembe,megint nem kérdeztem meg,valami vitamint érdemes volna-e szednem... Úgyhogy marad a C vitamin:-)
7608. Adri0214
2014. dec. 1. 13:54
Sziasztok! Először is kívánok mindnekinek erőt és kitartást, mert sikerülni fog, hiszen nem lehet ,másképp! Sajnos nem tudok mindent vissaolvasni, ezért kérdezem konkrétan, noha biztosan volt már szó róla. Mi mennénk a fagyi-babákért, de jó lenne tudni mi ennek a menete? Tudna esetleg valaki segíteni. Ma már többször hívtam az intézetet, de nem veszik fel... Nem adom fel!! :)
2014. nov. 30. 08:07

Évanéne, jó mosolyogtam most. Szerintem nem gond, ha néha picivel kevesebb ment. Nálunk meg általában nem volt elég 11 napra, volt olyan, mikor mire kinyomtuk a fecsiből a levegőt, már nem volt benne suprefact sem :-) Akkor lehet a supre nyomta meg a cukrodat.

Pipelinea, ne félj az altatástól. Nem altattak még? Ez nem olyan mély altatás, könnyebben ébredsz belőle. Én tök "szerettem". Először pár másodpercig, kb. 2 mp olyan volt, mintha tök részeg lennél és tiszta boldog, és már alszol is. :-) Melyik héten kell megjönnie? Ma vasárnap van. Ezen, vagy a jövő héten? Ugye a jövő héten?

7606. évanéne (válaszként erre: 7604. - KHBrigitta)
2014. nov. 29. 21:26

A betegtájékoztató azt írja, hogy a vérnyomást átmenetileg megemelheti, és cukorbetegeknél figyelni kell az inzulinra... Mondjuk a vérnyomásomat szerencsére nem emelte meg, így is emelt adag vérnyomáscsökkentőt szedek már.

Fura dolog történt: a Suprefactos üvegben 5,5 van, 0,5-et kell felszívni minden este. Matekból nem voltam erős, de ezek szerint 1 üvegcsének 11 napra kell elegendőnek lennie. Namármost: holnap lesz a 11. nap, de ahogy elnézem, még kb 1 napra való anyag marad az üvegben. Most vagy alapból több van benne (nem hinném...) vagy elbénáztam a felszívást néhány napon :-)

7605. Pipelinea
2014. nov. 29. 18:45
Kedves KHBrigitta, köszönöm a válaszodat és a bíztatást! Próbálok nem idegeskedni rajta, több-kevesebb sikerrel! Az az egy a gond, hogy belecsúszunk az ünnepekbe, ha a héten nem jön meg, akkor le kell állítani a programot! Ami ezen kívül aggaszt, hogy azt mondták, hogy a jelenlegi tüszőket le kell szívni, mert cystak lehetnek belőlük! Nem vártam, hogy emiatt is lesz egy amúgy is rettegett altatásom! Egyébként rendszeres volt a mensesem, sohasem késett! Én sem értem, és sajnos választ sem kaptam rá, ezért is értetlenkedem! PCOS és IR miatt szedek mercformint, és Bromocriptint, de nem mondták, hogy ez befolyásolna bármit is!
2014. nov. 29. 13:27

Pipelinea, nem tudom miért nem jött meg a mensesed. Egyébként rendszeres szokott lenni? Reméljük a norcolut meghozza. Ha nem, biztos tud megoldást még az orvos. Hátrány nem hiszem, hogy van belőle, annyi, hogy mindenképpen kell menstruálnod egyet, hogy leváljon a méhfal, és úgy épüljön újra, hogy pihe-puha ágyuk legyen a babáknak! Minden rendben lesz, ne idegeskedj. Bízz az orvosodban!

JohnR, örülök, hogy jól vagytok. Sajnálom, hogy most hánysz, de azt szokták mondani, hogy akkor tuti rendben van a baba, és az erős babák okoznak hányást, kevesebb a vetélés is hányósoknál. Bár ez téged már nem fenyeget, hiszen mindjárt itt a 12. hét!!!

Évanéne, szóval megjött! Szuper! Akkor hétfőn majd írj, hogy mikor indulsz a gonallal! Vérsüllyedésre nem emlékszem, de vércsoport nekem sem kellett. Szerintem azért, mert ez nem olyan igazi mélyaltatás, hamar fel is ébresztenek belőle. De ez csak az én véleményem. Nekem is 6 a cukrom, tőlem azt kérdezték, hogy mit ettem előző nap. De az még nem rossz. Hogy a suprefactól lenne, hááát, nem tudom. Még nem néztem a kettőt együtt. Bár nem hiszem, mert a suprefact ugye leállítja a hormonműködést, a cukrot meg a hasnyálmirigy által termelt inzulin bontja le (ha jól tudom), arra meg nem hat ez az injekció. Aztán a franc tudja.

7603. évanéne (válaszként erre: 7589. - KHBrigitta)
2014. nov. 29. 08:26

Megoldódott ez a dilemma is :-) Tegnap délben megjelent az első rózsaszínes-barnás jelzés arra, hogy itt vannak a piros napok. Azonnal telefonáltam Tapolcára, hétfőre kaptunk is időpontot :-)

Megcsináltattam az altatáshoz is a vérvételt, EKG-t... a háziorvos se vérsüllyedést, se vércsoport meghatározást nem kért a laboros papíron, a laboros tőlem kérdezte, hogy miért. Remélem, nem kell újabb vérvétel :-) Bár lassan már egészen megszokom a tűket...

A vérvétel napján pont egy hete szúrtam már a suprefactot. Szerinted lehetséges, hogy ettől volt picit magasabb a cukrom? A felső referencia érték 5,9, nekem meg 6 lett, soha, még terheléses cukorvizsgálaton sem szűrtek ki, és gondom sem volt a cukorral...

7602. JohnR
2014. nov. 28. 21:06

Sziasztok!

Képzeljétek, nekünk most már nem kell mennünk Tapolcára. Múlt héten szerdán hazaengedtek a kórházból, pénteken voltunk Tapolcán a tanár úrnál, hála istennek minden rendben volt. A baba is jól van, jó sokat pihenünk. Mondjuk nem is tudok nagyon sokmindent csinálni, ugyanis a hányinger átváltott hányássá, esténként borzasztóan vagyok. Ma voltam a nőgyógyászomnál, rendben volt minden. Legközelebb már csak a 12 heten vérvételre, uh-ra megyek, addig viszont még van 3 hét. Remélem ti is minél előbb megtapasztaljátok a terhesség érzését. Bár mostanában sajnos nekünk a hátrányok kerültek előtérbe, de amikor meglátom az ultrahangon a babát, minden rosszérzés elmúlik. Úgyhogy kitartást mindenkinek!

7601. Pipelinea
2014. nov. 28. 19:16
Sziasztok! Új vagyok a fórumon, a lombik program elején tartok! Érdeklődni szeretnék, hogy esetleg volt-e valakinek hozzám hasonló problémája. A ciklusom 19. Napján kezdtem el a suprefact injekciót, és sajnos nem jött meg a menstruációm sem a szokott időben, sem később. A norcolut tablettát javasolták, amit egy napja szedek. Ha ettől sem lesz menses, hogyan tovább? Lehet ez mellékhatás?
7600. Belián
2014. nov. 28. 17:10
Igen, köszönöm a tanácsokat, mindenképp egyeztetni fogok vele, hogy mit javasol, ha szedjem, mennyit. Most már ennek a ciklusnak mindenképp kivárom a végét.
2014. nov. 28. 09:38

Belián, bocs, hogy belekotyogok. Ha tanár úr azt mondta ne idd az inofolicot, biztos oka van. Nem az a magyarázkodós típus, inkább kérdezz rá újra, vagy hogy miért ne szedd, nehogy tényleg többet ártsál vele.

BPM, már 18 hetes? Hogy repül az idő!

7598. ancsika10 (válaszként erre: 7595. - Belián)
2014. nov. 28. 07:09
Szia!nekem sincs IRem sem Pcom.Azért javasolta mert 11-et tudtak leszívni 5 termékenyült meg 1-et beültettek 4-et lefagyasztottunk de csak eggy ébredt fel.És az mondta valószínű a petesejtek minősége miatt ébredt csak eggy.Ártani nem árt:)
7597. Belián (válaszként erre: 7596. - BPM75)
2014. nov. 27. 22:25
Nagyon jó ilyen tapasztalatokat olvasni, gratulálok a babóhoz! Nekem az előző lombiknál 6 petesejtből 2 termékenyült csak meg, de sajnos nem fejlődtek tovább. A doki szerint valószínűleg a petesejtek minőségén múlt, vagy sokáig stimuláltak. Neked nagyon szépen termékenyültek. Biztos volt ebben szerepe az Inof.nak is. Amúgy a hormonértékeim, amh-m jó, nálunk inkább a páromnál vannak gondok. Köszi!
7596. BPM75
2014. nov. 27. 22:13
Szép estét...Belián én csak az tudom mondani, hogy nekem nagyon gyatra volt a peteérésem és még sárgatest sem termelődött , így a megtapadás is lehetetlen volt természetes úton. Mi 20% eséllyel indultunk neki a lombiknak. Gőgös dr úr az első perctől az Inofolicot javasolta. Mindenben ráhagyatkozom és azt csinálom amit Ő mond, 5 éve ő az orvosom. Nekem 6 db petesejtem lett amiből 5 termékenyült meg. 2 fagyasztva van,3 lett beültetve és abból egy gondolta , hogy velünk marad). Igazából tanácsot nem tudok adni, hogy az segített vagy nem kitudja...
7595. Belián
2014. nov. 27. 21:44
Sziasztok! Eddig inkább csak olvasója voltam a fórumnak, de most szeretném a tanácsotokat, tapasztalataitokat kérni. Én a 2. lombiknál járok. Mivel már benne vagyok a korban, minden érdekel, ami segítheti a sikert (bár ezzel mindannyian így vagyunk). Az Inofolic-ról szeretném kérdezni a véleményeteket. Olvasom Ancsikánál, hogy ezt ajánlotta a Gőgös doki, BPM75, te is ezt szedted. Én a Tanár Úrtól érdeklődtem még tavasszal, javasolná-e nekem, azt mondta, hogy ez PCOS-oknak segít, én ne szedjem. Máshol azt olvasom, hogy sokan a petesejtek általános minőségének javítása érdekében szedik, akkor is, ha nincs PCOS, vagy IR-jük. Ti hogy tudjátok? Nekem kevés petesejtem termékenyül meg, ezért is érdekelne. Köszi a válaszaitokat!
7594. Rékush
2014. nov. 27. 21:08
Sziasztok.Ne haragudjatok,hogy irok,mar reg nem voltam az oldalon,csak olvasom Ancsika tortenetet.En csak helyeselni szeretnek,hogy igenis vannak meg csodak.Ne add fel :) Nalam is negativ volt a teszt,a laboros is es itthon is,csak a mehnyalkahartyam volt vastag,meg sargatest volt,ami barmitol is lehetett volna.Sirva jotten haza,higy nem sikerult,bar en inszemes voltam.Ket het mulva vissza kellett mennem es lass csodat,gyonyoru szivhangunk volt.Most vagyok 36 hetes kismama :) Szoval mindenkinek sok sikert kivanok a tovabbiakban es nem szabad feladni.:)
7593. BPM75
2014. nov. 27. 19:52

Sziasztok..ancsika10 , ne add fel csak pozitívan))én is az Inofolicot szedtem. Nekem aug 11-én volt a beültetés és 19-én még negatív volt a tesztem, ellenben 21-én már pozitív igaz olyan halvány volt a csík mint a pók lehelet). Nálam még az ünnep is közbe szólt, így csak 25-én mentünk vizsgálatra.

Most pedig itt vagyunk a pocakomban egy 18 hetes kis manóval...szóval vannak még csodák...

7592. ancsika10
2014. nov. 27. 19:18

Sziasztok!Ma voltunk Tapolcán tesztelni!Az esélytelenek nyugalmával indultunk itthonról reggel mivel csináltam ma is (ET+9nap) tegnap is tesztet ami negatív lett.Meg is csináltuk ott a tesztet és persze a laboros hölgyike közölte hogy sajna negatív.Nem törtem meg mivel tudtam hogy sajnos ez most megint nem sikerült.Kedvesemmel ültünk a váróba és tervezgettünk hogy miket fogunk csinálni este,Egy kis szauna borozgatás stb amit eddig azért nem mertem mert nem tudtam van e pocaklakó,Bejutunk Kedves Gőgös dokibácsinkhoz akinek vázoltuk a helyzetet.Megvizsgált majd közölte hogy 14mm a nyálkahártya és ne írjuk még le a dolgot és ne hagyjam abba a gélt meg az estrofemet és hétfő reggel teszteljek újra.Mondhatom nem kicsit ledöbbentünk hogy esetleg még van egy icipici esély hogy talán most....

Ha nem jönne össze az Inofolicot ajánlotta a jobb minőségű petesejtek eléréséhez.

7591. Brygey
2014. nov. 26. 23:40
sziasztok! van 25 db Crinone gélem eladó, ha vki ezt használná, természetesen áron alul! nekem mást adnak, ez az előző lombikból maradt meg.
7590. évanéne (válaszként erre: 7589. - KHBrigitta)
2014. nov. 26. 20:20

De jó, hogy Neked mindig ilyen okos, megnyugtató válaszaid vannak! :-) Köszönöm!

Annyira a karácsonyi időzítésre állt rá az agyam, hogy ezt, így át sem gondoltam...

Mondjuk az más kérdés, hogy megfizettél te ezért a "tudásért" :-(

2014. nov. 26. 20:14

Ancsika, még azért elég korai volt a teszt. Bár tudom, sokaknak ilyenkor már pozitív. Nekem ET+10. napon volt pozitív 5 naposakkal. Sajnos nem maradt(ak) meg, de nem tudom mi volt a baj. Azért még ne add fel.

Évanéne, nem leszel elkésve hétfőn sem. A suprefact leállítja a természetes tüszőérlelést (afféle klímaxot alakít ki). Az érlelést majd a gonal indítja. Amig szúrod a suprefactot, bármikor indulhat a gonal. Szóval nem lesz későn a hétfő. :-)

7588. évanéne
2014. nov. 26. 19:50
Csajok, a Suprefactot egy hete bököm, elvileg bármelyik nap megjöhet a mensesem. A doki azt mondta, ahogy megjön, telefonáljak. De ott elakadtam, hogy mi van, ha hétvégén jön meg? Nem csúszok meg, ha hétfőn telefonálok?
7587. ancsika10
2014. nov. 25. 17:10
Szisztok lányok!Ma vagyok ET+7nap eggyetlen 5napos fagyasztott embriót kaptam vissza teszteltem ma 10es érzékenységűvel negatív lett.szerintetek lehet még reménykednünk vagy már nem.semmi tünetem nincs:(:(
7586. k_t_anett
2014. nov. 25. 15:51

Csajok!!!!!

Hnap megyek a Gőgös dokihoz magánba, és elkezdjük mi is ezt a nagy menetet.Izgulok, nagyon zöldfülű vagyok még ezekben a dolgokban, de remélem jó kezekben leszünk apával. Szeretnék már igazán egy Szofikát :) Remélem mindenkinek szuper karácsonya lesz, nyugalomban, szeretetben :)

7585. vero78
2014. nov. 25. 08:21

Sziasztok!

Nekem december 8-án kezdődik az első szurizás és december vége-január elején lesz a beavatkozás. Szerintem sem fog a Karácsony bezavarni senkinek.

7584. KHBrigitta (válaszként erre: 7583. - Évanéne)
2014. nov. 24. 18:23
Szerintem sem vállalták volna a lombikot, ha nem tudják tartani a karácsony miatt. Nem hiszem, hogy napokig ne nyitnának ki. Igen, egyébként rendszeres volt a mensim.
7583. évanéne (válaszként erre: 7582. - KHBrigitta)
2014. nov. 24. 16:16

Izgi... :-)

De végülis nem matekozom. Ha a karácsony végett sanszos lenne, hogy valami gixer lesz a lombikkal, biztosan nem kezdte volna el a kezelést a doki.

Egyébként rendszeres volt a mensesed BrigiTTa?

2014. nov. 24. 15:22
Évanéne, nekem a suprefact mindig kitolta a mensim. Volt, hogy 3 nappal, volt, hogy hattal.

További ajánlott fórumok:

Minden jog fenntartva © 2005-2025, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook