Főoldal » Fórumok » Babák & Mamák fórumok » Pocakosok és Pocaklakók topik fórum

Pocakosok és Pocaklakók topik (beszélgetés)

8090. csibebaby (válaszként erre: 8082. - Katalin25)
2007. jan. 23. 19:25

Kata!

Uhh,nem lehet egyszerű eza cukros lötyi...nálunk nemigen végeznek cukorvizsgálatot,pedig szerintem nem ártana,ahogy a nők esznek,kinéznek errefelé..

Nem is tudom én,hogy bírnám ki kaja nélkül órákig??:)))

Sütő begyújtva,de csak kiflit sütök,mert párom a leves mellé tükörtojást rendelt..legalább nem kell sokat főzőcskéznem ma.

Csibe:)

8089. zazuka (válaszként erre: 8081. - Csibebaby)
2007. jan. 23. 19:17
Úgy, ahogy az én fiamnak nem kéne, hogy kukija legyen :)))
8088. Pitypang
2007. jan. 23. 19:04
Jol elirogatok itt magamban. :))) Kicsit le is allok, nezem inkabb a Szokesemet. :))
8087. Pitypang (válaszként erre: 8085. - Ekka)
2007. jan. 23. 19:03

Ekka, tudod mi erdekes? Mielott en beteg lettem, elotte este jo nagyot veszekedtunk, meg igy interneten keresztul is. (Csak en nem vagyok ilyen hos, hogy az ilyesmit bevalljam nyilvanosan. :( Most mar nem szamit, mert tuljutottunk rajta. :))

Szoval masnapra en is kidoltem. O mondjuk irta, hogy nem akart megbantani es hogy ne idegeskedjek (?!?!?!?), mert az nem jo nekem sem es a Babanak sem. Meg a stressz gyengiti az immunrendszert kicsit es a betegseg, ami el is kerulhetett volna, ideges allapotban megis gyozedelmeskedni tud.

Ja, hulyegyerek... Nem kellett volna belekotni a semmin, nem sirtam volna, nem lettem volna feszult, ideges es talan akkor nem adta volna fel a csatat a hires immunrendszerem sem! :))) Hozzatennem, egeszsegugyben dolgozik szazezer eve a draga... :))

Na, te csak gyogyulgass es magaddal foglalkozz es a Babaval! A ferjed nagyfiu, tud magarol gondoskodni, de a Baba meg nem. Az mar tok jo, hogy aggodik erted/ertetek. Nem kell mindig szavakkal bocsanatot kerni szerintem, sokszor tobbet elarulhatnak a tettek. :)

8086. Pitypang
2007. jan. 23. 18:57

Kicsit irigylem am az ultrahangosokat, mert mi ugye voltunk a 30. heten, legkozelebb meg majd a ... Mikor is? 36-on? Szoval most kicsit nem latom a Babokat. Viszont erzem, mert mintha egyre erosebb lenne. :))

Ekka, Vandancsi: Nekem lazam nem volt, de azt tudom, hogy nagyon rossz ez a betegseg. Sajnos az idojaras is kedvezotlen nagyon. Konnyu megfazni igy. A tean stb.-n kivul annyit tudok meg mondani, hogy arra kell gondolni, egyszer csak vege lesz es akkor mar el is felejtitek ezt a szenvedest. :)

(Engem egyszer valaki mar le fog loni ezert a pozitiv gondolkodas projektemert... Hehehe... Viszont az a jo, hogy bejon! Mindenben. ;) )

8085. Ekka
2007. jan. 23. 18:52

Sziasztok Kicsikéim:)

Csak 1 gyors jelentés: láz, fej- és torokfájás. Megfejtettem mitől: én hülye tegn. torna közben magamra nyitottam az ablakot:(

Nőgyógyásszal beszélve! Tanács: hűtőfürdő, Aspirin C.

Férj aggódik, de persze bocsánatkérés sehol...(ez is több a semminél)

Holnap megpróbálok jönni és visszaolvasni.

Aki tegnap itt volt, bíztatott, vígasztalt stb. annak nagyon sok köszi és rengeteg puszi. (többieknek is:P)

8084. Pitypang
2007. jan. 23. 18:52
Ja, es megjott a licitalos kodom vegre! :)))
8083. Pitypang
2007. jan. 23. 18:48

Megjottem en is. :)

Nev: Csatlakoznek az elottem szolokhoz a Jazmin nevvel kapcsolatban, szoval a mami mehet, a hova epp gondolja. :) Bubbaboo emlitette a regi neveket, ehhez csak annyi tennek meg hozza, hogy ennyibol a Rozsa, az Ibolya, a Viola es a tobbi viragbol jott nev mi, ha nem novenynev (is)? Megsem akad ki rajta senki. Azon sem, hogy Virag. Szerintem csak kotekedni akar, mert nem O talalta ki.

AMugy nekem is volt kellemetlensegem a mi babank nevevel. Nehezemre is esett nem visszavagni es plane nem megsertodni tulsagosan.

1. Ismeros kerdezte, mi lesz a Baba neve, mondtam, hogy Lenard. Erre o: "Segitsek keresni egy normalis nevet?" El tudjatok kepzelni, mennyire felrobbant az agyam ettol a mondattol...

2. Most szombaton mentem gy baratnomhoz, gyalog, mert kozel lakik. Ket anyuka babakocsit tolt, egyiket ismertem, koszontem stb. es egyutt mentunk amig kozos volt az utunk. Az "ismeretlen anyuka" kerdezte, mi lesz a baba neve, mondtam, hogy mi. Erre o: "Mostanaban mindenki ilyen hulye neveket ad a gyerekenek!" Ezen is tokre megsertodtem am... Aztan eszembe jutott, megkerdezem, az o kislanyanak mi a neve. Loretta. Na, akkor az nem "hulye nev"??? Mondtam is neki, hogy ez sem szokvanyos, ugye tudod? Aztan akkor kapcsolt es elkezdett mentegetozni, hogy nem akart megbantani. Semmi baj, csak neha jobb, ha az embernek az esze jar elobb es nem a szaja, anykam regi jo mondasa szerint.

Zaraskent egy nem olyan szep vicc-fele:

Ket ember vitazik. Az egyik eroskodik, hogy de igen, neki akkoris van velemenye es azt el is mondja! Mindenkinek van velemenye es azt el is mondhatja stb...

Mire a masik: Igen, es segglyuka is van mindenkinek, de megsem vagyunk mindenkiere kivancsiak...

(Bocs. Ezt a hulye velemenyek kapcsan nem birtam kihagyni most. :) )

8082. katalin25
2007. jan. 23. 18:44

Sziazstok!

1 órája kezdtem a visszaolvasást és azóta nem frissítettem, úgyhogy tuti már megint írtatok, de ha nem kezdem el, nem tudom befejezni.

Köszi a szurkolást mindenkinek, végül kibírtam(tuk) valahogy 10-ig, meg aztán fél11-ig, mert akkorra jutottam kajához. De akkor megtömtem úgy a kis bendőmet, hogy csak na! :)

Holnap meg megyünk eredményért, aztán jövő héten megyek a dokihoz. Azért csak jövő héten, mert hetente 1X rendel, és az ehetiről már lecsúsztam, mert ma volt. De nem aggódok, mert én tudom, hogy minden rendben van! Ha eddig rendben volt minden, akkor hiszem hogy ezután is úgy lesz.

Szóval mindenkinek (Mandy, Pitypang, Boo, Kicsikata, Zazuka) köszi a szurkolást és aggódást!

Pitypang! Kérdésedre válaszolva: a terheléses cukorvizsgálat nálunk úgy zajlik, hogy 8-kor vérvétel, aztán 1 pohár cukros víz, és két óra múlva újabb vérvétel, addig pedig nem lehet enni. Ezért voltam úgy készen reggel, ja és azt a kieső 2 órát a barátnőmnél töltöttem, és onnan írtam nektek. :))) Nálatok sokkal emberségesebb lehet ez a vizsgálat a leírásod alapján.

Mandy! Mi volt UH-on? Kíváncsi vagyok.

Csibe! Jó főzőcskézést! Tipp: süss valamit a sütőben, attól legalább meleg lesz a konyhában.

Zazuka! Tök jól hangzott amit az NST-ről írtál, már alig várom, hogy mi is menjünk majd. :)

Ekka! Ekka! Rögtön menj oprvoshoz! A lázzal nem szabad viccelni! Gyógyulj meg!

Nóra!Jól tetted, hogy kipakoltad a bánatod!Ilyenkor kicsit megkönnyebbül az ember. És nem is offoltad vele a topicot. A névválasztásotok pedig szupi, szerintem nagyon szép név a Jázmin! Amúgy pedig senkire nem tartozik hogy mi lesz a babótok neve, csak és kizárólag rátok, a szüleire, és ha kell mondd meg mindenkinek,h ogy adjon nevet a saját gyerekének! ;)

Vandacsi! Ne foglalkozz most mással csak a pihenéssel, és gyógyulj meg!

Boo! Hogy sikerült a vásárlás a fiúknak? :)))

8081. csibebaby
2007. jan. 23. 18:30

Szia Zazuka!

Köszi,megtaláltam..ezek szerint ennek a lánynak itt a pocimban biza pöcsösnek kellene lennie.:DDDD

Augusztusban fogant,27éves voltam akkor.Vagy én nem értek hozzá??

Azértköszi:Csibe:)

8080. zazuka (válaszként erre: 8076. - Csibebaby)
2007. jan. 23. 18:12

Tudásbázis - Befolyásolható-e a születendő baba neme?

Ott az első hozzászólában megtalálod a táblát. Kíváncsi vagyok mit hoz ki neked.

8079. Évke
2007. jan. 23. 17:56
Ekkácska, most olvastam vissza, és azt üzenem, hogy gyógyulj meg!!!! Remélem, ez már sikerült is!!!!! Sok-sok lázcsillapító puszit küldök neked!
8078. csibebaby
2007. jan. 23. 17:50

Hahó mindenki!!Hol vagytok??

Tudja valaki,hogy az Anita-féle pocaktartópántot,bugyit milyen weblapon találom meg???

8077. csibebaby
2007. jan. 23. 16:38

Mandy!

Végre sikerült végigolvasnom a naplódat.Az a videó-bejátszás nagyon dúrva...hogy lehet valaki ennyire béna??:)

Most már tényleg megek főzni,mert a párom hamarosan hazaér és még a tegnapi mosatlan is a csapban van.

Egyébként meg folyton melléütök,mert le van fagyva a kezem a lakásban!!!!!Mára ígérte magát a fűtésszerelő,ha megfázom kitekerem a nyakát...

8076. csibebaby
2007. jan. 23. 16:02

Sziasztok Pocisok!!

Most érte a végére majdnem 5-6oldalnak..

Nem írtam jegyzetet,hogy kinek mit írnék,de rengeteg dolog átfutott az agyamon,míg olvastam vissza.

Nóra!Nehéz lehet egy ilyen anyával,aki nem figyel oda rád.A Jázmin név annyira szép szerintem,én is felírtam a kis listáma,de a párom más neveket válogatott ki..ne törődj vele mit mondanak neked.Nálunk is ezt csinálták otthon és kifejezetten rosszul esett,hogy lehurrogják a nekünk tetszőket,míg besokalltam és azt mondtam,hagyjuk,majd ha visszajöttünk ide,akkor kiválasztjuk ketten és akinek nem tetszik,az elmehet a francba..

Mandy,Ekka,Vandancsi!Gyógyuljatok meg hamar!!

Ma voltam egy kicsit babázni.A lány most várja a 2.at,30.héten jár.Beszélgettünk az itteni orvosi ellátásról,terhesgondozásról,szülésről.Vele is úgy volt,mint eddig velem,de azért azon ő is meglepődött,hogy a 32.héten kell viszamennem vizsgálatra..most a 24.ben vagyok..

Valaki tudja,hol találo a kínai naptárat?Csak kíváncsi vagyok nekem mit is ír.

Magzatmozgás.Nem emlékszem pontosan mikor,de én már nagyon korán érezni kezdtem valamit.Akkor még lehetetlen volt,hogy az legyen.Talán 12-13hetes voltam.Aztán pár hétig semmi sem volt.Úgy 15-16hetesen kezdett a lepke verdesni a pocimban.Aztán úgy igazán a 20héten mozdult meg,azóta pedig nagyon aktívan adja elő.:)

Na,írtam ám..Most megyek főzök valamit.Talán egy kis levest,meg valami tésztafélét a mai napra.

8075. norahhh
2007. jan. 23. 15:50

Nem rontom tovább a levegőt, Üzleti tárgyalásra kell mennünk apával a ház ügyében.

Az Uh-osoktól mielőbbi beszámolót és gyönyörű képeket kérünk, a kis betegeknek jobbulást kívánok. Este jövök még, ha lesz erőm.

Puszi mindenkinek.

8074. norahhh (válaszként erre: 8073. - Vandancsi)
2007. jan. 23. 15:43

Szia drága!

Remélem egy fokkal jobban vagy egy kis csicsikálás után.

Ő sem hagyta másra a névválasztást. Épp ezért nem értem!

Már vettem Jázminos zöld teát, meg Jázmin hercegnőt Biusnak, Ő meg nem fogod elhinni, hogy mit vett! Jázmin önlítőt használ! Erre varrjál gombot! És ennek ellenére fricskáz!

Állítólag az első unokájának Ő ajánlotta az Adrienn nevet, azóta beképzeli magának hogy mind az öt unokájának Ő adta. Pedig ez távol áll a valóságtól. Most a hatodiknak is Ő akarja adni. Szerintem ez nála beteges, úgyhogy magasról lesz...rom!

8073. vandancsi
2007. jan. 23. 15:30

Nóri!

Kérdezd meg anyukádat, hogy a Te nevedet anno ki találta ki? Meg a tesójaidét (ha vannak)?

Nem hiszem, hogy anyukád engedett volna mást beleszólni ebbe. És akkor talán belátja, hogy ez tényleg csak a kettőtök dolga. Én a helyedben mostmár csakazért is nekiállnék bosszantani. vegyél jázminos bögrét, vagy olyan törölköző, amibe bele van hímezve a neve. :)

Anyumat Jolánnak hívják, apumat Bélának! Szegények, annyira ciki mindkét név, mert minden viccben benne van valamelyikük neve. Szerencsére nekik eszükben sincs megmondani, hogy milyen nevet adjunk a gyereknek. Bár a sajátjukat biztos nem engednék adni!!! :)

8072. zazuka (válaszként erre: 8071. - Norahhh)
2007. jan. 23. 15:27

Csak a filmekben van olyan, hogy egy család tökéletes idillben él. Mindig mindenhol van valami "deffekt".

Az a lényeg, hogy ti négyen, aztán majd 5-en jól érezzétek magatokat, és szeressétek egymást. A többiek le vannak tojva.

8071. norahhh (válaszként erre: 8068. - Zazuka)
2007. jan. 23. 15:21
Köszi Neked is a bókot. Nekünk is nagyon tetszik név, anyámmal pedig sajna nem lehet megértetni semmit, ő az a típus, aki nem figyel másokra csak a saját hülyeségét hajtja és órákig képes beszélni a semmiről. Nagyon sajnálom, hogy ennyire rossz helyre "köpött" a teremtő.
8070. mandy
2007. jan. 23. 15:15

Sziasztok csajok, csak beköszöntem, megyek UH-ra. Úgy beöltöztem, mintha a tajgára készülnék ;-)

Puszi mindenkinek, este jövök!

Zazuka, köszi az NST-s tippet, majd kipróbálom!

8069. norahhh
2007. jan. 23. 14:56

Na tessék!

Látjátok? Mégis offoltam a topicot. Nem kellett volna leírnom ez a névcirkuszt, és akkor most lenne mit olvasgatnom.

Visszajöttem a védőnőtől. Reggel 8-kor fél zsömi, 1 dl tejjel elfogyaszva a megengedett. 9-re bemegyek, megböknek és már jöhetek is haza. Nem semmi. Amiért viszont rettenetesen el vagyok kenődve, hogy nemk ihatom meg reggel 6-kor a kávémat.

8068. zazuka
2007. jan. 23. 14:54

Sziasztok, megjöttem! (ma már harmadszor :) )

Gyorsan visszaolvastam, közben szorgosan jegyzeteltem.

Pitypang: az első magzatmozgást följegyzik a kiskönyvedbe, van neki külön kis hely. Nálam a védőnő írta be.

Vandancsi: nekem se jött ki az aranyerem szüléskor, pedig tudod mekkora babát szültem. Szóval egyáltalán nem törvényszerű. Az más kérdés, hogy később kicsit kijött (nem teljesen), de el is múlt hamar, és azóta se volt hozzá "szerencsém".

Norahhh: a kislányotok neve gyönyörű lesz, amikor először mondtad, hogy hogy fogjátok hívni, már akkor is kiömlengtem magam ezzel kapcsolatban. Egyébként pedig, a hasad formája is tök jázminos, már nem is lehetne máshogy hívni :)

Az anyádnak meg mondd meg, hogy csak vele lehet a baj, mert ezermillió más embernek viszont nagyon tetszik a név, úgyhogy gondolkozzon el az ízlésén...

Mandy, Boo (a végére hagytalak titeket, mert most mentek ti is UH-ra, és asszem kicsit hosszú leszek):

Szóval megvolt ma az UH és NST vizsgálat: a babám tök normális súlyú!!! ("hallod" Vandancsi???), pont akkora, mint egy 36 hetesnek lennie kell, úgyhogy nem tudom mit nézett a múltkor az UH-s doki, de nagyon félreméricskélt.

Tökéletesen jól érzi magát a babám, minden rendben vele (még integetett is :))) )

Az NST-n nagyon meghökkent. Egész addig míg meg nem hallotta a saját szívdobogását kihangosítva, izgett-mozgott össze-vissza.

15 percig meg se moccant, csak fülelt.

Simogattam a kis hátát, "beszéltem" hozzá (csak úgy fejben), aztán nekiállt először feszengeni, majd jól megdolgozni a kis érzékelő tappancsokat a hasamon :)

Szépet produkált, meg lett dicsérve.

Szóval Mandy, meg tudod mozgatni a babádat, csak kérlelni kell egy kicsit.

Nagyon kíváncsi vagyok, hogy Mandy nálad mit mond a doki (de úgyis tudom, hogy mindent rendben talál).

8067. norahhh (válaszként erre: 8063. - Mandy)
2007. jan. 23. 13:05

Én hiszek benne Mandy!

Nekem ez után a vita után úgy elkezdett görcsölni a pocim, meg húzni a derekam, hogy azt hittem megyünk szülni. A vérnyomásom a csillagos égbe szökött! És 1/2-re mennem kell a védőnőhöz! Addigra teljesen le kell nyugodnom!

8066. Évke
2007. jan. 23. 13:04
Kolibri! Gratu a kistököshöz!!!!!
8065. Évke (válaszként erre: 7912. - Ekka)
2007. jan. 23. 13:03

Nem igaz, mert a kínai naptár a nő életkorát is figyelembe veszi, nemcsak az időpontot! Nekem e szerint lányom lesz és ebben nagyon is reménykedem!!!!!

Ne törődj a férjeddel, mindenhol vannak balhék, és ha szeretitek egymást, más nem számít!!!!

8064. norahhh
2007. jan. 23. 13:01

Köszi lányok tündériek vagytok.

A baj csak az, ha rálelnek egy új névre, akkor máris jön a telefon, hogy ez nem tetszik?

Ha egyszer-kétszer fordulna csak elő, nem venném fel ennyire. Na de minden héten új név?

Ennyi már nincs is a naptárba, amennyit ajánlottak, mindegy nekik csak ne Jázmin legyen.

Anyám ma a Bernadettel állított be. A név ellen semmi kifogásom, nagyon szép, de nekünk nem kell!

Tesóm meg a Kírával jön. Gera Kíra. Ennél keményebb nevet már régen hallottam. A Jázmin meg tényleg nagyon kedves kis név.

Köszönöm Boo! Nagyon jól esett, amiket írtál, sikerült is megvígasztalnod! Nagyon szépen megfogalmaztad! Ezt mindenképpen elmentem magamnak és ha nemsokára elkezdek babanaplót írni, ezt mindenképp megemlítem bennek! Puszi!

8063. mandy (válaszként erre: 8062. - Bubbaboo)
2007. jan. 23. 13:01
Azon gondolkodtam, hogy Ekkánál ez talán nem is vírus.....talán pszichés, a tegnapi vita után. Bocsi attól, aki nem hisz az ilyenekben, de én igen!
8062. Bubbaboo (válaszként erre: 8056. - Ekka)
2007. jan. 23. 12:57
Szegény Ekka! Rádjár a rúd...Algopyrin! Tuti leviszi a lázad! De azért talán kérdezz rá, hogy a dokid mit javasol. Már elkezdted a 2.trimesztert ha minden igaz, ilyenkor már nincs akkora vész, én is épp ilyenkor lettem beteg! Ha 38 fölé megy a hőd, mindenképp csillapítsd!
8061. Bubbaboo (válaszként erre: 8055. - Norahhh)
2007. jan. 23. 12:52

Nóra! Ba...ál rá! (bocsika ;-)

Igazad van, nem szabadna ennyire erőszakosan nyomulni, a saját véleményüket hangoztatni, fikázni az általatok kiválasztott - amúgy csodaszép - nevet! Javaslatot persze mindeni tehet, az nem tilos, de a döntés egyes-egyedül a tiétek!!!

Azért, mert ők gyöpösek, és szerintük egy lánynak pl. a Margit, a Bözsike, vagy az Irmuska név való, amik, nem akarok senkit megbántani, de minimum régimódiak nagyon, nem kell, hogy megbántódj!!! Nnnna...és ne sírj, kérlek szépen! "Az eszükhöz kell érteni" , tudod! A végén úgyis Jázmin lesz az a kicsi lány, nem igaz??? Miket beszélek...Hiszen Őt úgy hívják már régen!!! Méghogy "bokor"!!!?? Hahaha....ha már mindenáron növény, akkor egy csillámszirmú kisvirágon ücsörgő tündérke jut a névről eszembe..

:-)))

További ajánlott fórumok:

Minden jog fenntartva © 2005-2025, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook