Főoldal » Fórumok » Szépség & Egészség fórumok » Pajzsmirigy túlműködés fórum

Pajzsmirigy túlműködés (beszélgetés)

❮❮ ... 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 ... ❯❯
361. a0c1361e44 (válaszként erre: 360. - Manka99)
2012. jan. 28. 08:46

Az általános vélemény az, hogy a pm. betegségek nagy része jód hiány miatt alakul ki, de autoimmunosoknak nem szabad jódot fogyasztani, mert a göb képződést fokozza.

Én autoimmun túlműködő vagyok és nekem nem lehet, mert lehet újra göbösödne, nőne a pm-em.

360. manka99 (válaszként erre: 357. - Bellydane Girl)
2012. jan. 28. 00:51

Az akupunktúra egy több ezer éves működő gyógymód (függetlenül attól,hogy hiszel-e benne vagy sem :)Remélem neked is bejön, majd írd le az ezzel kapcsolatos fejleményeket! Mi a Vietnámi Intézetbe járunk cérnabeültetésesre,igaz hogy más okból és csak párszor voltunk,úgyhogy még nincs túl nagy változás.

Egyébként a Jodis-vízről hallottatok már? Tapasztalat? Természetgyógyász ajánlotta túlműködésre is,ráadásul a menstruációs problémákra és ciklusbeállításra is jó.

359. Bellydane Girl (válaszként erre: 358. - A0c1361e44)
2012. jan. 24. 14:36

Jaja, napszemüveg nálam is állandó ügyeletben van. :D

40kg, de heti 3x1-2 óra kardio eddzés, 16 óra után csak víz és válófélben voltam, mert a férjemnek nem kellettem mázsásan. Azóta lefogytam és rendbejött a házasságom, csak a pajzsmirigyem ellenkedik velem. 1 göböm van és febr.7-én megyek az izotópos vizsgálatra, hogy forró vagy hideg göb-e. Ha forró akkor sugárterápia, ha hideg akkor műtét. A pm működésem most már normális volt, de ugye a metothyrint abba kellett hagynom a vizsgűálat előtt 3 héttel.

2012. jan. 24. 05:47

Bellydane, 40 kg? Az nem mindegy! 7 hónap alatt?

Kiderült már, hogy milyen kezelésed lesz? Kapszula vagy műtét?

Milyenek a göbjeid? Nem mintha tudnám, hogy pontosan, hogy melyiket kell. Azt hiszem a hideg göb, ami veszélyesebb.

Nem, nem hallottam az akupunktőrről. Én nem is nagyon hiszek az ilyenben. Azt mondjuk el tudom képzelni, hogy a túlműködést időlegesen beállítja, de attól a göbök ott maradnak. Nem tudom mennyi idő a rendeződés egy ilyen kezelésnél, de ha gyors, akkor vigyázz a gyógyszerrel! Nehogy utána meg alulműködő legyél! Én azt jobban utálom, mint a túlműködést. A hajam azóta sem jött rendbe, amióta alulműködtem.

Fényérzékenység: egyik tünete lehet a pm. betegségnek. Nekem a látásom is rossz volt néhány hónapig. Fel is írtak szemüveget, de mire rávettem magam, hogy megcsináltatom, addigra megint tökéletesen láttam. A fényérzékenység viszont nem szűnt meg. Igen, ugyan így vagyok én is. Neont nem bírom, ha kicsit süt a nap, akkor jöhet a napszemüveg, így télen is sokat hordom.

Majd írd, hogy alakulsz!

2012. jan. 24. 01:16
Nekem egy Basedow-kor-os csajszi ajánlotta Dr. Saári Kornélia akupunktőrt. Állítólag 3 honap alatt megszüntette a tüneteit és elhagyhatta a gyógyszereit. Már csak félévente 1x kell hozzá járnia a szintentartáshoz. Nem hallottatok róla? Febr. 28-án megyek hozzá. Igaz nekem göböm is van, de.... no majd meglátjuk.
356. Bellydane Girl (válaszként erre: 349. - Manka99)
2012. jan. 24. 01:13
Úgylátom a Ti dokijaitok alaposabbak mint az enyém! Nekem havi 1 vérvételem volt és van, és még szoptattam a kétéves fiam amikor szedni kezdtem a Metothyrint és a doki tudta ezt, és még utána 3 honapog szoptattam is gyogyszer mellett!!!
355. Bellydane Girl (válaszként erre: 342. - Pipike20)
2012. jan. 24. 01:07
Én nyáron elkezdtem szedni Kalciumot, Magnéziumot, Szelenort, Folsavat, Dr. Lenkei alapvitamint, és még pár apróságot c-vitamin, halolajkapszula meg ilyenek és 1 honap alatt ugrás szerüen javultak az eredményeim. Én is 0.005-ös TSH-val kezdtem.
354. Bellydane Girl (válaszként erre: 337. - A0c1361e44)
2012. jan. 24. 01:00
Jah, nálam is ez van.
353. Bellydane Girl (válaszként erre: 334. - Manka99)
2012. jan. 24. 00:58
Hát nekem a kissebbik fiam 2. szülinapja előtt derült ki konkrétan -8 hónapja- de tüneteim rár régebbóta voltak. A terhességem alatt a házasságom tönkrement és szülés után a 100kilómmal nem kellettem a férjemnek. Hogy a sok traumából melyik volt az ami kiváltotta nálam a pm túlműködést azt nem tudom, talán minden együtt, de mindhez a férjemnek volt köze. :(
352. Bellydane Girl (válaszként erre: 316. - A0c1361e44)
2012. jan. 24. 00:45
A fényérzékenység hogy jön ide? nem tudtam, hogy ez is tünet. Én nagyon fényérzékeny vagyok, mármint úgy, hogy pl. ha ablakkal szemben ülök és úgy beszélgetek valakivel -aki így ugye az ablaknak háttal ül- ha nem is tűz épp a nap, megfájdul a fejem.
351. Bellydane Girl (válaszként erre: 314. - Szultanpepa)
2012. jan. 24. 00:41
Erről már én is hallottam, de nem sokat.
350. Bellydane Girl (válaszként erre: 311. - A0c1361e44)
2012. jan. 24. 00:40
De igen 40kg-ot 7 hónap alatt, de akartam is! Keményen edzettem és mellé volt kicsi diéta is, meg nagy lelki teher is.
349. manka99 (válaszként erre: 348. - Pipike20)
2012. jan. 23. 15:42
Valószínűleg Propycilre cserélik majd a gyógyszered. Ezt terhesség és szoptatás alatt is lehet szedni, de a Metothyrint nem, mert átjut a méhlepényen és a tejen. Nekem is lecserélték a gyógyszert, mert lombikozunk. Jó babásodást!:)
2012. jan. 16. 21:50

Pedig gondolkodtam, hogy szénhidrát-mented diétát tartok, hogy nehogy tovább hízzak, de akkor lemondok róla. Végülis ha már híztam, az jó jel, ugye? Mert ha nagyon túlműködök, akkor csak fogyok-fogyok, vagy stagnál a súlyom.

Kedves Andi-nyuszi! Remélem minél hamarabb sikerül a babácska, én is várakozón vagyok most, 26-án megyek, de utána még szednem kell a Metothyrint. Addig nem próbálkozhatunk a babával, míg gyógyszert szedek? vagy esetleg kapok másikat, ami mellett igen? Vagy hogy megy ez? Tudja ezt valaki?:)

2012. jan. 16. 21:46
Ja szénhidrát :)
2012. jan. 16. 21:46
Mi az a ch?
345. a0c1361e44 (válaszként erre: 344. - 67c772efc3)
2012. jan. 16. 21:35
A pajzsmirigy hormon úgy épül be legjobban, ha van ch!
2012. jan. 16. 15:56
Pipike, mi is babára gyúrunk, a pajzsmirigyem meg olyan, amilyen. Én hallottam mindent PM túlműködés és baba kapcsán. + és - dolgokat is. De elvileg mindenképp befolyásolja a teherbeesést. Az én dokim most azt mondta, várakozó állásban vagyunk, meglátjuk, hogy átmegy alulműködésbe a PM-em, vagy normál tartományba kerül. Mi azért dolgozunk a babán, mert amúgy sem megy nálunk pikkpakk. :) Nekem most azt mondta, 3 hónap múlva menjek vissza egy friss TSH és T4 lelettel. Addig meg megpróbálok ésszel enni, állítólag ez is segíti a PM-et. A CH mentes, vagy csökkentett étkezés.
343. a0c1361e44 (válaszként erre: 341. - Pipike20)
2012. jan. 16. 12:58

Ez már jó:)

Babával kapcsolatban sajnos nem tudok jót mondani. Volt itt egy lány, aki túlműködve lett terhes, de sajnos elvetélt. De később lett neki:)

2012. jan. 16. 11:23
Jó, tudom, hogy nem megfelelő a TSH, de én november végén 0,005 értékkel inditottam, és most ahhoz képest egy tizedest javult :) remélem ez így folytatódik tovább.
2012. jan. 16. 11:20

Szia! :)

A legutóbbi eredményem, ami olyan két hete volt, a TSH: 0,05 a T4-et nem tudom pontosan, de az is majdnem a normális értékben volt. Január 26-án megyek újra az endokrinológiára, kiváncsi vagyok mit fog mondani, rákérdezek a baba-projektre, hogy mikortól lehet, vagy hogy mennyit várjunk még vele. Igen, sportolok sokat, nem szeretnék többet hízni. Volt esetleg már vki így? Babatervezés előtt,a pm. túlműködése után hogy alakultak a dolgok? Kék irisz köszönöm a gyors válaszodat:)

2012. jan. 16. 06:15

Szia!

Igen, a stressztől előjöhet, ha hajlamos az ember a pm. betegségre. Nekem is mindig akkor kezdődött. Mennyire javultak az értékeid?

A methotyrin átalakítja az anyagcserét, ezért híztál. Mozogj sokat és figyelj az evésre!

Én is híztam, de nekem kellett, mert mire bejutottam a dokihoz, addigra fogytam 23 kg-ot.

2012. jan. 15. 17:55
Eddig 3x1 Metothyrint szedtem, most lecsökkentették az adagomat 2x1-re, mert jobbak lettek a eredményeim, és híztam már 4-5 kg-ot, pedig nagyon kis vékonyka voltam mindig. Remélem, hogy nem fogok többet. Ti tapasztaltatok hasonlót evvel kapcsolatban?
2012. jan. 15. 17:54

Sziasztok!

Nekem két hónapja derült ki a pm. túlműködésem, pont szeptemberben volt egy vérvételem, minden rendben volt, és akkor születtek kiskutyáink, 11db. Nappali tagozatos vagyok, most fogok végezni, és minden nap arra menni haza,kelni hajnalban hogy takaritani kell 11 kicsi után napjában többször is, pisi, kaki, felmosás, rendrakás, etetés napi 6-8x, két honapon át...és utána volt megint egy vérvételem, mert elkezdett gyorsabban verni a szívem, melegségérzet, stb..és ki is mutatta a lelet, a TSH: 0,002, a T4:38, szóval én biztos vagyok benne, hogy közrejátszott a stressz. Mi is babát szeretnénk a párommal, de eddig nem jött össze, ugye szedem a Metothyrint, most nem szabad, hát majd kiderül, hogy hogy fog sikerülni. Remélem minden rendben lesz.

337. a0c1361e44 (válaszként erre: 336. - Manka99)
2011. dec. 31. 10:47

Szerintem a hajlamunk meg van valami miatt. Nekem genetika a betegségem elsődleges okozója, így a stressz csak előhozta az amúgy is létező betegségemet. Én autoimmun túlműködő vagyok, ami azt jelenti, hogy a szervezetem a pm-em ellen fordult, ami ellen a pm-em úgy védekezett, hogy el kezdett növekedni és egyre több pm. hormont termelni.

Tehát szerintem a betegségünk előjöhet, rosszabbodhat stressz hatására, de attól nem hiszem, hogy kialakulna.

336. manka99
2011. dec. 31. 10:43

Miért nem lehet a stressz kiváltó ok? Ha belőlem a különböző problémák azt az érzelmet váltják ki, hogy "lassú vagyok, gyorsabbnak kellene lennem, hogy elérjem a célom", akkor nagyobb valószínűséggel lesznek pm problémáim.

Nem lehet, hogy a stresszelésemre a pajzsmirigy értelmes választ adott: Az a gondod, hogy lassú vagy? Oké, akkor egy kis tiroxinnal gyorsítunk a tempón!!

Nekem ez a magyarázat logikusabb, mint hogy egyszercsak a pm-em ész nélkül elkezd túltermelni.

335. a0c1361e44 (válaszként erre: 334. - Manka99)
2011. dec. 31. 10:13

SZia!

Igen, a stressz az kihozhatja, de nem ez az oka. A stressz segít beindítani a rossz működést. Én éveken át túlműködő voltam, de igazán rossz tüneteket, akkor okozott, amikor munkanélküli lettem és sokáig az is maradtam.

334. manka99
2011. dec. 31. 09:43
Sziasztok! Nekem is két hete derült ki, hogy pm túlműködésem van. Már régóta érdekel a Új Medicina, és sokat olvasgatok erről. A lényege, hogy szinte minden testi elváltozást megelőz egy érzelmi megrázkódtatás vagy konfliktus. Az lenne a kérdésem mindenkihez, hogy mielőtt kiderült a pm túlműködés nem kerültetek-e olyan szituba, ahol ezt éreztétek: "Gyerünk, hamar, rohanás, siessünk, igyekezzünk, nincs idő… Túl lassú vagyok, vagy gyorsan meg kell szabadulni valamitől, túl kell adni rajta."??? Csak azért érdekelne, mert rám pont stimmel a dolog (a végtörlesztési mizéria miatt).
333. a0c1361e44 (válaszként erre: 332. - 67c772efc3)
2011. dec. 29. 21:26

Igen, bocs!

Nekem sokszor mérhetetlen, de ez nem számít. Hiszen sok esetben a kis eltérések több panaszt okoznak.

Nekem az utolsó TSH-m: 0,013 volt, bár nekem a műtét miatt jobb túlműködnöm.

A lényeg, hogy nyugi! Ne stresszeld ezzel magad!

332. 67c772efc3 (válaszként erre: 331. - A0c1361e44)
2011. dec. 29. 21:23
Alacsonyabb alatt azt érted, rosszabbak?
❮❮ ... 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 ... ❯❯

További ajánlott fórumok:

Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook