Otthon sütöd a kenyered? Te hogyan csinálod, beszéljük meg! (beszélgetés)
Sajnálom, hogy így jártál...ne add fel, legközelebb szuper lesz. Tanulunk a hibákból. Már nekem is lett ilyen kalácsom, lehet, hogy ugyanazt sütöttük meg? :)
Én ezt "207. Nyáriné Kovács Tímea" kalácsreceptet sütöttem meg, azzal a különbséggel, hogy nemcsak sikért tettem bele, de egy egész szárított élesztőt és finom lett. Nagyon fontos, hogy 3dl folyadékhoz 500g liszt legyen. Sok sikert!
Kipróbáltam egy "trükköt" és egy kicsit más összetevőkkel. Nem volt benne tojás és csak 1/2 dl tej, a többit vízzel pótoltam. Nem hiszem, hogy ettől lett foszlósabb. Szerinted?
Gyanítom, hogy a trükk használt, ami az volt, hogy még egy kelesztésre tettem és külön sütöttem meg a sütőprogrammal. Kicsit macerás, de foszlós lett :)
Sziasztok!
Na,így sem jártam még. :-(
Sütöttem kalácsot,ugyanúgy,mint már ezerszer,de beesett a közepe. :-(Nem kicsit,úgy kb. a közepéig.Hogy mit rontottam el!?
Szia
Ha sikerül írd meg a trükköt,akkor én is a gépbe sütöm majd.A plusz kelesztéssel esetleg javulna?Csak azért mert én külön sütöm a nagy sütőben és ott ez segít.
Igen, megsült a kalács :) Én hiányoltam, hogy olyan igazi foszlós legyen...de így is finom volt. Még aznap el is fogyott, nekem ez bizonyíték, hogy izlett :)
A foszlósságon még fogok változtatni, szerintem nem lesz vele gond!
Szia!
Remélem sikerült.Ma sikér nélkül sütöttem meg így is finom lett.A kicsik is 1-1 szeletet is megettek belőle.
Sziasztok!
Nálunk is a krumplis a favorit! :)
Bocsi, de mostanság zűrös az élet egy kicsit nálunk. De ha tudok jövök!
Kalácsot ki fogom próbálni mihelyst lélegzethez jutok. :)
A kalács?
Nekünk is ízlett
Szereztem egy szuper foszlós kalács receptet.Megsütöttem nekünk rettentően bejött,olyan mint a bolti.Igaz a sütés nem a kenyérsütőben,de a kuglófot sem ott sütöm.
-200 ml tej
-1 csipet só
-1 tojás
-500 gr liszt
-10 dkg cukor
-5 dkg margarin
-1/2 csg száraz élesztő
-1 kis adagoló sikér,de ez kihagyható
A felsoroltakat ebben a sorrendben bele a gépbe.Dagasztó program.Ha kész 8 egyforma nudlit gyúrni a végét össze és befonni.Tepsibe tenni ha azt szeretnénk,hogy magasabb legyen akkorába,hogy végig érjen és az oldalához is.1 tojást felverni és a tetejére kenni.kb 1 órán át letakarva tovább keleszteni.A sütött 200 fokra melegíteni(forró sütő)olyan 10 percig sütni amikor a teteje kezd pirulni legfeljebb venni a sütőt olyan 180 fokra(kisebb fokozatra)a tetejére sütőpapírt tenni és addig sütni amíg az oldala is megsül.Ez kb 20-25 perc.
Megnéztem 800 watt,de szerintem mindegy ahogy azt leírtam az előzőekben.
A lényeg olyan legyen az íze amit szeretsz.
Sziasztok!
Köszönöm a válaszokat!Ha nektek megfelel,akkor nekem is jó lesz egy hasonló,600-as gép.Gyanús is volt nekem ez az 1000-es dolog,mert sehol nem láttam ilyet,még a drága 25-30000 forintos kenyérsütők is 600 wattosok.
Szia!
Megmondom őszintén én nem tudom milyen Wattos.Nekem az elsődleges az volt,hogy 2 lapátos és több program legyen benne na meg az ára.Mi a T... ba vettük akciósan 10 ezerért.Nekem bejött és nagyon szeretem.Igaz az előzőt ajándékba kaptuk az 1 lapátos volt,többet tudott,de kicsit tönkre tettem,de erre vigyázok.Többek között ahogy lentebb írtam a szimering bajos lett na ezt is elérte,de gyorsan megcsináltattam az üstöt.
Szerintem mindegyiknek tudnia kell dagasztani,keleszteni és sütni.A barátnőmnek nem ment a sütés elvitte a szervizbe ahol szó nélkül kicserélték,persze garancia időn belül.1 esetleg 2 hónap alatt úgy is belejön az ember hogyan kell használni.
Szia!
Na hogy sikerült?Gondolkodtam már én is,de kifogom próbálni majd.
Szia!
A profi kicsit túlzás részemről! :D Az enyém egy 600W-os, de semmi kifogásom nincs vele, gyönyörűen keleszt és süt. Szerintem ezt nem kell figyelni.
Sziasztok!Meg szeretném tőletek kérdezni,hogy ti,akik már profik vagytok,hány wattos kenyérsütőt használtok?
Annyira rákattantam erre a témára,hogy valószinűleg jövő hónapban én is veszek egyet:)
Valahol azt olvastam,hogy a 600 wattosok nem túl jók,mert nem dagasztják meg sütik át rendesen a kenyeret.1000 wattosat ajánlottak,de én már néztem pár helyen,és majdnem mindegyik 600-as,esetleg 800,de 1000-t még sehol nem láttam.
Szóval nektek milyen van?(a márkákat már kérdeztem korábban,most csak a wattra vagyok kiváncsi).
Sziasztok!
Nekem van egy kalácsreceptem,amit mindig a kenyérsütőben sütök. :
3dl tej
50 dkg liszt
2 tojás sárgája
1/4 margarin
1 kis adagoló kanál só
3 nagy kanál cukor
1/3 élesztő felfuttatva
esetleg vanillincukor,és mazsola
Én a dagasztó programmal(8) dagasztom,utána a sütőprogrammal(12) sütöm.Mi imádjuk.
További ajánlott fórumok:
- Szeretők egymás közt, beszéljük meg problémáinkat! (csak olyanoknak, akik nem ítélik el a szeretőket!)
- Konfliktusrendező fórum - avagy beszéljük meg ITT!
- Celeb vagyok, ments ki innen! 2014- Beszéljük meg!
- Napi dolgok - beszéljük ki
- Apa külföldön a család meg itt...gyertek beszéljük ki, mi fáj...
- Hajfestés otthon-Te hogyan csinálod?