Főoldal » Fórumok » Babák & Mamák fórumok » Pocakosok és Pocaklakók topik fórum

Pocakosok és Pocaklakók topik (beszélgetés)

6050. Pitypang
2007. jan. 10. 19:29

Sziasztok!

Koszonom szepen a hazi praktikakat! ELkezdtem alkalmazni, mert nem merek sokaig beteg lenni most. Ma sem jutottam el dokihoz, mert sokan voltak, raadasul idopontosok. Nekem meg 10-re fogorvoshoz kellett mennem, nem tudtam varni. Holnap megyek 2-re.

Rajottem, hogy van is itthon harsfateam, mert a nagymamam folyton ad. :)) Azt mondja, amikor o gyerek volt, nem nagyon volt gyogyszer sokszor es ezt ittak torokfajasra, kohogesre. Egesz nap iszogatom, amugy is szeretem az izet. Meg altalaban a gyogyteakat szivesen iszom. Az ize nem is erdekel, csak a tudat, hogy hatni fog! :)

Vettem citromot, C vitamint. Aztan lesz valahogy. Ja, es persze a mez... :)

Ma voltunk ultrahangon. A Kisbabi jol van, minden a legnagyobb rendben, hala Istennek! Mondjuk nem is aggodtam, mert valahogy eszembe sem jutott, hogy baj lenne. Neha van haszna ennek a bamba-kornak, ami jellemzi a terhessgemet. :) Letompul neha az agyam, eszembe sem jut egy csomo dolog.

Azt sajnalom csak, hogy a kis kep nem valami jol kiveheto. A 17. heti sokkal egyertelmubb volt. Mindegy, az a lenyeg, hogy a kis dragam van rajta es en ugyis tudom, hogy gyonyoruseges! :))) Apukaja is azt mondta, ugyhogy ugy is van. :)))

Na, csak gondoltam beszamolok gyorsan. Kesobbmeg jovok, bar nem tudom, hogy nagyon sokaig birom-e. Talan sikerul ebbol a megfazasbol kikeveredni es minden a regi lesz. ;)

Puszi mindenkinek, Babaknak, Anyukaknak... :)

6049. vandancsi
2007. jan. 10. 17:18

Szia Vica!

Mi újság veled? Sokat gondolunk ám Rád! Remélem, még találkozunk itt!!! :)))

6048. Vica26
2007. jan. 10. 17:05
Emőkének és Virágnak én is GRATULÁLOK!!!!!
6047. Vica26 (válaszként erre: 6043. - Benvik)
2007. jan. 10. 17:05

Mandy!

Szerintem sem lesz baj, nálatok, persze megértem, hogy izgulsz!

De tiszta szívemből kívánom, hogy ne legyen baj!

Nagyon szorítok Nektek!

6046. Vica26
2007. jan. 10. 17:02

Drága Erika!

NAGYON-NAGYON SAJNÁLOM!

Annyira igazságtalan az élet!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Mélyen együttérzek Veled! Nagyon ledöbbentem.

Azért ne hagyj itt minket végleg! Ahogy Mimo is írta, tőlünk sok erőt kaphatsz.

Puszi: Vica

6045. benvik (válaszként erre: 6044. - Mandy)
2007. jan. 10. 16:04
Már nagyok vagyunk, és bizony nemsokára találkozhatok én is a kis albérlővel. Már alig várom. És ahogy elnézem, tényleg én következek a sorban. Egy kicsit azért félek. Már egy hete vanna jóslófájások, tehát már szorul a hurok.
6044. mandy (válaszként erre: 6043. - Benvik)
2007. jan. 10. 15:22

SSSSSSSSzia Benvik :)

De jó, hogy jelentkeztél! Ezer éve nem hallottunk felőletek. Bizony, azt hiszem, te vagy a következő a sorban. 37. hét, vagy valahogy így, nem? És mekkora a kis druszám??

;-)

6043. benvik
2007. jan. 10. 15:16

Sziasztok Lányok!

Újra itt vagyok, és szerencsére még egy darabban. Már nem annyira szigorú a pihenés, mivel már nyugodtan megszülethet a babuci. Így újra belevethetem magam az Internet rejtelmeibe.

Mandy! Nekem a kórházban kevesebb volt a magzatvizem, és azt mondták, hogy pihenjek, és igyak sokat. Megnyugtattak, hogy a magzatvíz állandóan változik. Pár nap múlva már tényleg több volt, és két hét múlva már teljesen átlagosnak mondta a doki.

6042. mandy (válaszként erre: 6041. - Mimo)
2007. jan. 10. 14:06
Nem érzem, hogy szivárogna, remélem nem is szivárog... és én részemről abszolut nem utállak ezért (sem) Mimo, hiszen ezt tényleg nem a hentesnél hallottad, és nem azért jössz, hogy rémisztgess. Tudom, hogy akár még ez is megtörténhet. De bízni kell, hogy nem. Ugye? :)
6041. mimo
2007. jan. 10. 14:01

Nekem is kevés a magzatvizem, 20 hetesen csak pár ml volt.Nálunk is a baba belekortyolt a magzatvizbe, de nem tudta kipisilni,....csak a pocakjába maradt.Nem müködött az egyik veséje.

De tényleg ezt irják hogy ez kisfiuknál gyakoribb probléma!!!!!Reméljünk nem lesz semmi gond.Esetleg genetikai uh-ra nem szeretnél elmenni??????

nekem sem látták rendes uh-val a problémát((((genetikain egyből észrevették(((((((((((((.

Lehet csajok kiutáltok innen hogy ilyeneket leirok, meg ijesztgetlek bwenneteket, de csak azért irom le mivel én ezeket átéltem.Ez nem innen-onnan jövő hatodik szomszéd, meg tizenötödik uncsiteso sztorija..hanem az enyém!!!!És én mindent ugy irok le ahogy megtörtént!!!!!!!!!

Nagyon szoritok Mandy hogy NE LEGYEN SEMMI KOMOLYABB GOND!!!!!!Esetleg nem érzed hogy szivárog a magzatvized?????

6040. mandy
2007. jan. 10. 13:38

Sziasztok mimo és Rózsa :)

Hát ma már jobb kicsit. Utánajártam persze. Van ahol azt írják, hogy ez jelentheti azt, hogy a baba nem pisil, tehát van valami gond a veséjével, vagy a hugyvezetékével....de a legtöbb helyen azt írják, amit Rózsa is mond, hogy előfordul és nem igazán van jelentősége. Viszont állítólag ha két hét múlva a kontrolon is kevés a víz, akkor befektethetnek és infúziót kapok, mert van valami olyan oldat, amitől több lesz a víz. De most bizakodó vagyok, hogy két hét múlva már nem lesz gond!

Köszi a törődést ;-)

És Rózsa írj majd, hogy mi volt a dokinál!

puszi

2007. jan. 10. 13:28

Szia Mandy! Szerintem ne aggódj nagyon nagyon a magzatvíz miatt biztosan nem lesz semmi baj múltkor pont mondta a 4D uh. a néni hogy a második ill. többedik terhességnél előfordulhat hogy valamennyivel kevesebb az átlagosnál de nincs semmi jelentősége. Amúgy a Lacusnál nekem is volt ilyen és nem foglalkoztak vele. Én ma megyek Dr. bácsihoz remélem rendben van minden.

Cabsav csak neem???? DRUKKOLUNK NEKTEK!

6038. mimo
2007. jan. 10. 13:27

Kata remélem nem lesz semmi gond, szivből szoritok neked!!!!!!Majd irdd meg a fejleményeket.Én is annyira-de annyira szerettem volna a babócát hidd el, hiszen 4 évet vártunk rá!!!!!!!!!!!!!De máshogy alakult((((((((.

No nem szomoritalak benneteket, Mandy drága kutakodj..és mesélj mit tudtál meg!!!!!!!!!!!!!!!!

6037. katalin25 (válaszként erre: 6036. - 369eae37cb)
2007. jan. 10. 13:18
Hurrá!Lehet mégis ma lesz babuci?? :))))
2007. jan. 10. 13:10
Most hívott, hogy vigyem a fényképezőt is. Nagyon remélem, hogy ...
6035. Tiger
2007. jan. 10. 12:33

Sziasztok

Én olyanokkal szeretnék beszélni akik szoptatás alatt lettek ismét várandósok.

6034. 369eae37cb (válaszként erre: 6030. - Katalin25)
2007. jan. 10. 11:40

Sziasztok!

Fejlemény nincs. Az oxitocinos csepegtetésen volt fent Henám és olyat produkáltak 2 órán keresztül, hogy azt tankönyvbe kellene tenni. Holnap UH morcnál, pénteken NST megint, aztán ha mindketten ilyen jól érzik magukat szimbiózisban, akkor szombaton haza és vasárnap meg vissza. Na persze a napnak még nincs vége és az oxitocintól meg is indulhat, szóval még nem hűtjük a piákat, de körömolló sem kell.

Bocs, hogy nem reagálok mindenkinek, csak tudósítok. HHena puszil mindenkit és szurkol és tájékozott az itteni dolgokról.

6033. mandy
2007. jan. 10. 10:24

Jó reggelt, lányok! Én viszont rég nem aludtam ilyen jól. Klau nem köhögött (hurrá, nem is kellett doki, elég volt a méz + citromos tea + vitaminok), és Bálint se rugta ki az oldalam.

Most pedig belevetem magam a net olvasásába, hamarosan mindent megtudok a kevés magzatvíz okairól és következményeiről!

Mindenkinek nagyon szép napot kívánok!

Kicsikatának jó ajándék-beszerzést, a lánykáinak meg még vagy tízszer ennyi szülinapot! ;-)

Ja és Boo! Nálunk az a szerencse, hogy a kiságy éppen úgy fér be a hálóba, ha a tv az állványával együtt kijön :D Nálunk márciustól csak a nappaliban lesz tv-zés!

puszi

6032. Bubbaboo (válaszként erre: 6029. - Kicsikata)
2007. jan. 10. 09:58

Katám!!!

Nyávogásnak csak az ok nélküli hisztit hívják! És mint tudjuk, a topik hőse Te vagy, úgyhogy.

Sajnálom, hogy nem aludtál jól, szerintem normális, hogy az ember testi nyavalyái éjjel lobbannak be...Én is alig vártam a reggelt, mert ha egyszer felébredek,nem tudok visszaaludni..:-(

Így aludtam most is 3-tól (drágám TV-zett) 7-ig, aztán slussz.

Vitánk most azon volt, hogy ragaszkodik ahhoz a nyomorult TV-hez a hálóban, a babaágytól fél méterre se!!!/rém hülyén nézne ki, tiszta raktár-jelleg/ "Ki lesz húzva" -mondja...Na kösz! Akkor sem hagyom, hogy a gyerekemhez ilyen közel legyen, egyszerűen rossz érzés, és kész!

Alexának és Nikinek nagyon boldog születésnapot, neked jó nosztalgiázást! :-))))

6031. babi83 (válaszként erre: 6030. - Katalin25)
2007. jan. 10. 09:28

Katalin: Egy kicsit megnyugtatók a szavaid. Nekem annyiban másabb a helyzetem, hogy mindig rendszeresen jött meg áltlában 30nap. És csak a nagyon kritikus időszakokban, mikor például tavaly volt egy karambolunk, vagy amikor a kapcsolatunkban voltak nagyobb idegeskeésre okot adó problémák, olyankor igaz hogy késett két akár három hetet is, de most teljes nyugis időszakom van, ezért nem értem. Tehát nálam az idegeskedés ténylegesen befolyással van rá, de most nem ez a helyzet szerintem. Most az ellenkezője lett, vagyis atól vagyok ideges, hogy nem jön meg.

Aztán most meg még a Gyurcsány csomagon is fellöktem a cukrot.... Már megint kevesebb lesz a fizum.

Tegnap egyébként már kezdtem tüneteket észlelni magamon, de szerintem csak beképzeltem, mivel negatív lett reggel a teszt. Azért mivel tegnap kiszedtem az állot babacuccokat a szekrényből, hogy átöblitem, mert azért bizonyos időközönként át szoktam, főleg a fehérek miat, hiszen van, ami már 8 éves, még az öcsémé volt, de vadi új, ma lehet hogy mégis megcsinálom.

6030. katalin25
2007. jan. 10. 09:12

Sziasztok Lányok!

Hát, mi sem aludtunk a legjobban, most az én pocim is egész este feszült, és alig bírtam elaludni, mindenhogy kényelmetlen volt.

Cabsav!Ha lesz fejlemény szólj amint tudsz, nagyon megy a drukk nektek!

Mimo!Ez borzasztó!Nagyon remélem, hogy nálunk csak elnéztek valamit,és csökken a tágulat mértéke, vagy el is tűnik. Én úgy szeretem már ezt a kis emberkét odabent!!!Neked pedig szorítok az újabb terhesség reményében!

Babi! Ha mész az endokrinológiára kérdezz rá, hogy nem-e attól van. De egyébként nekem is van egy 1cm-es pajzsmirigymegnagyobbodásom, és mikor diagnosztizálták nekem csak aqnnyit mondtak hogy 3 évente ellenőriztessem.Nem idegeskedtél sokat mostanában? Attól is késhet.Több ötletem nincs. Nekem sosem volt pontos.Egyszer 19 évesen jól megijedtem, mert 56napra jött meg.Addigra már 3negatív teszten voltam túl, és épp azon a napon jött meg amikor már nőgyógyihoz akartam menni.

Kicsikata!Ne legyen lelkiismeret fudalásod azért, mert kérdéseid, panaszod vana dokid felé, elvégre azért lett orvos, hogy segítsen az embereken.Meg egyébként is,nehogy már azért rosszul érezd magad, mert problémáid vannak!Gratula a kis szülinaposnak!!!

Boo!Örülök, hogy megoldódott a pelenkázó "rejtélye", és mostmár rendben egyben van!

Pitypang!Gyógyulj meg hamar!Segítenek valamit a praktikáim?Kérünk majd helyzetjelentést a dokiváltásról, és hogy mit mondott!

Jók legyetek, majd később még benézek, most megyek tanulni.Hétvégén(szombaton) féléves vizsgáim lesznek...Nem akarok!!!!!!!!!!

6029. Kicsikata
2007. jan. 10. 08:02

Jó reggelt!

Mi már megint nagyon rosszul aludtunk...Nem értem miért éjjel törnek rám ezek az iszonyat feszülések... hisz napközben mikor az ember lánya jön-megy akkor kéne jelentkeznie...Na nem baj... majd 26-án megkérdem a dokitól...Bár már tele lesz a törpje az állandó nyávogásommal...Néha szégyellem magam érte...

Ma nem nagyon fogok tudni jönni, délutánra ajándékokat kell beszerezni... mert nagy nap a mai!!!!!!

11 évvel ezelőtt lettem először édesanya! Milyen régen volt... egész reggel ezen nosztalgiáztam...:):):):)

6028. babi83
2007. jan. 10. 07:38

Sziasztok!

Minden kismamának és leendő kismamának jó reggelt és szép napot kívánok!

Tegnap este megvettem a tesztet, és nehezen, de kibírtam reggelig 3 hetes késés és egy előző negatív teszt után. Hajnali 4 órakor felébredtem, megcsináltam, és ahogyan 99%-ra éreztem: NEGATÍV! Olyan semlegesen vettem tudomásul. És aazóta az aggaszt, hogy akkor mi a fene lehet a háttérben. Többmindenre gondolok, és borzasztó mérges vagyok az orvosokra, mert komolyan mondom, nem tudnak semmit /főként a belgyógyászokkal, és a háziorvosokkal van tapasztalatom/.

Nem régiben diagnosztizáltak nálam magasvérnyomást 23 évesen, és Tritacet kell szednem /2,5mg-ot/, azóta jött meg egyszer egy héttel hamarabb, most meg késik 3 hetet. Gondoltam erre is. De olvastam, hogy a pajzsmirigy is okozhatja, és a kivizsgáláskor találtk egy egy cm-es göböt, amit majd most 26-án fognak megvizsgálni az endokrinológián. Mivel rákszűrésen 2 hónapja voltam/igaz uh-on nem/ így remélem nőgyógyászati oka nincs.

Szóval én ezekre gondolok, ha valamelykötöknek van , vagy volt hasonló problémája, kérlek segítsetek!!

Babi

Ja és köszönöm mindenkinek, aki szorítot a pozitív tesztért, de az én babámnak úgy látszik még nem jött el az ideje!

6027. Bubbaboo
2007. jan. 9. 23:47

Mandy!

Ne izgulj a kevés víz miatt, nem értek hozzé túlzottan, de nem lehet baj! Ha olyan van, hogy ha túl hamar elfolyik (koraszülött lenne a baba)vissza tudják pótolni, késleltetve ezzel a szülést, akkor erre is biztos van megoldás!

Kicsikata! Ez az Etele tényleg egy tünemény! Ha valaha lesz egy kisfiam, csak ilyen legyen!!! :-))

Mariann! Jaj, de jó, hogy kislány! És hogy van, egyáltalán! Gratulálok és további szép terhességet Neked!

Ekka, tényleg 17 név tetszik? Hát ez nem semmi! Én csak kb.8-ról indultam és a Maja maradt...csomó mindent kell mérlegelni, átgondolni, hogy melyik lesz a legmegfelelőbb a gyerkőcödnek!?

Katalin 25, tudom, hogy nem lehet ezt irányítani, de akkor se aggódd magad halálra! Ahogy már írták is, ha nagy baj lenne, nem halogatnának két hétig semmit!

Babi 93! Egy pozitív teszt hatalmas szívdobbanás! Néhány hónapja jártunk csak a későbbi-mostani :-))férjemmel, 18 éves voltam érettségi, főiskola előtt, Ő 19, amikor felmerült, hogy terhes vagyok..Nem voltak tehát ideálisak a körülmények, mégis, csalódott voltam, mikor negatív lett a teszt..Fenekestül felforgatta volna az életemet,de azért utcára nem kerültünk volna, tető lett volna a fejünk felett, éhen se haltunk volna a szüleinknek köszönhetően.. eszembe sem jutott volna más megoldás!!!

Lehet,hogy túl korán csináltad a tesztet és már ott lakik valaki a pocakodban, aki téged választott ki, hogy az Édesanyja légy! :-)) Kiváncsian várom a fejleményeket!

6026. Bubbaboo
2007. jan. 9. 23:24

Úgy tűnik ,ma én zárom a napot!

Nem is viselt meg ma nagyon a vásárlás, pedig pocsék éjszakám volt..Biztos betudható annak, hogy reggel végra megoldódott a rejtély és végre tökéletes a pelenkázó! :-)) Nem selejt és mi sem rontottuk el végérvényesen..Egész egyszerűen meg kellett cserélni és fordítani két elemet!!! Ezért kár volt akkora cirkuszt csinálni, üvöltözéssel, sírással...(én sírtam) Brutál balhé volt, Kicsikata tudja, mert neki panaszoltam el...szegény Maja halálra rémült a pocakomban, csak nagyon nehezen nyugodott meg! :-(( Mindegy, túl vagyunk rajta!

Pitypang, Te csak akkor állj/álljatok neki szerelni a kiságyat, ha a nyugalom szobra vagy, komolyan! Hallom, beteg vagy, szegénykém, amiket Kata javasolt, szerintem nagyon jók, addig is amíg lecseréled az idióta orvosodat asszisztensnőstűl ;-)) Jobbulást!

6025. Pitypang
2007. jan. 9. 22:53

Hat, bocsanat elore is, de valahogy ma nagyon faradt vagyok. Biztos ez a betegseg az oka. Megyek aludni. Holnap ismet nagy tura var ram... A masik orvos, fogorvos, aztan ultrahang, ahol vegre lathatom ujra a kis Picurkamat. :)

Jo ejszakat mindenkinek! Aki esetleg lesz kesobb, jo bagolykodast! :)

6024. mimo (válaszként erre: 6021. - Katalin25)
2007. jan. 9. 22:13

Nem akarlak megijeszteni, de nekem is pont ez volt a gondja a kisfiamnak a terhességem alatt.Nekem ez 20 hetesen derült ki, és akkora lett a tágulat hogy nem engedték kihordani a terhességet, hiszen igy esélye sem volt az életbemaradásra(((((((((((.Nálam már a hugyvezeték is tágult volt((((.És iszonyu kevés volt a magzatvizem(((((((((.Ezért meginditották a szülést((((((((((((.

Mandy ne izgulj reméljük nincs gond, kuksizd a netet, sok a hasznos info!!!!!!!!

6023. 369eae37cb (válaszként erre: 6019. - Zazuka)
2007. jan. 9. 20:05

Sziasztok!

Holnap reggel viszik fel oxitocinos vizsgálatra, engem 9-re rendelt be azzal, hogy ha nincs a szobában, akkor csattogjak fel a szülőszobára. Utánaolvastam ennek az oxitocinnak, hát remélem tudják mit csinálnak, különben beutalok 1-2 dokit más osztályra.

Amúgy többnyire jó kedélyű, nevetgéltünk, család meg izgul 1000-rel.

2007. jan. 9. 19:46

Emőke puszil mindenkit!

Ja, és bibibí, én már láttam képet Virágról, nagy fekete haja van és GYÖNYÖRŰ!!!!

6021. katalin25
2007. jan. 9. 19:45

Sziasztok!

Erika! Nagyon sajnálom ami veled történt! Annyira szurkolok nektek, ne adjátok fel!!!Nem nagyon tudok mást mondani, szörnyű lehet. :(

Mariann26!Örülök a jó hírnek!Gratula a kis cuncáshoz! :)

Babi83!Csináld a következő tesztet reggeli első vizeletből, mert az a legkoncentráltabb, és ha az sem pozitiv kérdezd meg a dokibácsit!Ha pedig az, akkor örüljetek neki nagyon ha tervben volt ha nem, mert igazi kis csoda minden kis új élet.

Pitypang!Már bocsánat a kifejezésért, de jó nagy barom lehet az az asszisztensnő! Minek megy az ilyen az egészségügybe dolgozni???Az lenne a feladata, hogy segítsen! Én mikor beteg voltam nekema következőket mondta a doki, és segített is: hársfa tea mézzel, citrommal, kalcium pezsgőtabletta napi 1db, napi 2x500mg Cvitamin, rengeteg folyadék (főleg meleg tea),pihenés,és esténként meleg (nem forró!) sós-vizes inhalálás. Nekem bevált. Meg ki kell feküdni!Ja, és ha az orrod dugulna akkor tengervizes orr-spray, mert az nem ártalmas. De azért az a legjobb ha elmész a másik dokihou, és egyúttal át is nyergelsz hozzá végleg. Ja, és úgy tudom ha nagy a gáz írnak fel penicillintartalmú gyógyszert is,mert ha nagyon szenvedsz és köhögsz az a babócának is rossz, és akkor kevésbé ártalmas számára a gyógyszer, mint ha anya hetekig szenved.De majs ezt a dokinak kell tudni, elvégre azért orvos.

Mandy!Olyan sok mindenben csal az UH, ne idegesítsd magad feleslegesen, lehet nem is lesz semmi gubanc.Bár sejtem mit érezhetsz, mert én is hasonló cipőben járok, ugyanis ezt még nem mondtam itt eddig, mert igyekszem nem gondolni rá, de a legutóbbi Uh-on nekem is hasonlatos élményem volt.Az történt, hogy közölték a kisfiamnak a veséjében van egy kis vesemedence tágulat, de ne izguljak a kisfiúknál ez gyakori. És még képet is adtak róla.Igen-a vesemedencetágulatról-nema babáról!!!Mert a gyerekről magáról sosem adnak itt nálunk :( És azt mondták mutassam meg a dokimnak. Aztán ő is azt mondta, hogy ne izguljak, de azért adott egy beutalót, hogy betöltött 23 hetesen menjek el megint ellenőrző UH-ra. Úgyhogy most én is csak várom a jan.22.-ei hetet, mert akkor kell mennem.

Most elköszönök, sok puszi mindenkinek, már csak holnap jövök!

További ajánlott fórumok:

Minden jog fenntartva © 2005-2025, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook