Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze a belépési adatokat, egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ
Főoldal » Receptek » Sütemények, édességek receptjei » Gyümölcsös túrótorta II. recept

Gyümölcsös túrótorta II. recept

A Gyümölcsös túrótorta II. hozzávalói:
gyümölcs (pl. körte, szilva)
50 dkg túró
2 db tojás
8 dkg búzadara
8 dkg vaj
kb. 2 evőkanál mandulaforgács
kb. 10 dkg cukor, vaníliáscukor
1 citrom reszelt héja, ízlés szerint citromlé
zsemlemorzsa, vaj


A Gyümölcsös túrótorta II. elkészítési módja:
Összekeverjük az olvasztott vajat, tojást, cukrot, citromhéjat, darát, majd hozzáadjuk a túrót. A gyümölcsöket cikkekre vágjuk. A formát kikenjük vajjal, megszórjuk zsemlemorzsával, majd kirakjuk az alját a cikkekre vágott körtével. Erre tesszük a túró felét, majd ismét egy adag cikkekre vágott gyümölcs (pl. szilva), majd a túró többi része. A tetejét beszórjuk mandulaforgáccsal. 160 fokon 60 percig sütjük.Ez az adag egy 20 cm átmérőjű 7 cm mély jénai tálat tölt meg. Ha kihűlt, könnyen szeletelhető, könnyen kijön a formából is. Vigyázat, mert az illata melegen is csábító, de akkor még szétesik a szelet.

A recept eredetileg nektarinnal volt, de bármilyen idénygyümölccsel is finom lehet. Valószínűleg édesítőszerrel is készíthető. Én eddig nádcukorral készítettem, ami különleges aromát ad neki.


Kategória: Sütemények, édességek receptjei

A receptet beküldte: , 2006. okt. 24. 13:32
A gyümölcsös túrótorta ii. elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2020, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Facebook