Főoldal » Receptek » Tésztafélék receptjei » Pihe-puha túrógombóc recept

Pihe-puha túrógombóc recept

A Pihe-puha túrógombóc hozzávalói:
1 kg túró
2 ek búzadara
2 ek liszt
4 ek étolaj
1 tojás
2 ek zsemlemorzsa

Hempergetéshez:

10 dkg zsemlemorzsa
4 dkg vaj

Tálaláshoz:

3 dl tejföl
porcukor ízlés szerint
1 csomag vaníliás cukor


A Pihe-puha túrógombóc elkészítési módja:
A túrót a búzadarával jól elkeverjük. Hozzáadjuk a lisztet, az olajat, a tojást és 2 ek zsemlemorzsát. (A sorrendet mindenképp tartsuk be!) Alaposan összegyúrjuk minden hozzávalóval. Hűtőbe tesszük, és legalább fél órát pihentetjük. Egy lábasban vizet forralunk, majd nedves kézzel gombócokat formázunk a masszából, és a forró vízbe tesszük. Megvárjuk, míg feljönnek a víz tetejére, majd pár percet főzzük, végül kiemeljük a vízből, lecsepegtetjük, és pirított zsemlemorzsába forgatjuk. Morzsa készítése: 4 dkg vajat megolvasztunk egy serpenyőben. Rátesszük a zsemlemorzsát, és figyelve, kevergetve megpirítjuk. Vigyázzunk, mert könnyen leéghet! Tálaláskor vaníliás porcukorral kikevert tejföllel kínáljuk.


Kategória: Tésztafélék receptjei


A pihe-puha túrógombóc elkészítési módja és hozzávalói.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook