Pocakosok és Pocaklakók topik (beszélgetés)
Szia Kitti!!!!!!!!!!!!!!! :-)))
Köszi, nagyon jó volt! És minden probléma nélkül lezajlott! Nem nyaltam be semmit, a tenger is nagyon tiszta ott, szóval össze sem szedtem semmilyen nyavaját.
Érkezéskor (nyaralás végén Budapesten) kicsit rizikós volt a leszállás (szerintem), nagyon rossz idő volt, kilóméter széles (nekem annyinak tűnt) felhősávban ereszkedtünk, esett az eső... áhhh... szóval imádkoztam rendesen, meg kicsit sírdogáltam, de aztán leszálltunk...
És veletek mi van? MIlyen az új kégli??? :-)))
Igen... :-) El mertünk menni (akkor voltam a 20. hétben), mert már jártunk Rodoszon kétszer is. Ismertük a körülményeket, ismerünk már pár emberkét ott (Rodosz városban), gondoltuk, ha gond lenne, hozzájuk fordulhatunk. Nagyon jó volt, napernyő alatt barnultam (és lehet!). A tenger meleg volt...
Csak néha majdnem megkukultam a melegtől...
Sziasztok!
Szia Babis, én is 6 kg-nál tartok. Milyen volt Rodoszon. Látom már nagyon szép a pocid?
Múlt hét csütörtökön. Pont akkor töltöttem a 24. hetet.
Láttam, pocisan voltál Rodoszon.:) Milyen volt?
Tényleg?????????? Na, ezt nem is tudtam (mármint, hogy vényköteles a vastabletta...)
Ahogy néztem az adatlapodat majdnem napra pontosan 2 héttel jártok előttünk (hűűű!! :-))). Neked mikor csinálták azt a cukorterheléses vizsgálatot??
Csajok! Meg még azt szeretném megkérdezni, hogy nektek is szokott keményedni a hasatok?
A védőnőm szerint hajlam kérdése. Ha 8-10 keményedés van egy nap, akkor már nem árt egy Nospa-t bevenni. Nekem kb. 4-5 ilyen van, és akkor aztán mindenféle alakúra torzul a hasam, állatira kemény lesz, a gyerek meg (aki addig vígan hancúrozott) szegény meg se nyikkan, míg nem puhul ismét meg a méhem...
Nálatok is van ilyen?????
Tereza! Te szedsz vasat? Ha szedsz akkor milyen készítményt??
Vagy valaki! Milyen vaskészítményt szedtek?
Nekem a dokim azt mondta, hogy nyugodtan kezdjem el megint szedni az Elevitet (az első két hónapban szedtem), aztán mikor látta, hogy nem nagyon akarom, akkor azt mondta, hogy jó, de valami vaskészítményt azért szedjek.
Jelenleg MagneB6-ot meg csipkebogyóból kivont C vitamint szedek (1200 mg/kapszula), DM-ben meg Interspariban is lehet kapni.
Szia! Csatlakozom az előttem szólóhoz: attól még minden rendben van nálad, hogy a kezdeti tünetek idővel enyhülnek, vagy átalakulnak.
A cicifájás meg hol előjön, hol abbamarad. Az érzékenység legtöbbünknél állandó azért.
Vigyázz magatokra!!! :-)))
Sziasztok!
Mint "friss" kismama (10.hétben vagyok) lenne pár kérdésem, hátha valaki tud nekem segíteni. Lehet hogy nagyon hülye a kérdésem, de mikor (kb a 2-3.héten) rájöttem hogy terhes vagyok, nagyon fájt a mellem. De olyan szinten, hogy hason feküdni azt aztán nem tudtam. Kb 3-4 napja meg abszolut nem érzem, vagy csak egy nagyon kicsit. A mellfájás elmúlik idővel, vagy valami gáz van?! A 8. héten voltam ultrahangon, akkor láttam, hogy dobog a szivecskéje, stb, akkor minden rendben volt. A fáradság is kezd teljesen elmúlni, ami eddig nagyon jellemző volt. Az irodában 2-kor már alig lézengtem, és alig vártam, hogy hazaérjek. Most meg semmi bajom. Legfeljebb lusta vagyok (de az nagyon) Valaki nyugtasson meg, ha kérhetem!!!!
Lehet. Meg mondjuk hidegfront jött, azt a baba nagyon nem szereti. Múltkor is akkor volt lusta, mikor jött a lehűlés.
Egyébként próbáltuk többféleképp felébreszteni, pl. ütögettem a hasam picit, de arra nem reagál. Tegnapelőtt mondtam a férjemnek, hogy csináljon valamit. Elkezdett beszélni hozzá meg simogatta, és arra válaszolt is három-négy rúgással. Tegnap este meg a hasamra tettük a fejhallgatót, és nyomattunk neki egy kis Vivaldit, akkor ébredt fel.:)
Azt tudtam eddig is, hogy kicsit vashiányos vagyok, már az első vérképemnél alacsony volt kicsit, de furcsa, hogy hiába szedem a vasat, mégis kevés. Bár ilyenkor rengeteg nőnél alakul ki vashiány, még olyanoknál is, akiknek soha nem volt vele gondjuk. Lehet, hogy sokkal több húst kéne ennem, mert elég keveset eszem. De majd a doki úgyis mond valami okost. A lényeg, hogy a cukrom rendben van.
Majd ha nálam lesz a papír, leírom pontosan a többit is, ami rossz lett, te biztos tudsz majd valami okosat mondani azokra is.:)
A vas felszívódását gátolják a savkötõ gyógyszerek, valamint a fertõzések.
"Táplálékunk a nehezebben felszívódó ferri-vas formájában tartalmazza legnagyobb mértékben és csak kisebb mennyiségben a jobban felszívódó két vegyértékű ferro-vasként. A két vegyértékűvé alakulást a C-vitamin - savas közeg elősegíti. A vas élelmiszereinkben hem és nem hem kötésben fordulhat elő. Hem vas csak állati eredetű élelmiszerekben (máj, hús, hal) található azok vastartalmának körülbelül 40%-a hemkötésű vas. A hemkötésű vasnak körülbelül 15%-a szívódik fel, ugyanez az arány a nem-hem vasnál csak 3-8%! A hem-vas a nem-hem vas felszívódását is elősegíti, ezért növényi forrásait érdemes húsokkal együtt enni. A polifenolok így a teában, borban található vegyületek gátolja felszívódást, akárcsak a gabonák fitátjai. A szója, a diófélék, a foszfátok, a kalcium és az oxalátok gátolják a felszívódást." forrás: [link]