Főoldal » Receptek » Húsételek receptjei » Paprikás pulykamáj recept

Paprikás pulykamáj recept

A Paprikás pulykamáj hozzávalói:
40 dkg pulykamáj
5 dkg füstölt szalonna
1 piros kaliforniai paprika
1 nagy fej vöröshagyma
1 paradicsom
3 gerezd fokhagyma
1 teáskanál pirospaprika
1 csapott teáskanál só
ízlés szerint törött bors


A Paprikás pulykamáj elkészítési módja:
Az apróra vágott füstölt szalonnát zsírjára olvasztom, majd 2 teáskanálnyi zsírt félreteszek egy teflonserpenyőbe. A szalonnás zsíron megfonnyasztom a vékonyra karikázott vöröshagymát, lehúzom a tűzről, beleszórom a pirospaprikát, elkeverem, 2 evőkanál vizet öntök rá, s visszateszem a tűzre. Hozzáadom a felszeletelt zöldpaprikát, sózom, borsozom, lefedem, párolom. A darabokra vágott májat a teflonban fehéredésig pirítom. A lecsóba belekeverem a zúzott fokhagymát, a felszeletelt paradicsomot, s csak addig pirítom, amíg a paradicsom össze nem roskad. Beleteszem a májat, jól összeforgatom, fedőt teszek rá, majd elzárom a lángot.

Sós vízben főtt burgonyával vagy párolt rizzsel tálalom.


Kategória: Húsételek receptjei


A paprikás pulykamáj elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook