Pajzsmirigy túlműködés (beszélgetés)
Szia!
Lehet, hogy autoimmun vagy és ezért össze-vissza működsz. Én még várnék a kezeléssel ha nincs különösebb problémád. ez még nem nagy eltérés. 2 havonta TSH nézetés és ha eldurvul, akkor kezelés.
nekem is vannak szívritmus zavaraim,és olyan feszült vagyok,amilyen azelőtt még soha.
Ráadásul egyéb gondjaim is vannak,szóval,kész vagyok lelkileg is.
Igaz!
Nem mindegy, hogy kicsit gülü vagy nagyon gülü!:-)
Manapság ez már szerencsére elég ritka.
Bocs, elírtam, persze, melegintolerancia.
A magas koleszterinszint az alul-, a magas vércukorszint a tűlműködésre jellemző.
Magas vérnyomás mindkettőnél lehet, de túlműködésben a szisztolés érték nagy, a diasztolés kevéssé emelkedik, alulműködésben fordítva.
"Nyelés problémám nem volt, de légzési igen."
Ez attól függ, merre nő a pajzsmirigy.
Hát az exopthalmus volt az amitől rettegtem!
Mert, ha kialakul, akkor úgyis marad!:-(
Én is lefogytam,remegtem,kigúvadt a szemem,és kihullott az amúgy is ritka hajam!..mondhatom,látványos betegség!..a hajam azóta sem nőtt vissza,csak lazán...nem tudom mitől,de jócskán szedtem fel,már nem 53kg vagyok!
Ne is legyek..az borzasztó ha az embernek nincs ereje!
Na ilyenem sem volt:)
Csak fényérzékenység, de a szemem normális maradt.)
Én sosem pörögtem fel. Mindig fáradt voltam.
Menstruációm is megváltozott, meg a széklet is.
Én Propycilt szedek Metothyrin helyett.
Miért kellett műteni Téged?
Funkciónális göb volt, vagy más?
A hidegintolerancia az alulműködésre jellemző és magas vérnyomás is, meg a magas cukor is és koleszterin is.
Nyelés problémám nem volt, de légzési igen.
De most így pm nélkül is fulladok, ha stresszelem magam.
Én azért összekapkodtam magam:( na nem vagyok kövér, csak van néhány kiló feleslegem.
A műtét után szteroidot szedettek velem, ettől meghíztam kicsit.
Meg tudni kell, hogy a methotyrin átalakítja az anyagcserét, ami miatt visszahízhatunk.
Még gyakori a hasmenés, a menstruációs ciklus zavarai, hidegintolerancia, fokozott izzadás, magas vérnyomás (a szisztolés vérnyomás általában jobban nő, mint a diasztolés).
Ha a pajszmirigy jelentősen megnagyobbodik, akkor nyomási tünetek (nyelészavar, légzési nehézség).
Igen, tényleg:)
A hőhullám, izületek és a guggolásból felállás, na meg a buszra is csak segítséggel tudtam fellépni. A pörgést viszont szerettem és szeretem.) Igaz, amikor túlműködtem nagyon, akkor elég rövid ideig tartott napi szinten, mert hamar kifáradtam a magas pulzustól.
Ja és a menstruációm is végleg elmaradt.
A pm. betegségekre nincs alternatív kezelés. Ha valakinek ilyentől rendeződött az csak a véletlen műve, illetve nem a pm betegsége okozta az eltérő hormon értékeket.
A methotyrin szedésekor sűrűn kell járni vérvételre, mert a fehérvérsejtet tönkre teszi. Én 3 naponta jártam. 1 évig szedtem a műtétem előtt a methotyrint, de nem sikerült a beállítás és nagyon megnőtt a pm-em.
A kezeletlen pm. rengeteg betegséget okoz. Így felesleges az alternatív gyógymódokkal foglalkozni. Nem hiszem, hogy bárkinek jobb lenne egy szívroham, vese elégtelenség, hasnyálmirigy, stb. betegség a rendes kezelés mellőzése miatt.
Ne aggódj feleslegesen,nem mindig kell rosszra gondolni!(Én is majd megőrűltem mire kész lett az első labor)A pajzsmirigy probléma most népbetegség nálunk!Okozza az ideg,a víz,és kitudja még mi?
Soha nem mertem mást is használni,mint amit felírt a főorvos.Az se jó,ha alul működik..ők vannak többen!
Szia!
Nekem szapora szívműködés, nehézlégzés, hőhullámok, ingerlékenység. Izületi tünetek is(nem tudtam guggolásból felállni, vagy fellépni a villamosra)
Gyógyszeres kezelés után egy héttel már majdnem tünetmentes voltam.
A hormonszintem normális, viszont göbös a pajzsmirigyem.:-(
További ajánlott fórumok:
- Basedow kór, autoimmun pajzsmirigy túlműködés
- Kezdődő pajzsmirigy túlműködés és kezdődő PCO?
- Ez az érték pajzsmirigy alul - vagy túlműködésre utal?
- A pajzsmirigy alul-, vagy túlműködése okozhat ilyen tüneteket...?
- Ha a TSH határérték alatt van a vérben, akkor pajzsmirigy túlműködésem van?
- Sorstársaimat keresem! Pajzsmirigy túlműködésem van + göbök + gyulladás