Főoldal » Receptek » Sütemények, édességek receptjei » Epres túrógombóc recept

Epres túrógombóc recept

Elkészítési idő 80 perc

Az Epres túrógombóc hozzávalói:
0,5 kg túró
7 dkg liszt
7 dkg búzadara
4 tojás
kb: 30 dkg aprószemű eper
10 dkg cukor
10 dkg zsemlemorzsa
olaj
Tálaláshoz: tejföl és porcukor


Az Epres túrógombóc elkészítési módja:
A túróból a tojásból abúzadarából a lisztből és a cukorból összeállítjuk a túrógombóc tésztáját. Majd letakarva minimum egy órára berakjuk a hűtőbe. Elkészítjük az olajon megpirított zsemlemorzsát. a masszából gombócokat formálunk úgy, hogy min degyik gombóc közepében egy szem eper legyen. Majd forrásban lévő vízben kifőzzük a gombócokat és belehempergetjük a pirított zsemlemorzsába.

Egész éjszakán át hagyhatod a hűtőben a masszát.
Nedves kézzel könnyebb a gombócok megformálása.
Ha igazán különlegesre vágy akkor a tálaláskor a porcukros tejfölbe egy kis fahéjat is tegyél.

Aki fogyni szeretne sz ne hempergesse meg zsemlemorzsába, és a liszt helyett teljeskiörlésű lisztet használjon.A cukor helyett pedig édesítőport.
ja és persze ne zsíros túróból készítse, hanem zsírszegényből.


Kategória: Sütemények, édességek receptjei


Az epres túrógombóc elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook