Főoldal » Fórumok » Babák & Mamák fórumok » Pocakosok és Pocaklakók topik fórum

Pocakosok és Pocaklakók topik (beszélgetés)

7880. norahhh
2007. jan. 22. 16:23

Ekka!

Ne szomorkodj! Tudom, hogy a férjed, de akkor sem ér annyit hogy ennyire felizgasd magad. Szeret Ő Téged, csak kicsit nehéz nekik felfogni és elfogadni, hogy egy baba bizony lemondásokkal, áldozatokkal jár.

Ha megszületik a baba, minden másként lesz.

Most még csak egy álom nekik, egy illúzió hiába is érzik, hogy ott mocorog bent. Valóság csak akkor lesz belőle, ha megszületik.

Te fogsz a lejobban csodálkozni, hogy mennyire megváltozik ha már felelősséget kell érte vállalnia. A felelősség most még egyedül a Tiéd.

Ők legalábbis így gondolják.

7879. Pitypang (válaszként erre: 7865. - Bubbaboo)
2007. jan. 22. 16:21

Chillis forro csokit nem ittam, de chillis csokifagyit mar ettem. :) Az tok erdekes es finom volt. :)

Az ismertetot koszonom es ha dedosnak is tunik, de ertheto, szoval koszi.

Paromat is megkerdezthettem volna, mert o nagy szakerto, csak mar felek, hogy hulyenek tart ezzel a sok kerdessel. Mondjuk neki ez munkaja, nekem meg nem, engem nyelvek es nyelveszet teren lehet megszakithatatlanul nyuzni. :))

Amig csak magamrol kellett gondoskodni, kerultem minden ilyentemat, mert megmagyarazhatatlan okokbol nem szeretek betegsegrol es az emberi "belsorol" beszelni. :( Nem a lelki dolgokrol, az rendben van, hanem a fizikai valosagrol, ami bennunk van es zajlik.

Szoval probiotikumok... Hmmm... Most jo hulyenek erzem magam. :( Vagy van mas is, akinek errol nem volt kulonosebb fogalma? (Ne csak en legyek bena... :)))

7878. zazuka (válaszként erre: 7874. - Ekka)
2007. jan. 22. 16:17

Jaj, Ekka. Ne sírj!

Meglátod, őrjöng egyet, lecsillapodik az esőben és szépen visszajön bocsánatot kérni.

Biztos valaki fölidegesítette, és rajtad csattant a mérge.

Nyugodj meg, és feküdj le tényleg. Jót fog tenni egy kis nyugi.

7877. Pitypang (válaszként erre: 7874. - Ekka)
2007. jan. 22. 16:15

Ne sirj, Ekka! Sajnos en penzugyekben nem vagyok jo tanacsado, mert soha eletemben nem voltam kozos kasszan senkivel. Sozval fogalmam sincs, hogy "kell" az ilyesmit.

A babanak egy veszekedestol nem lesz baja. Jo, lehet, hogy nemerzi magat jol, mert anya sirdogal, de azert ok erosebbek, mint hinnenk! Akkor lesz szerintem egy gyerekre maradando nyoma a veszekedesnek, stressznek, ha rendszeres es gyakori es durva. Akkor sem szellemi problemaja lesz, csak picit talan felenkebb stb.

A furdes jo otlet es a kis alvas is. Ha nem tudsz elaludni, akkor firdes utan azert takarozz be, feszkeld be magad egy kenyelmes fotelbe vagy kanapera es igyal egy finom teat! :)

Remelem, mukodik! MI itt vagyunk, szoval irj, ha nem megy a pihenes es van kedved itt lenni. Majd beszelunk masrol es elterelodik a figyelmed. ;)

7876. Pitypang
2007. jan. 22. 16:10

A grizzly-temahoz hozzaszolva annyit mondanek, hogy en pl. honalj es lab szorteleniteshez epilatort hasznalok. Bar a labam nem tul szoros, ezert kb. 2-3 havonta egyszer, illendosegbol csinalok vele valamit. (Nyaron a napon azert oldalrol latszanak a szalak.)

A hasamtol meg ugye en sem latnek sokat mar, de azon a reszen kozmetikus gyantazza.

Oszinten szolva nem tudom, mi van velem, de nekem a szemoldokszedes jobban faj, mint ez a gyantazas. :)) Azt nem tudom, hogy a babak mit ereznek belole, de szerintem nem tul nagy stressz ez nekik. Plane hogy havonta egyszer kell menni csak. En ugy szoktam.

7875. Ekka
2007. jan. 22. 16:06
Tiszta szerencsétlennek érzem magam, bömbölök mint egy taknyos....:(((((((
7874. Ekka
2007. jan. 22. 16:05

Sziasztok:)

Sikerült jót balhézni a párommal...

Kitalálta, hogy Ő X-összeget X-dologra költ. Az összeg nem kevés!! Mire megjegyeztem, hogy ezt talán velem is meg kellene beszélnie, hiszen az a pénz ugyanúgy az enyém is. Erre kaptam én hideget/meleget, hogy nehogy már mindenre engedélyt kérjen stb. stb. Mit dumálok én mindenbe bele és mi lenne, ha 1x befognám azt a k..a nagy szám?!?!?!

Vége az lett, hogy rám vágta az ajtót és elviharzott itthonról.

Én meg arra jutottam, hogy így felesleges együtt élni. Basszus a felesége vagyok mégsem lehet beleszólásom semmibe!! Ha meg szólok mindig harc a vége.

Kisbabánk lesz v. mi!!!! Szerintem most erre kellen spórolni és nem marhaságokkal foglalkozni.

Most meg azon izgulok, hogy nehogy valami baja legyen a bébinek, mert olyan ideges vagyok, hogy még..!!!!!!!

Megyek megfürödni meg lefekszem, mert különben megőrülök!!!!!!!!

7873. norahhh
2007. jan. 22. 15:55

Hát igen!

Én is elképzeltem magam különféle poziúrákban, ahogyan megpróbálom magamról "leimátkozni" a felesleges szőrmennyiséget. Én sem vagyok nagyon szőrös ennek ellenére szeretek inkább az emberekhez hasonlítani, mint a majmokhoz.

Ugyan nem vagyok kozmetikus, de évekig dolgoztam kozmi mellett és így sikerült elsajátítanom az elevenen megnyúzás minden csínját-bínját.

Válaszodból azt szűrtem ki, hogy amíg látja az ember (esetleg tükörből... hihihi) addíg nyugodtan lehet.

Köszönöm!

Jó munkát. Puszi.

7872. csibebaby
2007. jan. 22. 15:21

Helló Norahh!

Látom ma már minden ok veled.Sokszor csak gyűlik az embrnél a sok apróság,egyre feszültebb lesz és ha mindig lenyeled,előbb-utóbb robbanni fog és az sokkal rosszabb.Én szinte mindig kidühöngöm magam az aktuális problémán,utána,minden ok.

Szőrtelenítés.na ez igen érdekes.Én kozmetikus vagyok és van hozzá mindenem,de már egyre kevésbé férek oda,ahova szeretnék.A hónaljam továbbra is borotválom.Szerencsére nem vagyok nagyon szőrös,de azért néha előkrül a gyanta,térdig,meg a bikini vonalban.Ha viszont nincs energiám a fájdalmat elviselni,akkormarad ott is a borotva..bár az csak aznapra oldja meg a dolgot.

Épp tegnap volt aktuális a dolog és meglepődve vettem észre,hogy nem látom magam alula pocimtól.:DDNa ezen jót derültem és emlékezetből húztam párat a borotvával,attól rettegvén,hogy nehogy megvágjam magam..:DDDDD

Kiscsibe nagyon beindult,úgy rúgkapál,hogy csak na.Lehet ma estére megleljük a nevét is.:)

Húhaaa.Rohannom kell vissza melózni..elkések!!

Csibe:)

7871. norahhh
2007. jan. 22. 15:06

Na! Úgy látszik, úgy jártam mint az előbb Ekka.

Írogathatok magamnak.

Akkor magamhoz ragadnám a szót és megkérdezném, hogy ki hogyan szőrtelenít?

Én konkétan gyantázásra gondolok. Babás időkben borotvát használtam, de előnye ellenére(nem fáj)

baromi gyorsan kinő, és ezt nagyon nem szeretem.

Visszatérnék inkább a gyantára, de nem tudom hogy prüntyike fájdalom küszöbét meddig feszegthetem.

Mert hát ha nekem fáj, akkor Neki is.

Ja! Méhlepény helyzete! Nagyon fontos és nagyon nem mindegy, hol tapadt meg. Ha az Uh-ra az van írva, hogy mélyen akkor jobban oda kell figyelni babára-mamára egyaránt. Nem szabad cipekedni (egyébként sem, de ebben az esetben egyáltalán), és a házaséletet finomabban kell élni, mint általában mert vetéléshez, koraszüléshez vezet.

Ahogy nő a méh, a tapadási hely is fentebb megy, elmúlik a veszély. Ez kb. a 24. hét tájékán következik be.

Az, hogy mennyire korán érezni az első magzatmozgást, a terhességek száma és a hasfal vastagsága egyaránt meghatározó tényező.

7870. csibebaby (válaszként erre: 7834. - Edis)
2007. jan. 22. 15:04

Edis!

Neked is nagy gratula és megy a drukk ezerrel,hogy minden rendben legyen veletek!!Siess hozzánk!

Csibe:)

7869. csibebaby (válaszként erre: 7825. - 2a5bff1a1e)
2007. jan. 22. 15:00

Egér!

Gratulálok!!!

Csibék:)

7868. norahhh
2007. jan. 22. 13:40

Mandy, Ancsi!

Jobbulást Nektek!

Torok köré kék sálat kell kötni.

Már nagyon várom az élménybeszámolókat. Őszinte legyek, Ancsit most nem nagyon irígylem.

Boo! Egy orvos veszett el benned! Tökéletesen leírtad a bélflórás kezelés lényegét. Gyerekeknek esetleg lehet egy műanyag ampullás készítményt is kapni, amit folyadékba csempészve észre sem vesznek. Bius is így kapta. Eléggé ismert, de ha valaki kíváncsi priviben megírom Neki a készítmény nevét.

Jaj Pitypang. Mi annyi szép fíúnevet találtunk, de ezekre már nem lesz szükségünk. Sajnos.

7867. mandy
2007. jan. 22. 13:38

Bizony nehéz. De nekem tényleg mennem kell, kettőkor van jelenésem a dokinál. Este akkor jövök.

A sál már a nyakamon van, és egész nap ittam a forró teákat. Remélem hat. Ha nem, akkor irány a gyógyszertár. Köszi a tippeket ;-) Meg megveszem Klaunak az antibiotikum utáni csodaszert!

Vandancsi tényleg az a baj a gyógyszerekkel, hgoy egyik orvos/védőnő/gyógyszerész ajánlja, a másik meg nem. És akkor legyél okos. Mert nehogy már itt az utolsó pillanatban ártsunk a pici babáinknak!

Ja és Boo. Peti 19 nappal jött előbb, 2960 gramm és [{[{[A HREF=" [link] TARGET="_blank"]}]}]50 cent[{[{[/A]}]}]i. Hát igen, inkább egy ekkora gyerek, mint egy ötkilós.....

puszi lányok!

puszi mindenkinek

7866. Bubbaboo
2007. jan. 22. 13:31

Nehéz itthagyni titeket, de sajnos muszáj :-((

Este jövök! Dr.Boo rendelője ügyeletes lesz!

Nagyon jó "klub-életet" nektek addig is!

PUSZ

7865. Bubbaboo (válaszként erre: 7853. - Pitypang)
2007. jan. 22. 13:28

Az lesz! Vagy inkább egy fincsi chillis forró csoki!? Aztán bekapok egy probiotikumot ;-))

Röviden, és dedósan (ha nem haragszol, nem akarok itt tudományoskodni)és nagyon belemászni se: A bélrendszerünkben "jó bacik" élnek, akiknek feladata megóvni a szervezetet sok "rossz bacitól" , a vastagbélben "van" az immunrendszerünk 80%-a!!! A helytelen táplálkozás (sok cukor, fehér liszt, agyonfinomított,- tartósított, -kezelt, adalékokkal teli kaja) is károsítja a bélflórát, írtja a "jó bacikat", de az antibiotikumos kezelés a legveszélyesebb, mert nem tud különbséget tenni jó és rossz között, így a kórokozó bacik mellett a jókat is kiírtja és taccsra vágja az egészséges bélflórát!!! Onnantól kezdve pedig -mivel leomlott a fő védelmi vonal- nincs megállj a betegségeknek!

Tehát vissza kell pótolni a jókat, kapszula formájában, hogy tovább vigyázhassanak ránk! Karácsonyi édességdömping után sem árt meg!

Ezt írhattam volna priviben is, de nem tudok ellenállni, ha hinthetem az igét, annyira fontos dolog ez, hátha profitál belőle még valaki..

És ez most így megbabásodva kiemelt kérdés, hogy jó egészségben legyünk, nem?

7864. Pitypang
2007. jan. 22. 13:26

Nora, megkovezni nem foglak, de mi epp forditva gondoltuk a lanynev-funev dolgot. Nekunk ugy tunt, mintha tengernyi lanynev lenne es fiunev alig. :)) Illetve van mindegyikbol jo sok, de nekunk valahogy a szep lanynevek jottek utunkba folyton, a fiunevekre meg vadasznunk kellett. :)

Mandy, te csak kuzdj kitartoan a betegseg ellen! :) Nem akarok negativ lenni, de nekem is a torokfajassal kezdodott, aztan lett a tobbi kin... Talan ha elejet veszed, nem tud nagyon ledonteni a labadrol. Boo Dr. Theiss-e nekem is be szokott valni. Amit o irt, az a torokfajasra, a kohogesre pedig a Landzsas Utifu szirupot szoktam venni.

7863. vandancsi (válaszként erre: 7818. - Mandy)
2007. jan. 22. 13:20

Szia Mandy!

Ugyanez a bajom, két napja annyira fáj a torkom éjszaka, hogy csak na. De furcsa, mert napközben nem nagyon. Jó ez a Strepsils-es dolog, mert nekem meg pont ezt ajánlották a patikában múlt héten, hogy ezt nyugodtan szopogathatom. Basszus, én meg se néztem, és egy fél levéllel már benyomtam!!! De jó, hogy ennyire értenek hozzá!!!

Viszont ma elmentem a háziorvoshoz és a következőket írta fel. remélem, ez még nem reklám, hiszen nem eladni akarom őket (ugye nem baj Hoxa, ha leírom??):

. Betadine torokfertőtlenítő oldat (120 ml)- ez receptes

. C-vitamin 1000 mg pezsgőtabletta - ez recept nélküli és napi kétszer egy felet kell bevenni

. Koffeinmentes gyümölcsdarabos gyümölcstea - na ezt volt a legnehezebb beszerezni, de végül találtam egy jót, most iszogatom, és nagyon jó íze van.

Sok-sok folyadékot kell inni, és meleget, nem elég a szobahőmérsékletű víz, kicsit meg kell melegíteni!!! (még nem próbáltam ki!) Ja, és ajánlatos bekötni a nyakat valami kis sállal itthon is. Hát ennyi, remélem, jó lesz neked is, és gyorsan meggyógyulunk.

Amúgy most jut eszembe, hogy a doki is mondta, hogy a strepsilst nem nagyon ajánlják kismamáknak!Azért remélem, hogy ennyi mennyiség nem ártott meg Szabikának!

Mindjárt megyünk a szülőszobára, megnézni, hogy milyen. meg filmet is nézünk, hogy mások hogy szültek... Jaj, jaj, kezdek izgulgatni. Majd beszámolok!!!

7862. norahhh
2007. jan. 22. 13:17

Visszajöttem.

Köszi, édesek és figyelmesek vagytok.

Igazából ez már az év végi betegeskedéses kartöréses pohár utolsó cseppje volt, amit kicsi lelkem már nem tudott feldolgozni. De már kezdek jobban lenni,így hogy jó alaposan kibömböltem magam.

Drága Mandy, Kicsikatám, Csibém! Mégegyszer köszi.

Egér! Nagy-nagy graula a kis kukishoz!

Hidd el, van bőven időtök nevet találni. Szerintem sokkal több a fiúnév, mint a lány amiből választani lehet, de ha nem így van akkor kövezzetek meg.

Edis! Szeretettel köszöntünk. Reméljük a többiek is hamarosan csatlakoznak hozzánk! Hajrá!

Boo! Ismerem ezt az érzést, én is sokszor hajlamos vagyok a távollétüket túlaggódni, aztán amikor hazajönnek, csak nevetek magamon. Te is így jársz hidd el, nem lesz semmi baj.

Mandy! Örülök, hogy megoldódott a matrac ügy.

Viszont azt a gyönyörű koszorúslány ruhát nagyon sajnálom.Eléggé kapós lett a végére.

Puszi.

7861. Bubbaboo
2007. jan. 22. 13:11

UFF......

A Háború és Béke kutyagumi ehhez képest..SORRY

7860. Bubbaboo
2007. jan. 22. 13:10

EGÉRKE, gratulálok a kis tököshöz! Nem emlékszem már, mi is volt, mikor a kínai holdnaptárral szórakoztunk!? Mintha kisfiút jövendölt volna az is...

Nnna, majd elválik! De a dokik csak úgy nem szokták megmondani, ha nagyon bizonytalan..A 16. hét körül nekem meg merte kockáztatni egy doki, hogy "mintha" cuncás lenne, és YES, YES, YES!!!

CSIBE, CABSAV, ZAZUKA, PITYPANG, KATA, MANDY!...hűha, ha kihagytam valakit, aki "részvétét" fejezte ki kedves mostohám miatt... Békésnél is békésebb természetem ellenére meg fogom én még csapkodni egyszer, ha eljön az ideje! De az remélem, sosem következik be, mert az azt jelentené, hogy Apumnak lett miatta valami baja...Szegény olyan szomorú volt tegnap, meghalt egy szülész-kollegája 46 évesen..szívás..Ő meg már 56 éves, és kimerült.. Remélem, nem teszi el láb alól ez a veszekedős p...a, mert akkor mehetek a börtönbe és fiatal anyukaként az nem volna túl praktikus ;-((

Erről ennyit.

MANDY! Hány hétre is született Peti? Ha ekkora lenne Maja, örülnék neki nagyon! Holnap Te is megtudod, hogy Bálint hol tart kb. ugye? Nagyon kiváncsi vagyok!!! És remélem, nem mászol bele nagyon ebbe a betegségbe! Ha úgyis mész patikába, Dr. Theiss-nek az eukaliptusz-kámforos torokbalzsama nagyon spéci és tök természetes, azt nyugodtan kenegetheted a torkodra, bebugyolálod egy pihe-puha selyemkendővel v. sállal és segít, meglátod!

KATA! Neked is szorítok holnap!

Ti meg nekem szerdán, ha minden igaz megejtjük a 36.hetes UH.-ot :-)))

NÓRA, neked elmúlt már a pityergős állapotod, ugye? Ha nem vagy olyan "szennyeskiteregetős", mint pl. én, akkor jó, de, de ne azért ne írd le búd-bánatod, mert off-olsz!? Na mennyé má ;-))

Há azé vagyunk mi itten, hogy segítsünk egymásnak!!! Jó szóval, vígasztalással...PUSZI

7859. mandy
2007. jan. 22. 13:06

Sziasztok Mamikák!

Na ez milyen függőség? Itt vagyok anyunál, eljöttünk Klauval, mert ők vigyáznak rá, amíg én dokihoz megyek. Szerencsére a lányom már egész jól van, köhögcsél, meg folyik az orra, de nincs láza, és ez három nap 40 fok körüli állapot után már bőven ad okot az örömre. Én továbbra se vagyok lázas, viszont egy falat se megy le a torkomon, annyira fáj, mikor nyelek, hogy sírni tudnék :( Nem baj, legalább kicsi lemegy a +10 kg-omból.

Edis gratulálok én is :) Már vártalak, mert a babavárós topicban olvastam, hogy nálatok is jön a picurka ;-)

Egér neked is gratula a fiúcskához!

Na lassan megyek dokihoz. Utána otthonról jövök mesélni!

sok puszi

ui.: Vandancsi, küldetés teljesítve! Viszont van egy válaszküldemény is, majd beszéljük meg, hogy juttassam el Hozzád!

7858. Edis
2007. jan. 22. 13:04
Mosz viszont megyek tanulni...:( Még van 5 vizsgám az államvizsgáig, ezt valahogy meg kéne csinálnom a baba előtt!
7857. Edis (válaszként erre: 7856. - Pitypang)
2007. jan. 22. 13:03
Igen, pozitívan állok a dologhoz!!! :) Az Elevitet már 5 hónapja szedem, jó előre elkezdtem.
7856. Pitypang (válaszként erre: 7854. - Edis)
2007. jan. 22. 13:01

Hmmm... En szedtem szinten jo sokaig, bar a terhesseg elott kb. 1 evvel abbahagytam, de en nem kaptam semmit. velem csak az Elevitet kezdtek el szedetni gyorsan. :)

Megint csak azt tudom mondani, hogy biztos nem lesz semmi baj, a Baboka szepen bekoltozik a pocakodba es nem is olyan sokara talalkoztok! :)

A pozitiv hozzaallas csodakat muvel! Baba es minden mas ugyben is. :)

7855. Pitypang
2007. jan. 22. 12:58
Ekka, a vedonok es a nodokik ugyis "ugranak" minden aprosagra, szoval ha mar tobbet es tovabb fogynal, mint ahogy az inyukre van, nyugi ugy beszolnak, hogy csak nezel! :)))
7854. Edis (válaszként erre: 7849. - Bubbaboo)
2007. jan. 22. 12:56
Nálam is valószínű, hogy ez a gond. 7 évig szedtem fogamzásgátlót. A megtapadás segítésére kaptam.
7853. Pitypang (válaszként erre: 7842. - Bubbaboo)

Ilyenkor hulyen hangzik, de nyugi, nem lesz semmi baj! :) Eltevedni nem fog, mert majd figyel es legvegso esetre pedig van kis szaja, megkerdez valakit benzinkuton, vagy valahol. :) Balesetre meg ne is gondolj! Ugyes lesz, ovatos es eszre sem veszed, mar otthon is lesz. :) Csak ne hivd folyton, mert ugye nem jo telefonalni vezetes kozben. ;)

Mamikad lekot majd es anyosod is azert szervez neked programot. :) Uljetek be egy jo kis gesztenyepurere utana! ;)

7852. vandancsi

Na, ezt priviben akartam, de mindegy...:)))

Amúgy Szia Mindenkinek!!!!

7851. vandancsi (válaszként erre: 7812. - Katalin25)
2007. jan. 22. 12:55

Szia Kata!

Engem nagyon-nagyon érdekelne a babágyneműs oldal. Küldd el légyszi!!!!

Köszi, csáó

Anita

További ajánlott fórumok:

Minden jog fenntartva © 2005-2025, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook