Petesejtdonoros lombik (beszélgetés)
A klinika egy villa 3. emeletén van, amikor bemész, a recepción megmondják, merre van a lift (jobbra a patika bejáratával szemben). A lift állati lassan indul el.
Mikor kilépsz a harmadikon, szemben van a Reprofit recepciója, ott van egy csomó nővérke és koordinátor. Szerintem ők csehek, így velük angolul beszéltem. Amelyik éppen ráér, az fog veled foglalkozni, én bemutatkoztam és odaadtam a paksamétát a nyilatkozatokkal, amiket itthon már kinyomtattam. Kicsit várni kell, aztán lekísér a másodikra, ahol van még egy recepció és a vizsgálók. A lenti recepciós fogja elkérni a személyidet és kitöltet pár papírt. Utána leültet a váróban, és oda már Emese jön érted, és mondja a további teendőket, ő már magyarul.
Nekem az volt a benyomásom, hogy "tömbösítik" a magyar pacienseket, egymás után voltunk legalább hárman magyarok. Mikor az utolsó is sorra került, utána tényleg bezárták a lenti recepciót. Ez kb. 13 óra körül volt. Valószínűleg csak akkor van bent Emese, ha akció van. Nekünk a beültetésre például 14:30-at mondtak, szerintem akkor bent lesz délután is, főleg, mert Bagócsy doktor nem lesz aznap.
Köszönöm szépen a drukkot!
Eddig annyit tudunk, hogy 12 tüszőből 10 érett petesejtet sikerült kinyerni. Az embriókról még várjuk az infót, tűkön ülve.
Szia Kr76!
Igen, a Reprofitben voltunk/vagyunk, csak a mi koordinátorunk Emese. Szerdán voltunk kint először személyesen, és mindenki nagyon kedves, maga a hely is nagyon szép, egy elegáns villaépület. A mellette lévő épületben van az Inetgrity panzió, úgyhogy kényelmesen meg lehet oldani az ott tartózkodást.
Nekem jó tapasztalataim vannak a Reprofittel, és végül is elég jól el lehetett intézni mindent személyes találkozó nélkül is. Mi azt választottuk, hogy nem kérünk online konzultációt (mert arra várni kell heteket-hónapokat), hanem a koordinátorral tartjuk a kapcsolatot, és ő továbbítja a kérdéseket a doktor úrnak. Bagócsy Tomas a doktorunk, ő foglalkozik a magyar paciensekkel. Előny, hogy nem kell folyton kiutazgatni, hátrány hogy hiányzik a személyes kapcsolat.
Minden kérdésre korrekt választ kaptunk, legtöbbször még aznap Emesétől. Minden vizsgálatot itthon csináltattunk meg, és a recepteket is itthon írattuk fel, ők csak megmondták, hogy mit kell kiíratni. A cseh receptet nem fogadták el itthon, de állítólag Pesten van olyan patika, ahol igen.
Egy dolog miatt voltunk morcosak, a férjemtől kértek spermiogramot, de azt nem mondták akkor, hogy DNS fragmentációt is nézessünk, úgyhogy mehettünk vissza másodszor is.
Ja, és a Covid kérdőívet elfelejtették csatolni, úgyhogy az utolsó pillanatban kellett rohangálni miatta. De amúgy minden rendben volt. Ha van egy jó nőgyógyászod itthon, aki felírja a gyógyszereket (van olyan, amit házi orvos nem írhat fel) és megcsinálja az ultrahangot, és tudsz nyomtatni, esetleg szkennelni is valahol, akkor sima ügy. :)
Sok sikert nektek!
Köszi Olaszlány.
Most kaptam egy donor leírást, a 32 évével mit szóltok hozzá?
Van köztünk olyan aki 30+ donorral indított, petesejt?
Hát a potlas február 10tol esedékes, szoval az bőven előtte lesz :)
Trefort, igen, gondoltam rá, lehet majd ott kérek egy vv-t. Mennyi idő alatt lesz eredmény? Mailben küldik?
Szia Lien!
Nekem glue nélkül. Én több orvost megkérdeztem előtte, senki nem tartotta érdemben hatásosnak. Inkább a nyh-karcolást ajánlották. (Nekem egyébként az sem volt.)
Annak azért örültem, hogy pont többen jártunk arrafelé innen a fórumról. De azóta is nyomon követem, kivel mi van, és drukkolok. :)
Hát már kicsit gólem lettem (32. hét), de ez legyen a legnagyobb baj. Van még terhességi cukor, de az idáig kezelhető volt, illetve a méhlepényt kell figyelgetni, mert mélyen fekvő lett (nem tudom, lemászott?).
Terv az van/volt, majdnem 100, hogy császár több okból kifolyólag (amit nem bánok én sem).
Viszont fogadott orvos nélkül, mert az enyém visszamondta a nyomorék kormány új törvénye miatt, és az azt megelőző is, így izgalmas lesz. :S
Viszont legalább alapos terhesgondozásban a jelenlegi doki.
Nálatok?
Ez változó. Mi voltunk 9-kor, 9:30-kor és egyszer 11-kor is. Függ attól is, mész-e előtte akupunktúrára. És persze attól, mennyien vannak aznap.
Az RG-ben azt mondják, hogy az a fontos, hogy az UH a progeszteron pótlás megkezdése előtt megtörténjen (ezért írják, hogy x nap körül).
Ja, te RG-s vagy? Mi a Reprofitba megyünk, akkor mégsem találkozunk...Az ottani protokoll szerint a 12. napon kell UH-ra mentem, azért kérdeztem rád.
Progeszteronon én is gondolkodom, írok majd a koordinátornak, kíváncsi vagyok, ők ajánlják-e, vagy bármi mást. A saját orvosomat is meg fogom kérdezni, de ő biztosan nem fog semmit ajánlani. Nem baj, én a fórumnak hiszek.😁
Voltunk még páran, de sajnos van akinek nem sikerült, vagy később sikerült.
Mi szerencsések vagyunk.
Mi ma töltjük a 31.hetet.
Hogy viselitek lányok?
Megvan már a terv a születésre?
Ez jo kerdés. Mikor megkaptam a protokollt, akkor ez volt benne, hogy február 4 körül menjek ultrahangra. Az összehangolás inkabb a fogigátloval van szerintem, ma kell meg az utsót bevenni. Az uh-on inkabb azt nézik, hogy jól alakul-e a mnyhártya, elég-e az estro.
Valószinű, hogy talizunk kint :)
Lányok, az RG- ben hány óra körül szoktak lenni a beültik vajon? Csak az indulás miatt kérdezem, hátha belefér még előtte itthon hajnalban egy progi vv.
Bodza, drukk :) és köszi az uti infókat :)
A miènk is 24 èves volt, ès 1-1 nap különbsèggel voltunk Cicával ès Fannikutyával. ☺
Mondjuk az mutatja a magyar èrdeklődèst, hogy ugyanazon a napon, csak akkor reggel volt mèg 5-6 magyar pár.