Petesejtdonoros lombik (beszélgetés)
Köszönöm a kedves szavakat!
10 tüszőt láttunk a monitoron! 🙏🏻
Az estrofem szedésével az ösztogén szintedet állítod be a megfelelő szintre. Mivel ez egy építtett ciklus, így peteérés nincs. Ha nincs peteérés, nincs elegendő osztrogén és progeszteron sem, ezért kell kívülről bevinned. Az ösztrogének többek között felelősek a méhnyálhahártya felépítéséért, és a terhesség megtartásáért. Ha idő előtt leesik az ösztrogén és a progeszteron szintje, akkor indul a menstruáció (ezért nem szabad korán abbahagyni a gyógyszert).
A terhesség 12. hete körül a placenta már elég fejlett ahhoz, hogy az ösztrogént és a progeszteront maga termelje, ezért a kívülről bevitt hormonokat fokozatosan el lehet hagyni.
Szia! Igen, nekem váltanom kellett emiatt Estrofemről Estrimaxra. Semmi problémát nem okozott, és már le is építettem őket :) 16. hétben vagyok.
További szép babavárást kívánok!
Szia!
Nekem Estrofem helyett írt Estromaxot ugyanilyen okból néhány hete a doki, mert azt mondta ugy tudja h elfogyott a Estrofem es a gyógyszertárban is ezt mondtak egy darabig. Aztán mégis lett Estrofem ugyh én maradtam annál de ebbol azt gondoltam h oda-vissza helyettesíthető a doki es a gyógyszerész szerint is.
Persze hátha lesz másnak konkrét tapasztalata a cserére.
Szia Kimo70!
Minden elismerésem Neked! Biztos vagyok benne, hogy sok-sok kis embrió lesz és nagyon nagy boldogságot fogsz okozni.
Szia! Mi is készülődünk, én vagyok a donor!
22-én kezdtuk a stimulalast!
Szoritok Nektek! :)
Sziasztok!
31 éves fiatal/egészséges szervezetnél mennyi petesejtre számíthatok? :)
Szia Deda,
Megnézte az orvos a mégnyálkahártya vastagságot UH-n?
Ilyenkor a kimaradt normál mensi miatt általában vastag lesz és amikor megjön, erős vérzés várható.
És vkinek tspadztalata a többször adott blokkoló kapcsán?
En máj.1, az első, ami utan 2,5 hónappal magas fsh, lh volt már. 1 hó kimaradt.
Júl 18. a masodik.
Szept elején adjak még egyet.
Brrrr. Kisse aggódom csak!
(3. FET-re keszülnék)
Titeket bezavart?
En most úgy jártam, h blokkoló utáni ciklust merés után halasztottunk, abbahagyattak minden gyógyszert.
A 16.naptól 9 napja barnázok, épphogy vérezgetek. A progeszteron hianyos közti verzesre gondoltam...
Rákérdeztem, erre kiderül, h ez a mensi maga. 👹👹
Hogy miert nem mondták, hogy ilyenkor nem a megszokottra kell számítani!? Szóval a kis vér is mensi!!!
Igy nekem halssztódik, uj blokkoló, 1,5 hónappal a régi után, még a mensi előtt beadva..
Ha egy csepp vér is lesz a hormonmentes ciklusom utan, kinevezem mensinek😜
Van tapasztalata valakinek a blokkolos, hormonmentes ciklus kapcsán?
Szia! Felüléseket és avivát szokták még javasolni.
A neten ezt a leírást találtam, remélem segít:
"Ha a vérzés nem jött meg időben, végezzük el a következő gyakorlatot:
Kiinduló helyzet: kis terpeszben állunk, erősen rogyasztott térdekkel. Két tenyerünk a comb közepén, az ujjak befele néznek.
A mozdulat: billentsük előre a csípőnket az alhas erős behúzása közben.
B mozdulat: a csípő előrebillentése megmarad, az alhas beszorítása kienged. A mozdulatokat folyamatosan kell végezni 5–15 percig. Reggel és este. Ajánlatos a „pánik nap" során a szokásosnál több cukormentes és lehetőleg meleg folyadékot inni, és fehérjében gazdag olajos magvakat, esetleg tofut, kefírt, vagy túrót fogyasztani."