Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze a belépési adatokat, egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ
Főoldal » Fórumok » Szépség & Egészség fórumok » Pajzsmirigy betegek fóruma fórum

Pajzsmirigy betegek fóruma (beszélgetős fórum)


❮❮ ... 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 ... ❯❯
1633. Izgulhatok (válaszként erre: 1630. - PiciCic)
2015. jún. 13. 08:22

Nagyon sajnálom, hogy ilyen dolgokon kell keresztülmenned. Azzal tudlak én is biztatni, hogy azt olvastam egy szakorvos honlapján, hogy "ez a szervezet legjobb indulatú rosszindulatúnak nevezett daganata", és az se rontja a prognózist, ha a nyirokcsomókba áttétet ad. Ezt ezen az oldalon olvastam:


[link]


És hátha a gerinceden is valami más van. Persze amikor nyakig benne van az ember, mindent sötéten lát, én aztán tudom. Meg az is röhej, hogy nem bírnak felállítani egy korrekt megbízható diagnózist, hanem az embernek tippelgetnie kell. Gyógyulást kívánok!

1632. horakulum
2015. jún. 12. 22:17

PicicCic. Megkérdezhetem a korodat?


Döbbenetes, ami Veled történik és persze, mondhatnánk, szerencsétlenség.


Érdekelne privátban, hogy merre jártál eddig, mármint kinél...


Bízom benne, hogy időben elkaptátok, ugyanis a pm. rák nagyon jól gyógyítható hála Istennek, de tudom, ez Téged most lehet nem vigasztal...


Azért az rémisztő, hogy sokunk "sorsa" részben vagy egészben azon múlik, melyik nap, melyik órában, éppen melyik eü. alkalmazott kezébe kerül - tisztelet a kivételeknek!!!!!! - és annak aznap éppen milyen a kedve, hozzáállása, esetleg hozzáértése a témához. Mert ugye nem ők fekszenek a vizsgáló asztalon...

1631. horakulum (válaszként erre: 1627. - Izgulhatok)
2015. jún. 12. 22:07

Hát, tudjátok, nem egyszerű a helyzet...


Amiket leírsz, nagyjából azonos azzal, amiket már eddig másnál is olvastam. Tehát az izotóp nem utal "rosszra", az UH sem. A nyelést követi, ez azt jelenti, hogy mozog a pm.-el, nekem is mindig nézik, felírják. A nyirokcsomók mérete 2 cm-ig nem kóros lényegében.

A szövettan az érdekes itt, ami a leginformatívabb kellene, hogy legyen.


Én ezt nem igazán értem, hogy hogy nem sikerült jó helyre szúrni esetleg, ugyanis ha Neked is kitapintható volt kívülről, akkor egyszerűen nem lehet eltéveszteni. Nekem nem UH vezérelt volt. Talán ránézett még egyszer a prof UH-al, mikor "rákeresett", aztán a kezét rajta tartotta és szúrt. Ennyi. Feketés zavaros enyhén véres váladékot szívott le, ez volt a göb tartalma. Nem volt utána fájdalmam. Ha neked volt, esetleg tényleg nem a pm. göbét szúrták...


Én azt mondom, első körben megmutatnám másik szakembernek, de egyelőre több szúrásba nem egyeznék bele, izotóposba talán.

1630. PiciCic
2015. jún. 12. 12:09
Csináltak UH-t,látta is h vannak göbök,de mint utólag kiderült nem tud UH vezérelt biopsziát csinálni csak egyy göböt szúrt meg és az valószínű pont nem volt daganatos. Nagyon felüleletes,hanyag,tulajdonképp szarta le a problémámat alkalmanként 5ezerért,mert ugye magánban csak jobban odafigyelnek. A pajzsmirigy mizéria a végéhez közeleg így több,mint 2év után ,de sajnos úgy tűnik van áttét. Kedden vizsgálnak tovább,mert a gerincemen van vmi ami akár áttét is lehet és a májam körül sincs minden rendben. Ja és a gerincemről is tudott 2orvos eddig,mindkettő azt mondta nem kell vele foglalkozni.Tegnap elmentek egy maszek reumatológiai rendelésre és ott a dr.nő egyből mondta,hogy ezt azzonnal ki kell vizsgálni és kérdezte is,hogy miért nem mutattam eddig ezt orvosnak,mondtam,hogy mutattam,de azt hiszem ezt cseszhetem...
1629. Izgulhatok (válaszként erre: 1628. - PiciCic)
2015. jún. 11. 20:09

Olvastam, igen...de mire alapozta, hogy semmi gond, ha nem vett vért meg nem csináltatott UH-t? vagy ha csináltatott, az miért lett negatív?


Azóta hogy vagy?

1628. PiciCic
2015. jún. 11. 19:22
A legelső endokrinológus nekem is azt mondta ne foglalkozzak vele,nincs semmi gond.Aztán egyre rosszabbul lettem és felkerestem egy másik endokrinológust aki egyből mintát vett,uh-t csinált,vért vett,majd később kiderült,hogy megvan a csecsemőmirigyem,a pajzsmirigybe rosszindulatú daganat, a nyirokcsomókban áttét. Én nem hagynám annyiban a dolgot,nem akarlak megijeszteni,de ugye jobb félni...
2015. jún. 11. 18:50

Bemásolom a leleteimet.


1. az UH-vezérelt friss citológia:

4 db. kenet. Vastag, véres colloidban haemolyticus károsodást szenvedett vörösvértestek mellett, gyengén fixált follicularis sejtcsoportok. A follicularis sejtek elmosott határú, halvány eosinophil plasmajaban egynemű, halvány basophilen festődő sejtmagok találhatók. A vastag, véres, haemolyticus károsodást szenvedett kenetekben a follicularis elemek supravitalis károsodása, fixálatlansága áll előtérben.

Vélemény: Az anyag származhat göbös strumából. Korlátozottan diagnosztikus értékű anyag.

BNO: nem-toxikus pajzsmirigy göb


2. a tavaly megcsinált jódizotópos vizsgálat (ez idén nem készült):

St post op. gland. thyr.

Kp. fokban megnagyobbodott össztömeg, szabályos alakú lebenyek. Isthumus norm., a lebenyek alsó pólusai a jogulum felett lokalizálhatóak.

A lebenyek aktivitás-eloszlása homogén, bennük nodus szcintigráfiásan nem diff.

Struma diff.


3. UH vizsgálat eredménye:

Strumectomia utáni állapot.

A pm. jobb lebenye 16x17x48mm nagyságú, az alsó harmadában egy 8x10mm-es, az alsó harmadában egy 8x12mm-es echoszegény udvarral határolt szolid göb látható.

A pm bal lebenye 16x18x43mm nagyságú, a felső harmadban egy 20x21mm-es echoszegény udvarral határolt inhomogén szolid göb látható, melyen belül kis echomentes területek is ábrázolódnak.

A középső harmadban egy 6x8mm-es echoszegény göb látható.

Az isthmus vastagsága 3mm.

A nyak mk. oldalán a fejbiccentő izom mellett néhány 8-12mm-es reactív nyirokcsomó látható.

A paritusok szerkezete szabályos.

A nyaki nagyerek lefutása megtartott.


Vél: struma nod.

Lymphadenomegalia colli. l.u.


Megmondom őszintén, nekem ennek a 90%-a kínai.

A T3-T4-TPO értékeket kimondottan szerettem volna megtudni, de kedvesen és határozottan nemet mondtak azzal, hogy ha jó a TSH, akkor azokkal nem lehet baj, felesleges. Mondjuk ezt maszek alapon egy huszasért megcsinálják.


A csomó a nyak bal oldalán mobilis és kifejezetten kemény (pont erre kapta fel a fejét a doki, hogy ez nem olyan tapitású mint a pm, lehet hogy nem is az). Itt kaptam infarktust.


Nekem is kidomborodik, mint Neked anno. A biopszia meg úgy fájt napokig, mint még soha azelőtt, meg is lepett nagyon, mondjuk ez pont nem érdekel, végül is ki lehet bírni.


Köszi a segítségedet!!!!

1626. horakulum (válaszként erre: 1625. - Izgulhatok)
2015. jún. 11. 15:07

Hát.


Első körben azt nem értem, hogy hogyan nem látja az UH, hogy ez most a pm. állományában vagy sem... ?!?!?! Azt hiszem, inkább UH-ot kellene máshol csináltatni...


Mit szúrtak meg akkor, ha nem a pm. göböt???


A rákos megbetegedések pm esetén tudtommal nem olyan gyakoriak, és akkor szokták operálni, ha csontkeménységű.


Az van írva az izotópra, hogy "göb funkcionálisan nem különíthető el"? Mert az OK. Vagy az van írva, hogy hideg terület rajzolódik? Micsoda van írva pontosan?


3 cm-ig fölött szokták operálni, de a Te beleegyezésed is kell persze, én ezt úgy értem, szóval nem úgy megy, hogy ők eldöntik , tudod...


Nekem volt, hogy egy hatalmas érzelmi stressz hatására akkorára nőtt, hogy kivülről - ahogy hátrahajtottam a fejemet - kidomborodott a göb. Akkor csináltak biopsziát, negatív lett. Gyulladt volt a streszs hatásra, utána szépen visszaállt. MOst is ott van, de 17 mm-es. Amúgy 20 éve alakulgat, cisztából indult. Szóval...Az, hogy most valaki egy év után 2 mm-el nagyobbnak látja, az nem ok sem a műtétre, sem az aggodalomra, sem a rákra.


Az, hogy korábban volt op, és most megint van göb, az sem ok az aggodalomra. Ezen is látszik, hogy a szerv támogatásra szorul.


Első körben írd le nekünk a szkitigráfia pontos leletét.

Én csak akkor vetetném alá magam műtétnek, ha egyértelműen malignitásra utaló jelek lennének a szövettan szerint a mintában.


Az indokolatlan szúrásokba sem menj bele persze...


A TSH-ból kiindulni meg ugye tudjuk, öreg hiba az orvosok körében. Mi az, hogy még egy anti TPO-t sem néztek soha...Hihetetlen...


Először is, nyugodd meg!!!! 1,5 hónap simán belefér, de megpróbálhatsz hamarabbi időpontot is kérni, ha az megnyugtat. Valhaová csak bezsorítanának.


Másodszor írj még nekünk fentebb kért adatot.

2015. jún. 11. 00:30
Sziasztok! Belevágok a közepébe. Másfél éve észrevettem egy pici kemény csomót a nyakam elülső felén. Azóta összesen két citológiát vettek (először egy éve, meg múlt héten), a mostani UH vezérelt volt, negatívak lettek, de sajnos mindkettő csak "korlátozottan diagnosztikus értékű anyag". A göb mérete most 23 mm. Az utolsó évben 2 mm-t nőtt. Most nem ugyanaz a szakorvos vizsgált mint tavaly (direkt csináltam így), a tavalyi nem parázott, mondta hogy menjek vissza egy év múlva, viszont a mostani belém állította az ideget, még azt is megkockáztatta, hogy a csomó nem is a pajzsmirigyen van. Ma kaptam meg a leletet, de csak másfél hónap múlva jutok be vele hozzá, így kaptam időpontot. Nem tudom, ezzel a korlátozott lelettel meg ekkora göbbel szabad-e várnom ennyi időt. Járt-e már valaki hasonló cipőben? Vajon újra mintát fognak venni, vagy replay egy év múlva? Körbejártam a témát a neten és elég riasztó dolgokat olvastam. Ráadásul valszeg hideg göböm van, mert a jódizotópos vizsgálat nem mutat meleg göböt, az pedig hamarabb elrákosodhat. Hogy még komplikáltabb legyen, nekem már volt egy struma műtétem 30 éve 12 évesen (akkor is hideg göb volt). A TSH értékem jó, mást ezért nem is néztek (se T3-T4, se TPO). Valamivel tudtok biztatni?
1624. horakulum (válaszként erre: 1621. - Hankok)
2015. jún. 8. 16:54

Szia!


Mi a helyzet Nálad? A tüneteied nagyon hasonlatosak az enyémekhez...


Érdekelne, mit mondtak, mit sikerült "intézned".

2015. jún. 3. 12:11
Sziasztok! Szeretnék privátban üzenetet váltani azokkal, akiknek hasimoto-juk van, és azokkal is is, akiknek fájt már úgy a pajzsmirigyük, hogy azt rendesen érezték. Köszönöm szépen!
1622. PiciCic
2015. jún. 2. 10:18
Sziasztok! Segíteni szeretnék pajzsmirigyműtét előtt állóknak. Nekem rosszindulatú pajzsmirigydaganatom van,vagyis inkább volt :) Működő csecsemőmiriggyel,nyirokátéttel. Az első műtétet végző orvos jóhírű prof.Budapesten,mai napig magánklinikán műt,hiába tudta miket kell eltávolítani, a pajzsmirigyemen kívül mindent bent hagyott,ami sajnos az állapotom romlásához és újabb műtéthez vezetett. A professzor úr a markának tartásán kívül tul.képp semmit sem csinált. A második műtétem Gyöngyösön volt,egy nagyon kedves,hozzáértő,alapos,lelkiismeretes sebésznél akinek nagyon hálás vagyok,mert ő tényleg elvégezte amit vállalt. Ha vkit érdekelnek a nevek,privátban szívesen megírom.
1621. hankok (válaszként erre: 1620. - Channa*)
2015. máj. 3. 18:28

Szia!

Köszönöm a válaszod.Még nem kezelnek júni 01 megyek endokrinológiára , viszont szörnyen fáradok nem tudok edzeni és az aluszékonyságom sem egyszerű mert bárhol utolér és nehezen tudok ébren maradni.A vizesedésről ,arc puffadásról ne is beszéljünk,és a libidóm is 0-a,pedig nem voltam eddig unalmas feleség sőt! - na most semmi.....Attól tartok Hantington de mindegy is csak valaki segítsen mert már borzalmasan érzem magam,hol elfogyok,hol meg elhízok?!Miközben ugyanannyit eszek.

1620. Channa* (válaszként erre: 1618. - Hankok)
2015. máj. 2. 14:11

Az ATPO mértéke csak annyiban számít, hogy ha magas, akkor autoimmun. Nekem 2ezer felett volt, a műtétem után 109. Nem aggódok rajta.

Kezelnek pm-el? Vagy csak érdeklődsz még?

A túlműködésemnél voltam nagyon fáradékony és gyenge, de ez a magas pulzus miatt volt. Aludni mindig hamar elalszom, mire leér a párnára a fejem már alszok:) A túlműködésnél van "evéskényszer" azaz nagy étvágy, a felgyorsult anyagcsere miatt.

1619. hankok (válaszként erre: 1591. - Marlenka70)
2015. máj. 2. 14:04

Szia!

Nagyon hasonlóak a tüneteim,szoktál még felnézni ide?

1618. hankok
2015. máj. 2. 13:52

Sziasztok!

Magas anti-tpo 137,van valaki akinek így kezdődött,és hol tart hová fejlődött?

Volt valakinek fáradékonyság,izom gyengeség és narkolepszia szerű alváskényszere ?-ugyanakkor evéskényszer ,őrületes és indokolatlan éhség érzet?

1617. rere73 (válaszként erre: 1616. - Nikki83)
2015. ápr. 10. 23:38

szia

attól még lehet kezdődő alulműködés, pl nekem túlműködő tüneteim voltak de alulműködésem van.

1616. Nikki83 (válaszként erre: 1615. - Rere73)
2015. ápr. 10. 21:01

Szia!

Azért gondoltam erre mert én viszonylag sokat fogytam jó étvágy mellett a kezem szokott néha remegni és gyengének is érzem magam ,és mintha remegne az izom a lábamba és testszerte,de ez időszakos van,hogy semmi probléma,hajam nem hullik nincs szapora púlzusom sem.

1615. rere73 (válaszként erre: 1614. - Nikki83)
2015. ápr. 9. 21:10

szia


túlműködés semmi esetre sem, hisz akkor 0,00 valamennyi lenne az érték.

2 fölötti tsh kezdődő alulműködés.


Milyen tüneteid vannak?

1614. Nikki83
2015. ápr. 9. 12:07

Sziasztok!


Az lenne a kérdésem,hogy ha vkinek tartományon belül van a TSH értéke ebben az esetben nekem 2,266 viszont részletesen nem lett megvizsgálva a T3 T4.Attól független lehet pajzsmirigy túlműködésem? Mert nagyon olyan tüneteket produkálok.

1613. rere73 (válaszként erre: 1612. - Anita59)
2015. márc. 21. 19:26

Azokat lehet meggyógyítani akiknek nem autoimmun a pajzsmirigy alulműködése.

Ha most is szedsz rá valamit,akkor nem gyógyult vagy --csak kezelt. Vagy?

1612. Anita59
2015. márc. 20. 14:14
Nekem pajzsmirigy-alulműködésem volt, de a Mens Mentisben meggyógyítottak. Alaposan kivizsgáltak, majd beállították a megfelelő mennyiségű gyógyszeres kezelést, amit alig kellett korrigálni. Csak ajánlani tudom!
1611. viconti
2014. dec. 9. 20:36

Sziasztok !

Tanácsot szeretnék kérni.Csütörtökön lesz 4hete a műtétemnek.A vágásnál középen van kifele egy pukli. Hiába kenem masszírozom nem akar elmúlni.A nyelési problémám ugyan úgy megmaradt. Sőt most már evés közben is előfordult , hogy nem tudtam le nyelni a kaját félig a torkomban. Nagyon megijedtem.Ti is voltatok így? Válaszotokat hálásan köszönöm !

Szép estét ! Ági

1610. Ancs86
2014. nov. 28. 13:08

Sziasztok!

Egy kis segítséget szeretnék kérni. Nálam másfél éve derült ki, hogy pmirigy túlműködésem van, így gyógyszeres kezelést kaptam (Metothyrin), amit folyamatosan csökkenteni kellett, ahogy beálltak a hormonok, szépen lassan. Már fél éve jók az értékeim, így az orvosom javaslatára múlt héten elhagytam teljesen a gyógyszert. A kérdésem az lenne, hogy aki szintén szedett / szed Metothyrint, annak volt-e esetleg olyan tünete, hogy az állcsont körül csomós mély aknék jelentek meg? (nekem most már jó pár hónapja vannak, voltam bőrgyógyásznál, nőgyógyásznál, természetesen az endokrinológusomnál is) Csináltak női hormon vizsgálatot is, mindenhol minden rendben van.. semmi más tünetem nincsen amúgy, a bőrgyógyász sem tud mit mondani. Én már arra is gondoltam, h talán a Metothyrin sok a szervezetemnek, és azért van (igazából ez úgyis kiderül néhány hét múlva, hisz ugye most elhagytam). Előre is köszönöm a segítséget!! A.

1609. viconti
2014. nov. 25. 10:38

Sziasztok !

Elsőnek is Hálával és köszönettel tartozok az ARANY KEZŰ emberséges Dr.Győri Ferenc adjunktusnak. Mindenkinek ajánlom ! Köszönöm nektek a támogatást! Nagyon sokat segített lelkileg is ! November 13.-án volt a műtét.Teljes pm. eltávolitás volt. Mostmár jól vagyok :) Holnap kapom meg a szövettani eredményt.Bízom benne, hogy nem kell utókezelés.L Thyroxin 100 mg szedek. Semmi bajom tőle, remélem nem is lesz ! Szép napot mindenkinek ! Hálásan köszönök mindent !! Ági

1608. nelli1973 (válaszként erre: 1607. - Viconti)
2014. nov. 13. 20:23
Szia! Nekem nem nyelési nehézség,hanem folytó érzés van,de nagyon fájnak az izületeim a fejem,nem tudok aludni éjszaka,a szivem össze vissza ver,mellkasi fájdalom,és még sorolhatnám .Decemberbe megyek Bpestre dokihoz,remélem megtalálják a megoldást,cytológiát kell venni van egy hideggöböm.
1607. viconti
2014. nov. 6. 09:32

Sziasztok !

Nyelési problémátok volt? Nem tudok nyelni és szárad a szám. Nem folyamatosan van ! Evésnél, mintha félre nyelnék ez se állandó tünet. De, az biztos, hogy mióta a cytologiát megcsinálták sokkal rosszabbul vagyok.

Nektek volt ilyen panaszotok?

Válaszotokat hálásan köszönöm !

Szép napot mindenkinek :) Ági

2014. nov. 5. 19:54
Mindenképp menj el mielőbb dokihoz.Ezek nem jó értékek
1605. Hope2010 (válaszként erre: 1604. - Bagira 2011)
2014. nov. 5. 17:55

Szia!

Régebben is pontosan ezek a tűneteim voltak, azt még elfelejtettem írni, hogy nyelési nehézségem is van és volt, de ez csak akkor ha lefekszem és a nyakam bizonyos pózban tartom.

Pár éve voltam belgyógyász-endokrinológusnál vérvétel alapján megállapította, hogy semmi bajom. Nagyon kellemetlenül éreztem magam mert a doktornő még mosolygott is rajtam amikor megkérdeztem, hogy akkor mi okozza a tűneteim.

Ezért kérdeztem, hogy a pajzsmirigy miatt lehet-e a tűnetem, mert akkor nem értem, hogy miért nem voltam pajzsmirigyes pár évvel ezekkel a tűnetekkel.

A mostani TSH háziovros által volt felírva, mivel rossz lett az eredmény így elkészítették a T3-at és T4-et is.

1604. Bagira 2011 (válaszként erre: 1603. - Hope2010)
2014. nov. 5. 12:44
Szia! Okozhatja a tüneteidet a pm,minél előbb kezdd el a gyógyszert,attól jobban leszel. Endokrinológián voltál már? Az FT4-ed jó magas
❮❮ ... 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 ... ❯❯

További ajánlott fórumok:


Minden jog fenntartva © 2005-2019, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Facebook