Főoldal » Fórumok » Hobbi & Otthon fórumok » Otthon sütöd a kenyered? Te hogyan csinálod, beszéljük meg! fórum

Otthon sütöd a kenyered? Te hogyan csinálod, beszéljük meg! (beszélgetős fórum)


72. hofferke (válaszként erre: 70. - 95a0f7ade3)
2009. jún. 23. 20:48
Lehet, de azért nem adom fel.
71. 15a86c078b (válaszként erre: 67. - Hofferke)
2009. jún. 23. 20:46
igen :)
70. 95a0f7ade3 (válaszként erre: 68. - Hofferke)
2009. jún. 23. 20:35
Arról semmit...:( Úgy látszik sütője válogatja.:)
69. hofferke (válaszként erre: 65. - Erika691230)
2009. jún. 23. 20:33
Én nem szoktam felfuttatni, csak a liszt tetejére morzsolom, eddig nem volt baja.
68. hofferke (válaszként erre: 62. - 95a0f7ade3)
2009. jún. 23. 20:32

Ez igen, ezek az ötletek! :D

Morzsálódásról nem ír semmit?

67. hofferke (válaszként erre: 59. - 15a86c078b)
2009. jún. 23. 20:27
Akkor te kovászt készítesz! Tök jó, ügyi vagy! Szerintem nekem nem lenne erőm a picúr mellett ilyennel is foglalkozni.
66. hofferke (válaszként erre: 58. - 95a0f7ade3)
2009. jún. 23. 20:24
Ki szoktam mérni én is mindig mindent, a sorrend is az eredeti. De adj csak ötleteket és hátha valamelyik bejön! :)
65. erika691230 (válaszként erre: 64. - Hofferke)
2009. jún. 23. 20:22

Komolyan?

én még így nem mertem kipróbálni.Ugyanúgy felfuttatod?

64. hofferke (válaszként erre: 55. - Erika691230)
2009. jún. 23. 20:21
Én be szoktam programozni sima élesztővel is, semmi baja nincs tőle. Este lefekvés előtt készítem be és reggelre készen is van. Nem rosszabb a kenyér minősége tőle.
63. hofferke (válaszként erre: 54. - Bared)
2009. jún. 23. 20:20
ezzel én is így vagyok, attól olyan szép lesz a tészta!
2009. jún. 23. 20:18

Nah, szóval...azt írják az okosok...hogy minden hozzávalónak szobahőmérsékletűnek kell lenni. Ami még fontos, hogy az élesztő nem keveredhet a folyadékkal és a sóval.

De a legjobb!:)

Késleltetett indítás után a kenyér nem kelt meg eléggé:

- a programozás után elfelejtette megnyomni az indítógombot:DDDDDD

- összekeveredett az élesztő a sóval vagy a vízzel

és a kedvencem: -hiányzik a keverőlapát:DDDDDD

Tényleg ezt írták!:)

Viccen kívül: az elégtelenül megkelt kenyérnek több oka lehet:

ha mindent pontosan mértek, akkor vagy túl hideg a víz, vagy rossz minőségű (BL55-ös a legjobb) a liszt.

Több 5letem nincs. Ja, a rossz minőségű liszthez! Már láttam olyat, hogy lejárt a szav. ideje és a polcon volt.:(

61. 95a0f7ade3 (válaszként erre: 60. - Erika691230)
2009. jún. 23. 19:50

akkor passz.:(

este megnézem a kisokost (a gép receptkönyvét) ugyanis ott az "elbaltázott" (bocs, hogy ezt írtam, én sokat bénázok)esetekre is ad tippeket, mi lehet a baj.

60. erika691230 (válaszként erre: 58. - 95a0f7ade3)
2009. jún. 23. 19:48
Én mindig,mindent pontosan mérek.:-(
2009. jún. 23. 19:46
Ha itthon sütök kenyeret, teszek bele szódabikarbónát és buborékos vizet, élesztő helyett és egy napig pihentetem, majd újra gyúrom. Nagyon jó szokott lenni...
2009. jún. 23. 19:44
Nem lehet, hogy a sorrendet megváltoztatjátok, vagy valamiből több kerül bele? Csak hangosan gondolkodtam...:)
57. 95a0f7ade3 (válaszként erre: 56. - Erika691230)
2009. jún. 23. 19:43

Jó is az, ne tudjátok meg! Még ha ballábbal is keltem, megváltozik a hangulatom.:)

Nem tudom, mi lehet a gond...pedig én is mezei CBA-s élesztőt használok, nem pedig valami flancosat.

56. erika691230 (válaszként erre: 55. - Erika691230)
2009. jún. 23. 19:33
pedig milyen jó lenne,friss kenyérre ébredni!
55. erika691230 (válaszként erre: 54. - Bared)
2009. jún. 23. 19:32
Érdekes!Nekem sem kelt meg rendesen száraz élesztővel,pedig azzal lehetne beprogramozni előre.de akárhányszor is próbáltam,nekem sem kelt meg rendesen.
54. bared (válaszként erre: 42. - Hofferke)
2009. jún. 23. 19:10
nekem sme vált b a szárított élesztő..csak és kizárólag a friss...
53. 95a0f7ade3 (válaszként erre: 52. - Hofferke)
2009. jún. 23. 18:31
Sok sikert!:)
52. hofferke (válaszként erre: 48. - 95a0f7ade3)
2009. jún. 23. 18:29
Olvastam és meg is fogom próbálni, hátha jobb lesz és nem morzsálódik majd szét. Köszi.
51. hofferke (válaszként erre: 50. - Gabilive)
2009. jún. 23. 18:28
Nekm s tescos a mostani, nem rosszabb, mint a másik volt.
2009. jún. 23. 18:25
Köszi a segitséget!Ezek szerint a tescos és a Moulinex jónak tűnik.A közeljövőben biztos veszek valamilyet,addig is gyűjtöm tőletek a recepteket,meg a tapasztalatokat:)
49. 95a0f7ade3 (válaszként erre: 42. - Hofferke)
2009. jún. 23. 18:14

Én nem is mertem másfajtát használni.

Egyszer több élesztőt tettem bele és behorpadt a kenyér közepe.:( Az íze nem változott, csak kicsit nyomi lett.:)

48. 95a0f7ade3 (válaszként erre: 39. - Hofferke)
2009. jún. 23. 18:12

A receptet a 9. hsz-ban megírtam, ha van kedved, nézd meg! A géppel együtt kaptam egy receptfüzetet, hogy mit, hogyan lehet vele sütni.

Sütöttem már félbarnát is, (a burgonyásat kipróbálom), gyümölcskenyeret, a kalács nem volt jó (ízlés dolga, én sk-leg csinálom, az finomabb...nekem), a pizzatészta viszont nagyon ok!:)

47. 95a0f7ade3 (válaszként erre: 35. - Gabilive)
2009. jún. 23. 18:09

Az ár-minőség dolog...hát nem biztos, hogy többet tud, amennyivel drágább. Ha van rá lehetőséged, és ismerősöknél van, nézd meg, próbáld ki, biztosan megengedik.:)

Hozzám is sokan járnak próbára. A legtöbben azt mondják, hogy másfajta kenyérsütő nagyon vastagra süti a kenyér héjját. De persze, ki mit szeret.

Vagy ha egyszer rászánod magad, nézz szét a neten...a legtöbb sütőnél vannak képek is.:)

46. erika691230 (válaszként erre: 35. - Gabilive)
2009. jún. 23. 18:06

Szia!

Az én kenyérsütőm egy egyszerű,neve nincs tescos,de van rajta minden,amit a lányok soroltak.Ha akciós,akkor 7 ezer,egyébként 13.

Nekem nagyon bevált,két éve használom.Azóta a kelt tésztákat is abban dagasztom,kelesztem,nem kell kézzel szenvedni. :-)

45. 95a0f7ade3 (válaszként erre: 36. - Bared)
2009. jún. 23. 18:06
A kenyérsütőt én akciósan vettem 13 ezerért (moulinex) a neten, megsérült a csomagolása, ezért adták olcsóbban...de hát kit érdekel a doboz...a macska szokott néha belemászni. A gép teljesen rendben van, original, jótállással. Ja a vaterán vettem.:)
2009. jún. 23. 17:36

Kedves Mindenki!


Nagyon örülök, hogy ilyen kapós lett a fórum, remélem így is marad és tudunk jó kis receptcseréket tartani! :)

43. hofferke (válaszként erre: 39. - Hofferke)
2009. jún. 23. 17:35
Ja és 1-es program, 70 dkg-os kenyér.

További ajánlott fórumok:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook