Főoldal » Receptek » Egytálételek receptjei » Túrógombóc édes tejföllel recept

Túrógombóc édes tejföllel recept

Elkészítési idő 30 perc

A Túrógombóc édes tejföllel hozzávalói:
A gombócokhoz:
25 dkg tehéntúró
1 db tojás
1 teáskanál porcukor
1/2 csomag vaníliás cukor
2 evőkanál búzadara
2 evőkanál darált háztartási keksz
1 evőkanál zsír
5 dkg zsemlemorzsa
1 csipet só
A tálaláshoz:
1/2 csomag vaníliás cukor
20 dkg tejföl
porcukor


Túrógombóc édes tejföllel

A Túrógombóc édes tejföllel elkészítési módja:
1. A túrót egy villával összetörjük, majd hozzáadjuk a tojást, a cukrot, a vaníliás cukrot és egy csipet sót. A búzadara, majd a darált keksz fokozatos adagolásával könnyen formázható masszát készítünk. Legalább 10, de inkább 30 percig hűtőben pihentetjük. 2. Ezt követően vizes kézzel tetszőleges méretű (cseresznye, dió, barack, 1-5 cm) gombócokat formázunk; minél nagyobb, annál könnyebben fog szétesni a főzés közben. 3. Egy közepes edényben enyhén sós vizet melegítünk, és amikor forrni kezd, óvatosan beletesszük a gombócokat. 1-2 perc alatt feljönnek a víz tetejére, ezután a kisebb gombócokat 3-5 percig, a nagyobbakat 8-10 percig főzzük. 4. Közben egy serpenyőben megolvasztjuk a zsírt, és közepes lángon megpirítjuk rajta a zsemlemorzsát. Amikor barnulni kezd, levesszük a tűzről. A tejfölben elkeverjük a megmaradt vaníliás cukrot. 5. A kifőzött gombócokat tésztaszűrőn lecsepegtetjük, és még vizesen megforgatjuk a frissen pirított zsemlemorzsában. Az édes tejföllel meglocsolva, kevés porcukorral meghintve, és a pirított zsemlemorzsában megforgatva kínáljuk.


Kategória: Egytálételek receptjei


A túrógombóc édes tejföllel elkészítési módja és hozzávalói.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook