PCOS és hátrahajló méh esetén tényleg csak a lombik program segítségével lehetek terhes? (tudásbázis)
Szia Kolibri!
A metforminnak utána nézek, köszi! És keresek egy orvost, aki nem csak a nőgyógyász (illetve nem csak a belgyógyász) szemével fogja nézni a bajomat. Milyen kár, hogy hiába tanulnak mindenről az orvosok, miután szakosodnak, mintha szemellenzőt kapnának hirtelen. :-(
Szia betti82!
Na ez most elgondolkodtatott, hogy azt írod, hogy neked a gyógyszer nem volt elég a tüszőrepedéshez.
Nekem 3 hónapon át szednem kellett a Clostilbegytet, naponta nézte a dokim a tüszőket, azt mondta, 20 mm az ideális, de azért vártunk 23 mm-ig is, aztán kaptam tüszőrepesztő injekciót, és megmondta a doki, mikor legyünk együtt. Úgy tudom, a tüszőrepedés is látszik az UH-n, az esemény után 1-2 nappal, szóval nekem ezt sosem nézte meg a doki, mindig a következő ciklus elején kellett mennem hozzá legközelebb. Szóval lehet, hogy hiába volt elég nagy az a tüsző, nem is repedt meg? Így aztán hiába reménykedem, meg várom a csodát.
Nálad igazolták vizsgálattal, hogy a gyógyszer ellenére nem volt tüszőrepedés?
Sziasztok Lányok!
Mindenkinek köszönöm a bíztatást és a jókívánságokat!
Komolyka, Kolibri!
4 éve szedem folyamatosan a Merckformint. Én is kaptam Clostylbegitet és Duphastont. A Clostytól frankó cisztákat növesztettem. Most készülök a műtétre. Igazából nem győztek meg. Állítólag 1/2-1 év múlva visszaáll az eredeti állapot. Ráadásul kellőképpen be is rezeltem, nem is annyira a műtéttől, csak félek, hogy altatás után nem ébredek fel. Most kipróbálom a cickafarktea kúrát, hátha megúszom
Komolyka!
A laparoszkopiat azert nem szeretik mar a nogyogyaszok sem, mert osszenoveseket okozhat, raadasul a tobbi tuszot is karositja az eljaras, ezaltal a jovoben ero petesejtek nem biztos, hogy mukodokepesek lesznek.
Betti82-nel nem volt egyaltalan mas gyogymod, azert csinaltak megis ezt a mutetet, szerencsere sikeresen. De PCOS-nal hala Istennek van mas gyogymod, ha az orvos hajlando ugy kezelnio, mint egy osszefuggo belgyogy.-nogyogy.-i betegseget.
Sok sikert kivanok neked es renduletlenul ajanlom a Metformint. ;-)
Szia betti82!
Amikor a petevezeték átjárhatósági vizsgálatom volt, nekem is azt mondta a doki, hogya petevezeték vizsgálaton kívül (ha már amúgy is ott vannak), a tüszőket is ki fogják lyukasztani (kiégetik, ha jól emlékszem, így mondta).
Aztán ez utóbbit mégsem csinálták meg, mert állítólag a ciklusnak nem jó szakaszában voltam a műtétkor (kb. a közepén, és ha jól emlékszem, a ciklus első felében csinálják a tüszők kilyukasztását). Utána olvastam arról, hogy az orvosok egy része nem is csinálja már, mert veszélyesnek tartja.
Ha Te sem a műtét utáni 3 hónapban lettél terhes, akkor még reménykedhetek 5-6 hónapig. :-) Köszi!
Szia betti82!
A laparoscopya a petevezeték átjárhatósági vizsgálat, ugye? Olyat nekem is csináltak, nem találtak semmit (nem volt elzáródva egyik petevezetőm se szerencsére), de annak ellenére, hogy már letelt a műtét óta az a 3 hónap, amire azt mondják a dokik, hogy az alatt nő a teherbe esés valószínűsége, még mindig semmi sajnos.
Szia mercy!
Érdekes (és számomra új) megközelítés, amiről írsz.
A szeretettel nálunk sincs baj, az időzítésre pedig jobban kell figyelnünk ezek szerint. :-)
Szia win!
Köszi a biztató szavakat! Igyekszem nem görcsölni sokat a dolgon, de nem mindig sikerül.
Szia Bolondfáni!
Köszi a részletes választ!
Az általad említett gyógyszerek közül csak a Clostilbegytet ismerem, ezt adta nekem az orvosom. Egy megyei kórház szakrendelésére jártam, azt mondta a dokim, hogy mint megyei kórház, ennyit tudtak értem tenni.
Az általad említett gyógyszereket hol kérhetem? Menjek el másik orvoshoz, vagy talán a Kaáli Intézet is megfelel e célra? Nekem a dokim a Kaáli Intézetet a lombik kapcsán emlegette, de ott talán hormonzavart is kezelnek. Szerinted...?
A lényege a dolgoknak semmi más hogy élvezd a szexet, érdekes tény ha a nő élvezi a szexet orgazmusa van a méhben megváltozik a légnyomás iránya egyfajta vákum keletkezik, ami szívóhatással van az óndósejtekre, ami ha át tud furakodi a pete vasatag idézőjelesen vastag falán akkor ezzel a szívóhatással ezt a dombtetőt legyözhető. ha nincs orgazmus akkor ez a szívóhatás kevéssé determinálja a folyamatot. Mivel a nő és a férfi szexuális ritmusa az aktus alatt más periódusú tinilányos megfogalmazással szó szerin egyszerre kell eljutni a csúcsra ...
A nők köztudottan késöbb érik el a szexuális csúcspontot, mint a férfiak, ezért fontosak a női érzékek megfelelő ingerlése... a férfi már régen kész, a nő viszont vágyna még a kényeztetésre!!!!
Ez egy kis fizika is!!!!
A hátrahajó méh miatt sztem nem kell aggódnod, mert édesanyámnak is az van, és azt szokta mondani, ha egy székre vetkőztek Apuval, már terhes lett.:)))
Én is nagyon könnyen, mindenféle praktika, és kísérletezés nélkül teherbe estem, és semmi bajom sem volt, egészséges terhesség után szép nagy fiam lett. Sok szerencsét!:)
A pcos lényege, hogy a petefészkeid tele vannak apró tüszőkkel, de zavart a peteérés és nincs tüszőrepedés. Ezen sokféle gyógyszerrel és injekcióval lehet segíteni, hogy legyen tüszőrepedés is.( pl. Clostilbegyt)
A pcos legtöbb esetben együtt jár a férfihormon( tesztoszteron) szintjének növekedésével, és insulin rezisztenciával, tehát a cukoranyagcsere zavarával, de ez is rendezhető ciproteron acetáttal(Androcur) illetve merkforminnal.( MEtformin, Adimet tabletta.)
A hátrahajló méh önmagában nem képez akadályt a teherbeesés szempontjából.
SOK SIKERT NEKED!!!!!!!!
Kb. 2,5 éve van terítéken a baba-téma, de valójában rövidebb ideje próbálkozunk élesben.
2,5 éve abbahagytam a fogamzásgátlót (szedtem előtte vagy 7 évig), azután jöttek a rossz citológiák, majd egy méhszáj-műtét. A vizsgálatok közeben, a műtét előtt és után nem volt kívánatos, hogy teherbe essem, úgyhogy ezekkel elment kb. 1 év.
Amikor már nem voltam rák-gyanús, akkor jött elő a hormon-probléma, ami, meg vagyok győződve róla, fiatal korom óta fennállt, csak a fogamzásgátló "elfedte". Áldom is a mai napig anank a nőgyógyásznak a nevét, aki annak idején anélkül írta fel először a fogamzásgátlót, hogy rendesen kivizsgált volna.
Szóval utána jött 3 hónapon át a stimulálás gyógyszerekkel, de azok sem vezettek eredményre. A dokim meg egyre inkább a Kaáli Intézetet emlegeti. :-(
Komolyka!
Most el kell szaladnom, de meg ma visszajovok. Ha tudok, szivesen segitek.
A PCOS nem kimondottan hormon zavar, a hormonok nem normalis szintjet valami (cukor-anyagcsere zavar) okozza es ezt az okot kell kezelni, hogy a hormonok jo helyen legyenek. Hiaba kezd a doki stimulalni, ha a kivalto ok nincs kezelve. Nekem sem volt peteeresem, a PCOS szinte ossze klasszikus tunete is megvolt nalam. En csak ajanlani tudom, hogy kerdezz ra az orvosodnal erre a gyogyszerre, mert segit. A hatrahajlo meh raadasul meg nehezebbe teszi a helyzetedet, de ha az egyik gond rendben, akkor mar csak a masikra kell koncentralni.
Sok sikert!
Szia !
Lehet az is jelent valamit, hogy nekünk a két baba között 17 hónap lesz. Az nem sok.
Ne legyél görcsben, az is sokat számít.
Én szurkolok nektek. Mióta próbálkoztok?
Szia Kolibri!
Neked milyen gyógyszert kellett szedned? Én Clostibegytet kaptam; ha jól tudom, ez sem hormon, hanem az agyalapi mirigyre hat, hogy termeljen olyan hormont, ami stimulálja a petefészket. Vagy mi. Csak 3 hónapig szedhettem. Amíg szedtem, volt peteérésem, de szerintem a hormonjaimat nem tette rendbe.
Én szívesen fogynék, mert nekem meg az a bajom, hogy el is vagyok hízva (márpedig a túlsúly megintcsak nem segíti a peteérést, ha jól tudom).
Gratulálok, és jó egészséget kívánok neked!
Szia bvdt!
Azt hallottam már többektől, hogy a második baba könnyebben jön, mint az első. :-)
Bárcsak én is ott tartanék már!
Szia Timi!
A gyertyaállásról hallottam én is, volt, hogy kínoztam vele magam én is, de nekem (eddig) nem volt hatásos.
Neked viszont gratulálok!
Szia Pofi!
Kb. 1,5 éve állapította mag a doki a PCOS-t, azt mondta, nem komoly, gyógszerrel lehet stimulálni a peteérést. Kaptam is Clostybegitet, naponta jártam UH-ra. Amikor jó volt a tüsző mérete, kaptam tüszőrepesztő injekciót. Mindezt 3-szor egymás után.
Aztán azt mondta a doki, le kell állni a Clostybegittel, nehogy túlstimuláljon, viszont műtétet javasolt (petevezető átjárhatósági vizsgálatot), merthogy háromszor sem volt hatásos az "időzített házasélet" vagy hogy mondják a dokik.
A műtét eredménytelen (azaz nem állapítottak meg semmit), újabb UH, ekkor mondta a dokim, hogy ez egy dolog, hogy hátrahajló a méhem, de annyira hátra hajlik, hogy a petefészek és a petevezető nagyon messzire van egymástól. Lombikot javasolt. Mert ugye van hormonzavar is meg szervi bajom is; nincs peteérésem, ha meg gyógyszerekkel ki is váltják, akkor meg a petesejt elveszik valahol a "nagy semmiben". :-(
Pofi!
Belgyogyasz vagy nogyogyasz kezelt? Mivel, ha szabad kerdezni? Van egy PCOS oldal a neten, ott szinte mindenki azt a gyogyszert szedte, amit en es segitett nekik is. Lehet, neked is jo lenne.
Helloka!
Nekem kicsit tobb, mint egy eve diagnosztizaltak PCOS-t Egyik doki muteni akart, a masik gyogyszeres kezelesbe kezdett. Nem hormont, hanem ch es cukor felszivodasat gatlo illetve sokkento gyogyszer. Ettol helyre alltak a hormonjaim, lett peteeresem. Nagyon kellemetlen volt, amugy sem nagy sulyombol lefogytam 5kilot, de most 16 hetes terhes vagyok. Hamarosan abbahagyhatom a gyogyszert, ami segitsegevel teherbe estem es eddig az segitette a terhesseg megmaradasat.
Nem szabad feladni! Minden jot kivanok Neked!
Szia Pofi,
Ugyanilyen problémám volt, 25 évvel ezelőtt.
Akkor hormonkezelést kaptam. Az orvos ott jajjveszékelt, hogy talán egy évtizedbe is bele fog telni mire teherbe eshetek, a hátrahajló méhem miatt. Nem így történt, amint elutaztam tengeren túlra 4-szer estem teherbe.
A legjobbakat kívánom Neked.
Üdv.,
Zsuzi
Szia !
Nekem hátrahajló méhem van és most várom a második babámat. Az elsőhöz szükségem volt egy kis segítségre, de más okból kifolyólag. Endometriózisom van.
A második babámmal pedig természetesen estem teherbe.
Szia Komolyka!
Hátrahajló méh esetén csak annyit szeretnék mondani,hogy nekem is ez van és hat hetes terhes vagyok három hónapot probálkoztunk a férjemmel, és tessék megfogant szerelmünk gyümölcse!
Halottam olyanokat, hogy 20percig gyertyába kell álni, meg ilyenek. A Doki azt mondta ez hülyeség vizszintes állapotban is eljut a helyére!
Csak nem szabad görcsölni!
Sok Szerencsét Kívánok!
További ajánlott fórumok:
- Program törléshez kérnék segítséget!
- SkyPe-hoz, vagy más hasonló programhoz kérnék segítséget
- Olyan magyar nyelvű képszerkesztő programot keresek aminek segítségével a képeket szép hátterekbe tudom helyezni, használ valaki ilyet?
- Angoltanulás itthon. Ismertek olyan internetes programot vagy más segédanyagot aminek segítségével el lehet kezdeni?
- Számítógéphez, programokhoz értő segítségére lenne szükségem. Segítenétek?
- Excel programhoz hol találok részletes segítséget?