Palacsintatészta (beszélgetés)
A jó piskóta titka, hogy nem nyitod ki az ajtót legalább 10 percig.
Na ezt sem árulják el minden szakacskönyvben sem, az embernek vagy megmondja valaki, vagy maga kitapasztalja és rájön.
Különben azóta törtem a fejem, miért volt Nagymamának habverője, ha nem használta.
Hát mert használta, de pl. a madártej kavargatásához.
Habveréshez jó volt neki a két villa.
De a piskótát is úgy sütötte, hogy nem volt benne sem sütőpor, sem más, és az szépen felemelkedett és úgy is maradt kihűlve is.
Ő egy új tűzhely sütőjét piskótával tapasztalta ki. Addig variált, mesterkedett, míg a piskóta szép nem lett benne. Azt mondta, ha a piskótát jól süti a sütő, akkor az már minden mást is megsüt.
Jó, de mennyihez? :)
Mondjuk 6 tojásoshoz?
Hát senki sem tökéletes, az biztos, vagy ahogy anyám mondta mindig, ő sem az anyja hasában tanulta ...:)
Én sose szégyelltem kérdezni, vagy mástól tanulni, sőt, örültem, ha más megosztotta velem a praktikáit.
... szegény 1x azért szurkapiszkált h nem elég édes a palacsinta tésztája , én teszek bele pici cukrot , de sok receptbe nincs is a tésztájába cukor !!! odadugtam a szakácskönyvet az orra alá ! :(
... volt már nálunk minden ! taplószáraz volt a sülthúsom és Bundyka osztogatta a jótanácsokat h vizet kell alá önteni / szerintem Anyósom világosította fel , mert Bundy 1 teán kívül mást nem tud ! /
... ügyes voltál !!! ... azért az még gyakorlott háziasszonyokkal is előfordult néha :( h csomós lett :((( nekem is volt tésztaszűrős " élményem "
... már régen felnőttek voltunk , mikor egyik kolléganőm panaszkodott h neki mindig csomós lesz a rántás a főzelékbe hát igen ! / míg az ember lánya begyűjti a szükséges kis praktikákat , addigra menetközbe felnőtt lesz belőle :)
Na igen, most sopánkodhat, ha nem elég édes.
én se szoktam megtölteni, majd mindenki megtölti magának.
Hát én 12 éves koromban gondoltam egyet, egy nyári napon, hogy meglepem az anyámat, mire fáradtan haza ér a munkából.
Ööö ... a tésztaszűrőn próbáltam átpasszírozni a kis gombócokat 😀 Másodszor már tapasztaltabb voltam :)
(Egyébként azóta főzök rendszeresen, anyám 2 munkahelyen dolgozott)
Úgy számoltam, hogy elég kettő palacsinta fejenként, ma már annyit adnak :)
Hát régen minden más volt.
3-palacsinta sütővel.
360x3=1080:7=154
7-en sütöttük, hárman a levest csinálták.
További ajánlott fórumok:
- Segítsetek! Nekem egyszerűen nem megy a palacsinta sütése. Bármilyen ételt megcsinálok de a palacsintával nem boldogulok.
- A balatoni sütödékben készült palacsintáknak mi a titkos receptje?
- Keresem a legtutibb palacsintatészta receptjét!!
- Miért ragad oda a palacsintatészta a serpenyőhöz?
- Tudtok olyan régi magyar tévéjátékot, mint pl: Tündérlala, Palacsintáskirály Stb.?
- Mit rontottam el, hogy szétszakad a palacsinta?