Pécsi Meddőségi Központ (beszélgetés)
Pécsen sem minden fenékig tejfel! Szép felújított épületben fogadják az embert, barátságosak de ne felejtsük el, h ők is az OEP-től kapják a pénzt és azt a beavatkozást fogják támogatni amire ők több támogatást kapnak! Amelyik vizsgálat nem áll az érdekükbe, azt nem csináltatják. Nekem sem ott nézték mag az IR-t. El kellett menjek egy nő-nőgyógyászhoz, akik véleményem szerint alaposabbak mint a férfiak, s ez be is igazolódott. Azóta spontán sikerült teherbe esnem, csak sajnos nem maradt meg. Ha a Pécsieken múlott volna, ma már a 2. lombikon lennék túl, feleslegesen....
Az első konzultáción átnézik a papírokat, megnézik mi is hiányzik, de szerintem csak rápillantanak és úgyis azt mondják ami nekik egyszerűbb...
Mikor én megkérdeztem az ottani dokit, h mit tehetek még annak érdekében, h összejöjjön a baba, azt válaszolta, h ne olvassam az internetet....ha ezt nem tettem volna meg, nem derült volna fény sok-sok dologra....
De ez az én véleményem...
Elfaxoltattam az eredményt.
Éhgyomri cukor: 4.47
Inzulin 0 perces:111.8 ez szerintem magas, bár azt mondta a csaj, hogy jók az eredmények!
TSH: 1.45
LH:3.6
FSH:5.0
Ösztradiol: 70
Tesztoszteron: 2.83. Ez is a felső értéket súrólgatja.
Prolaktin: 18.13
Szexhormon-kötő globulin: 17.7
25OH D vitamin: 91.1
A többihez nem nagyon értek. Csak látom, hogy tartományon belűl van a dolog! Valaki esetleg???
Szeptember 19.-n megyek, Dr. Kovácshoz.
Hát, sajnos kell vinnem a műtéti papírjaimat, úgyhogy nem lesz egyszerű...
Az első egy beszélgetés. Mióta próbálkoztok, van-e valami amiről tudsz hátráltató tényező. Az biztos ha még nem volt semmi vizsgálatod a saját nődokidtól (nekem nem volt) ad beutalót a ciklus 3. és 21. napjára vérvételre. Ebből ha valami hormonális probléma van, kiderül, azt kezelik. Ha nem jöhet a többi: átjárhatósági vizsgálat vagy méhtükrözés. Ha az is rendben van akkor az inszeminációt fogják javasolni, ha nem egyből lombik. Szóval macerásnak hangzik, de muszáj megtudni van-e valami baj. A párodnak a vérvételeiddel egyidőben valamikor spermavizsgálat 3-5 nap önmegtartóztatás után. A klinikán mindent megcsinálnak. Kérdezz bátran, sajnos sokunk tud válaszolni Neked. Mikor lesz a megbeszélés és kihez mentek?
Sziasztok!
Az első konzultáción mi fog történni?
Velem semmi én már csak nagyrészt olvasok, ha netán valamiben esetleg tudok hozzászólni akkor írok, mi nem lombikozunk.
Sziasztok! Èn ma voltam a 3napos vérvételen! Hétfőn elfaxoltaton velük az eredmènyt!Remèlem nem lesznek égbe kiàlltòan rosszak az eredmènyeim! Fèlek tőle főleg az ehgyomri inzulintòl! De tök jò mert kértek d3 vitamin szintet is, hàt az nagyon érdekel!
Szia ! Én ma vagyok ET+2 napon fagyasztott embriókkal.
Sziasztok!
Én is PCOS vagyok IR-rel. Nekem dr. V. az orvosom, Ő írta fel a Metformint, s adott beutalót endokrinológiára, természetesen a vérvételeket ott helyben elvégezték.
Vérvételnél Én javaslom, hogy az IR és a hormonok mellett D vitamin szint és vas szint meghatározását is kérjétek.
Köszi kérdésed alakulok.Sikerült megnyernem egy igen durva tüszős mandulagyulladást is.Éljen!valószínű az immunrendszerem nagyon nincs a toppon,ezért sikerült ennek ennyire leteríteni.Így már lényegében 2.hete antibiotikumot szedek.Eddig a hasam miatt,most meg ez.Lassan össze kellene szednem magam,hétfőn dolgozni szeretnék menni.
Szia Jadiba! Üdv közöttünk!
Bbogus! Hogy vagy?
Bcicus! Veled mi van? Nagyon eltüntél......
Többiek nyaraltok vagy csak "pihi" van? Ki hol áll?
Az 5 kutya mellé lett egy macskánk...... a gyerek cicája, igaz meg a gyerek kutyája stb..... Annak ellenére, hogy nem szeretem a macskákat elég aranyos........ hisz ő is egy élet.... A polomat mindig szopja nagyon be van rá gerjedve... Nem tudom it érezz ilyenkor. Utána vagy 2 órát alszik.
Holnap du-án 5-kor évnyitó! Hétfőtől suli!
kell rá gyógyszer, de nem tudom Pécsett adnak e majd.
ha nem sürget az idő,és kicsit bizonytalan is vagy a Szekszárdi eredményekbe,kezd szerintem Pécsen a 0-ról.Ott szépen minden meg fognak nézni,pár lépés csak a labor,nincs időpont,stb.és ingyenes.És minél frissebb,annál jobb.
Köszönöm szépen az infókat! :) Kicsit megnyugtattál! :) Azt beszéltük férjjel, hogy ha kell megismételtetjük Pécsen is a vizsgálatot, mert itt Szekszárdon nem néztek semmi mást csak a számát. És itt olvastam, hogy Pécsen több mindenre kiterjed. Ráadásul a szekszárdi doki is azt javasolta, hogy mostanság menjen vissza férj egy ismétlésre.
Most tényleg igyekszem mindenre odafigyelni (étkezés, és kis mozgás),mert tudom, hogy nagyon fontos és sok múlik rajta. De a gyógyszert Pécsen kell megbeszélni, ugye? Mert arról olvastam, hogy azt is tanácsos szedni, de csak az IR-eredmény ismeretében.És még mindig nem jött meg... :( Már 8 napja abbahagytam a Duphastont. :(
persze adnak a többire. Ha pcos vagy akkor ir-es is viszont sajna azzal ott nem nagyon foglalkozna és akkor először azt kéne rendbe rakni 3as kezeléssel azalatt 3 hónapig úgy sem lehet próbálkozni mert nagy a vetélés kockázata.
Holnap reggel 8ra megyek vérvételre. Jön esetleg valaki?
Férj leleteit próbáld megszerezni addig,mert ha rossz,akkor úgyis az a mérvadó.
Nyugodtan mehetsz.első konzultáción csak elmondja a terveit,kérdezhetsz,kiírja a szükséges vérvételeket.Ha szerencséd van,pont ott leszela 3.napos vérvételen,ami2-5 naposat jelent valójában.
Inzulinvizsgálatot viszont kérd,mert magától eszébe sem jut :(
És ha nincsenek beutalóim sem az új vizsgálatokhoz, akkor ők kiírják? Mert itt volt olyan vizsgálat, amit nem tudtam kiharcolni magamnak.
Tavaly októberben voltam 3 naposon, ott az jött ki, hogy az FSH, LH szintem nem jó, és kicsit magas a Tesztoszteron szintem is. :( PCO-m van, de IR-t nem néztek még. Túl vagyok már 3 Clostys stimuláción, abból egy volt sikeres, de ott sem jött össze babóca. Időközben találtam Szekszárdon is olyan dokit, aki foglalkozik férj-vizsgálattal. Sajna ott sem kaptunk túl jó híreket. 6ml volt, és 1 ml-ben 12 millió katona volt... :( Ekkor azt mondta az az orvos, hogy inszem indokolt lenne. Megbeszéltem az én orvosommal is, aki már többször emlegette Pécset, és ő is azt mondta, hogy akkor kérjek időpontot. Ez megtörtént. Velük is egyeztettem Duphaston ügyben és mivel megvan a 3 napos vérvételre a beutalóm abban maradtunk, hogy azt itt levetetem, és a többit majd náluk. De most már tartok tőle, hogy lehet, hogy nem is igazán fognak velem szóba állni? Mi történik az első megbeszélésen?
mehetni mehetsz, de szerintem semmi értelme, várd meg az eredményeket? miért nincs mensid?
Lenne egy kérdésem. Duphastont szedtem, mert nem jött meg. Most vagyok a ciklus 69. napján. 7 napja hagytam abba a Duphastont, de azóta semmi. Az lenne a kérdésem, hogy Pécsre lemehetek úgy is az első megbeszélésre, ha épp akkorra jön meg? Vagy már első alkalommal is vizsgálnak? Tanácstalan vagyok... Pedig azt hittem, hogy ilyenkorra már túl leszek a 3 napos vérvételen is... :( És ha nincsenek 3 hónapnál korábbi leleteim? Most voltam vérvételen (TSH), meg akkor mennék a 3 naposra is. Férj leletei meg a dokinál vannak, aki közölte, hogy majd csak jövő héten szerdán tudja odaadni... Elvileg mehetek úgy is, hogy a nulláról indulunk? Bocsi, ha túl sokat kérdezek, de tényleg nem tudom, hogy iy megy ez. És előre is kösznöm a segítséget!
Köszönöm! :) Látom karena most Neked kell nagyon szorítani! Drukkolok, hogy minden rendben legyen!
Sziasztok! Új vagyok itt! Nálam is PCO-t diagnosztizáltak. 1 évig jártam Szekszrádra, de nem jött össze a babóca. Igyekszem odafigyelni a kajákra, és néha-néha belendülök a mozgás táján is (futás, szobabicikli, elipszis tréner), de sajna nem mindig sikeredik. IR-t nálam még nem néztek, hiába szerettem volna. Most keddre kaptam időpontot Pécsen a Kovács dokihoz. Remélem a hiányzó vizsgálatok után okosabbak leszünk! Már nagyon kíváncsi vagyok, hogy milyen is lesz, ő mit mond. Igyekszem visszaolvasni, de jó sokat írtatok! :)
Köszi mindenkinek. Kettőt ébresztettek és szerencsére mind a kettő megfelelő állapotban volt. Még 3 maradt.
Én veled vagyok! Nagyon szorítok! Hány babàt ébresztettek?
Ez csak természetes! Megy a drukk!
További ajánlott fórumok: