Petesejtdonoros lombik (beszélgetés)
sziasztok! hétfőtől változnak a cseh beutazási szabályok. valószínűleg pirosba kerül Magyarország és teszt kell vagy karantén.:-(
[link]
Ezzel teljes mértékben egyetértek. Nem kellene a külföldi lehetőséget esetleg ilyen módon ellehetetleníteni.
A WHO is lassan emelgeti a különböző vitaminok ajánlott beviteli szintjét, a D-t nemrég emelték fel, ha jól tudom 2000-ről 4000 NE-re. Szóval már a 4000 az ajánlott, átlagos napi bevitel egyébként.
szia. itt a többség külföldre jár lombikozni, mert az itthoni jogi környezet ezt teszi szükségessé. szerintem nagyon szép szándék, ha a donoros lombikozásra fel akarjátok hívni a figyelmet, de a külföldi lombikozást békén kellene hagyni, mert majd biztosan lesz valaki, akinek nem teszik vagy üzletet lát benne, vagy akármi és ellehetetleníti a dolgot. többet árthattok nekünk, mint használtok.ez a világ még nagyon nem tart ott, hogy ennyire elfogadó legyen.köszönöm.
A 8000 NE egyátalán nem sok itthoni viszonyok között és rossz D-vitamin szintűeknél ennél többet is lehet pótolni un. lökésterápia esetén (pl. ha egy fertőzés kiteljesedésének elkerülése a cél, pl. légúti). Akiknek nem éri el a 100-150 nm/l vagy 40-70 ng/l szintet a D-vitaminjuk, azoknak igen ajánlott nagyobb adagban pótolni egy-két hétig és ha javult a szint, akkor is biztonságos a nyári 4000 NE átlagban (kivéve ha valaki teljes testfelülettel van a napon bőrpírig minden nap és nem mossa ki a bőréből azonnal a vitamint) és a téli 4000-8000 NE hosszú távon. Ahogy TAndi86 is írta, elég komoly kutatási eredmények bizonyítjáka a D-vitamin szint egészségmegőrző hatását (akár a Covid terápia részeként is). Az viszont tény, hogy a D vitamin mellé érdemes (kell) pótolni minimum A, K, magnézuim és C vitaminokat, de ez már egy igen hosszú bejegyzés így is...
Napi 8000 NE-re gondolsz? Ha igen, az nem sok kicsit? Én napi 2500 NE-s verziót szedek, bár tény, hogy a D vitamin szintem éppen meghaladta a minimum értékét. Nekem endokrinológus azt mondta, hogy napi 3000 NE-t simán be lehet venni télen-nyáron. Így lehet, a 2500-at megelem én is. A 8000 azért mégis kicsit soknak tűnik, ezt neked orvos javasolta?
Sziasztok! Donorbabás szülőkkel készítek interjúkat, amit aztán könyv formájában fogunk kiadni. Különböző történetekkel, élethelyzetekkel. Spermadonor, petesejtdonor, anonym, nem anonym, egyedülálló, házasságban élő, azonos nemű párok gyerekvállalása donor segítségével, stb... A cél, hogy beszéljünk a témáról, mert ez egy nagyonis létező jelenség és egyre több donorbaba születik, egyre több nő és férfi kerül szembe azzal a helyzettel, hogy donor segítségére van szüksége ahhoz, hogy szülővé váljon. Szeretném bemutatni ezeken a történeteken keresztül ennek az útnak a küzdelmeit, félelmeit, kétségeit, a lelki fejlődés útját, a gyakorlati megvalósítás útját. Megmutatni, hogy milyen erő rejlik az emberben, amikor az anyai- vagy apai- ösztönök dolgoznak benne. Hogy ilyenkor a világot kifordítjuk a sarkából, hogy életet adhassunk a gyerekünknek. Szeretném bemutatni, hogy ez egy küzdelmes, ámde csodálatos út a gyerekvállaláshoz. Szeretném láttatni, hogy nagyon sokféleképpen lehet családdá válni és gyereket vállalni, nem csak a hagyományos módon. És ettől szép az élet és ettől lesznek a gyerekeink is sokkal elfogadóbbak, nyitottabbak, szabadabb gondolkodásúak..
Ha donor segítségével született babád és szeretnél a saját történeteddel segíteni sorstársaknak, illetve érzékenyíteni az embereket, akkor írj e-mailt, röviden írd le a törénetedet és egy telefonszámot is, amin el tudlak érni.
Köszönöm. Kiss Kata kiss.kata83@gmail.com
Nem tudom, hogy szedsz-e, ha igen, milyen dózisban, de a D vitaminból ajánlott napi 8000, mellé pedig K2 (Gálnak van nagyon jó K1-K2 vitaminkoplexe), illetve A vitamint szedj napi 5000 nemzetközi egységnyit. A D vitaminból a lágyzselatin vagy a csepp jó, mert azok szívódnak fel megfelelően. Egyre inkább bebizonyosodik a D vitaminhiány és a covid közötti összefüggés...
Kedves Lányok!
Azt szeretném kérdezni Tőletek, akik az elkövetkező pár napban illetve hétben fognak beültetésen részt venni, hogy Ti milyen elővigyázatosságot tesztek meg a covid vírus elkerülése érdekében? Mit tudtok arról, hogy milyen veszélye van annak, hogy ha egy pár hetes kismama elkapja a vírust? Milyen veszélye van a babára?
Szia Krisz775:) gondolom a progeszteron es osztrogen szintet fogjak majd kerni, nem tudom, amikor a kerdest feltettem, azt mondtak: the timing and the method of excluding the hormones will depend on your future values.
Na hát ezzel az informacioval varok még 10 hetet:))
Szia! Nekem is azt mondta az itthoni orvosom, hogy a 12. hét előtt korai a leépítés, mert a méhlepény akkor még nem biztos, hogy teljesen át tudja venni a hormontermelést. Nyilván ez sok mindentől függhet, de nekem milliónyi progeszteronnal is a tűrhető szintre tudtuk feltornázni az értékeimet, így nem is terveztem olyan hamar elkezdeni a leépítést, ahogy Brno javasolta. Emellett az én dokim lassabb, fokozatosabb leépítést is javasolt, mint amit a Reprofiosok, így én az ő javaslata mentén, lassabb ütemben építem le a progeszteront.
Szia Vicike! És milyen eredményeket kérnek hozzá?
Mi tegnap (hétfő) jöttünk haza, minket megállítottak a magyar határon, megkérdezték hol voltunk, mondtuk Csehországban, és mikor mentünk, mondtuk előző nap. A válasz az volt, hogy “Az nagyon jó, menjenek!” Máshol egy lélek se volt hatóság, se ki se befele.
Én a cseheknél Zlin-ben voltam, nekem a protokoll szerint a 12.dik hétig kell szednem minden hormont, és utàna az eredményeim alapjàn ők mondják majd meg a leèpítés folyamatát.
Itthon minden doki azt mondja, hogy legalább 12. hèttől kell kezdeni. Nekem a nőgyógyász azt mondta, a mèhlepèny a 14. hètrw alakul ki teljesen,hogy átvegye a gyógyszerek feladatát. A csehek szoktak 9 hetet mondani, mert onban kezdi átvenni a mèhlepèny a gyógyszerek szerepèt.
Nem tudom Andi:-(. Nem tudok okosat írni neked. Már sokkal többet tudsz a témában mint én. Sajnos.:-(Sajnos, hogy kénytelen vagy... :-( Továbbra is drukkolok neked.
Én a Geniummed-ben voltam, ott a Reprogenesis-el vannak kapcsolatban így adott volt, hogy velük vettük fel a kapcsolatot. A kapcsolattartó kedves segítőkész és minden kérdésemre rövid időn belül kapok választ, én elégedett vagyok.
Szerintetek mitől függ, hogy a gyógyszerek leépítését kinél mikor kezdik? Láttam, hogy mostanában volt ez téma, de nem értem, hogy miért van, akinél a 12. héttől, nekem meg pl. a 9.héttől írták.
Nekem nem volt depot, de kint tuti számolnak vele, szerintem nem lehet ez gond.
Mindegy hogy mit adtál meg. Onnantól lesz indítva amikor megjön,az lesz a ciklus 1.napja🤗🤗
Megnéztem nekem, hogy volt az első beültetéskor: december 15-én kaptam a depotot és január 20-an volt a beültetés, tehát elég sok nap eltelt a beültetésig és nem volt gond.
Tudom, hogy már kerdeztem, de most élesben nekiindulnánk, szóval szeretnék tanácsot kérni, ki melyik intézetet választotta és miért? Donorpetesejt. Köszönöm :)
azt írta anno Annamarie, hogy 1-2 nap nem gond. Holnap már +3 az általam megadotthoz képest. Fene tudja, sztem nem számoltak vele, hogy ennyit csúszhat a depottol, mert az ösztrogénnek is kell idő, amíg építget. Nemtudom. Első alkalom, még tapasztalatlan vagyok szerencsére.
De akkor szted ők ezzel nem számoltak? Nekem akkor friss beültetés volt és nem kavart be. Pedig ha azt nézzük, kuszámolom, 36 napra jött meg. Az amúgy 26 napos ciklusomban. De nem volt probléma. Én úgy gondolom, ők ezzel számolnak. Vagyis az injekcióhoz viszonyíthatnak. Nem tudom.
hm. de ez akkor el van csesszerintve. Mert nekem már a méhnyálkát kéne építenem, hogy 13án ultrahang és 24én beülti lehessen. Hogy lesz így új szép méhnyálkám, ha még a múlt havi sem vált le? na, mindegy, meglátjuk, max lefagyasztjuk a kicsiket és később kapom meg őket, amikor minden klappol. Persze klappolhatna igazán most is!
Szia Pompom!
Köszönöm a válaszod, nekem már ez is hasznos információ!
Múlt szombaton reggel korán mentem 6 óra körül senki sehol Budapest-Poszony-Brno között, jóformán csak kamionok, de volt pár szkg is, senki nem állított meg sem a határon sem máshol pedig találkoztam rendőrautókkal is. Visszafele kb. dél körül ugynaúgy sehol senki nem állított meg, a magyar határhoz érve leszűkülnek a sávok 1-re, egy paravnán a sáv mellett "Stop" felírattal, amikor meg akartam állni 2 paraván mögötti rendőr kávézott és intett, hogy menjek már nehogy megálljak. Se karantén se teszt. Igaz én korábban utazás miatt csináltam teszetket de most már nem, eddig nem kérték sehol. Ha szükséges lesz a teszt megcsináltatom, de próbálok nagyon vigyázni magamra, nem mászkálok, itthonról dolgozhatok, nem akarok kockáztatni most, hogy sikerült végre elindulnom. A klinika kiállított személyigazolvány számra és névre szóló igazolást, hogy kezelésre járok, angolul ha megállítanának. A személygépkocsi forgalom nagyon gyér volt mindnehol. Brno ki volt halva, de azért pár embert és kocsikat meg tömegközlekedési eszközöket lehetett látni, de minden bolt zárva volt, gyógyszertár is. Lehet, hogy szombat, hétvége és a mostani helyezet miatt, nem tudom. Ha az elkövetkező 2 napban pozitív híreket kapunk a klinikáról csütörtökön délelőttre kell visszamennem. Ha ez lesz még írok helyezetjelentést.
Szia!
Előkerestem. Nekem tavaly a Depot után a 10. napon jött meg. Ott nem volt már mérvadó, hogy hanyadik nap a ciklusomban, az teljesen kitolódott, csak az, hogy az injekció után 10-14 nap között jöjjön meg.
Köszi, Iko a választ neked is.
Nagyon bízom benne, h ma megjön magától.., ha nem, előkeresem az avivát én is.
Vasarnap voltunk. S e m m i nincs a hataron.
További ajánlott fórumok: