Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze a belépési adatokat, egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ
Főoldal » Receptek » Egytálételek receptjei » Chilis bab 2 recept

Chilis bab 2 recept

Elkészítési idő 60 perc
Zsírszegény Zsírszegény

Kalória ?
Zsírtartalom ?
Szénhidráttartalom ?

A Chilis bab 2 hozzávalói:
Hozzávalók (12 személyre):
1.2 kg darált hús (eredetileg marhahús, de más is jó, csak ne legyen túl zsíros)
1 szelet füstölt kolozsvári szalonna
0.5 kg vöröshagyma
1 fej fokhagyma
1db paradicsom
1 db piros kaliforniai paprika
1 db sötétzöld paprika
1 db citromsárga paprika
400 g bab (konzerv)
400 g kukorica (konzerv)
1 paradicsomkonzerv
1 tk. só
1 tk. őrölt feketebors
5 púpozott ek. őrölt pirospaprika
4 tk. őrölt chili, vagy cayenne-bors(ez a legjobb), vagy 5-6 db chili paprika


A Chilis bab 2 elkészítési módja:
A vöröshagymát nagyon apró (2*2mm) kockára vágjuk, olajon jó alaposan megfonnyasztjuk. Hozzáadjuk a vékony csíkokra vágott szalonnát, majd, ha ezekből is mini töpörtyűk lettek, feljebb kapcsoljuk a tűzhelyet, és hozzáadjuk a darált húst a nagyon forró olajhoz. Kevergetjük, és ha mindenhol kifehéredett a hús, félrehúzzuk a tűzről, lejjebb vesszük a lángot. Belekeverjük a pirospaprikát, a borsot, a paradicsomkonzervet,a paradicsomot (esetleg csípős pirosaranyat, gulyáskrémet) és az apróra vágott, vagy zúzott fokhagymát,a színes kockára vágott paprikákat(amiből dekoráció céljából félreteszünk egy keveset mindegyik színből), a chili egy részét. Ha egész chilit használunk, akkor azt karikára vágva csak a végén adjuk hozzá, mert kimegy az ereje. Visszatesszük a tűzre. A sót csak akkor tegyük hozzá, ha már kezd levet engedni a hús. Összeelegyítjük egy jó masszává az egészet, felöntjük annyi vízzel, hogy ellepje a húst, és fedő alatt, de gyakran kevergetve lassú tűzön főzzük. Amikor majdnem kész (kb40perc), hozzáadjuk a konzerveket, még főzzük kb. 10 percig. Ekkorra általában már kipecázható a szétfőtt paradicsomunk héja és csutkája. Ezután hozzáadjuk a maradék chilit, a színes paprikát, s ahogy azok kicsit megfonnyadnak, de nem veszítik el az alakjukat, már tálaljuk is.

én így szoktam csinálni...


Kategória: Egytálételek receptjei

A receptet beküldte: , 2007. febr. 4. 14:54
A chilis bab 2 elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2019, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Facebook