Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze a belépési adatokat, egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ
Főoldal » Fórumok » Szépség & Egészség fórumok » Pajzsmirigy betegek fóruma fórum

Pajzsmirigy betegek fóruma (beszélgetős fórum)


❮❮ ... 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 ... ❯❯
1609. viconti
2014. nov. 25. 10:38

Sziasztok !

Elsőnek is Hálával és köszönettel tartozok az ARANY KEZŰ emberséges Dr.Győri Ferenc adjunktusnak. Mindenkinek ajánlom ! Köszönöm nektek a támogatást! Nagyon sokat segített lelkileg is ! November 13.-án volt a műtét.Teljes pm. eltávolitás volt. Mostmár jól vagyok :) Holnap kapom meg a szövettani eredményt.Bízom benne, hogy nem kell utókezelés.L Thyroxin 100 mg szedek. Semmi bajom tőle, remélem nem is lesz ! Szép napot mindenkinek ! Hálásan köszönök mindent !! Ági

1608. nelli1973 (válaszként erre: 1607. - Viconti)
2014. nov. 13. 20:23
Szia! Nekem nem nyelési nehézség,hanem folytó érzés van,de nagyon fájnak az izületeim a fejem,nem tudok aludni éjszaka,a szivem össze vissza ver,mellkasi fájdalom,és még sorolhatnám .Decemberbe megyek Bpestre dokihoz,remélem megtalálják a megoldást,cytológiát kell venni van egy hideggöböm.
1607. viconti
2014. nov. 6. 09:32

Sziasztok !

Nyelési problémátok volt? Nem tudok nyelni és szárad a szám. Nem folyamatosan van ! Evésnél, mintha félre nyelnék ez se állandó tünet. De, az biztos, hogy mióta a cytologiát megcsinálták sokkal rosszabbul vagyok.

Nektek volt ilyen panaszotok?

Válaszotokat hálásan köszönöm !

Szép napot mindenkinek :) Ági

2014. nov. 5. 19:54
Mindenképp menj el mielőbb dokihoz.Ezek nem jó értékek
1605. Hope2010 (válaszként erre: 1604. - Bagira 2011)
2014. nov. 5. 17:55

Szia!

Régebben is pontosan ezek a tűneteim voltak, azt még elfelejtettem írni, hogy nyelési nehézségem is van és volt, de ez csak akkor ha lefekszem és a nyakam bizonyos pózban tartom.

Pár éve voltam belgyógyász-endokrinológusnál vérvétel alapján megállapította, hogy semmi bajom. Nagyon kellemetlenül éreztem magam mert a doktornő még mosolygott is rajtam amikor megkérdeztem, hogy akkor mi okozza a tűneteim.

Ezért kérdeztem, hogy a pajzsmirigy miatt lehet-e a tűnetem, mert akkor nem értem, hogy miért nem voltam pajzsmirigyes pár évvel ezekkel a tűnetekkel.

A mostani TSH háziovros által volt felírva, mivel rossz lett az eredmény így elkészítették a T3-at és T4-et is.

1604. Bagira 2011 (válaszként erre: 1603. - Hope2010)
2014. nov. 5. 12:44
Szia! Okozhatja a tüneteidet a pm,minél előbb kezdd el a gyógyszert,attól jobban leszel. Endokrinológián voltál már? Az FT4-ed jó magas
1603. Hope2010
2014. nov. 5. 10:28

Sziasztok!

Pajzsmirigy túlműködésem van.

TSH 0,01 MIU/l (0,27- 4,20)

FT3 31,28 Pmol/l (3,10- 6,80)

FT4 63,43 Pmol/l (12,00-22,00)


Türelmetlen vagyok, nehezen tudok elaludni, éjszaka többször felébredek - ezért nappal fáradt vagyok.

A lábaim sokszor ha megyek összecsuklanak és sokszor görcsbe rándulnak.

Időnként a kezem elkezd remegni.

Nem fogyok ezekkel az eredményekkel, hanem hízom, pedig még gyógyszert nem szedek.

Azt szeretném kérdezni, hogy a pajzsmirigyem túlműködésem miatt lehetnek ezek a tűnetek?

1602. viconti
2014. nov. 5. 08:55

Sziasztok ! Hálásan köszönöm a válaszokat , és a megnyugtató szavakat. Az mondta az orvosom, hogy mivel az eredményem nem jó ezért minél hamarabb műteni kell. A műtét napja november 13 . 12.-én kell be feküdnöm.Műtét előtti vizsgálatokon túl vagyok. Nőgyógyászati műtétem 3-4 hónap múlva lesz. Gondoljatok majd rám :)

Be vagyok sz***a egy kicsit.

Millió puszi és ölelés mindenkinek !

2014. okt. 17. 20:23
Nem ismerem az ottani lehetőségeket.
1600. andyca73 (válaszként erre: 1599. - Marlenka70)
2014. okt. 17. 20:22
Nem, dorogi
1599. marlenka70 (válaszként erre: 1598. - Andyca73)
2014. okt. 17. 20:16
Ha adott beutalót szerintem a laborba nem fogják mérlegelni a döntését. Én is balhéztam a beutalóért másfél éve kezeletlenül vagyok fizetem az sztk-t és könyörögni kell egy laborért. Annyira nem számít a beteg.Ha nem csinálják meg elmehetsz a Centrum laborba párezerért csinálják a tsh-t csak annyira morbid még ezért is fizetni. Pesti vagy?
1598. andyca73 (válaszként erre: 1597. - Marlenka70)
2014. okt. 17. 20:09

Ok, majd te is írj, ha jutsz valamire, kíváncsi vagyok !

Én egy hónap múlva megyek újra tsh-ra , de a háziorvosom szerint úgysem fogják megcsinálni, mert hogy csak 3 havonta lehet...

Hát nem baj, a beteg meg dögöljön meg...

2014. okt. 17. 20:02
Olvastam többször itt a fórumon,hogy nagyon kevés lelkiismeretes orvos van ezen a téren is. Nem egyszerű kifogni egy hozzáértőt, mert az már nincs az országba.
1596. marlenka70 (válaszként erre: 1595. - Andyca73)
2014. okt. 17. 20:00
Mindenesetre majd írd meg ha történik valami. Dettó hétről-hétre rosszabbul vagyok, nagyon várom mennyi lesz a tsh, persze mitől is lenne jobb illuzioim nincsenek.
1595. andyca73 (válaszként erre: 1594. - Marlenka70)
2014. okt. 17. 19:52

Én is azért mehetek oda, mert én már műtött és úgymond kezelt beteg vagyok.

De elmondom, ő sem csinál velem semmit!!!

Annyira nem érzem pedig jól magam :(

Az én idegeim is ki vannak...

1594. marlenka70 (válaszként erre: 1593. - Andyca73)
2014. okt. 17. 19:48
Na az már valami nekem nem adott beutalót endo dokihoz. Azt mondja mit hisztizek, le kell fogyni és kész.
1593. andyca73 (válaszként erre: 1592. - Marlenka70)
2014. okt. 17. 19:47

Detto így érzem én is magam.

A szomorú, hogy semmit nem csinál az orvosom, a házi...az endokrinológushoz január vagy februárban megyek.

2014. okt. 17. 18:20
A mozgásról anyit én naponta bicajoztam, most kb a felét negyedét birom megtenni mint eddig az izmaim mintha elgyengültek volna.
1591. marlenka70 (válaszként erre: 1590. - Andyca73)
2014. okt. 17. 18:18
A fejfájással én is küzdök, próbáltam hogy nem veszek be gyógyszert 3 napig bírtam-tűrtem csakhogy utánna a gyógyszertől sem múlt el.Az ereim (vér és nyirok is) tönkre mentek ezért vizes mindkét lábam,narancsbőrös is lett nem csak a hirtelen hízástól hanem mert a nyirok keringés képtelen elszállítani a "salakanyagokat" és lerakódnak így mondta a doki akinél most voltam. Depressziós vagyok, folyton álmos a párom szerint mire kimondja,hogy jó éjszakát én már el is aludtam.Ingerlékeny, ideges vagyok mindentől és hosszasan sorolhatnám tovább. 2 hét mulva lesz vér eredményem, nagyon kiváncsi vagyok.
1590. andyca73 (válaszként erre: 1589. - Marlenka70)
2014. okt. 17. 17:49

Én sem tudok lefogyni, diétával és mozgással sem.Bár a mozgást most hanyagolnom kell, mert annyira rosszul érzem magam, kiugrik a szívem, néha úgy érzem, elájulok.

Neked milyen tüneteket okoz a túlműködés?

Neked is fáj a fejed?

Én úgy érzem, mintha belülről feszítenék a fejem :(

Néha mintha lebegnék vagy nem is a testemben lennék, nem tudom leírni mit érzek...nagyon rossz!

1589. marlenka70 (válaszként erre: 1588. - Andyca73)
2014. okt. 17. 17:25
Nem vagy egyedül a panaszaiddal. Én nem régóta tudom,hogy túl működök 1 1/2éve gyógyszert nem kaptam kontrol vérvételt a héten tudtam kisírni a dokinál. Tsh 0.07 nagyon fogok figyelni mit írnak Neked. Rengeteget híztam amit nem tudok leadni, vizes mindkét lábam de nem csak a bokám azóta kompressziós harisnyát hordok. Magas lett az egyébként alig mérhetően alacsony vérnyomásom, és szó szerint elalszom akár főzés közben is állva.
1588. andyca73
2014. okt. 17. 17:19

Sziasztok!

Segítséget kérnék , aki hasonló problémával küzd.

1998-tól vagyok pajzsmirigy beteg.

2000-ben műtöttek,göb miatt kivették a bal oldali p.mirigyemet.

Egy ideig rendben volt minden.

Aztán a jobb oldaliban is lett egy göb, ami szépen növekedett.Műteni nem akarták, így 2011- ben kaptam radiójód izotóp kezelést, ettől kisebb lett a p.mirigy és a göb is.A tsh- m mindig jó volt, de az orvosom azt mondta, mivel kisebb lett a p.mirigy, segítsük a működését, így kaptam a Letroxot, 50 mg-t.

Évente ellenőrizték a tsh-m.

Most szívpanaszok, rosszullétek miatt elmentem a háziorvoshoz, aki belgyógyászhoz küldött, itt megállapították , hogy a Tsh-m 0,035, tehát túlmüködök :(

Telefonon beszéltem az endokrinológussal, aki azt mondta, hagyjam teljesen abba a gyógyszert.

A gondom, hogy mindig alacsony volt a vérnyomásom, 100/80, most meg 130, 140-re felugrik illetve ingadozik.

Állandó fejfájással , vizesedéssel küzdök.

Mit lehetne ez ellen tenni?

Ez a mindennapi fejfájás megörjít :(

Ja és a "szokással" ellentétben én HÍZOK :(

Ha valaki tudna valami tanácsot adni, nagyon megköszönném !!!

1587. orsi986
2014. okt. 11. 11:51

Sziasztok!

pajzsmirigy tultermelödesnel a gyogyszeres kezeles közben milyen mellekhatasok jelentkeznek?rettegek a hizastol...nalam nem törtent drasztikus fogyas,mint ahogy ezt sok helyen olvastam,a sulyom normalis most,igy felek,h hormon hatasara nagyon sok kilo felszaladna.

Köszönöm!!!

1586. Rycki
2014. júl. 18. 09:55

Sziasztok!

Nagyon örülök hogy megtaláltam az oldalt hátha

valaki tud segíteni!Novemberben kivették mind a két

pajzsmirigyemet,áprilisban megvolt az első izotópos

kezelésem(sajnos lesz még egy).A műtét elött kijöttek rajtam furcsa kiütések ami egyre rosszabb

lett a kezelés után már be is dagadt az arcom.Befektettek kivizsgálásra diétáztattak is mindenem negatí lett.A kórházban kaptam egy csomó steroidot ami nem igazán használt.Azt mondta az orvos hogy a pajzsmirigy kivétel okozta a galibát és nem kell tovább mennem mert elmúlt de sajnos ahogy kiment a steroid a szervezetemből megint kezdődik minden előlről.Elnézést hogy ilyen hosszan írtam de sajnos nem ment rövidebben.Ha valaki hallott már ilyenről legyen szíves írjon!

Előre is nagyon köszönöm!

2014. júl. 16. 19:13

Sziasztok!

Már írtam egy másik fórumra, hátha itt is olvassa valaki,és tud okosat mondani :)

Én csak jövő héten megyek endokrinológushoz,és végülis már megvan az időpont,de azért érdekelne pár érintett véleménye... Szülés után kezdődött az egész, és már az 5. hónap telt el... Azt hittem először, hogy a folyamatos fáradtság, és alváshiány a baba miatt van, de nagyon sokat segít a párom, simán alszok napi 8-9 órát, nap közben is van segítség, és a baba is nagyon jó baba, nem kell egész nap hurcolászni,stb... De mégsem éreztem magam jól már 5 hónapja. Olyan érzés, mint ha nem is a testemben lennék,csak úgy lennék,és minden percben össze tudnék esni a fáradtságtól. Persze a szülés is befolyásolja a dolgot, de a menstruációm is nagyon rendszertelen, van hogy nem jön meg, általában pedig ha megjön akkor félidőben. Emellett 10 kg-ot fogytam, az utóbbi 3 éves súlyomból (babát leszámítva). Hiába eszek,csak fogyok. Ez mennyire jellemzője a pajzsmirigy problémának? Köszönöm előre is a válaszokat!

2014. jún. 17. 09:17

Sziasztok!


Pajzsmirigy műtét után vagyok 1,5 hónappal. A nyelőcsövemnél a nyakam teljesen érzéketlen. Ez most még normális? Egészen az államig semmit nem érzek.

1583. 654321 (válaszként erre: 1582. - A0c1361e44)
2014. jún. 15. 22:05

A műtét után közvetlenül nem nézték. Négy héttel utána nézték, akkor volt a TSH 13,670. Megnézettem ma is (ismerős laborossal, így már meg is van az eredménye: 20,67 lett. Holnap lesz hat hete, hogy műtöttek, úgyhogy ezalatt a 13 nap alatt sokat romlott az eredmény:(

Egyelőre semmilyen tünetem nincs, kop-kop!

Nem híztam, nem vagyok fáradt, memórizavarom sincs.

Holnap megyek endokrinológushoz.

1582. a0c1361e44 (válaszként erre: 1581. - 654321)
2014. jún. 11. 21:56

Akkor lesz a 6. hét.

A műtét után közvetlenül nem nézték a TSH-dat?

Vajon változott a 4 hét alatt?

Ezt még érdemes lenne megnézni. A zárójelentésen elvileg ott van, ha nézték.

Vannak Alulműködős tüneteid?

Súlyod? fáradtság Memória zavar?


Ha vannak ilyen problémák, akkor mindenképp kell a gyógyszer, de előtte vérvétel:)

1581. 654321 (válaszként erre: 1580. - A0c1361e44)
2014. jún. 11. 21:35

Köszi! Ahogy olvastam, nagyon sok embernek segítettél, úgyhogy szólalj csak meg!:)

Köszönöm a tanácsot, de akkor is ez a véleményed, ha műtét után 4 héttel volt a vérvétel? Akkor is érdemes 2 hét múlva új TSH-t csináltatni?

(Hétfőn volt 5 hete, hogy műtöttek)

1580. a0c1361e44 (válaszként erre: 1579. - 654321)
2014. jún. 11. 17:36

Bár a másik fórumon azt mondták, hogy én ne szólaljak meg, de azért elmondom, hogy mindenképp kell az ismételt vérkép, ugyan is a műtét után lehet, hogy rosszak az eredmények, mert akkor meg lett bolygatva és még nem tért magához, de lehet, hogy ennyi idő után magáhoztért és el kezdett dolgozni:)

Ha nem, akkor kell a gyógyszer.

❮❮ ... 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 ... ❯❯

További ajánlott fórumok:


Minden jog fenntartva © 2005-2019, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Facebook