Parlagfű allergiám van. Mivel enyhíthető? Meddig virágzik? (beszélgetés)
Sziaztok
Én még soha nem szenvedtem az allergiától de most lehet hogy az kezd kínozni
kb már egy hónapja nagyonsokat tüsszögök, viszket az orrom a szemem.
ez leht hogy allergia lesz
mert ha igen hétfőn tűzök az orvoshoz
szerintetek ez allergia ?
A férjemnek kb.25 évesen alakult ki az allergiája, főleg parlagfű. Szedett rá gyógyszert évekig, majd kb.7 év után egyszerűen tünetmentes lett. Azt nem tudjuk mitől, mert semmi mást nem szedett, csak egyszerűen elmúlt végre.
Nekem 5 éve kezdődött, mikor faluról városba költöztem.Nem szedek semmit, mert amikor szedtem se volt jobb.Most újra falun élek, de az allergia sajnos megmaradt.Így szenvedek őszig.Ti hogy tudjátok, ez elkisér életünk végéig, ha egyszer kialakult?
A tengerpart nekem is bevált.:-)
Én 3 éves korom óta allergiás vagyok. Parlagfű, fekete üröm, gabona keverék, házipor-atka, fűkeverék. A parlagfű egészen az első fagyokig virágzik :( Arra vigyázzatok, hogy ha nem kezelitek, könnyen lehet belőle asztma.
Sziasztok!
Jó tanácsként mondom vigyázzatok a vény nélkül kapható orrcsepp, orrspraykkel, mert nagyon gyorsan hozzászokás alakul ki, és roncsolják az orrnyálkahártyát.
Sajnos én is befutottam ebbe a csőbe...
Szia Dorka!
És mennyire komolyan csináltad a candida diétát? Írd meg légyszi privátban! Régebben én is csináltam ezt a diétát, csak lehet nem elég jól....
AZ orvosok nagyrésze már csak ilyen! O.O - sajnos pénz beszél... egymással versengenek a gyógyszergyártók....
Egy másik egészségügyi problémámból adódóan Candida-diétába kezdtem, és teljesen (tényleg) elmúlt az allergiám. Csak jóval később olvastam, hogy ez nem véletlen, szokták is javasolni a komoly allergiásoknak. persze nem az orvos, hanem a természetgyógyás vagy a homeopata.
Szia!
Én nem szedek gyógyszert,mert az az elvem ,hogy soha nem szedek gyógyszert.
Sajnos én is sokat tüsszögök ,de hát ez van .Igyekszem elkerülni a parlagfüves területeket.
A múlt héten jöttünk haza, Zágrábnál kezdtem tüsszögni!
Szívem szerint egész nyárra leköltöznék Horvátországba! A tenger mellett semmi, de semmi allergiás panaszom nem szokott lenni...
Most kéne tengerparti nyaralásra menni!
A görög- és, sárgadinnye keresztallergiát okoz, főleg azoknak, akik érzékenyek a parlagfűre...
szeptember közepéig kitartást nekünk..addig meglehetősen magas a levegő pollenkoncentrátuma, az allergének masszívan támadnak..nekem a parlagfű és a feketeüröm az ellenségem, s ha dinnyét ezsem, akkor is jajj..semmit sem szedek, nem ölöm magam..tudom, milyen természetes alapanyagú termék lenne jó, csak a lustaság nem segítette a felkészülésem, most meg már késő...a bánat:))
Valószínű kapják a szteroidos injekciót. Egyszer én is kaptam, akkor már a halálomon voltam. Másnapra semmi bajom nem volt. Cserébe a hormonrendszeremben keletkezett zavar, úgyhogy lemondok róla. Ja és hízni is lehet tőle.
Próbáltam azt is, nekem semmit nem ért.
Eddig Zyrtc-et szedtem, most felírtak helyette valami mást. Úgy kóválygok tőle, hogy ma már be se szedte!!
Szia!mi két hónapja költöztünk Pestről vidékre.Iszonyatosan szenvedtem minden évben az allergiától.De amióta itt vagyunk,kb negyed annyira jött ki rajtam,teljesen jól vagyok.Minden hajnalban itt óriási pára van talán az elnyomja a polleneket,mert aztán itt is rengeteg parlagfüvet látni.Viszont itt az egyik kollégám,nagyon szenved tőle.Próbálom kitalálni,hogy mi az oka,de nagyon valószínű,hogy a környezetváltozás,és a "stressz mentes" életmód,nagyon befolyásolhatja.Homeopátiás golyókat szedek,semmi mást.
Váh, ne is emlegesd :S
Jut eszembe, megyek be is veszem a bogyómat...
Írjatok a fejleményekről majd! Sikerült-e utánanézni, ilyesmi :)
UGyanez.Én pesti vagyok,lemegyünk vidékre ömlik a könnyem,viszket a szemem és fuldoklom:((
Ne is mondd, a nagyszüleim Józsán laknak.... na, mikor látogatóban vagyunk, bizony nem elég a napi két tabletta, hanem kell három is! + ha nem nagyon muszáj, ki sem lépek a házból...
Nincs tapasztalatom.
Lenkeiről itt a hoxán olvastam jót is rosszat is.
Debreceni vagyok, de már nem a belvárosban lakok, hanem KERTSÉGBEN!!!! Itt kibírhatatlan....
Tücsimücsi, Te merrefelé laksz? Mert felénk az alföldön dögivel van ez a vacak még október közepén is... hacsak nincs vmi korai fagy...
Jajj 10éve?:(((
Akkor Te már mindet kiprobáltál...
Ugy hallottam,h ajánlott télen erősíteni az immunrendszert és tavasszal készülni gyógyszerekkel,vitaminokkal.Dr.Lenkeit ajánlották...Van tapasztalatod róla?
További ajánlott fórumok: