Pofátlanok a vendégek vagy én vagyok hisztis? (beszélgetés)
Kicsit beleolvastam a tobbi hozzaszolasaba is. Negy eve laknak itt, sogorek sikazor voltak naluk. Ezekert gondolom, hogy sajat rokonsaga.
De ha nem, akkor nem, igy is es ugy is rokonok.
Akkor rosszul emlekszem a kezdo hsz-ra.
Sok mindent kell tanulnia a vendegseggel kapcsokatban, tobbek kozott azt, hogy masok masmilyenek. Legfeljebb felgyorsitjak a folyamatot.
Jókat mosolyogtam ma ezen a fórumon a háttérből. Szegény Etterke, senki nem állt ki mellette, pedig nagyon idegállapotban volt.
Előre sajnálom a vőlegényét. Azokkal értek egyet, akik azt mondják, hogy annyit vállalj amennyit anyagilag el tudsz birni. Eszembe nem jutna azt nézni, hogy ki mennyit eszik, iszik, vagy mennyi vizet használ. És még ha spórolok is, akkor sem fagyasztom meg a vendégeimet.
Nem olvastam vegig mindent de az kiderult vegul hogy a vőlegénye mit csinalt? Hogyan kezelte ezt a vizpazarolo-futesfelcsavaro-koszoscipovelagybanfetrengo bandat?
Mert elvileg az o testvereirol van szo, nem?
Majd jonnek az eskuvo utan a "Soha nem all ki mellettem a ferjem, vagy csak tul hisztis vagyok?" Cimu forumok. Sajnalom nagyon a foruminditot (bar o is megeri a penzet), nem lesz egy egyszerű menet ebbe a csaladba behazasodni.
Azért ezek nagy része nem kritika volt, hanem támadás. Akárhogy is nézem, sajnálom a fórumindítót.
Igazából olyanért kapott, ami az igazságérzetét bántotta. Természetesen nálunk sem kell semmit összedobni, ha vendégségbe jönnek, mindent megteszünk a vendégek kényelméért, de azért hozzáteszem, nem mindig volt így. Az én csőrömet is bactatná az ő helyzetében, ha valaki úgy jön el, hogy nem hoz semmit, ezzel ellentétben a legtöbbet fogyaszt és még pofázik is.
Nem szerencsés a Hoxa-n kiönteni a lelkünket, ezt már észrevettem. Nagyon sokan csak az ilyen fórumokra várnak és csapnak is le. Szomorú ez! Viszont egyben elgondolkodtató is. Ugyan miért itt töltik a szeretet ünnepét? Talán ha megértőbbek, kedvesebbek lennének másokhoz elképzelhető, hogy nem így lenne? A támadások előtt -mert tisztában vagyok vele, hogy azt kapok dögivel- érdemes lenne elgondolkozni ezen. :)
Ez is tipikus magyar mentalitás. Nem dől össze a világ tőle... És ha mindenki beleönti, persze attól sem... Pedig de.
Köszi ezt a topikot, sokat lehet belőle tanulni mindkét fél részéről (házigazda-vendég).
Eszty, szerintem számold ki, hogy egy főre mennyi kiadás jut,- kaja, viz, gáz, villany - számítsd be, amivel beszálltak és a többitől kérd meg kp-ba a különbözetet.
Mert ugye nem arról volt szó, hogy Ti álljátok az összejövetelt. Akinek ez rosszul esik, nem kell többet vele összejárni.
Ha a társaságban senki sem olyan könnyen szerzi a pénzt, ez, amit leirtam az alap.
Olyan sokan írtatok sokfélét és mind igaz.
Nálunk olyan padló van, amit fel lehet mosni, a szőnyeget mindig feltekerem ha olyan vendégek jönnek. Egyébként cipővel nem nagyon szoktak bejönni. Főleg ha mondjuk sáros tényleg.
De az, hogy fázik valaki a csapatban, akkor feltekerem a fűtést, és a kaján meg a pián sem spórolok. Sosem kérnék pénzt a rokonoktól, amikor jönnek ünnepelni. Ez kicsit úgy idegen tőlem.
De abban is van igazság, hogy 3 napig bőven elég bármilyen jó vendég:D
En mar alig varom az eskuvo utani forumaidat, hogy ki milyen türhô modjara viselkedett, mennyit zabalt, naszajandekot meg cseszett vinni, es a menyecsketancba dobott boritek is milyen lapos volt...
Egyebkent az olajat kornyezetvedelmi okokbol nem ontjuk a budiba... Domestos ide, vagy oda.
nekem az a véleményem, hogy akik együtt voltak itt a vendégségben, alapból nem nagyon szeretik egymást.
Én nem hívok olyan embereket, mégha rokon is vendégségbe, pláne nem több napra, akikkel nem vagyok a legjobb viszonyba.
Igaz az ember családja alapból adott, de akkor próbálom úgy intézni, hogy a kötelező minimális karácsonyi együttlét után azokkal legyek, akikkel kölcsönösen szeretjük és tiszteljük egymást.
Te jó ég! Nem irigylem a fórumindítót.
Na, én itt alvós vendéget SOHA nem hívok, mindenkinek van otthona, ahol aludjon.
...mindent leírtak már korábban.
Van tanulsága a vendéglátásodnak és valamikor el kell kezdeni. Picit sokan lettetek és belevetetted magad a mély vízbe",máskor elég egyszerre 2 fővel elkezdeni nemcsak a főzést, de a szíveslátását is.
"Akármilyen kedves vendég,
Három napig untig elég"