Pajzsmirigy alulműködéssel lehet-e gyermeket vállalni? (tudásbázis)
Szia!
Sajnos Igen.Az első tehességnél 4,2 volt a tsh-m,akkor a 9.-ik hétig élt a terhességem,a másodiknál 5,4-es tsh értéknél,már csak a petezsák fejlődött ki,embrió nem.
Köszi a drukkot,remélem most már minden rendben lesz.
Meg is van az eredményem:
A TSH-ám 2,54, ami ugye nálam jónak (jobbnak) számít, mert 3,05 volt decemberben, de tavaly augusztusban is több volt, 2,86. Napi két barátcserjét szedek, lehet emelem 3-ra, mert 2-3-at ír a leírás.
Azért ennek most nagyon örülök! Most már csak az ultrahangra vagyok nagyon-nagyon kíváncsi!!! :))
Sziasztok!
Olyanokat írtok, hogy azt sem tudom mi micsoda, de remélem nem is kell tudnom, mert nekem csak TSHt kértek, semmi mást :S
Szép napot mindenkinek!
Szia!
Köszönöm! Tényleg a pajzsmirigy miatt lehet ilyen? Sajnálom és most nagyon drukkolok nektek!!! :)
Nagyon szívesen!Nekem tényleg semmi gondom nem volt.Mi már elvesztettünk két babát a pajzsmirigyem miatt.Olyan jó,hogy most minden rendben van!
Szurkolok,hogy Nektek is hamar sikerüljön.
Szia!
Nagyon köszönöm a válaszod, akkor el is kezdem szedni :)
Nagyon kellemes babavárást kívánok, remélem nekünk is hamar összejön :)
És tényleg köszönöm, most megnyugtattál, szedni fogom!
Szia!
Biztos,hogy lehet.18 hetes kismama vagyok,terhesség elött napi 50mg letroxot szedtem,mikor megtudtam,rögtön,soron kívül mentem vissza a dokihoz.Megemelte az adagot 75mg-ra. 6 hetente nézik a tsh-t 1-1,1 volt most is.Már a terhesség elött is szedtem a gravidát.Sőt nekem még szelént is ajánlott,mivel a pajzsmirigy betegeknek általában kevés a szelén tartalom a szervezetükbe.
Köszönöm a válaszod :)
Elvileg mióta megállapitották hogy van azóta kezelik,csak volt hogy hanyag voltam hogy áá egyet nem veszek be biztos nem lesz baj....és ezért emelkedhetett mert nem szedtem be minden nap a gyogyot...
Hát remélem minden rendben lesz!
Azt esetleg tudod ha összejön majd a baba akkor mien sürün kell ellenörzésre járni?
A párom külföldön dolgozik de én majd itthon szeretnék szülni de amig lehet itt kinn lennék vele csak vizsgálatra is haza járnék!
Sziasztok!
Most találtam ezt a fórumot véletlenül :)
Nekem már van két gyerkőcöm, viszont szeretnénk még egy harmadikat is, de közben nálam is pajzsmirigy alulműködést állapítottak meg (mivel rendszertelen volt a ciklusom, ezért vizsgáltak TSHra). Igazából minimális eltérés volt, ezért a doki letrox 50ből napi felet írt, ezt szedem 3 hónapja és úgy néz ki beállt a TSH értéke. Viszont most akartam elkezdeni szedni a Gravidát, annak a papírja viszont azt írja, hogy kérdezzem meg az orvosomat, ha levotiroxint, azaz pajzsmirigy gyógyszert szedek.
Van valakinek tapasztalata ezügyben, hogy szerintetek a napi fél letrox 50 mellett belefér a gravida is?
A dokimat nem tudom felhívni, hogy megkérdezzem.
Bocsánat, ha már írtatok/beszéltetek erről, igyekszem visszaolvasni!
szia, üdv köztünk! :) de jó, mennyi új csapattag, igazi vérfrissítés :D
hát...4,00 az sok teherbeeéshez. 1-1,5 körül kell lennie. lehet, hogy hamar összejön a baba, de ha nicns kezelve a pajzsmirigy, fennáll a vetélés nagy százalékban, valamint, hogy nem lesz egészséges a baba :( de ha kezelve van, akkor semmi probléma se lesz a terhességgel :)
Halihó! Az újak legyenek üdvözölve köztünk,jó kis csapat vagyunk,majd meglátjátok:)
Nekem 9,8 volt tavaly februárban a TSH-m, de egy hó alatt levitte az L-Thyroxin szépen 1,3-ra....minimális ingadozások voltak,de összességében beállt....novemberben is 1,1 körül volt, azóta nem nézték......jövő héten megyek vérvételre.
sziasztok. Én már irtam, hogy nekem a terhesség elején csökkent a pajzsmirigyem és szerintem ez a tendencia folytatódott (el is kell mennem háziorvoshoz), abból gondolom, hogy a pulzusom az egekben néha.
A legutóbb 1,5 volt a tsh.
Egyébként nálunk akkor jött a babó, amikor én már feladtam... :)
Jajj, de fog nekem örülni, igaz??!! :)) De legalább a mai laboromból kiderül, hogy használ e valamit a barátcserje a pajzsmirigyre, mert van egy decemberi vérvételem is, legalább össze tudom hasonlítani... :)
Kíváncsi vagyok mit talál Nálad a doki! Tényleg nem semmi, hogy rögtön nagy labort kért! Le a kalappal előtte... Sokan csak legyintenének és elküldenének haza....
Sziasztok!
Még csak most regisztráltam!
Nekem is pm alulműködésem van 15 éves koromba fedezte fel az sulidokim euthyroxot szedek,körübelül egy fél éve emelkedett meg a tsh-m 4,00re,mivel külföldön tartozkodtam sajnos kicsit késöbb tudtam elmenni az orvosomhoz de hál isten lecsökkent a gyógyszeradag emelésével!
Lehet hogy furán hangzik,23 éves vagyok és a párommal tervbe van a baba de félek hogy mi lesz ha nehezen esek teherbe....annyiféle hozzászólást olvastam nektek mik a tapasztalataitok?
Előre is köszönöm!
szia! jó döntés volt regelni :)
én 5,6-ról indultam, lett belőle 1,8, most meg 2,4. hormonpanelt már nézettem én is, meg prolaktint is, a többi értékem jó volt. én is letroxot szedek, 50 mg-ot, szóval tuti emelni kell... szorítok a kistesóért!!! :)
az tuti, hogy egy kincs! és igaza lett...felszaladt a tsh 2,4-re, ami sok ugye..meg a vérsüllyedésem elég magas, 44..úgyhogy gyulladás van valahol a szervezetemben. holnap megyek hozzá, emelni fog a gyógyszeradagomon valószínűleg, meg ad antibiotikumot.
Lyna amúgy tényleg a 3. napiból szokták nézni az értékeket, meg hát a barátcserje...én is szedtem premenst, jól meg is kavart. sztem mondjad a dokinak mindenképpen, hogy magánakcióztál :)
köszönöm szépen mindannyiótoknak, próbálunk túllépni rajta, úgy fogjuk fel, hogy legalább már sikerült összehozni.
azért kötik az ebet a karóhoz, mert normális tartományon belül van a tsh. nekem azt mondta a magándoki, hogy ha már nem akarunk babát, nem is kell szednem nekem sem a gyógyszert, mert nem kóros a tsh-m, csak a babához meg sok. szerintem is bp lenne a jó választás, hiába, hogy messze van. vagy a közeli városokban nincs esetleg? sopron vagy akár szombathely?
További ajánlott fórumok:
- Azokat várom eszmecserére, akiknek pajzsmirigy alulmüködésük van, gyógyszert szednek, és akármit csinálnak nem tudnak fogyni
- Szerintetek pajzsmirigy alulműködésre jó a jódtabletta?
- Akinek pajzsmirigy alulműködése van milyen gyógyszert vitamint és egyebeket szed rá?
- Aki pajzsmirigy hormont szed alulműködésre (pl. L-Thyroxin), ha egyszer elkezni, többet nem hagyhatja abba?
- Fogyás pajzsmirigy alulműködéssel, kinek sikerült már? Megosztanád tapasztalataidat?
- Vajon pajzsmirigy alulműködésem van?