Pár nap múlva megyek anyajegy leszedésre, sebészi kimetszéssel távolítanak el.az arcomon van, a fülem és az állam között.Mennyire múlik el? (tudásbázis)
A levételnél az anyajegy mellé kapsz egy kis lidocaint, egyáltalán nem fáj. Gondolhatod mennyire féltem, amikor a fejembe adta. Az sem fájt. Amikor az érzéstelenítő folyt bele, egy kis feszülést éreztem, de még csak fel sem szisszentem. Pedig nekem tűfóbiám van.
10 perc volt az egész...
Na igen, ez mindig így van. :S
Én anyósommal mentem, ő is szedetett le egyet a karjáról, amikor nekem a hátamról szedte le. Neki varrta, nekem lézerrel húzta össze a sebet. A kimetszés ugyanaz volt mindkettőnél. Megkérdeztem mi a különbség, és mondta, hogy a laposabbaknál mélyebbre kell vágni, míg a kiállóknál szinte csak lecsípni kell az anyajegyet, és a kis "gödröt" elég lézerrel összehúzni. Szerintem - mint laikus mondom - van benne logika.
Meg szerintem az sem mindegy, h milyen doki szedi le. Pl. most írta valaki, h neki házidoki szedte le, és zuhizhatott...hát nekem 1 hétig nem érhette víz az adott helyet. Sebészek meg mindent varrnának...és stb..
Nekem a mellem mellett volt egy szemölcs,zavart így leszedettem..3 öltés,6 év után látszik,rózsaszín folt..
3 hete pedig fibrómát távolítottak el nyakamon,és a derekamon volt..szintén 3-3 öltéses..a nyakamon szerintem meg is marad..(sajna 1 héttel tovább is maradt bent a varrat az ünnepek miatt)nos,ott fog díszelegni a foltocska..de nem izgat,inkább az,mint a fibróma..brrr...
pár éve volt két kialakuló szemölcském,ami inkább pattanásra hasonlított..azt lefagyasztották..
a nagyobb szemölcsöket,és egyebeket a szövettan miatt távolítják el műtéttel..biztos,ami biztos..
hm.. azért ez úgy érdekes. :O
minden orvos mást mond,imádom őket
Szia!
A férjemnek 3-at vettek le az arcáról és szinte semmi nem látszik a helyén!
Balcsi parton lakom. :)
köszike azért.
Köszike! :)
hát az enyém is talán 2 öltéses lesz. nem nagy.
Nekem a vádlimon alig látszik és a didkó mellett is kis cuki rózsaszín foltocska,valami úgy is marad.De múlnak az évek és egyre kevésbé látszik:-))
most lesz tavasszal 4éve hogy leszedettem kórházban,sztk-s rendelésen.
...hát drukkolok!
Nekem jól gyógyulnak a sebeim, de lövésem nincs, mitől lett ez ilyen, amilyen- az enyém amúgy 2 öltéses volt.
Judy24
A lézeres ill. fagyasztásos módszert álltalában anyajegyeknél nem is alkalmazzák. Normál helyen,lebeszélik róla az embert.
Az én anyajegyem kidudorodó picit,ezért végképp kimetszés lesz.
Öcsémnek anno sztk alapon szedte le sebész az arcáról, alig látszik valami. Később a hátáról ugyanez a doki többet is leszedett semmi nem látszik szinte.
Nekem szinte mind látszik és nagyon csúnyák.
Ugyanannál a dokinál voltam szóval genetika is befolyásolja. Szóval egyén függő.
Én az égetést nem ajánlom. Párom unokahúgának a nyakán ezért van egy hatalmas lyuk.:-S Nagyon zavarja, de a haja eltakarja.
amugy a régit 6 öltössel varrták össze,ez talán 1-2 lesz.
szofi35: mennyi idő után múlt el teljesen? kenegetted vmivel? köszi
Voltam bőrgyógyásznál,megvizsgálta,azt mondta jóindulatú,de mivel nagyobbodott a 2 év alatt,továbra is fog,tehát minél elöbb le kéne szedetnem.
Amit 2 év szedtek le,azt magánklinikán végeztettem el,de sajnos most nem tehetem meg. :(
Most kórházba fogok menni és a sebészt úgy ajánlották. Hát nem tudom.
Dokifüggő. Nekem van, ami nem látszik, van, amit rendesen elszúrtak. Na meg persze azon is múlik, hány öltéssel kell összevarrni. Egyébként épp most hirdetnek valami szert, ami állítólag segít eltüntetni a hegeket. Nem tudom mennyire működőképes.
Egyébként ha nekem az arcomon lenne, akkor tuti nem bíznám az SZTKra, hanem inkább perkálnék egy magánorvosnak. (Plasztika, talán?). Vagy utánanéznék az égetésnek, van ahol úgy csinálják. (bőrgyógyászok azt hiszem)
Én a hátamról szedettem le egy db-ot, zavarta a cicifix pántom, műtét után szép volt nagyon, kenegettem is contratubex-szel, aztán most (4 év telt el) mégis látszik...
Egy barátnőm is leakarta az arcáról, azt mta neki a doki, tiszta jó indulatból, hogy inkább hagyja ott, ha nem muszáj leszedetni, mert tuti marad a helyén rózsaszín folt.
Ezt te akarod vagy indikált?
Szia! Köszi a választ.
2 éve volt már egy nagyobb anyajegyem,amit ugy igy szedtek le. Akkor megmondták mivel olyan helyen van,nem fog teljesen elmúlni és így is lett. Szép nagy heg.
Szia!
Ez attól függ, hogy genetikailag milyen hajlammal hegesedsz! Van akinek semmi nem látszik utána, van akinek megmarad a vágás/varrat helye!
Ez csak a Te szervezetedtől függ!
Nekem a hasamon volt, leszedték, de megvan a nyoma sajnos...én csúnyán hegesedek.
További ajánlott fórumok:
- Mióma miatt a méhemet el kell távolitani tudtok valamit a műtétről?
- Méhnyak kimetszésért (műtét) mennyit illik adni egy szegedi docensnek? Tud valaki segíteni?
- Az anyajegyeket el lehet bármivel távolitani a bőrről, a szikés, lézeres eltávolításon kívül?
- Nem értem, miért kell két anyajegy kimetszese miatt így...
- Mire számítsak anyajegy sebészi kimetszése esetén?
- XVII. kerületben kihez vigyem a gyereket bőrgyógyászati vizsgálat után anyajegy kimetszésre?