Otthon sütöd a kenyered? Te hogyan csinálod, beszéljük meg! (beszélgetés)
Ez igen, ezek az ötletek! :D
Morzsálódásról nem ír semmit?
Komolyan?
én még így nem mertem kipróbálni.Ugyanúgy felfuttatod?
Nah, szóval...azt írják az okosok...hogy minden hozzávalónak szobahőmérsékletűnek kell lenni. Ami még fontos, hogy az élesztő nem keveredhet a folyadékkal és a sóval.
De a legjobb!:)
Késleltetett indítás után a kenyér nem kelt meg eléggé:
- a programozás után elfelejtette megnyomni az indítógombot:DDDDDD
- összekeveredett az élesztő a sóval vagy a vízzel
és a kedvencem: -hiányzik a keverőlapát:DDDDDD
Tényleg ezt írták!:)
Viccen kívül: az elégtelenül megkelt kenyérnek több oka lehet:
ha mindent pontosan mértek, akkor vagy túl hideg a víz, vagy rossz minőségű (BL55-ös a legjobb) a liszt.
Több 5letem nincs. Ja, a rossz minőségű liszthez! Már láttam olyat, hogy lejárt a szav. ideje és a polcon volt.:(
akkor passz.:(
este megnézem a kisokost (a gép receptkönyvét) ugyanis ott az "elbaltázott" (bocs, hogy ezt írtam, én sokat bénázok)esetekre is ad tippeket, mi lehet a baj.
Jó is az, ne tudjátok meg! Még ha ballábbal is keltem, megváltozik a hangulatom.:)
Nem tudom, mi lehet a gond...pedig én is mezei CBA-s élesztőt használok, nem pedig valami flancosat.
Én nem is mertem másfajtát használni.
Egyszer több élesztőt tettem bele és behorpadt a kenyér közepe.:( Az íze nem változott, csak kicsit nyomi lett.:)
A receptet a 9. hsz-ban megírtam, ha van kedved, nézd meg! A géppel együtt kaptam egy receptfüzetet, hogy mit, hogyan lehet vele sütni.
Sütöttem már félbarnát is, (a burgonyásat kipróbálom), gyümölcskenyeret, a kalács nem volt jó (ízlés dolga, én sk-leg csinálom, az finomabb...nekem), a pizzatészta viszont nagyon ok!:)
Az ár-minőség dolog...hát nem biztos, hogy többet tud, amennyivel drágább. Ha van rá lehetőséged, és ismerősöknél van, nézd meg, próbáld ki, biztosan megengedik.:)
Hozzám is sokan járnak próbára. A legtöbben azt mondják, hogy másfajta kenyérsütő nagyon vastagra süti a kenyér héjját. De persze, ki mit szeret.
Vagy ha egyszer rászánod magad, nézz szét a neten...a legtöbb sütőnél vannak képek is.:)
Szia!
Az én kenyérsütőm egy egyszerű,neve nincs tescos,de van rajta minden,amit a lányok soroltak.Ha akciós,akkor 7 ezer,egyébként 13.
Nekem nagyon bevált,két éve használom.Azóta a kelt tésztákat is abban dagasztom,kelesztem,nem kell kézzel szenvedni. :-)
Kedves Mindenki!
Nagyon örülök, hogy ilyen kapós lett a fórum, remélem így is marad és tudunk jó kis receptcseréket tartani! :)
További ajánlott fórumok:
- Szeretők egymás közt, beszéljük meg problémáinkat! (csak olyanoknak, akik nem ítélik el a szeretőket!)
- Konfliktusrendező fórum - avagy beszéljük meg ITT!
- Celeb vagyok, ments ki innen! 2014- Beszéljük meg!
- Napi dolgok - beszéljük ki
- Apa külföldön a család meg itt...gyertek beszéljük ki, mi fáj...
- Hajfestés otthon-Te hogyan csinálod?