Főoldal » Fórumok » Hobbi & Otthon fórumok » Otthon sütöd a kenyered? Te hogyan csinálod, beszéljük meg! fórum

Otthon sütöd a kenyered? Te hogyan csinálod, beszéljük meg! (beszélgetős fórum)


192. Cand Ida (válaszként erre: 175. - Hofferke)
2009. júl. 17. 18:43

Hát, igen :) Ha az ember beszerez egy kenyérsütőt, abban reménykedik, hogy leveszi a válláról a terhet Emiatt lenne jó egy olyan kalács recept, ami a kenyérsütőben ki is sül.


De a kenyér tényleg finom lett! :)

191. Nyáriné Kovács Tímea (válaszként erre: 190. - Hofferke)
2009. júl. 17. 14:40

Szia

A sütést a nagy sütőben csinálom azért írtam a takarásokat,nem baj,ha nem szuper a sütő.Az enyém sem az.Viszont ha a gépbe sütöd az utolsó kb 20 percnél 1 dl cukros tejjel leöntheted és mire megsül felszívja a tejet és fini lesz.Régebben úgy csináltam

190. hofferke (válaszként erre: 189. - Nyáriné Kovács Tímea)
2009. júl. 17. 11:42
Azt akkor kipróbálom, mert valami édeset jó lenne már sütni, de nem jó erre a tűzhelyem. :)
189. Nyáriné Kovács Tímea (válaszként erre: 188. - Hofferke)
2009. júl. 16. 20:49

Szia!

Én csak kuglófot sütöttem,arra semmi nem kell.Csak a plusz kelesztésnél ruhával, a sütésnél pedig amikor már egy kissé barna akkor sütőpapírral takarom.

188. hofferke (válaszként erre: 187. - Nyáriné Kovács Tímea)
2009. júl. 16. 19:44

Köszi, ezzel megint okosabb lettem! :)

A kalácsot meg simán megkeleszted, megformázod, pihenteted és sütöd a sütőben, ugye?!!? Mivel kell kenni a tetejét?

187. Nyáriné Kovács Tímea (válaszként erre: 186. - Hofferke)
2009. júl. 16. 15:13

Szia

A sikértől lazább lesz,tudomásom szerint.

186. hofferke (válaszként erre: 184. - Nyáriné Kovács Tímea)
2009. júl. 15. 19:55

Köszi, mindjárt ki is próbálom!


A sikértől miben más a kenyér, mintha nincs benne?

2009. júl. 15. 17:19
Ja kis adagoló sikért kighagytam
184. Nyáriné Kovács Tímea (válaszként erre: 183. - Hofferke)
2009. júl. 15. 17:18

A liszt adagolása más.

Az 500 gr lisztből:-min 300 gr fehér liszt,a 200gr liszt bármilyen lehet.Pl -kukorica.-tönkölybúza-graham liszt-rozs liszt.Én ezeket már használtam.A rozson kívül minden lisztből puha kenyér készíthető.A rozsos egy kicsit keményebb vagy több sikért teszel bele.A kukorica is nagyon finom,de a lisztet próbáltam csak a darát még nem.Az alap kenyér lentebb van,d azért ideírom:

-300 ml víz

-1 kis adagoló só

-500gr liszt a fenti osztásban

-élesztő(1/2 csg én szárítottat használok)

-1 nagy adagoló zsiradék (pl:libazsír)

Sütés alap kenyér (nekem 1 program)

183. hofferke (válaszként erre: 182. - Nyáriné Kovács Tímea)
2009. júl. 15. 12:50

Valami olyan kellene ami kicsit másabb, mint a megszokott, de nincsenek benne darabos adalékok (magok, stb), mert az apa nem eszi meg. Én meg már unom az eddigieket.

Kukorica lisztből hogy sütnéd?

182. Nyáriné Kovács Tímea (válaszként erre: 181. - Hofferke)
2009. júl. 15. 07:09

Mit szeretnél ha benne lenne?

Én mindegyiket alapként a lent írtak szerint teszem.

Magokkal,szárított gyümölccsel esetleg füszerrel bolondítom.Legutóbb fokhagyma port szórtam bele az íze kicsit másabb volt,de így is finom.

2009. júl. 14. 11:40

Sziasztok!

Nincs valakinek véletlenül valami különleges kenyérreceptje? most olyanra fájna a fogam! :D

180. hofferke (válaszként erre: 179. - Veresmaria164gmail.com)
2009. júl. 14. 11:39
Mitől? A sütéstől vagy a fórumtól?
2009. júl. 13. 22:04
Elment tőle a kedvem.
178. Nyáriné Kovács Tímea (válaszként erre: 175. - Hofferke)
2009. júl. 13. 21:37
Azt én is kipróbálnám,de eddig nem találtam rá.
177. Nyáriné Kovács Tímea (válaszként erre: 171. - Cand Ida)
2009. júl. 13. 21:35
Ki lehet vele szedni,szeletelés előtt is,sajna nekem mostanában benne marad az egyik,így előkerült.
2009. júl. 13. 21:33

Szia!

Magvak közül a napraforgó és a tökmag is nagyon tuti,persze a héjnélküli

175. hofferke (válaszként erre: 174. - Cand Ida)
2009. júl. 13. 19:33

Teljesen egyetértek! Várom én is a receptet, és úgy lenne jó a kalács is, mint a kenyér! :D

Úgy látom mi nagyon egy húron pendülünk ilyen téren!

174. Cand Ida (válaszként erre: 168. - Erika691230)
2009. júl. 13. 18:42

Csak nincs valami tuti foszlós, puha, finom kalács recepted?

Nagyon várjuk, többen is :)

köszi

173. Cand Ida (válaszként erre: 171. - Cand Ida)
2009. júl. 13. 18:40

És az enyémbe mostmár bele is kötött :), kiszedhetetlen.

Csak a kölcsön gépnél szembesültem megint, hogy vigyázni kell a szeleteléssel.

172. Cand Ida (válaszként erre: 166. - Nyáriné Kovács Tímea)
2009. júl. 13. 18:39

Hát, ez szomorú...pedig annyira bíztam, hogy csak nekem nem sikerül és ad valaki valami jó tippet, mit változtassak. Úgy lenne jó, mint a kenyér...beteszem a cuccokat, megkeveri, kisüti és kész a kalács :)))

Tudom, pizzát sem lehet sütni kenyérsütőben, csak a tésztát elkészíteni...de a kalács gondoltam más :) Azért köszi a tippet...

171. Cand Ida (válaszként erre: 165. - Nyáriné Kovács Tímea)
2009. júl. 13. 18:36
Igen, tudom...de én nem vagyok hajlandó ugrálni a gépnek, ha sípol :)))
170. hofferke (válaszként erre: 165. - Nyáriné Kovács Tímea)
2009. júl. 13. 16:43
Én is azzal szoktam kiszedni, bár már rég volt ilyen.
2009. júl. 13. 16:43
Ma kipróbáltam a dagasztást a géppel, nagyon tuti volt, ilyet én még sosem csináltam és gyönyörű lett a tészta, jó puha!! Isteni fánk sült belőle! :)
2009. júl. 12. 23:34

Hát,igen,én is mindig azon gondolkodom,mit lehetne még kitalálni,mivel lehetne kísérletezni. :-)

A párom imádja a kalácsot is,ha sütök benne. :-)

Mi is nagyon szeretjük a különböző magvas kenyereket.Van amikor szezámmagot rakok bele,van,amikor a sparban vett magkeveréket,és most utoljára lenmagosat sütöttem.

2009. júl. 12. 22:50
A kenyérsütésnél nem számoltam még ki az árát,de nem is ez a lényeg,hanem az,hogy mindenki olyan élvezettel eszi,hogy öröm nézni.Igaz a párom néha eszik meg csak mert a lányszakasz magokkal eszi és ő viszont nem rajong érte.Ő kap boltit és le van tudva.Mindenki azt eszi amit szeret.Annyira jó nézni amikor kivesszük a kész kenyeret és olyan kis aranyos.Másnak más a bobbyja,de úgy látom akik itt vagyunk nekünk ez.
166. Nyáriné Kovács Tímea (válaszként erre: 159. - Cand Ida)
2009. júl. 12. 22:42
A foszlósság nekem sem jött be amikor a gépbe sütöm meg a kalácsokat.Legalább is nem olyan,mint amilyet szeretnék.Viszont ha csak megkelesztem benne és utána át teszem egy tepsibe és a nagy sütőbe sütöm úgy finomabb.Igaz még hagyni kell kelni minimum egy félórát.A lekváros buktát is és a cukros coffot is így csinálom.
165. Nyáriné Kovács Tímea (válaszként erre: 162. - Cand Ida)
2009. júl. 12. 22:37

Szia!

A lapátokat azzal a kis "pöckölővel"lehet kiszedni.Tudod olyan,mint a mikulás botja csak ici-pici.Legalább is én erre használom.

164. hofferke (válaszként erre: 161. - Cand Ida)
2009. júl. 12. 20:45
Megvárom, hogy veletek mi lesz és csak utána próbálozom, tanulok a ti hibáitokból! :p
163. hofferke (válaszként erre: 158. - Erika691230)
2009. júl. 12. 20:39
Pont erre gondoltam én is! :)

További ajánlott fórumok:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook