Parlagfű allergiám van. Mivel enyhíthető? Meddig virágzik? (beszélgetés)
még jól..., de ő a fekete ürümre allergiás ,mint kiderült...
adok neki 1000 mg c-vitamint és pollen tabit...meg ha kezdődik akkor majd kalciumot.
Gyógyszert...és főleg orrcseppet biztos nem fog kapni , mert nem használ...
Hogy van a fiad?
Én ma csak vagy 4-et hapciztam...de lesz még rosszabb tuti...napok kérdése.
Szia
hogy kerülöd a parlagfüvet amikor tele van vele a levegő ?
Szőlő.
Nekem is vannak orrfolyásos-tüsszögős perceim, de annyira nem vészes, mert utána napokig csönd. Viszont sajnos néha a fülemre megy. Egy szezonban van 4-5 nap, amikor szinte nem is hallok :( Egyébként aug. 20. előtt nem szokott előjönni, és van amikor csak szept. elején, de kitart okt. közepéig.
Sziasztok!
Nem olvastam végig a 248 hozzászólást.Az allergiaellenes szereken,és a parlagfű kerülésén túl a görögdinnye jutott az eszembe.Keresztallergia áll fenn a parlagfű és a görögdinnye között.Aki allergiás a parlagfűre,annak ajánlatos kerülnie a görögdinnyét.Érdemes átnézni a többi növény keresztallergiát is.
Igen, ő is írja ki. Persze, hogy hatott, már olyan 2 órahossza múlva.
Aug. 16-18. körül érdemes beadatni.
Van aki 3-at is kér egy szezonban, de én csak egyet kérek. Nem szabad túlzásba vinni, de egytől semmi bajod nem lesz, csak átsegít a nehéz időszakon.
És reménykedjünk, hogy lesznek kiadós esők, azok lenyomják a pollent.
Nekem nagyon bevált a Novorin orrcsepp.
Diphrofost injekció, de lehet nem pontosan írtam le. 3 hétig van hatása, úgy adatom be, hogy a pollen-csúcsot megúszom.
Nekem 12 éve van és minden évben szinte napra pontosan 6 hétig tart.
Ami a gyógyszereket illeti...khmmm...csak az orvosokat és a gyógyszergyártókat gazdagítják akik kiváltják.
Ja és a Telfast és az Aierus iszonyú bélrendszeri zavarokat okozott, és ez utóbbitól még rémálmaim is voltak.
Nekem a gyógyszerek egyáltalán nem használnak. Erre akkor jöttem rá amikor terhes voltam és nem szedhettem gyógyszert. Semmivel nem voltam rosszabbul, mint gyógyszer mellett, amiből 4 félét próbáltam.
Ja...3 napja vannak tüneteim, debreceni vagyok. de még nem vészes, ki lehet bírni. Épp csak elkezdődött, de ha durvul már megyek is szurira.
Sziasztok!!Én 3 éves korom óta allergiás vagyok a parlagfűre. Van év (mint pl a tavalyi) mikor egyáltalán nem kínoz meg, de van mikor elviselhetetlen tüneteim vannak. Mikor megállás nélkül heteket nem alszok végig,egyfolytában prüsszkölök stb stb. Aki ebben nincs benne,az nem tudja milyen szenvedés. Idén eddig még nem jött elő tőle az allergiám,dehát tudom,hogy hamarosan elő kell venni a zsepiket. Bár két évvel ezelőtt már július végén is szarul voltam,egészen októberig!!
Van valaki itt,aki már érzi a hatását ennek a "szemét"gaznak? Nagyon remélem,hogy nem!!
Gyógyszerek..nos ha nagyon elér akkor semmi nem használ,de tényleg! Bár párom felírt egy orrsprayt,ami viszont enyhített a duguláson,ennek a neve: Rhinocort, szemcsepp a Spersallerg, tabletta pedig Cetigen,de utóbbit még nem próbáltam,ez lesz az első év. Volt vki aki a Cetigent már használta?-ha igen,jó volt? Párom azt mondta nagyon jó gyógyszer,sokkal jobb mint a Telfast vagy a Clariten(ne haragudjatok ha nem helyesen írom). Nektek mi a véleményetek?
Ez nagyon jól hangzik, csak nem igaz!
Megelőzni nem lehet. Max. kezelni.
A parlagfű még csak most készülődik megkínozni az áldozatokat.
Az Ambrosia artemisiaefolia az ellenszere.
A többire nekem bevált valaha a Coryzalia. Ezek homeopátiás szerek.
Orrot ki kell mosni többször vízzel, lehet sóssal is. A C vitamin is segít és a Kálcium-magnézium.
:D Hát ez nagyon tetszik, és igazad is lehet. :D
Hát nem feltétlen kell orvoshoz menni, ha egész évben nem vagy allergiás, csak akkor mikor a parlagfűnek van szezonja, akkor nagy valószínűséggel az.
Sziasztok!
Én igazából nem mentem még el allergiatesztre, de azt tudom, hogy valamire tuti allergiás vagyok. Vidéken általában sokszor tüsszögök, és van hogy folyik a taknyom és a könnyem is. Durvább esetekben félrepcenként két tüsszentés, vörös szem és szinte patakokban folyó orr a tüneteim... Ez szerintetek parlagfű allergia, vagy lehet bármi más is? Vannak speciálisan parlagfűre jellemző tünetek? Néha anyukámnak vmilyen orrspréjével befujom az orrom és attól elmúlik minden. De nme tom annak a gyógyszernek a nevét sajna.
Szia még nincs , de most néztem hogy az üröm még nagyon alacsony szinten van...
te hogy vagy ?
Ez tablettában van? Hogyan adtad a 3 évesnek?
A fiam 2,5 éves, de még nem szedett tablettában semmit, Fogalmam sincs hogyan adnám be neki, ha pirula....
További ajánlott fórumok:
- A bőrgyógyász ma azt mondta, hogy rühes vagyok, ellentétben a háziorvossal aki szerint allergiám van!
- Virágzik már a parlagfű?
- Mivel enyhíthetem, csillapíthatom a fogfájást?
- Létezhet az, hogy ilyenfokú, enyhíthetetlen szenvedés az idegzsába vagy az orvos téved?
- Nagyon fáj a gyomrom...mivel enyhíthetném?gyógyszer... akár házi praktika...Tanácsokat várok!!!!
- Csípős paprika csípi a kezem.Hogyan enyhíthetném?