Főoldal » Fórumok » Hobbi & Otthon fórumok » Palacsintatészta fórum

Palacsintatészta (beszélgetős fórum)


1 2 3 4 5
144. Lávli* (válaszként erre: 142. - Tumbo2)
2020. aug. 24. 12:29
Igen. Meg a gyümölcsös, meg a kakaós, meg a túrós, stb.
143. tumbo2 (válaszként erre: 136. - Forrest2010)
2020. aug. 24. 12:18
tényleg régen volt valami tekerős.
142. tumbo2 (válaszként erre: 110. - Lávli*)
2020. aug. 24. 12:16
kivéve a vizes piskótát.de az más káposzta
141. Piroska52 (válaszként erre: 140. - Lávli*)
2020. aug. 24. 08:22
Az nem jó, spuri az orvoshoz.
140. Lávli* (válaszként erre: 139. - Piroska52)
2020. aug. 24. 08:11

Nem, csak képzeletben, mint az "ecceri", ahogy Forrest mondaná :D

Valami gond van a hasamban, nem ettem 2 napja.

139. Piroska52 (válaszként erre: 137. - Lávli*)
2020. aug. 24. 07:53
Sütöttél palacsintát?
138. forrest2010 (válaszként erre: 137. - Lávli*)
2020. aug. 24. 07:28
... na az a fizikus biztos elmesélné h mifityi az a golyó ott a közepén :) de kétségtelen h rengeteg klassz és használható dolgot kitaláltak az emberek az elmúlt évek során :)
137. Lávli* (válaszként erre: 136. - Forrest2010)
2020. aug. 24. 07:06

Az biztos!! :D Egy konyhafalra kiakasztott serpenyő se sütött még húst! :D

Láttam egyébként olyan habverőt is, amin még tovább fokozták a keverő szálakat

[link]


Csak egy fizikus a megmondhatója, milyen elven működik, de ez egy háziasszonynak ugye nem is számít. :)) Csak legyen a tészta sima, könnyű, csomómentes, sok pici légbuborékkal, kevés fáradtsággal :)

136. forrest2010 (válaszként erre: 121. - Lávli*)
2020. aug. 24. 06:50
.... volt már néhány féle habverőm / de magától 1 se akart nekem sütit sütni :)))) / 1x vettem 1 olyat amin volt 2 kétágú villa :) és oldalt volt 1 tekerője :) ez még az őskorból származhatott :) :) na azt tényleg lehetett tekerni :) mint a motollát :) végülis tökmindegy melyik ? de mindegyikkel dolgozni kell :) ha valami kis incsifincsit akar az ember az asztalra tenni a családnak :)
135. forrest2010 (válaszként erre: 130. - D7ba7bf7ff)
2020. aug. 24. 06:42
... igazad van ! de... amibe sót raksz és igényli v se abba 1 mokkányi cukor éppúgy kiemeli az ízeket :) mint az édesbe rakott pici só ! ... valamikor Kudlik Julinak volt kis háztartási füzete ... és hiába h ő nem 1 mesterszakács volt de volt sok okos gondolata :) akárhonnét is szedte össze :)
134. forrest2010 (válaszként erre: 127. - Garabonciás)
2020. aug. 24. 06:31

... én csak a hajtogatott tésztájába tettem pici ecetet , igaz h az se igazi hajtogatott volt , mert ahogy néztem a szakácskönyvbe , abba nem volt élesztő ! viszont a pékségbe raktak bele élesztőt is + pici ecetet is , persze nem érzik ki rajta ! de a sima kelthez sose raktam ecetet , mégis könnyű volt a tésztája , pl kakaós kalács , briós ... viszont ennél a keltnél még hajdanán azt mondta Anyum / ő pék volt végig :) / h mikor megkelt a tálba a tészta még 1 pici zsiradékot tettek hozzá és átkeverték , mielőtt kiborították a tálból ... h foszlósabb legyen a tésztája :)


... szomszédnénim kalácsa kicsit sűrűbb volt régen , szerintem azért lehetett neki mert eleve keményebb tésztát csinált hozzá , talán elbírt volna még 1 kis folyadékot :) ha formába , foszlósformába v őzgerincbe sütöttem a kalácsot , akkor pláne elbírt több folyadékot , mert a forma úgyse engedte szétfolyni :)

133. NomNom (válaszként erre: 126. - Lávli*)
2020. aug. 24. 06:06
Anyumnak még van olyanja, ha jól tudom használja is.:) De nem szerettem vele habot verni...xD
132. forrest2010 (válaszként erre: 126. - Lávli*)
2020. aug. 24. 06:05
... na olyan volt Anyósomnak , nem is tudtam vele :( :( nekem könnyebb volt villával is :) :)
131. forrest2010 (válaszként erre: 129. - D7ba7bf7ff)
2020. aug. 24. 06:03
... nincsen neki !!! spájza ! :( :(
130. d7ba7bf7ff (válaszként erre: 105. - Epresturmix)
2020. aug. 24. 00:19

Szerintem fölösleges a cukor a palacsintatésztába. Ugyan minek? A töltelék édes, a kutya nem fogja érezni a tészta édes ízét! A sósat viszont igen! Én ezért rakok a legtöbb édesbe SÓT is! Mert az nagyon jó ízeket ad és kihangsúlyozza az édeset! Sokan elfeledkeznek róla! Eszükbe se jut! Csak egy kicsi só! Az élet sója! A mese! Ennyi!


[link]

129. d7ba7bf7ff (válaszként erre: 52. - Guruljka)
2020. aug. 24. 00:12

Igen, alapjaiban mindent a maga állagával kell összekeverni, aztán a végén vegyíted a különböző állagokat fokozatosan.


De mivel tapasztalt háziasszony vagy, magad is kikövetkeztetheted, hogy mi lesz a továbbiakban.


A cinizmusodat meg jó, ha elrakod a spájzba!

128. d7ba7bf7ff (válaszként erre: 74. - Epresturmix)
2020. aug. 24. 00:03
Ez is balatoni. Sok balatoni recept van, ha csak abba belegondolunk, hogy hány bódé van arrafele! Ez nem univerzális recept, csak 1 a sok közül. Igazából úgy készül, mint a házi! Na de, mik az arányok? Ez a nem mindegy!
127. Garabonciás (válaszként erre: 125. - Forrest2010)
2020. aug. 21. 22:50
Nagyanyám ecetet rakott mindig a kelt tésztához, de nem lehetett kiérezni belőle. Én semmit se szoktam, mert felesben csinálom réteslisztből meg a hagyományos búzalisztből, aztán így eléggé könnyű a tésztája.
126. Lávli* (válaszként erre: 123. - Forrest2010)
2020. aug. 21. 22:44

Nem a dagasztó fejre gondolsz? Az lassan forog körbe a tálban.

Azt tudom, hogy anyám régi habverőjével, ami ilyen spirál féle alak volt fémből egy fa nyélen, és lefelé kellett gyorsan nyomkodni, hogy záruljon-nyíljon a spirál, azzal úgy kellett, mint a motolla, és leizzadtam a végére 😀 de kőkemény hab lett 😀

125. forrest2010 (válaszként erre: 111. - Piroska52)
2020. aug. 21. 22:41
... valamikor hajdanán pékségbe dolgoztam az első időbe és el nem tudtam képzelni h mi a manóra kell ott aszkorbinsav ?! de rendes volt a kollégám felvilágosított h : a savak könnyítik a tésztát :) a hajtogatott tésztába használtak belőle picit / v ecetet :) / én ecetet használtam amikor még sokszor sütöttem hajtogatottból :)
124. Guruljka (válaszként erre: 116. - Lávli*)
2020. aug. 21. 22:37
Nem, a két villa egy kézben egybefogva, kicsit egymáson elcsúsztatva. Akkor még megtanultam így habot verni, ma már nem tudom, menne-e.
123. forrest2010 (válaszként erre: 121. - Lávli*)
2020. aug. 21. 22:35
... hát nemtom , mert ha meggondolom h a habverő ami alá oda lehet állítani a tálat az is lassan veri fel a habot ! nem olyan gyors fordulatokkal mint a kézi !!! és a végeredmény ugyanaz :)
122. forrest2010 (válaszként erre: 110. - Lávli*)
2020. aug. 21. 22:33
... Anyósom , ha kevesebb tojása volt szaporította 1 kis hideg vízzel / vizes piskóta :) / 1x valamelyik filmben láttam h a tojásrántottába tett 1 kis vizet a szakács , mikor felverte a tojást , sokkal lágyabb/puhább volt a rántotta , akárcsak Anyóskám piskótája :) :)
121. Lávli* (válaszként erre: 120. - Forrest2010)
2020. aug. 21. 22:32
Akkor járt a kezed, mint a motolla!!! 😳😀
120. forrest2010 (válaszként erre: 116. - Lávli*)
2020. aug. 21. 22:30
... nekem csak 1 villa kellett hozzá :) Anyósomnak másfajta volt a habverője mint Anyumnak , na azzal csak bénáztam , és inkább felvertem a habot villával :) 1 villával :)
119. Piroska52 (válaszként erre: 117. - Lávli*)
2020. aug. 21. 21:48
Az tuti hogy nem mindig egyforma, néha az ideg öl meg hogy forrjon már fel a viz.
118. Piroska52 (válaszként erre: 117. - Lávli*)
2020. aug. 21. 21:47
Igen gázos, a régit szerettem az ott maradt ahová állitottam, de ezt nem szeretem, pedig a szülinapomra kaptam.
117. Lávli* (válaszként erre: 115. - Piroska52)
2020. aug. 21. 21:42
Gázos? Mert állítólag a gáz sem mindig egyformán hatékony, vagy mi ..
116. Lávli* (válaszként erre: 109. - Guruljka)
2020. aug. 21. 21:40
Különben én meg a két villán törtem azóta a fejem, hogy hooogy? Egy kézben fogva a kettőt? Vagy egyet egyet jobba és balba? :D
115. Piroska52 (válaszként erre: 114. - Lávli*)
2020. aug. 21. 21:39
az istennek se találom el a beállitást hozzá. vagy megég, vagy a közepe nem sül meg.
1 2 3 4 5

További ajánlott fórumok:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook