Főoldal » Fórumok » Hobbi & Otthon fórumok » Otthon sütöd a kenyered? Te hogyan csinálod, beszéljük meg! fórum

Otthon sütöd a kenyered? Te hogyan csinálod, beszéljük meg! (beszélgetős fórum)


❮❮ 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10
2009. jún. 23. 13:22

Sziasztok!

Recept alap:

300 ml víz

500 gr liszt

1 kávéskanál só

1/2 csg száraz élesztő

Ezeket ebben a sorrendben bele a gépbe.Alap sütés.

Általában ez 1 napra elég és így biztos mindig friss.

11. niksa (válaszként erre: 5. - Bared)
2009. jún. 23. 13:18

Szia!

Én is abomill-es lisztet használok, fehéret és félbarnát. úgy szoktam variálni, hogy vettem különböző magvakat (tök, napraforgó, szezám, ... ki mit szeret még) és hol ilyet, hol olyat dobok bele, úgy mindig más lesz az íze.

2009. jún. 23. 13:18
Próbáljátok ki a sütőben (ha már úgyis megvan) a pizzatésztát! Valami istenit csinál (dagaszt)!
2009. jún. 23. 13:17

Figyi!

Nekem a géphez adták a receptet.

Én is abomilles lisztet használok, van többféle.

Ja!

És a sorrend sem mindegy! Nem lehet csak úgy össze-vissza belepakolgatni mindent.:)

1. 1,5 ek. étolaj

2. 250 ml víz (langyos)

3. 2 kk só

4. 1 kk cukor

5. 455 gr liszt

6. 1 kk (pontosan ennyi) instant élesztő

Sok sikert!

2009. jún. 23. 13:16
Nekem a 40 dkg liszt, 2,5 víz, 7g-os élesztő,2 kávéskanál só, 1evőkanál cukor vált be.De szerintem a kenyérsütő gép válogatja, hogy milyen lesz..
7. yoya
2009. jún. 23. 13:15

Nekem is van kenyérsütő gépem, de azt már csak a tészta bedagasztására használom, a kenyeret a sütőben sütöm meg.

Nincs vele sokkal több munka és sokkal gusztább, mint a gépi.

Kb. 3 hete sütök így 2 naponta és már az elsőt sem rontottam el, pedig én nagyon béna vagyok.

Most is kel egy példány a sütőben! :)

2009. jún. 23. 13:14
tényleg helyett kérlek akart lenni(
5. bared (válaszként erre: 1. - Hofferke)
2009. jún. 23. 13:14

a recepteket tényleg tegyétek már fel... a rozs nekem nem, de a többi morzsálódik szintén((

azóta jó a kenyerem mióta abomill lisztet használok, de az meg már unalmas(( nem tudtok valami tök egyszerű kenyérsütőben csinálható receptet, amihez se tej, se vaj nem kell, csak sima liszt, víz, só, élesztő?

2009. jún. 23. 13:10
Próbáld ki, hogy a sütőben sütöd meg! Én most bagettet sütök.
2009. jún. 23. 13:10
Megírod, milyen receptet használsz?
2. 95a0f7ade3 (válaszként erre: 1. - Hofferke)
2009. jún. 23. 13:09

Szia!

Én szintén otthon sütöm a kenyeret.

Nem biztos, hogy a receptekben van a hiba. Kevés kenyérsütő süt jó kenyeret. Nekem a Moulinexet ajánlották, még egy kenyerem sem sikerült rosszul, akár 5 napig is friss marad a készülékben tárolva.

Többféle kenyeret sütöttem már benne...most a rozs a menő.:)

2009. jún. 23. 12:59

Én kenyérsütőgéppel szoktam sütni a kenyeret, nagyon sok receptet kipróbáltam már, de sajnos mindig mikor kihül nagyon morzsálódik, alig lehet szelni. Már nem tudom mit kellene tenni, hogy ne legyen ilyen.

Egyébként a krumplis a legújabb, amit kipróbáltam és ez a legjobb eddig.

❮❮ 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10

További ajánlott fórumok:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook