Paleolit táplálkozás (beszélgetés)
hat varjal, hatha milliomos leszek a kozeljovoben, akkor mindenkeppen. :-)
Ha kiutaztatsz én megyek!!!! :D
nagy otletem tamadt: :-)
mi lenne, ha a kovetkezo paleos talit itt nalunk tartanank? :-D
o, mar megint lekestem rola... :-(
pl itt is lehet venni, de van tobb bolt:
[link]
hat igen.... :-)
a msik szivem csucske az a torta keszites, de hat ez is lehet, hogy majd csak a nyugdijas eveimben valik valora. :-)
majd sutok az onokaknak szep paleo tortakat. :-D
na jo, de a csokit nem magunknak kell megalkotni?
Simán. Kerekvadász a második nevem!!!! :D
hó ha figyeltem volna most lecsaphattam volna volna volna.....
de ezek bérelt számok igaz?
Csak mellékesen....84000!!!! :D
Én mint tősgyökeres csokin felnőtt felnőtt, kijelenthetem, hogy a legjobb az a mogyorós csoki...amiben alig van csoki :D mennyit csináltunk itthon gyerekkorunkban :D Alig fért csoki a sok mogyoró közé :DDDD
És csokit készíteni...temperálni....nem egyszerű szakma az...bár sokan próbálják annak beállítani. Nadena....azok nem olyanok ám :D
Ez annyira....de annyira szánalmas.....
Ohh, gondolhattam volna, hogy nem itthonról származik. :-) Én rendelek egy ilyet, szerzek mogyorót, aztán jól felszórom vele, és öntök ki táblákat. A piros mogyorós volt a legjobb csoki, amíg még lehetett kapni. :-) (Nem ilyen szemét, mint a milka az avas és/vagy szétégetett mogyorójával.)
e bay-en
keresőjébe rd be: silicone chocolate bar mould
Ja mondják hogy bizonyos húsokhoz jól megy, van ilyen csoki szószos szarvas sült meg mittomén. Azt hiszem egyszer régen talán ettem is, nem tudom. Ki lehetne próbálni.
Tábla formát hol vettél? Én már évek óta keresek, de itt helyi boltokban nem kapni csak bonbont.
Hihi múltkor a táblásba készítettem csokit. Abba három tábla fér. Egyikbe pufirizst tettem a másikba aszaltgyümit. Aztán gondolkodtam, hogy mi menjen a harmadikba, ami paleo, és épp a szalonna jutott eszembe. Na nem tettem bele, csak jót mulattam rajta, majd este valhol a neten valóban láttam egy szalonnás csokit.:-)
jaaa a 2,5 kilós az nagyon finom fajta, veszélyes megvenni,mert azok a kis pöttyök csak úgy etetik magukat.
:-)
Mire te arra ráérsz addigra mi talán kitalálunk valami jó kis házi csokit. A bonbonforma nem romlik meg :-) :-)
Ömagában nem nehéz a dolog. Kell hozzá csoki, felolvasztod, kilötykölöd vele a formákat, hogy vékonyan rátapadjon. Beteszed hűtőbe, kiveszed, megtöltöd, amivel akarod. Újra beteszed hűtőbe, aztán újra kiveszed és lezárod az alját megint egy vékony réteg olvasztott csokival, amit lehúzol egy spatulával, hogy egyenes legyen. Utána mehet megint a hűtőbe amíg megszilárdul, aztán lehet kivenni a formából. Nem egy nagy ördöngősség. A temperálás a neheze, az azért kell, hogy ne legyen olyan mattos, mint a nyáron megolvadt csoki, amiből kiválik a kakaóvaj. Ha az nem szempont, akkor elég hamar össze lehet szórni, bár paleo bonbonnal még nem találkoztam. A szalonnával töltött csoki érdekes lehet. :D
Egy vízfürdőt akartam csinálni, ami pont megfelelő hőmérsékletű, aztán abba tettem volna a csokis edényt, így különösebb odafigyelés nélkül is jól kristályosodott volna, és lehetett volna normális bonbont csinálni vele. Egy bolti temperáló azt hiszem 200 ezres körül van, úgyhogy megérte volna összehozni. Megvalósítható még most is, de nem értek a fém megmunkáláshoz, úgyhogy az edénnyel gondban voltam. Inkább elhasználtam a vízfürdő keringető szivattyúját egy csobogóhoz. Mondjuk azóta azt már szétszedtem, úgyhogy elviekben meg lehetne most is csinálni. Gyakorlatilag már áttértem a B tervre, hogy márványlapon temperálok inkább a hagyományos módon, csak ahhoz meg nincs normális maghőmérőm, és nem is lehet kapni csak több tízezresért olyat, ami alkalmas a feladatra. Maradt a C terv, ami még nem tudom micsoda, de már töröm a fejem rajta egy éve. :D Talán az lesz, hogy a statisztikára bízom magam, hátha a sokadik próbálkozásra meg tudom jól temperálni a csokit. A dolog hibája, hogy az erre szánt 2.5kg csokit a család már szinte teljesen elpusztította azóta. :D :D
en is akartam bonbonozni, mar addıg el ıs jutottam, hogy vettem 1 db azaz egy db szilikon bonbon format. :-D
hahaha... láttam ám egy hozzászólásodat egy bonbonosoldalon, ahol egy temperáló berendezésen törted a fejedet. Jó régi volt már a hsz, ezek szerint nem lett belőle semmi... pedig rá szerettem volna kérdezni működik-e
nos kedveseim egy mai gyönygszemből megtudhatjuk, hogy nagy valósznűséggel csak pszichés okokból paleozunk
[link]
Én innen szoktam rendelni évente 1-2kg csokit:
[link] Úgy volt, hogy csinálok majd bonbonokat, de az is elmaradt, nincsenek meg az eszközeim a temperáláshoz, kellene egy jó maghőmérő hozzá. Elég jó minőségű csoki amúgy, de én valahogy nem is vagyok annyira oda a csokiért. A magokat sokkal jobban szeretem.
igen, ne sokat gondolkodj! a kezdet nem egyszerű, de egy idő után teljesen természetes lesz
igen a Sz blogon is sokan ettek csokit.Jóminőségűt. A lindtnek a 85%-os csokija szerintem kifejezetten finom...
De vannak egyszerűbbek és olcsóbbak is Lidlis pl. Csak egy hangyányit több a cukor bennük. Ezt mindenki maga mérlegelje.
ne foglalkozz vele. De egy csomó helyen megrták már, hogy a koleszterin kell és véd
További ajánlott fórumok: