Petevezeték átjárhatóság, Hsg, Hycosy (beszélgetés)
Sziaszok!
Énis tapasztalatokat gyűjtök a HYCOSY-val kapcsolatban. Mivel kíméletesebb és nincs altatás, mindenképp emellett döntök. A fájdalomról olvastam jót is rosszat is...Én győri vagyok, de sztem pestre megyek a vizsgálatra. Van vmi tuti hely, ahol rendesek a dokik és pikk pakk megvan?
Képzeld, közben a barátnőm felhívta őket, és már 45 ezerért csinálják. :(
Szóval maradunk a másik helynél, ott 30 ezer.
Azért köszönöm!!!
Köszönöm :-))
Teljesen megbízható a vizsgálat, csak a prof kicsit begyepesedett. A kérdésünkre, nem adott választ, csak azt mondta, ő csak a hsg-t fogadja el :-(. Így elbúcsúztunk egymástól, de nem bántuk meg. Egyébként több helyen is elfogadják, de nekünk ott ajánlottak dokit: Dr. Zeke Józsefet. Nem túl barátságos, de nagyon eredményes és nekem az fontosabb volt.
A Krama Zuglóban van, és nagyon jó fejek és segítőkészek. Ha van egészségpénztárad, arra is el tudod számolni. Én Krasznai Istvánhoz jártam.
Egyiket sem? Sajnálom. :(
És akkor lombikra küldtek?
Szia Mógi! Húha, gratuláloook! :))
A Krama egészségközpont Budapesten van? Ez nagyon jó ár, meglepődnék ha még most is ilyen "baráti" áron csinálnák a többi helyhez képest. Feltétlen utána nézek.
Azt nem tudod, hogy miért nem fogadja el pl. a SOTE? Nem annyira megbízható esetleg a Hycosy mint a hsg?
Szia,
Nekem a Krama egészségközpontba volt Hycosy, 22 e volt épp 2 éve.
Nem kellett várni, 15 perc alatt végeztem, közben mindent mondtak, hogy mikor mi történik, és én is láttam a monitoron, és ami a legfontosabb, csak egy kicsit volt kellemetlen. (A párom meg is kérdezte, amikor mosolyogva kimentem a vizsgálóból, hogy "Mi történt, nem csinálták meg?")
Én a fájdalom elkerülése miatt választottam ezt a módszert, de nem mindenhol fogadják el ezt a vizsgálatot!! Pl. a SOTE nem :-(.
Mi pont ezért a budai meddőségi centrumba jártunk, eredményesen. Most itt gőgicsél a 2 babóca a szobában :-)))
Hajrá, szorítok!!!
Igen, azt mondta a doki nehezen, de átment :) Remélem tényleg... Láttam is a képet két nyögés között :) durva volt látni a saját méhem röntgenképét... Az első petevezető, amin átment még tudtam nézni, ahogy az anyag kiáramlott a hasüregbe, de utána már fájt és becsuktam a szemem... :)
Hycosyra azt hallottam hogy az tényleg nem fáj!
De a Hycosynal is van kontrasztanyag, csak másfajta.
Talán a röntgen megúszása miatt érdemes a Hycosy felé gondolkozni.
igen :)
Sztem ez tipikusan olyan aminél megéri a pénzt, hogy ne kapj sugarat meg kontrasztanyagot! (Főleg mivel babatervezés miatt szokták ezeket csinálni)
A HSG-vel fájdalom szempontból az a tapasztalatom, hogy a nők 40%-a nem érzi, vagy max kellemetlen. úgy 50%-a azért sziszeg közben, és a maradék tizet viseli meg nagyon... remélem ez azért jó előrejelzés! :)
Hú, köszi, ezek hasznos infok!!! :))
Egyáltalán nem zavar ha esetleg fájni fog, csak eredményes legyen! A fájdalommal mindig úgy vagyok, hogy az csak fájdalom... Átmeneti ;) Egyébként is jól tűröm. Inkább csak a szervezetem kímélném. szóval ha kevésbé viseli meg a női nemi szerveket a Hycosy, akkor egyértelmű hogy inkább fizetek.
Ezek szerint egészségügyben dolgozol? :)
nagyon sokban függ a fájdalom attól is, hogy HSG-nél a doki milyen gyorsan adja be a kontrasztanyagot, ugyanis egy vékony jól átjárható vezető sem tud nagyon gyorsan tágulni, emiatt feszíthet.
Elzáródásnál is akkor fáj inkább ha tovább kell nyomni a másik oldalon a kontrasztot, mert ott van esély hogy "átfújják" a járatot!
Én már többet láttam, hogy a leendő anuyka megkönnyezte ugyan a vizsgálatot de lett legalább egy átjáró vezetője! :)
Kitartást!
Ugye? :) én is totál ki voltam borulva... iszonyú volt :)
Nekem ugye fájt, idézem a dokit: nehezen, de átment! :)
Úgyhogy volt némi tapadás, de átment az anyag! De nálunk ezek szerint hülyén csinálják, se bódítás, altatás, szuri.. meg a bent alvás! Oké ingyen volt...
Köszi! Pozitív maradok ;)
Majd ha eljutottam, megírom hogy melyikre mentem, és milyen volt.
Igen, ebben lehet valami, ha elzáródás van, valószínűleg akkor fáj, mert nem bír áthatolni a folyadék, de közben nyomják kívülről.
Nem baj, ne is gondolj rá, hogy fájni fog.
Igen, a fene se tudja melyiket érdemes... Végülis ha el vagy záródva, a Hycosy is nagyon fáj, hiába ultrahangos, de ha meg nem vagy elzáródva, akkor szerintem a Hsg is kibírható lehet...
És ugye a Hsg ingyenes, a Hycosy viszont 30 ezertől fölfele...
Ez jól hangzik! Az sem zavarna ha fájna, csak ne legyen elzáródás, mert az állítólag nagyon durván fáj..
Tamcs, ilyet még nem is hallottam hogy bent kellett maradni éjszakára. :-o
További ajánlott fórumok:
- Milyen a petevezeték átjárhatósági vizsgálat?
- Átjárható petevezeték, van pé csak épp kevés a sárgatest és nem jön meg. Duphastont kaptam. Ez segit, hogy rendbe jöjjek?
- Holnap megyek petevezeték átjárhatósági vizsgálatra, mire számítsak?
- A mensi 4. napján megcsinálják a laparoszkópos méh-has tükrözést és petevezető átjárhatósági vizsgálatot?
- Nehezen átjárható petevezetővel, babára mennyi az esély?
- A nőgyógyászati műtéteknél minden esetben csinálnak petevezeték átjárhatósági vizsgálatot?