Ovis jel ruhába/cipőbe? Na de milyen? (beszélgetés)
Nekem tetű lehetett a jelem...:)
Az én koromban volt egy fajta pevdi filc, vagy belevarrták a szövetbe.Falevél és óra volt a jelem amúgy.Semmi szimbolisztikai jelentőséggel nem bír...
Na gondolhatod én baboskendőt kaptam jelként, ma jót röhögök rajta, ugye 80as évek eleje most már látom milyen humoros ovónőim voltak, de akkor nem éreztem poénnak :S
A gyerekem tulipánnal kezdett a bölcsiben, majd a társintézmény oviba vitte volna tovább, de saját elhatározásra gyöngyvirágra váltott és nagyon szereti, de most gondolkoznak a barátnőjével, hogy cserélnek, mert barátnő hóvirág és az most sokkal jobb, sőt farsangra is kijelentette a gyerek, hogy ő bizony hóvirág lesz
Hát erről én 42 éves korom ellenére hosszan tudnék mesélni:)
Amikor ovis voltam nekem a vödör jelét adták. Gondolhatjátok, hogy mi lett az eredménye, mikor én egy nagyon nagy szájú és önérzetes kislány voltam. Máig emlékszik az egész család - én is - a felháborodásomra, hogy egy kislánynak hogy lehet ilyen jelet adni. Abban az időben az oviban a szekrényekre volt rakva a jel és amelyik szekrényt kaptad, az azon lévő jel lett a tiéd. Nem volt másik szekrény, így a vödör az enyém maradt:::)))))))))))
nemtudom :-)
mondom hogy totál tapasztalatlan vagyok.
azt mondták hogy mindenbe legyen jel. ezért gondoltam hogy pl a cipőbe, váltóruhába is kéne. de nem akarok vasalhatót a ruhákba, mert akkor hogy fog utána kinézni??
Én soha semmire nem varrtam, ragasztottam semmit.
Kellett volna?
Az ágyneműszettre és ovis zsákra már vásároltam hímzett jelet, ezeket majd rávarrom.
De ruhába, cipőbe is szoktak? Hogy megy ez az ovikba? Totál tapasztalatlan vagyok :-)
Gondolom a váltóruhába is kéne jelet tenni?
További ajánlott fórumok:
- Óvodába a gyerek ruhájába, cipőjébe, holmijába hogyan lehet bele "rakni" az ovis jelét? Milyen módszerek vannak?
- Milyen muffint szeretnek az ovisok? :-)
- Milyen sütit sütöttél ovis /esetleg iskolás/ gyerekednek a farsangi báljára?
- Segítsetek! Szülinapi zsúrt rendezek a kislányomnak( 6 éves), jön 10 kis ovistársa.Mivel, milyen játékokkal foglalhatnám le őket?
- Ti milyen vitamint adtok az ovis és iskolás gyerekeiteknek? Egyszerűen nem tudok választani a sok közül. Van ami nagyon bevált valakinek?
- Szerintetek kisfiam ovis ballagására a csokron kívül milyen ajándékot kellene vennem?