Padlásfeljáró milyen szerelőhöz tartozik? Ki tudja megcsinálni? (tudásbázis)
Azt próbáltam érzékeltetni, hogy úgyanúgy, ahogy az orvosnak az a dolga, hogy gyógyítson, más szakembernek meg az, hogy a saját területén lássa el a dolgát. Hogy neked mi éri meg, meg mennyiért, az a te dolgod, de számon ne kérd már, hogy valaki hogy gondolja, hogy egy lépcsőszerelésért majd kimegy egy szakember!
Eszem megáll.
Kijön,ha megfizeted. Ha drágának találod, kénytelen vagy más megoldást keresni.
Sose adtam hálapénzt,ha erre akartál célozni, de van, hogy magánorvoshoz megyek, ha jobb ellátást akarok.
Mi az, hogy meg kell javítania? Te a szocializmusban élsz. Ember, most mondom, a szakemberek vállalkozók.
Mit nem értesz azon, hogy 1-2 órás munkával oda van a napja?
Almát hasonlítasz a körtéhez. Miért ne dönthetné el akármelyik szakember, hogy ő melyik munkát vállalja el? Jellemzően egyébként a szakemberek vállalkozók, míg az orvosok nem, de javíts ki, ha tévedek. Ennek tükrében pedig vizsgáljuk meg, mennyi pénzt kér el egy magánorvos, elárulom, jóval többet, mint egy kőműves, ács...
Aztán az 1-2 órás munkával könnyen el is mehet a napja, ha még ki kell szállni stb.-stb. Gyenge lábakon álló érvek.
Megsértettél!
Én pont az a játékos öreg bácsi vagyok, akinek anno a kezét is dicsérték és már részt vettem lépcsőfeljáró beépitésében
Mielött bárki kölcsönadná neked férjét :) elárulok egy trükköt
Erős spárgát, vagy acélsodronyt, a rugóra kötni, melynek másik végét egy partvis közepére. Így ketten kétoldalról fogba a partvist, ki lehet húzni a rugót és máshova akasztani vissza
Acélsodrony 1-2mm-es óriási szakitószilárdság, de a visszhajtásokat csavaros szorítókkal kell megoldani, csomót nem lehet rá kötni
Az is működhet, hogy elsőnek egy nyitható karabinert akasztani a rugóba, ha megoldható, és erre már vastagabb kötelet is lehet kötni
Ha csak annyi! Én azt hittem, hogy komplett új feljárót akarsz készíttetni.
Valamelyik boltban (talán festékbolt??) lehet kapni u.n. csavarlazító sprait, a boltosok biztosan tudják. Akkor beszélj valamelyik erős, ügyes szomszéddal, vagy rokonnal, talán ennyi munkára lesz, aki vállalkozik.
Szerintem ha nem egyedileg gyártott, hanem szabvány méret, akkor kvázi bármilyen ügyes kezű férfi meg tudja csinálni, legalábbis ha a saját férjemből indulok ki.
Sajnos a mai szakemberhiányos időben az ilyen kisebb munkákra már egy igazi szaki nem szívesen megy ki, mert egy nagyobb munka ezerszer jobban megéri, és még azokban is válogathat...
Ebből egy szerelő nem tudja megmondani, hogy milyen alkatrész kell a szereléshez? Minek ezért kiszállni, állapotfelmérni?
Nem úgy van, hogy tessék mondani, milyen gyártmányú a létra (általában készen árulják ezeket), méret? Ez így nem elegendő? Mire elkészülne a javítás, addig a fejükre szakad.
Nem tudom milyen poor környéken laksz,hogy ilyen a véleményed szerelés-javítás témában,de elgondolkodtató a következő "szerelő" számára a véleményed.Én biztos nem segítenék olyannak,aki szidja az előzőt,mert én leszek a következő,akit szidni fog.
A szerelő ott kezdődik,hogy vannak a témában célszerszámai és szaktudása hozzá.A vállalkozói szférában nagyjából így néz ki az eset: időpont,kiszállási díj,hibafeltárási díj,alkarész rendelés,kiszállási díj,szerelési díj.Nagyjából így néz ki.Vagy veszel újat,ha feltehetően nem éri meg barkácsolni,és bírja addig,mint az előző.Előző hozzászólásokban említett szakemberek névsorát kiegészíteném a Technikatanár mesterséggel.
További ajánlott fórumok:
- "Csak azért is megcsinálom!" ... lefogyok és életmódot váltok!
- Együtt megcsináljuk! 2010. szeptemberétől fogyózók
- Ki mikor kezdi el az otthonát karácsonyi hangulatba "öltöztetni"? Én már legszívesebben ma megcsinálnám, de lehet, hogy még korai:)
- Szerintetek egy nő miért nem engedi megcsináltatni az apasági vizsgálatot?
- Ti engeditek tévézni a babáitokat? Ha nem, mit csináltok velük, amíg muszáj megcsinálnotok otthon valamit?
- Mit csináljak, ha tesiórán egyszerűen nem merek megcsinálni valamit?