Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze a belépési adatokat, egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ
Főoldal » Receptek » Egytálételek receptjei » Szalonnás rakott karalábé recept

Szalonnás rakott karalábé recept

A Szalonnás rakott karalábé hozzávalói:
előre szeletelt császárszalonna
2 fiatal karalábé
10 dkg füstölt sajt reszelve
fél dl tej
só, bors, olívaolaj, liszt


A Szalonnás rakott karalábé elkészítési módja:
A meghámozott karalábékat 3 egyforma vastag szeletre vágjuk. Serpenyőben olajat hevítünk és beletesszük a karalábészeleteket. Míg sülnek, apróra vágjuk a karalábé leveleit. Kis sózást követően megfordítjuk a piruló zöldségszeleteket, majd ha a másik oldaluk is aranybarna, kivesszük őket egy tányérra.
A serpenyőben megdinszteljük az apróra vágott leveleket. 1-2 evőkanálnyi liszttel megszórjuk, felöntjük a tejjel és a sajttal jól összedolgozzuk a tölteléket, majd lehúzzuk a serpenyőt a tűzről.
Kereszt alakba fektetjük a szalonnacsíkokat, középre helyezünk egy karalábé szeletet, majd rákanalazunk egy kevés tölteléket. Majd ismét karalábé és töltelék követi egymást még kétszer. Végül ráhajtjuk a szalonnát és 2 fogpiszkálóval, vagy hústűvel rögzítjük a rakott karalábét. A műveletet elvégezzük a másik 3 szelet karalábéval is.
Hőálló tálban addig sütjük őket - kb. 20 perc -, míg aranybarnásan ropogósra nem pirulnak a szalonnaszeletek.



Kategória: Egytálételek receptjei

A receptet beküldte: , máj. 24. 17:59

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2018, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Facebook